Египет - втора тема

• 43 338
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Искам да благодаря на всички споделили своите впечатления и съвети за Египет - темата е страшно полезна!   bouquet

Предстои ни пътуване следващия месец. Ще отседнем в хотел Contract Pyramids Resort в Кайро и хотел Bella Vista****  в Хургада. Не видях отзиви за тези хотели и искам да помоля, ако има някой с впечатления за тях, да сподели.

# 391
А пък аз чакам разказа на Джейд и компания Simple Smile

# 392
  • Beyond the Frontiers
За хотела в Хургада не мога да съм полезна, ако този в Кайро е Катаракт Пирамидс - коментарът ми ще е, че се къпах с джапанки във ваната, че ме беше гнус. Иначе стаите са големи, голяма градина, бяха сложили купа с плодове в стаята.

# 393
  • Стара Загора
Ето я Джейд, а компанията (съпругът Grinning) е в банята, че още има сол в ушите си от Червено море Laughing

Честно да ви кажа, не знам дали ще мога да разкажа нещата, така както ги преживях. Осъзнавам, че ми трябва доста писателски талант, който понякога не ми стига.
Устроихме си една страхотна, невероятна египетска приказка. Всичко мина по план, с леки екстремни елементи, които напълно допълваха приключението.
Имам над 2000 снимки и наистина много, ама много за разказване. Дано тези дни успея да си наваксам с работата, че да намеря време за един фото-разказ.
Пък и в главата ми е такава каша все още от всичко преживяно, от хилядите емоции и впечатления, че ще трябва да ми отлежи поне няколко дни, за да мога да го разкажа в цялата му прелест.

# 394
Ето я Джейд, а компанията (съпругът Grinning) е в банята, че още има сол в ушите си от Червено море Laughing

Честно да ви кажа, не знам дали ще мога да разкажа нещата, така както ги преживях. Осъзнавам, че ми трябва доста писателски талант, който понякога не ми стига.
Устроихме си една страхотна, невероятна египетска приказка. Всичко мина по план, с леки екстремни елементи, които напълно допълваха приключението.
Имам над 2000 снимки и наистина много, ама много за разказване. Дано тези дни успея да си наваксам с работата, че да намеря време за един фото-разказ.
Пък и в главата ми е такава каша все още от всичко преживяно, от хилядите емоции и впечатления, че ще трябва да ми отлежи поне няколко дни, за да мога да го разкажа в цялата му прелест.

Хей, много се радвам, просто много зареждащо действат тези твои уводни думички:) Радвам се, че сте изпълнени с толкова емоции и впечатления:) Климатизирайте се и когато имаш време и желание, ще сме щастливи да споделим вашето приключение Simple Smile

# 395
О, Джейд, радвам се,че се върна жива и здрава. Сигурна съм, че доста време ще мине преди да дойдеш на себе си, но take your time!
Като слезеш на земята и се осъзнаеш, чакаме разказа  Mr. Green

# 396
Добре дошли на завърналите се. Разказвайте и пускайте снимки, че ме мъчи културно-пътешественически глад Grinning

# 397
Не глад, а абстиненция е това  Joy
Aleicha също се е завърнала доволна и предоволна. Да видим дали ще разкаже повече  Mr. Green

# 398
  • София
Искам да благодаря на всички споделили своите впечатления и съвети за Египет - темата е страшно полезна!   bouquet

Предстои ни пътуване следващия месец. Ще отседнем в хотел Contract Pyramids Resort в Кайро и хотел Bella Vista****  в Хургада. Не видях отзиви за тези хотели и искам да помоля, ако има някой с впечатления за тях, да сподели.
Aз също мога да кажа само за хотела в Кайро - не е най-добрия. Но имам чувството, че всички агенции водят там, защото е близо до пирамидите. Мен ме беше гнус да стъпя във ваната и  взех да се къпя извън нея. В един момент с ужас установих, че в самата баня няма канал и всичката вода започна да тече към коридора #Crazy. После се чудих как да попивам...Но това да не те притеснява - престоя там е толкова кратък, че няма проблем. А и все пак не е най-лошото. Градината е приятна и масичките край басейна/твърдяха, че е най-големия в Кайро/ също. Жалко, че пристигнахме на тъмно и басейна беше студен за къпане.
А и нещо важно - екскурзовода ни предупреди сами да се оправяме с багажа, за да не изчезне. Навсякъде другаде твърдяха, че такава опасност няма/и в Хургада, и на круиза по Нил/

п.с. O,извинявай! Чак сега забелязах, че не съм прочела добре името - нашият беше Cataract Pyramids Resort /бяхме с Алфатур и само този хотел предлагаха за Кайро/.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 22:26 от tania tda67

# 399
  • София
elku - elena, tania tda67 благодаря ви за споделеното за хотела в Кайро. Cataract Pyramids Resort му е името - грешката е моя, но така е изписан на програмата за Египет, която са ми пратили от туристическата агенция.

