Отговори
# 180
Имаме си второ зъбчее! newsm44

Емма, подкрепям те с две ръце за Коледа.
 Аз от както съм с мъжа ми не съм имала "истинска" Коледа. Пет години сме заедно, а ние четири поредни Коледи сме в чужбина и празнуваме с други българи и самия празник не го усещах. Миналата година пък се събрахме у свекитата и една Коледа бешеееее  ooooh!, няма да ви разправям. Никакви традиции ви казвам. В 5 следобяд започнах да меся пита с паричка, защото нямаше такава. На масата се сложи всичко, но не и според традицията. Не ми се говори, направо.... Тази година съм заявила на мъжа ми още от преди месец, че ще е по-различна за него.  Crossing Arms Ще си направим Коледа според обичая. Като започнем с коледната украса, нечетния брой постни ястия, питата с паричка, коледните приказки и т.н и т.н.

tanzen, защо така с малък Аси? Хайде бързо да се оправя.

Alokazia#Shocked лелеее. Много пари, бе.... На мен за цитономаска ми взеха едва 6 лв.
 Софиянкиии и ние за Нова Година се очертава да сме в София, така, че и аз ще се радвам да се организираме за срещичка.

Нашите трикове са следните: махаме за "чао"; подаваме ръка за "здравей"; пляскаме на "бравоо"; правим "дзаааак" /като накланя главичка наляво или надясно/; викаме "ела, ела", като свиваме само пръстчетата;  Flushed Май т'ва само...

TV-то ни е пуснато нон стоп. Много се зазяпва, особено на рекламите.
 Заспиваше сам когато беше на 2-3 месеца. Сега заспива или в количката, докато сме навън или на ц**ата.
 Ми подържаната температура в нас е около 20-24 градуса. Ill
 Стои някой път сам в сатаята, когато се е заиграл или зазяпал в рекламите, но само да усети, че няма никои и веднага започва да хленчи.
 Омекотител ползвам на СЕМАНА. Иначе има и специални такива за бебета, но не помня имена. Знам, защото ми предлагаха в един детски магазин и съм решила да взема като свърша този. Peace
 Проходилка имам една куче-марка и една на "БЕРТОНИ". И от двете съм еднакво доволна.  Peace
 Сирене, давах, заедно с попарата. Не съм му купувала специално, някакво. Давах му от нашето /краве/, но обезсолено.

Оххх, още имашееее..... Пъ като пишете бързо, аз четем бавно и после забравям кво требеше да пиша. Айде лека и спокойна

# 181
Привет! Включвам се набързо по някой теми:;
ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ според мен не са опрасни! Поне тия дето аз имам  Wink Имаме и клипс за бибата - любимата ни чесалка ! Имаме и дрънкалки- нямат нито едно ръбче и нищо за поглъщане, не са и тежки. Имам и страхотни пъзели, ама да пораснем малко! Харесвам и пласмасови, но качествени ! Изобщо не харесвам плюшки!!! Не съм купувала такива и въпреки това имам един чувал подарени! Според мен трудно се хигиенизират, задържат прах , и всякаквите му там алергени .. с 2 думи- не са за бебета! Но имаме 2 текстилни- мече и палячо , като кърпички за гушакне от бебета. Естествено подарени- не бих си купила такива . Направени са от материя като дрешките, много ги обича Ива, но трябва да ги пера постоянно  ooooh! А сетих се и 1 на Чико , музиклана, дето мноогоо трудно я пера !
Купих си термотетър за стаята преди няколко дни- сега в спалнята е `19 гр. и не отоплявям допълнително. В хола ни е към 21 . Пускам топло само около банята. Е това ще се промени след няколко дни като захраднее  Wink

Коледа и Нова година ги харесвам по принцим, ама нещо в последните години не ! Абе как така се случва моя син му стана традиция да се разболява тогава ! А когато бях бременна с Маги прокървих на 23-и декември и трябваше да лежа. По ужасна коледа не съм имала! И бяхме планували пътуване за НГ което се провали. А тази година майка ми и баща ми отиват в Германия за празниците, така че ще сме и без баби- абе семейна идиля, дано времето е хубаво че да излизаме  Praynig

Проходилки не съм ползавал до сега- ми те моите са прохождали все преди годинката без да ги назорвам !

А за телевизора - налага се да цензурирам постоянно програмите. Ива с интерес се зазяпва !

