Отговори
# 240
На въпросчетата
1. Каква вода давате на бебоците?-преварена от чешмата
2. Стерилизирате ли още?- от 3 месец не.сугирно 1-2пъти в месеца се сещам и то защото имам малко повече време
3. Как възприемате вече порасналите бебенца? -да наистина е пораснала но винаги ще бъде моята малка бебка
а като гледах вашите есенни снимки и днес се отчетох и аз

а тук сме с Никола на Криси-неразделни от сега

# 241
Пролетна фея това е столчето Цък  PeaceИсках съвсем друг модел,но..няма да навлизам в подробности,взехме това! Гърнето ако някой го интеревсува е това Цък

Вода ползвам за да му направя чай розов Девин Peace

Аз няма да коментирам възникналите "разногласия"....веднъж и аз да се въздържа! /не,че нямам мнение по въпроса,но предпочитам да си го спестя/
Лека ви нощ!

# 242
Емма, аз съм съгласна с тебе - не говоря само за форума, говоря за по принцип  - има го това нещо... Около мен имам такива примери. Просто много различни хора има, а те са част и от форума. Laughing Peace Peace

Веси, много готини са бебоците! Laughing Hug

# 243
 Пиша последно по малкия спор и повече не ща да се занимавам. Значи... ще питам всички вас, чиито деца не правят това-онова. Когато в един прекрасен ден направи нещо, от което ви се разтапя сърцето, вие аджаба комплекси ли получавате, сравнявате ли ги кой е по-по-най, доказвате ли се някому или просто сте толкова щастливи и горди с вашето мъниче, че ви иде да крещите и целия свят за узнае какво НОВО нещо е научило ТО.
 До вчера казвахте, че сме едно семейство. Ми ако със семейството си не споделиш на кой да кажеш?
 Емма, разбира се, че имаш право на мнение. А аз така го чувствам  Peace

Лека и спокойна нощ желая на всички!

# 244
добър вечер ,аз се лекувам от болестта наречена интернет и така като гледам на никого не липсвам  Rolling Eyes
Емма и аз съм съгласна с тебе .......темата е ужасно дълга и няма да се обяснявам и аз !!!
иначе ние все още си кашляме по-малко  Tired аз съм се отдала на всичко друго но не и на компа и ми е екстра с тоя интернет само си губя времето

ето нещо от мен ........
Най-добрият ми приятел отвори чекмеджето на скрина на съпругата си и извади опаковано в копринена хартия пакетче. Това не беше обикновено пакетче – в него имаше луксозно дамско бельо. Той разкъса хартията, хвърли я и се загледа с тъга в коприната и дантелите. "Купих й го, когато бяхме за първи път в Ню Йорк. Преди осем или девет години. Тя никога не го облече. Пазеше го за някакъв специален случай. Мисля, че днес е този случай." Той се приближи към леглото и постави бельото до другите неща, приготвени за погребалната агенция.
Съпругата му беше починала.

Той се обърна към мен и ми каза:

"Никога нищо не прибирай за някакъв специален случай. Всеки ден от живота ти е специален."

Няма да забравя тези думи.

Те промениха живота ми.

Днес чета повече от преди и чистя по -малко.

Сядам на терасата и се наслаждавам на природата без да обръщам внимание на треволяците в градината.

Прекарвам повече време със семейството си и с приятелите си и работя по-малко . 

Разбрах, че животът е натрупване на опит, който трябва високо да се цени.

Вече нищо не пазя за специални случаи. Използвам всеки ден кристалните си чаши.

Обличам новото си яке, когато отивам до супермаркета. Използвам любимите си парфюми, когато ми е приятно.

Фрази, като "Един ден...." или " Някой ден...." вече не съществуват за мен,  изхвърлил съм ги от речника си.

Искам да видя нещата тук и сега, да ги чуя, да ги направя.

Не съм съвсем сигурен какво би направила жената на моя приятел, ако знаеше, че утре няма да я има - едно утре, което ние всички доста лекомислено очакваме.