Искам да попитам къде стоят куфарите, докато трае обиколката при пирамидите и в музея в Кайро?

И още - на круизните кораби има ли някакво изискване за облеклото?

# 400
  • София
elku - elena, tania tda67 благодаря ви за споделеното за хотела в Кайро. Cataract Pyramids Resort му е името - грешката е моя, но така е изписан на програмата за Египет, която са ми пратили от туристическата агенция.

Искам да попитам къде стоят куфарите, докато трае обиколката при пирамидите и в музея в Кайро?

И още - на круизните кораби има ли някакво изискване за облеклото?

Още сутринта се натоварват в автобуса и стоят там през цялото време. Изисквания за облеклото на практика никъде няма, но за да се чувстваш добре ходи по-облечена. Иначе ще има подвиквания от всички страни, а и без това се лепят за всеки турист...А и круиза по Нил е свързан най-вече с посещение на храмове и приличието го изисква. Ако те интересува кои от екскурзиите, които предлагат на място си заслужават мога да ти кажа/става дума за круиза/

# 401
Здравейте, аз пак с моята молба към ходещите в Египет, ако някой има възможност да ми поръча картуш. Пишете на лични да се разберем.

# 402
  • София
Ако те интересува кои от екскурзиите, които предлагат на място си заслужават мога да ти кажа/става дума за круиза/

Да, разбира се! Пиши и с каква продължителност са или са цял ден. И евентуално колко струват - ако помниш?

# 403
Все забравям да кажа, че на 27.03 се роди поредното "египетско" бебе - Пресиян на мама No_name! Да е жив и здрав и мама и татко да го заведат в Египет, като му дойде времето!   bouquet Hug

# 404
  • София
Ако те интересува кои от екскурзиите, които предлагат на място си заслужават мога да ти кажа/става дума за круиза/

Да, разбира се! Пиши и с каква продължителност са или са цял ден. И евентуално колко струват - ако помниш?

Става дума за круиза по Нил. Някои от екскурзиите са включени в цената на круиза като посещения на храмовете, които са по пътя и посещението на язовирната стена. Отделно на нас ни предложиха още 3 екскурзии:

1. Посещение на Абу Симбел - струваше 70-80 долара. Храмовете са уникални и си заслужава да се видят. Освен това е на огромния язовир. По пътя се виждат и миражи. Намира се на 300 км от  Асуан и се ходи за половин ден. Тръгва се през нощта около 3-4 часа, в 8-9 се стига и в 13 се обядва на кораба. Температурата в храма в 8 часа сутринта беше 38 градуса.

2. Светлинно шоу на остров с два храма до/в/ Асуан. Не беше лошо шоуто, но нашето на Царевец май е по-добро. Освен това се надявахме, че ще разгледаме храмовете, но не ни позволиха. Всяка вечер шоуто е на различен език и не се знае на какъв ще попаднеш. Като капак беше същата вечер, когато бяхме ставали в 3 часа за Абу Симбел и заспивахме... Не си заслужаваше 45-те долара!

3. Нарекоха я "острова на крокодила", но нямаше остров  Joy. Тази екскурзия беше почти най-хубавата за нас. Наситени от толкова много храмове и история, се почувствахме много добре. Беше 20-25 долара и включваше пътуване с лодка до нубийско село. По пътя бяхме на плаж, топнахме се в Нил, яздехме камили/включено е в цената и не те изнудват като в Кайро/, гушкахме крокодилчета, правихме си татуировки/временни/, ходихме на училище/учихме азбука, писахме си имената/ и накрая се разхождахме в ботаническа градина. Беше половин ден.

Ако искате да си купувате качествени сувенири може би си купете от Луксор и Асуан/разбира се екскурзоводите задължително водят в такива магазини/. В Кайро имаше много по-евтини, но се виждаше, че са ментета.

Другото, което се сетих е за купуването на египетски пари. Ако можете си купете от банката на летището, защото програмата е много натоварена и няма кога да се купят. В хотелите се стига 10-11-12 часа вечер и се тръгва 4-5-6 часа сутрин. Ние успяхме да си купим едва на 4-тия ден, а дотогава плащахме с долари, а е много неизгодно!

Дано да съм била полезна! Приятно пътуване и ако има нещо - питайте!

Общи условия

Активация на акаунт