Египет - втора тема

• 43 354
  • 442
  •   1
Отговори
# 330
Tsve_te  bouquet Въпросът ти е интересен. Предполагам, че нещата са комплексни. От една страна според мен е фактът, че все пак по това време на годината в Европа все още е много студено, включително и в дестинации като Гърция и Турция. През април и най-вече май това се променя. Обикновено по това време на годината са Великден и майските празници (за руснаците) - тогава много хора пътуват (не само до Египет) и конкуренцията се засилва. Това може да доведе както до покачване на цените, така и до намаляването им. Peace

# 331
Според мен май месец става по-евтино, защото си хваща адска жега, дори едва поносима. Чета описанието на Олд Спорт по месеци, но си мисля че това е относително за различните хора  Thinking За някои 45 градуса и нагоре са ок, дори удоволствие, но за мен и още много хора като мен, са непоносими и ужасни.
Не, че в Анталия юли и август не става 45-50градуса...., също и в Тунис, пък и там силния сезон е юли, август.  Thinking

# 332
old Sport   bouquet невероятна си!Безценна информация си ни дала Hug
Oт много време се каня да питам (опитах се сама да си отговоря, но не успях) Защо в края на април и целия май пакетите са по-евтини, отколкото февруари и март? След като прочетох описанието на времето по месеци съвсем не мога да намеря логиката  newsm78
Хм newsm78 според мен си в грешка нещо, изкл. някой дати за които има промоционални цени http://www.alfatour.bg/show_hotel.php?id=8272 това го погледнах произволно за април цената е най-висока. Ние бяхме мин.година първата седмица на май, времето е топло за плаж е идеално защото не е невъобразима жега, но водата в морето определено беше хладничка ~24 гр. може би.

# 333
Днес резервирахме почивка до Хургада за 9 май и понеже и аз се чудех защо от тогава цените поевтиняват попитах служителката на агенцията. Тя ми каза, че е така защото от тогава започва по-горещото време и не всеки го предпочита. Пък дали е вярното обяснение незнам, факт е че нашите туристически агенции спират да предлагат екскурзии до Египет след края на май. А пък аз обичам да ми е много топло и горещината не ми прави впечатление.
Много  bouquet за old Sport.

# 334
Втората половина на май цените падат защото става доста горещо. Втората половина на септември пък се качват цените, защото темп. стават по-поносими. Ходила съм през май и през септември-октомври. През деня е горещо, водата е супер, вечер си ходиш по потник  Peace

# 335
mi6i наистина в линка, който си пуснала цената за април е най-висока, но в повечето останали хотели след края на април и май цените падат.  Аз гледах точно офертите  на Алфа тур. ако горещото време е причината-суперррр, обожавам жегата PeaceТогава за мен е най-подходящо май месц в Египет!

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 15:49 от tsve_te

# 336
Здравейте!
Аз съм месечинка 1, но поради забравена парола или объркана Simple Smile сега съм с ново име! Не си знам правата, и не знам какво и кога мога да пиша тук! Но ето ме! Поздравявам Ви с красивия сняг, който наваля. В този момент, в условията на София, все по-силно започвам да си мечтая да отида на топло и слънчево!

# 337
Пина, естествено,че всеки има различни възприятия, но и за мен 45 градуса са си голяма жега. Такива температури има на слънце на някоя асфалтирана улица ,а ако си под чадър на плажа и полъхва малко,не е толкова страшно.А и по принцип Египет не е скандинавска страна и никой не ходи там заради хлада  Peace
И продължавам да смятам,че отговорът ми към Цве_те е резонен - не е само това,че става по-топло,а и това, че в другите морски дестинации наблизо вече е достатъчно топло,за да се ходи там на море.Нещата са свързани. Конкуренцията си казва думата.

Моят разбор по месеци е мое лично впечатление.Има много сайтове,в които има средни температури, измерени научно.
Ето някои от тях:
http://www.touregypt.net/climate.htm
http://www.holiday-weather.com/sharm_el_sheikh/averages/
http://www.bbc.co.uk/weather/world/city_guides/results.shtml?tt=TT000180
http://www.ask-aladdin.com/weather.htm

# 338
  • Beyond the Frontiers
За всички питащи - през лятото ще има чартъри по програма Кайро- Хургада на Тез тур  Peace

# 339
За всички питащи - през лятото ще има чартъри по програма Кайро- Хургада на Тез тур  Peace
Ако е наистина вярно, чудесно  Peace. Скоро гледах сайта точно на ТЕЗ ТУР полетите бяха до края на май  месец.

# 340
  • Beyond the Frontiers
Ако е наистина вярно, чудесно  Peace. Скоро гледах сайта точно на ТЕЗ ТУР полетите бяха до края на май  месец.
в сайта да. днес бях на тяхната презентация в НДК /туристическата борса/ - представяха програмите си за лятото и го обявиха. 100% чартърите продължават Peace

# 341
Браво на тях! Peace

# 342

искам да ви попитам дали сте срещали предложения за египет за почивните дни в началото на май, защото те се падат от петък до сряда. дали няма да пуснат случайно чартър специално за тогава?

# 343
  • Beyond the Frontiers
В момента всички фирми ползват един чартър /самолет/, който лети всяка събота. Няма да има специален чартър за празниците. Ако има много желаещи най-много да пуснат втори полет, но за сега не виждам такова нещо Peace

# 344
elku - elena, благодаря за отговора. а така се надявах да са по-гъвкави и да организират нещо...

Общи условия

Активация на акаунт