Мами в Белгия - 7

• 27 629
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
а пък аз където го правех ,го нари4ат Dépistage du diabète gestationnel par le test de O'Sullivan и във Франция така го нари4ат ,доколото 4етох .за6тото то има доста тестове за диабет ,но то4но тоя с глукозата така му викат .Just при вас как се казва  тоя тест ?
бони утре 6те ходим в клуб4ето(навих таткото) Laughing ,има ли много деца по принцип ,за6тото то4но това ни лиспва на нас "децата " и контактите особенно през дъждовните дни .

# 166
бони утре 6те ходим в клуб4ето(навих таткото) Laughing ,има ли много деца по принцип ,за6тото то4но това ни лиспва на нас "децата " и контактите особенно през дъждовните дни .

Има, най-вече в неделя. Има и един във Ватерло, който е като че ли по-голям. Дано ви хареса  Simple Smile

# 167
  • Overijse, Belgie
а пък аз където го правех ,го нари4ат Dépistage du diabète gestationnel par le test de O'Sullivan и във Франция така го нари4ат ,доколото 4етох .за6тото то има доста тестове за диабет ,но то4но тоя с глукозата така му викат .Just при вас как се казва  тоя тест ?

Май точно така ми каза лекарят...Ама забравих, а не съм много добре с френския.

Наистина е странно каква разлика има - мен ме викат на консултация през 4 седмици, като ехографските прегледи (тези 4-те) са отделно. Например следващото ми ходене е след 2 седмици за феталната морфология. По време на консултациите пак гледаме бебето, но за кратко. А моята колежка има общо 6 посещения за цялата бременност. Първата бременност е следена от същия лекар, но тогава не са правили това изследване за гестационен диабет.

# 168
Аз повиших захар по време на бременността си. Да, така се прави изследването, с натоварване с глюкоза. Взима се кръв преди това и след това. Три пъти май, поне на мен така ми взимаха. Прилошава малко, да  Tired Ама се търпи, какво да се прави, правиха ми го на всеки две седмици и бях на строг хранителен режим, за да не развия гестационен диабет и затова качих за цялата бременност 6кг само. Джъст, пази се  Hug

# 169
  • Overijse, Belgie
На мен ми взеха само след като изпих глюкозата  newsm78...Може би, ако има нещо, ще вземат пак кръв.
Иначе работата с килограмите почти я бях изтървала - 5 кг съм отгоре, но от 2 седмици не ям сладко и много внимават с тестените изделия, т.е. не ям и кантарът не помръдва нагоре. Лекарят каза, че е добре, но на мен ми се струват много. Иначе не се чувствам много качила, но кантарът е безпристрастен! Остеопатът ми каза да внимавам много с килцата заради кръста и ми е дал максимум от 12 кг, от които половината вече изконсумирах  Blush Най-голямото наказание беше, че дори докато повръщах качвах! Ама здраве да е! Важното е, че вероятността бебето да има Синдром на Даун е много малка и че няма спина Бифида...Другото ще го коригираме с Дюкан  Laughing

# 170
На мен ми взеха само след като изпих глюкозата  newsm78...Може би, ако има нещо, ще вземат пак кръв.
Важното е, че вероятността бебето да има Синдром на Даун е много малка и че няма спина Бифида...Другото ще го коригираме с Дюкан  Laughing

Laughing
Да, важното е да сте здрави  Heart Eyes
Знам, че изследването, за да има смисъл и вярност, задължително се прави преди и след натоварването с глюкоза  Thinking Но лекарите ще ти кажат  Hug
Колко пи? Аз по две бутилчици на екс  Sick Tired Crazy