Ами това от мен - лека нощ!

# 182
  • Временно
Лурдес,относно прането-все още е отделно.За заспиването обаче отдавна я приспивам по-късничко-към 10-11 часа. Peace

# 183
Нашите трикове са следните: махаме за "чао"; подаваме ръка за "здравей"; пляскаме на "бравоо"; правим "дзаааак" /като накланя главичка наляво или надясно/; викаме "ела, ела", като свиваме само пръстчетата;  Flushed Май т'ва само...

САМО??? Shocked Shocked Shocked  Ми вие сте с висше образование. Браво на Кръсти! smile3501

# 184
аааааааааааааааааааааа пиша то 100 че най накрая и аз да имам малко време вечерта и то всичко изчезна
сега пак но по накратко.
дървени играчки имаме много защото ги намерих в едно магазинче с 50%намаление преди няколко месеца.
Проходилка имаме но Бети не знае како да прави в нея. и бънджи взехме обаче касите на вратите са много широки-ако някой има подобен проблем и е намерил разрешение да помага
яде само три пъти за 24 часа- в 12, 16 и 20 чеса и то пак със голям зор. но това не значи че спи-пак се събужда през 1 час за биба или чай-ако усети че и давам нещо различно и плюе.
ТВ-ито ни работи постоянно
Гредам да не е много топло в стаята освен ако не е къпана
Зъби нямаме все още но май има нещо подуто
Противозачатъчни взимах преди да родя но вече не искам
Бети не стои сама в стая изобщо иначе
Жълтък и попара не съм дала заради АБКМ
Не заспива сама никога
И на всичко отгоре ако не е навън е нещо страшно.затова като излезем сутрин в 10 и се прибираме вечерта
омекотите ползвам коколино, пращат ми го от испания и е невероятен, за бебета е
желая лека нощна всички ,само спящи бебоци

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 22:45 от vesy1

# 185
Верчо- писала съм курсова работа за децата билингва(логопед съм) и съм наблюдавала. Много са интересни и не е задължително да проговорят по-късно по-тази причина. Изграждат си две езикови системи и мислят и на двете.
Звучи добре Grinning Много ми е любопитно какви бисери ще ръси, съдейки по тези на баща й от близкото минало Mr. Green

хиксита, аз пера с бебешкия на Сано и с "възрастен" на Сано Grinning Затова преди 2 дни си взех и омекотител, който става и за двата вида пране, пак на Сано. Ще пиша как е, че още нямам впечатления Peace Лурдес, според мен е рано за мешане на пранетата. Аз лично ще почакам още. А за режима, ние бяхме свикнали Ава да си ляга към 10-10.30 (така ни беше по-удобно) ама сега изместихме към 8.30-9. Защото 1) това ми се вижда по-нормално време за лягане на малко дете, 2) искам да й изградя навици, които да й вдъхват сигурност (че знае какво следва), 3) имаме повече време с Петар да се видим Heart Eyes Като цяло съм съгласна,  че бебето трябва да се "впише" във вече изградения семеен живот, а не да промени коренно ритъма на семейството. Затова с Петар гледаме да не се лишаваме от контакти с приятели, мъкнем Ава почти навсякъде с нас, каним си гости и тн.

роска, радвам се, че писа. Живко е много хубаво малко момче Hug

# 186
Anilinda и аз като Ivane се ококорих , как само бе, той само "Наздраве" май не казва  hahaha Браво на момчето, любимец ни е

Айде почвам да отговарям :

Х още не ползваме омекотител  Hug ЛУРДЕС перем отделно нейните дрешки  Peace

азвази:

1.Тв-тУ работи по 1-2 часа на ден, но тъй като го използвам и като монитор не се спира цял ден, а и е доста голям и Габа много гледа и говори, даже разпознава когато пускам песничките и почва да се кефи

2.КАто слепени сме- буквално

3.Понякога заспива сама, скоро не се е случвало обаче

4.Между 22-24, искам и да е по-хладно, ама като сме юг и цял ден и цяла нощ е отворен прозореца ама пак не пада под 21

Алоказия:

1. Нямаме дървени играчки, но имам мерак да купим. За сега имаме гумени, плюшени и пластмасови- НО безопасни , като жиравчето на Фишър Прайс, то в него има и др кубчета дето Габа ги обожава

2.Проходилка и бънджи нямаме, за проходилка да не се заричам, но нямам желание да взимам .