Мисля, че тя би звъннала по телефона на семейството си и на близките си приятели.

Може би аз също бих се обадил на стари приятели , за да се сдобря с тях и да се извиня за стари пререкания.

Може би тя би поискала да отиде още веднъж  в китайски ресторант /нейната любима кухня/. Колко е хубаво.

Ето някои от онези малки неизвършени неща, които много биха ме ядосали, ако осъзнаех, че дните ми са преброени.

Бих се ядосал, че не съм се срещнал с приятелите, на които щях да се обадя "тия дни".

Бих се ядосал, че не съм написал писмата, които щях да напиша "тия дни ".

Бих се ядосал, че не съм казвал по-често на най-близките си колко много ги обичам.

От сега нататък нищо няма да пропусна ! Няма да отлагам нещата, които ми носят радост и които ме разсмиват.

Повтарям си, че всеки ден е изключителен. Всеки ден, всеки час, всяка минута са изключителни.

лека нощ  Hug много ви обичам   bouquet

# 245
Пиша последно по малкия спор и повече не ща да се занимавам. Значи... ще питам всички вас, чиито деца не правят това-онова. Когато в един прекрасен ден направи нещо, от което ви се разтапя сърцето, вие аджаба комплекси ли получавате, сравнявате ли ги кой е по-по-най, доказвате ли се някому или просто сте толкова щастливи и горди с вашето мъниче, че ви иде да крещите и целия свят за узнае какво НОВО нещо е научило ТО.
 До вчера казвахте, че сме едно семейство. Ми ако със семейството си не споделиш на кой да кажеш?
 Емма, разбира се, че имаш право на мнение. А аз така го чувствам  Peace

Лека и спокойна нощ желая на всички!
Анилинда знаеш ,че имам специално отношение към тебе не ме разбирай погрешно  Hugаз много се радвам когато направим нещо ,но се радвам сама на постиженията никой друг не може да се докосне така до тях както аз която съм ги видяла и усетила ако ги споделя с вас вие щя кажете БРАВО от добро възпитание ,но няма да ме разберете просто,защото за всяка една от нас нейното си е най-най та дори и нищо да не прави то ,Значи какво излиза ,че другото е фукня да се изфукаме пред другите какво направило мойто щото то е същото като работата с кърменето ,защо имаше толкова сърдити щото видиш ли едни кърмят пък другите не малко никак не го обясних ама ............
и сърдити не може да има ,защото има много страни по-темата и всеки има право да се изкаже  Peace

# 246
  • Варна
Да се включа и аз по другите въпроси:

1. За прането - пера отделно нейните дрешки с прах и омекотител САНО.
2. За водата - редувам розов Девин с преварена от чешмата.
3. Стерилизирам все още почти всеки ден.
4. Аз също възприемам Малвина по-скоро като малко детенце, отколкото като бебе. Всеки ден става все по-различна.

Ето и още някоя снимка с есенна тема:

Мина 12 часа, и пу първа да пожеля:
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИРКА! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, ЗАОБГРАДЕНА С МНОГОООООО ЛЮБОВ, ВНИМАНИЕ И УСМИВКИ. НЕКА ТВОЕТО МАЛКО СЛЪНЦЕ ТЕ ДАРЯВА С НЕПОВТОРИМИ И ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ, С МНОГО СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ И НАЗАТИХВАЩ ДЕТСКИ СМЯХ! nbirthday  newsm67 Tada

Пете, страхотно е това разказче... направо  Sad

# 247
Мирка ,честит рожден ден !!!!!!!!! Да си жива и здрава безумно щастлива с най-добрия мъж и най-красивото дете до себе си !!!!! Желая ти много късмет и сбъднати мечти и разбира се едно сладко момченце !!! 

# 248
  • София
Хе-хе-хе...имам безпогрешно усещане за купон, значи newsm44 Реших да надникна и к'во....Мира имала рожден ден  smile3521

newsm59 nbirthday newsm67  newsm38  dance dazzler1 newsm18 Tada newsm59 nbirthday newsm67  newsm38  dance dazzler1 newsm18 Tada
Ами...Мире, да 'илядиш на години! И да потретиш (поне) на деца  newsm10 От любов до дълбоки старини да не се отървеш (ама глей да не те 'фане Васко) !