# 171
Аз повиших захар по време на бременността си. Да, така се прави изследването, с натоварване с глюкоза. Взима се кръв преди това и след това. Три пъти май, поне на мен така ми взимаха. Прилошава малко, да  Tired Ама се търпи, какво да се прави, правиха ми го на всеки две седмици и бях на строг хранителен режим, за да не развия гестационен диабет и затова качих за цялата бременност 6кг само. Джъст, пази се  Hug
интересно ,ти ни6то не си ка4ила по време на бренноста си ,а са те следяли толкова 4есто ,но всяка болница има разли4на политика ,
на мен само веднъж ми го правиха в 20 г.с. като Just след изпиването на глукозата и на вси4кото отгоре трябва6е да 4акам 1 4ас и на гладно . После такъв обяд му хвърлих в ресторанта на болницата ,4е едвам се замъкнах после до вкъ6ти  Laughing.Аз ка4их 15 кила и то накрая наи-ве4е се нижаха и хи4 не ми се ка4ва6е на кантара,но на корем не растях .4етох ,4е ве4е има нов тест, които е 100% сигурен и замествал амниоцинтезата ,но няма никакъв риск за мисед ,тъи като 4рез вземане на  кръв от маиката детектират АДН на фоетуса и могат да открият аномалии (генети4ни и хромозомни аномалии ),засега само в АМерика го практикуват ,незнам дали е навлязъл в Белгия ,трябва да питам .Само да уто4ня ,4е не става въпрос за биохими4ния скрининг.Just не се притесняваи с килата ,после покраи грижите около бебето ,6те стане6 като фиданка и няма да ти трябва Дукана  Laughing,радвам се ,4е вси4ко върви нормално и дано така да е до края ...

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 22:44 от Shakira26

# 172
  • София
Jeje ,мерси за линка! Hug

Аз хич не съм доволна от изследванията тук.В БГ ми правеха доста изследвания,защото аз бях и с прееклампсия и постоянно ми следяха белтъка в урината.Правиха ми там и този глюкозо-толерантен тест и се взима кръв 3 пъти общо.Оказа се,че имам и там проблем и бях уж на диета.Е незнам ква диета спазвах ,но качих 27 кг. Embarassed,та стигнах до 97(е сега поне съм 62  Flutter).Тук обаче,никой не ми изследва ни белтък,ни захар,а всеки месец ми пускаха токсоплазмоза. CrazyПо едно време настоях за изследване поне на урина,защото вече бях с отоци яки и едва ходех.Да не говорим,че родих 1м. по-рано и ми разправяха и че бебето е 2600,а се роди 4045гр. ooooh!Иначе самите прегледи ми харесваха много,защото ме гледаха подробно и всеки път включваха Доплер.Хареса ми и че ме пратиха на запис на тоновете от 32-ра г.с.

# 173
  • Belgium - BG
Да наистина в Белгия от град до град и дори до болница има разлика в проследяването на бременността. При нас в Leuven е най-голямата университетска болница и доста се престарават с изледванията, но иначе как ще покажеш и на студентите и на асистентите Mr. Green
Важното е бебчетата да са добре, да са живи и здрави, а нас - както аз казвах като бремеенеех "кучета ни яли" Laughing Аз защо не сьбирам още смелост за 2-ро, ама то с 18 кг качени, 1 паднал зьб, половината ми коса замина, с хипертиредоизьм и още с няколко екстри...
Just - на мен докторката ми каза че е момиче за 2 секунди, беше абсолютно сигурна, така че нищо не се знае Grinning

# 174
  • Overijse, Belgie
Jeje ,мерси за линка! Hug
Тук обаче,никой не ми изследва ни белтък,ни захар,а всеки месец ми пускаха токсоплазмоза. CrazyПо едно време настоях за изследване поне на урина,защото вече бях с отоци яки и едва ходех.

хммм... newsm78 аз всеки път нося урина и лекарят проверява дали има белтък с лентичка  newsm78 Наистина вече съм хвърлена в размисъл!!!

Токсоплазмозата е доста срещана тук - с това сурово месце, което хапват, та затова предполагам, че всеки месец пускат изследване.

