Мами в Белгия - 7

• 27 640
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,

От почти 3 год. съм в Белгия, съпругът ми е белгиец, и на 19 септ се роди синът ни, първо дете.
След раждането свекърът и свекървата заявиха, че не искат да ги наричат баба и дядо, били се чувствали мн стари, а искат да им викаме mamie  и papi.  Shocked Това се използва от френско говорящи за баба и дядо.

Опитах се да им обясня, че не става, детето ще бъде възпитавано на два езика = български и фламандски. Мами на бг е мама, а не баба, а на фл papi звучи като papa,  което означава тати, но те не възприемат.

Имал ли е накой друг същия проблем и как го е разрешил?
Мн е неприятно, вече от два месеца все за това мисля ... Cry
Абсурден е спора, но според мен е нормално да искам да съм единствената, която детето ми нарича мама.

# 61
Здравеи ,за неволите ето тук може да си ги споделя6 с нас  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342974.0 в темата на белгииските мами  Grinning,заповядаи там   bouquet

инъ4е  по въпроса трябва да свикне6 все пак фламанския е съвсем разли4ен език от българския ,незнам за6тото прави6 сравнение в думите .Като то такова няма .Детето много добре 6те знае коя му е маиката и коя му е бабата (тоест мама и мами)  Simple Smile,за това не се притесняваи за незна4ителни работи   bouquet

# 62
  • Германия
Това прилича на нашенското "маминка" или както беше при мен, бабата от майчина страна наричах "мама-стара". Все ми беше чоглаво, защо не мога и аз като другите деца да казвам баба, а..мама стара. Звучеше ми като псувня, ама нейсе..
Има достатъчно време, докато детето проговори, така че, можеш да се надяваш дотогава свекитата да са си променили мнението...

# 63
  • Paris, France
100 % съм съгласна с написаното от Шакира. Не го мисли много и в Рим прави като римляните. Щом там е прието мами и папи, така да си им вика! Тогава ако има детето по-голяма сестра няма да и казва на български кака, защото на френски думата има друго значение  Embarassed ли?

# 64
Невен4е ,то4но това мислех да дам за пример, но не посмях  Laughing

# 65
  • Sofia
Престанете да копаете на място и стига жалейки.
Няма да правите темата бойно поле!
Всеки може да пише, когато счете за необходимо, спазвайки правилата на форума.
Нападките, квалификациите и другите емоционални изблици, съпроводени с определения, ще помоля да спестявате или пренесете другаде.

# 66
Същата ситуация сме и ние.
Филип ги нарича bomma /bomma e фламандка/ и pepe /pepe е французин/
В България има баба и деди .
Няма място за притеснение, детето въобще не се бърка, за кого говори...

# 67
Galkina ти си ми комшийка , да не кажа в задния двор , къде си точно в Мехелен?
Родителите на моя мъж са разведени , така че детето има баба и Люсиен и дядо и Жаклин , лудница пълна  Laughing но при мен проблема е друг - майка ми му вика "какво правиш мама" и на няколко пъти хората я поглеждат доста странно но тя хич не се чувства неудобно Confused

# 68
  • Overijse, Belgie
И така - остава ли срещата за неделя в 11:00?
Ние сме 3-ма души.

# 69
Ние сме 3-ма души.
е глупости как ще сте трима Laughing Laughing Laughing
четирима сте

# 70
  • Overijse, Belgie
Ние сме 3-ма души.
четирима сте
засега 4-тия член не го питаме дали иска да дойде или не  Laughing накъде го понеса ще е  Laughing

Райли, ти май беше писала, че 11:00 ти е рано. В колко часа ще ти е удобно?

# 71
Ние сме 3-ма души.
четирима сте
засега 4-тия член не го питаме дали иска да дойде или не  Laughing накъде го понеса ще е  Laughing

Райли, ти май беше писала, че 11:00 ти е рано. В колко часа ще ти е удобно?
аз аз , ама не съм Райли , е не ще го измисля някак си , ако не ще дойда сама  Mr. Green

# 72
  • София
Jeje ,много благодаря за адреса,беше точен и успяхме да накупим на дреби много каши и пюренце! Hug
Аз незнаех,че има мами в Мехелен,ние вчера точно там се разхождахме цял ден.
За срещата - ние ме трима.

# 73
  • Belgium - BG
За срещата ние сме двете сьс София, както казах на таткото ще му спестя удоволствието от бьлгарският език Laughing
Jeje - ако искаш да се разберем за 11.30, дано да сте се сьбудили до тогава Laughing

Кой друг ще идва, за да се разберем околчателно и да го пишем в аджендите Mr. Green

# 74
а не не се съобразявайте с мен , нека остане 11 ч

Общи условия

Активация на акаунт