P.S. Забравих още нещо да пожелая... Да милиониш на кинти!

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 00:32 от ВаняМ

# 249
Еййй изтърколи се и таз годинка в живота ми, но беше най-хубавата! Надявам се и следващата да е поне на половината толкоз добра! Животът ми поднесе най-хубавия подарък- Габи! Пожелавам си да сме живи и здрави! Казвам ви наздраве днес!Благодаря ви момичета за страхотните пожелания и за това че ми стоплихте душата! Да сте живи и здрави и вие ималките ви съкровища и тва дето сте ми го пожелали- 100 пъти да ви се връща! Ванче липсваше да знаеш! Алоказия, Vesi много хубави снимки! пУ-пУ  Hug

За спора си изтрих мнението, че просто няма смисъл да пиша

Исках само да ви кажа (много прочувствена съм, ама тва е заради РД-то ми, ще ме извините  Rolling Eyes) че когато  ви пиша, пиша все едно в дневник,  наистина ви споделям всичко което ме вълнува  и винаги съм получавала разбиране и ценни съвети! Благодаря ви!   bouquet

по въпросчетата:
1.не ще да пие вода  Peace
2.ако и предлагам все пак, я преварявам чешмяната, педи ми каза до 8ми месец да преварявам, макар че като гледам вие си давате и изворната без проблем.
3. Не стерилизирам, и аз като мусито съм купила на Бочко препарата за миене и съм страшно доволна от него!  Peace
Нещо съм ги объркала въпросите и отговорите като номерация ама карай, на последния въпрос: Наистина я възприемама вече като човече, не е бебе, а малко мислещо детенце със свой характер, вкус, претенции и всичко. Даже понякога наистина имам чувството че ме разбира  Hug

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 01:43 от Aquariel

# 250
  • София
Момичета, ха здравейте!

Чета ви редовно (няма отъране от крастата "Форум"), но нещо не ми иде музата да пиша...Напоследък Коско ми беше все кисел - кога е буден, все мрънка. Пък и на сън изневиделица започва да плаче. И понеже по принцип не е глезльо, а и както знаете аз имам проблеми с мозъка ...се вкарах в едни мисли  ooooh! ooooh! ooooh!

Както и да е, де. Няма да навлизам в подробности. Ще се отчета набързо Simple Smile

9,500 кг е момчето. През деня на практика е само на "твърдо гориво" (не алкохол  hahaha , а храна). Яде по 3-4 пъти ( на поискване....т..е. когато АЗ поискам). Яде всичко. Жълтъка му въведох в неделя (направо половинка), а от вторник през ден (което ще рече вече цели 2 пъти Wink ) му давам по цял.
Понеже хемоглобинът му е нисък (109) от 2 дни му капя в манджата Малтофер (по 19 капки дневно). Хапва си го. Peace
И пак заради тоя хемоглобин всеки ден му давам месни пюрета. И да ви кажа нямам никакви угризения...виждали ли сте колко % е месото в тях Rolling Eyes Те са си почти зеленчукови.
Иначе опитах всякакви видове и марки - когато му се яде, кльопа всичко, когато не ще...няма значение какво му предлагам. Но като че ли най-харесва Бебевитата (ха да видим ще има ли Банннннн) във всичките й варианти. Пък и аз я харесвам в ценово изражение....Т.е. вкусовете ни за пюрета съвпадат Simple Smile
Сирене днес му дадох за първи път. Взех краве на Маджаров и много добре го изкиснах. Дадох му го в кус-кус на Плазмон с една лъжичка захар и жълтъка, стрит на прах. Толкова гъсто и зърнесто се получи, че очаквах задавяне. След първоначалната изненада от консистенцията, детето почти всичко си изяде.
Иначе нощем си се кърмим...идея нямам по колко пъти  Rolling Eyes Но като че ли взехме да разреждаме - от 40 пъти на нощ преди на 35 пъти сега  Rolling Eyes Опити за заменки с чай и вода не правя, пък и не мисля да правя....От чист мързел  Embarassed Иначе ги смятам за правилни  Peace