# 175
Just, и аз чакам момиче, а лекарят ми каза в момента, в който ме погледна. В по-напреднала бременност и двата пола се познават много лесно така, че не се знае Wink каквото и да е, живо и здраво да е!

# 176
момичета кажете ми какво да ям EmbarassedВече съм на финалната права и каквото сложа в уста всичко ми се лепи.Чак доктора почна да ме бъзика колко дебела съм била TiredДоста неудобно ми стана.Приемам всякакви предложения.

# 177
момичета кажете ми какво да ям EmbarassedВече съм на финалната права и каквото сложа в уста всичко ми се лепи.Чак доктора почна да ме бъзика колко дебела съм била TiredДоста неудобно ми стана.Приемам всякакви предложения.

не се тормози за такива неща. Много ти е нетактичен доктора. Малко ти остава, трябва да си спокойна и да мислиш за бебчо, а не колко хапки слагаш в устата. Колко кг си качила? Пожелавам ти леко раждане  stork-boy

Момичета, много ви се радвам че се решавате за второ дете. Аз нямам още смелост.Дъщеря ми е доста трудно дете и като си помисля че всичко на ново......  ooooh!

# 178
ох и аз много искам второ ама някой да ми го износи и роди  Mr. Green
все си викам -ох кога ще дойде момента да се наспя като хората или половин ден поне да чувам детски глас , все се надявам че този момент ще е утре , а като си помисля всичко това наново , а и как затъпявам е друг въпрос
черна роза на доктора му прати много поздрави от мен - той дали е забравил дебеблите белгийки дето се тъпчат с пърж.картофи , майонеза и хляб с масло и спекулас паста
като видя мъжа ми да вади сосовете от хладилника и да маже направо ток ме удря , или за закуска филия с масло и шоколад
преди няколко дни ходихме на консултация при моите приятели в кинд ен гезин и ме попитаха дали давам вече филийка с конфитюр  Shocked , не мисля да го свиквам с конфитюрите само не знам как ще стане , таткото трябва да се крие като яде

# 179
  • Overijse, Belgie
Черна роза, с Марти бях качила 9 килограма до 35 седмица. До края качил общо 14!!! Както може да се изчисли - последните 5 седмици съм качвала по кило на седмица! Но какво беше очудването ми като с раждането свалих 11! Явно доста вода съм задържала. това, което искам да кажа е, че и при теб може да е така. Иначе докторите се карат за килограмите, защото (поне моят лекар в БГ товами обясни) освен другите "екстри" като високо кръвно,които се получават от повечкото килограми и разкъсванията при раждане са по-големи.

Иначе и моето момче беше много трудно дете. Започнахме да спим горе-долу по цяла нощ, след като той навърши 3 години!!! Ама като поспиш няколко месеца и почват да ти се въртят разни идеи из главата Wink

Jeje, храненето и в БГ не е на ниво. Да не започвам с познатите царевични пръчки, които се почват още на 5-6-месечна върраст  Shocked Изумявала съм се като видя лежащи бебета с пожълтели от оцветителя пръсти да набиват по един пакет "Кроки" или "Слънчо". А филийката с конфитюр и в БГ я започва от раничко - 8-9 месечна възраст. Да не говорим, че в храната в млечната кухня слагат сол и захар (говоря за бебета на 5 месеца!!!!). А най-великото обедно меню, предлагано от детската кухня беше супа от кренвирши!!!!!! Е, поне това беше за вече 8-месечни бебета  Grinning Ние затова я пропуснахме. Накратко - исках да кажа, че всеки трябва сам да реши какво да дава на детето си Simple Smile

ПС Явно аз пак имам късмет - покрай мен белгийките са все издокарани и елегантни Simple Smile  В 10 часа задължително ядат плод, следобяд - също. Пържените картофи ги смятат за награда 2 пъти месечно Simple Smile Не се майтапя!!!

Общи условия

Активация на акаунт