3.Никога не съм пила противозачатъчни  Crazy

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 23:12 от Aquariel

# 187
Дървените играчки и според мен не са опасни. За нашата възраст има тип дрънкалки-заобленки, съвсем опростени.
Омекотител не ползвам.
Лурдес, днес сложих дрехите на Лилито с нашите, но без бодитата - тях още ще пера със "Сано". На "Персила" пише "сензитив", ще видим...И на мен 8ч. ми се струва рано за нощен сън, може пък ако я сложиш по-късно да спи по-добре  Peace
Иване и ний сме от прогимназията. Като пробвам да я уча на нещо само се хили глуповато  Grinning

# 188
А да ЛУРДЕС, Габа заспива всяка вечер в 23 часа, но пък ставаме към 10 сутринта  Peace  Пробвала съм я по-рано не ще, а като вас в 20 часа ако заспи, направо я водя на лекар Naughty Shocked

# 189
Аз пера дрехите на Дани с бебешкия Ленор от как се е родил!Мисля,че е рано да пера дрехите ни заедно Peace
Моя пък нищо не поема...нито "боц",нито "чао",нито "Дай 5" не се поддава на дресировка засега Grinning това което владее най-добре е да се изправя самичък по мебелите и да ходи настрани като рак!
Аз похвалих ли ви се,че вчера моя Даниел се изтърси  от количката,падна на главата си и доста плака,има лека цицинка сега,но му мина де-корава глава!
Утре май ще ходим да купуваме столче за колата,че уикенда ни предстои пътуване при свекитата!Все още не съм избрала модел...сега ще се поровя в нета ,но няма да ви се разсърдя ако и вие си кажете предпочитанията и ме насочите Peace
Roska_ps ейййй най-накрая го показа!

Дани днес хапна няколко листа,малко пръст и се отъркаля едно хубаво ,но и резултата си го биваше-има си есенна фотосесия!Много се кефи докато го снимах!

# 190
И аз имам въпросче:
Колко често режете ноктите на ръцете и краката, защото аз през 2 дена, много бързо растът  Shocked

Сис много готини снимки, чуден е Дани. Ох искам и азззззз, ама днес не излизах че тука имаше цял ден мъгла. Как успя да падне от количката, радвам се че е добре  Hug

# 191
Aquariel, хубаво е, че режеш ноктенцата на Габи през два дни!  Peace И на Жики му растат бързо ноктите, но ги режа веднъж седмично, защото иначе му се възпаляват пръстчетата.
sisee, много е сладък Дани, как хубаво си е полегнал в шумата... И аз искам да направя такива снимки на Жики, да светне малко слънчице и тръгваме към парка!  Hug

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 23:40 от roska_ps

# 192

А да ЛУРДЕС, Габа заспива всяка вечер в 23 часа, но пък ставаме към 10 сутринта  Peace  Пробвала съм я по-рано не ще, а като вас в 20 часа ако заспи, направо я водя на лекар Naughty Shocked

Леле, днеска пак в 19.00 почна да търка очите Shocked Shocked Shocked, в 19.30 се къпахме и в 20.00 вече newsm46 smile3524

Ноктите на Лидия много бързо растат - режа ги на 2-3 дена! Shocked

Сисе, добре че нищо му няма на Дани! Много е сладък.  Peace

Роска, Живко е много готин, леле какви усмивки раздава само! Hug Grinning

Аквариелче, забравих да кажа, че Габа направо е много сладичка на аватара ти! Ще я изям!!! Mr. Green Mr. Green Hug

# 193
ЛУРДЕС мерси, чувствата са взаимни! Лидийка ми е фаворитка! Даже си запазих на компа онези снимчици дето се сменяха, където беше по коремче, ако се сещаш, страшно ми е сладка! Само ви дебна да си заидвате към БГ и непременно трябва да се видим

Роска тоз Жики вярно какви усмивки раздава, веднага с ЛУРДЕС се омаяхме
Радвам се че си пак при нас   bouquet

# 194
Ето снимка от вчерашната есенна фото сесия. Момичета, ще кача и останалите до довечера, много хубави са станали.  Grinning

Рада, Ема, Боян, Ади и Елица
( ама всички гледат в различна посока  Joy )

Общи условия

Активация на акаунт