Зъби няма. Но лиги хвърля с кофи направо  Rolling Eyes

При нас няма "Пет", "Чао", "Бао", "Мяо"....Единственото нещо, което прави е да стои на главата си (хе-хе как звучи hahaha) - подпрян на глава, изправени ръце и крака...нещо такова "/\", където връхчето му е дупето. Много обича да стои прав в леглото, но изведнъж пада назад и искрено се притеснявам, че ще избие таблата на леглото с главата си  Shocked
В тая връзка .... Roska_ps, гледах снимките на Жики - струва ми се, че леглото му е плитко (решетката му стига до средата на гърдичките). Внимавай да не се прекатури някой път. На мен така каката ми се е премятала като беше 10-месечна....приземии се на глава върху вентилираща печка  Confused

Ох, разприказвах се ...сещам с поне още 100 неща да напиша, ама няма...споко  hahaha

Пете, моля те...пред жени с разклатена психика (визирам себе си) не пускай такива философски разкази....Депресират ме още повече....Хем съм го чела тоя материал (каква литературна форма е това, бе хора?!), хем пак ми стана гадно...И аз като Goldie изпитвам ужас от всичко, свързано със смърт  Sad

Айде, лека  Hug

# 251
Здравейте момичета!  bouquet
Мира,честит рожден ден мила! Пожелавам ти всяка следваща година да ти е все по-хубава(а то ще е така-с твоето слънчице!) Много любов и късмет! ПП-аз пък се просълзих от нещата,които написа как се радваш и се смееш за другите дечица и показваш и на Васко! Някакси ми се стори толкова добра и истинска! Hug

Момичета аз отнова не мога хич да си организирам времето пак-трябва да уча за следващия изпит,разправям се с разни интернети,днес баща и ми наду главата да излизаме с него(поне намазахме проходилка и дрешки baby_neutral),искам да обърна внимание на много хора и не мога! И чувствам огромна умора от цялото това нещо #Crazy
Имам огромен проблем с иначе страшно доброто ми дете Joy-не иска да яде нито зеленчуци,нито месо-абе нищо солено(попари,кус-куси и тн)! Яде само мляко и сладки десерти(всякакви)! И много ме шашка това дете-яде ги тия работи от 4-месечна и каквото и дадеш ,това хапваше,ама сега-нъц!!! Не може да си набавя необходимите вещества(това ме притеснява най-вече)! А и нейният хемоглобин е много нисък-100 #Crazy
По развихрилия се спор няма да говоря дълго(че вече ми писна)-по-съгласна съм с Анилинда определено,защото-
1-не може да се изкарват нещата все едно тези,които им показваме разни нещица сме някакви фанатички дето повтарят едно и също и тормозят децата!
2-аз например уча Милена на неща,които преценявам,че се и по възможностите! Всеки си познава детето(не я насилвам с нищо,което би било много за нея)!
3-децата са като гъби,които попиват абсолютно всичко от нас(родителите си)! На тази възраст сме единствения източник,от който се учат! Ако ние не го правим-те няма как сами(освен чрез имитацияааааааа0)! Не можеш да не обръщаш внимание на тези неща и да чакаш детето един ден само да дойде и да ти даде боц(например)!
4-Аз например я напъвам за някои неща,свързани с двигателното и развитие! ОБАЧЕ го правя не за да се кажа ех Милена стъпва по-добре от еди кой си,а за да си доказвам,че е здрава,че няма мед проблем и тн! Аз страдам от такава параноя например(аз по този начин си доказвам,че детето ми е здраво! Ето затова не трябва да се пускат подобни реплики(защото човек никога не знае с каква цел прави даденото нещо отсрещният човек! Най-добрата приятелка на мама си е накарала момиченцето да проходи на 9 месеца,за да си докаже,че няма луксация! И наистина е ужасно да страдаш от подобни мисли!

Подчертавам,че Милена не скача,не лази,не се изправя сама(да не си помисли някой,че това което написах е от позицията на майка на всеможещо дете)!
ПП-И нека не си кривим душите-на всеки един от нас тук ни е приятно да си похвалим детето,когато направи нещо ново,научи нещо,поникне му зъбче и тн! Иначе защо всички пишем подобни неща newsm78 Просто за да си чешем езиците ли???

# 252
Byni, напиши два реда бе жена, не сме толкоз страшни, ама сме пък любопитни за теб и твоето дете![/i][/color]

Ей,как ме хвана! Тъкмо днес мислех да ви пиша! Аз не се страхувам бе, честна дума...но понеже Цветуната е последното бебе в "нашите" редици и докато ви чета намирам всички отговори, които ме интересуват. Та затова не пиша, а само чета. Най-редовно.
А, днес щях да ви питам: Като водите децата по завадения, не ви ли притеснява цигарения дим? Защото тук има места за непушачи, обаче те са в общата зала с пушачите и ефекта е... Sick

П.П....Емма, голяма съм ти фенка, да знайш...Много се забавлявам с теб... Hug

Честит Рожден Ден, Акварел! Бъди здрава, обичана, обичаща!

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 08:34 от Byni

# 253
Честит рожден ден Мирка

и спешъл поздрав за теб http://vbox7.com/play:2333555c

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 09:40 от didimora

# 254
Честит рожден ден на Aquariel! Желая ти весел и незабравим празник днес!

ВаняМ, ще си позволя да коментирам част от поста ти, въпреки,че не си молила за това - дано не се обидиш, но може би ще съм полезна и на други майчета.
За хемоглобина - според мен не е нисък, на долна граница на нормата е. При децата на тази възраст не се касае за истинска анемия, а за физиологична такава (хемоглобина, с който са родени се сменя с този на възрастните) и не налага лечение.
Ако все пак педиатърът ви е преценил, че трябва да приемате желязо, то тогава това трябва да става по правилния начин.

Ти писа, че накапваш Малтофер в храната на детето - по този начин обаче не можеш да постигнеш ефект защото:
- желязото е елемент, който много лесно образува неразтворими съединения с останалите елементи в храната(най вече с калций,
фосфор и пр)
- тези съединения не могат да се резорбират от организма, тъй като тривалентното желязо(каквото е Малтофер) се приема от организма чрез пасивен транспорт (айде спомнете си уроците по химия Laughing)
- лекарството се изхвърля от организма без да повлияе процесите, за които е предназначено.

За да има ефект приема на железен препарат трябва:
- да НЕ се смесва с храна и напитки (особено мляко, сокове, твърда храна)
- да се приема директно в чист вид (ако можеш да му го дадеш) или само с преварена чешмяна (не минерална или изворна )вода
- да се дава най - добре около 30 мин преди хранене или 1час след хранене
По този начин организмът ще успее да си го набави и ще има желания резултат.

Много са хубави есенните модели - и май на всички им хареса да се въргалят из листата Laughing
Честита придобивка на Дани - лека и безаварийна както казват! А за Хиполенд - аз вече не ходя там - много ме дразнят, все едно че ще ми подаряват нещата, а не че си ги плащам.

Reiana, стига с тия мрачни мисли! Нищо му няма на детето - то пък може ли всички като по зададена команда да се обръщат, изправят, скачат, дават боц, моц, поц и прочие...Всяко детенце сяда, прохожда, проговаря, прописва стихове, започва да композира когато е готово за това, т е когато нервно-психическото и моторното му развитие достигне определен праг.
Майката, за съжаление (или може би за радост ) не може особено да повлия на на тези процеси.
Природата се е погрижила как да става това, тръгне ли процеса, не можеш да го спреш.
Можеш ли да спреш гората да се разлиства? (както казва Гацо Бацов)

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 08:51 от Lassi

Общи условия

Активация на акаунт