тест за овулация

• 274 381
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 005
Идвам и аз с няколко въпроса  Embarassed Четох, четох, но пак не всичко ми е ясно, ще бъда благодарна на малко разяснения  Hug
Два дни поред имам два положителни резултата, като от прочетенето видях, че е нормално. Първият ден две еднакви, вторият втората беше по-ярка (доколкото мога да разчитам смотаните бледи резултати на Клиър Ову). Т.е. вторият ден е бил пикът предполагам. Това става към 2 следобяд. На следващият ден в 5 следобяд вече чертичката е само една. Та питането ми е: това означава ли, че фоликулът се е пукнал или просто пикът е отминал и може и да не се е пукнал още? И другото - от засичането на този пик, винаги ли минималните нужни часове до пукването са 12? Защото ако например се направи тест след два часа, то може пак да си отчита пик, тогава чаовете да станат 14? Дано ме разбрахте  Crazy и мерси  Simple Smile

# 1 006
Блонди, тестовете за овулация не могат по нникакъв начин да покажат фоликула пукнал ли се е или не, те само ти помагат да засечеш пика на ЛХ, за да се ориентираш кога евентуално да очакваш овулацията. Няма такова нещо като минимални нужни часове според мен, овулацията е средно 36 часа след пика на ЛХ, 12-48 часовата рамка е ориентировъчна. Според мен можеш да овулираш и 11 часа, например, след + ову тест, щом ти си имала два + теста, пика на ЛХ е бил някъде между тях, вероятно по-близо до 2-рия, щом чертичката му е била по-наситена.

# 1 007
  • Бургас
Здравейте на всички!
Искам да попитам нещо, което ме тормози вътрешно и не мога да намеря успокоение и да се концентрирам върху работа или каквото и да е друго. Направих си 4 теста за овулация за 5 дни, като първите бяха по време на цикъла ми. И 4-рите показват две черти. Тази сутрин направих тест за бременност - отрицателен е, а бях чела, че овулацията трае до 24 часа и ако имаш последователни дни положителен резултат може да си бременна. МОга ли да се надявам въпреки теста?
Благодаря ви предварително за отговорите!!!

# 1 008
Блонди, когато се появят двете еднакво наситени чертички, овулацията ще настъпи след 12-36 часа, но няма гаранция, че фоликулът ще се пукне.
Когато видиш двете еднакво наситени чертички, правете секс на следващата и последващата вечер.
Аз забременях с помощта на този тест и твърдя, че най-добрият:

Направих си 4 теста за овулация за 5 дни, като първите бяха по време на цикъла ми. И 4-рите показват две черти.
Нещо не схващам. Защо си правила тест по време на цикъл?

# 1 009
  • Бургас
Най-вече, защото исках да пробвам как работи теста - един вид за проба, защото те са 5 в опаковката. По случайност ми показа две черти, а после, когато започнах да чета как да тълкувам това, разбрах, че на някои жени цикълът и овулацията съвпадат. И така - следващите дни пак си направих, за да потвърдя... това е... После прочетох, че ако имаш повече дни положителен тест за овулация - може да си бременна, а ние в рамките на тези дни правихме секс. За съжаление тестът за бременност ми е отрицателен, но толкова рано явно не е 100% сигурен резултатът, защото става дума за 1-2 дни след евентуалното зачеване...
Звучи объркано, но така следват хронологично събитията от последните няколко дни.
Главно бих се радвала, ако има някой, който би могъл да ми обясни защо 5 дни имам положителен тест за овулация? Нормално ли е? Може ли да означава бременност?

# 1 010
Две черти не значат положителен тест. Трябва тестовата да е еднаква или по-наситена от контролната. Прочети повече в Библиотеката. Колко продължителен ти е цикълът средно? Според това си има и табличка от кой ден да почнеш тестването. Успех!

# 1 011
Нормално ли е? Може ли да означава бременност?
Не е нормално. Само да уточним, нали си наясно, че положителен тест за овулация не означава просто 2 черти, а две еднакво наситени черти или тестова по-наситена от контролната?
Не може да означава бременност. Тестовете за овулация отчитат хормона ЛХ, а тези за бременност - бета-ЧХГ.

# 1 012
Здравейте на всички!
Искам да попитам нещо, което ме тормози вътрешно и не мога да намеря успокоение и да се концентрирам върху работа или каквото и да е друго. Направих си 4 теста за овулация за 5 дни, като първите бяха по време на цикъла ми. И 4-рите показват две черти. Тази сутрин направих тест за бременност - отрицателен е, а бях чела, че овулацията трае до 24 часа и ако имаш последователни дни положителен резултат може да си бременна. МОга ли да се надявам въпреки теста?

Мисля, че тестовете не са редовни. Ако ползваш Clear OVu е разбираемо, тъй като напоследък са пуснали някакви кофти партиди, на които чертите излизат прекалено бледи и можеш много да гадаеш дали теста е + или -.
В началото на цикъла няма как да има такова повишение на Лутенизиращия хормон, че да ти излезе + тест. Той в началото е на долна граница и достига пик 12-48ч преди овулация.
Относно теста за бременност - може да се надяваш на положителен минимум 7-10 дни след овулация, и то ако ползваш някакъв много чувствителен ("престо" например).

# 1 013
Не може да означава бременност. Тестовете за овулация отчитат хормона ЛХ, а тези за бременност - бета-ЧХГ.
Напротив, може.

Цитат
Бременни жени не трябва да използват теста. Урината на бременна жена съдържа висока концентрация на HCG хормон, при което О. теста дава кръстосана реактивност по отношение на HCG. Следователно урината на бременната жена може да даде фалшив положителен резултат.

В допълнение на това, при ин витро процедури, за да се предизвика пик на LH в организма, се инжектира именно ЧХГ - хормонът на бременността

# 1 014
radoslava11222, според мен има шанс да е станало. Стискам палци! Flowers Four Leaf Clover
Между другото, и на мен понякога ми се е случва точно такова прорязване за няколко секунди малко след О. Незнам на какво се дължи, сигурно има връзка с О.

Grace, благодаря за палците  Hug. Дано да си права. Снощи не издържах и си направих тест престо, но беше отрицателен. Може все още да е рано. Ще изчакам още няколко дни и ще пробвам пак. Ако не сме успяли, другия месец ще пробвам и аз тестове за ову, за да не гадая така по форумите, кога точно е било О. Успех и на теб и на другите момичета, който искат да видят две чертички.  Praynig   bouquet

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 11:23 от radoslava11222

# 1 015
Кафенце, ама тя казва, че е била в цикъл, когато е правила тестовете за О.? Май няма как да е бременна.

# 1 016
Напротив, може.

Цитат
Бременни жени не трябва да използват теста. Урината на бременна жена съдържа висока концентрация на HCG хормон, при което О. теста дава кръстосана реактивност по отношение на HCG. Следователно урината на бременната жена може да даде фалшив положителен резултат.

В допълнение на това, при ин витро процедури, за да се предизвика пик на LH в организма, се инжектира именно ЧХГ - хормонът на бременността
Кафенце, съгласна съм с обяснението, което си дала, но не мисля, че случаят е такъв - момичето е в цикъл, не споменава да са й били Прегнил, а и тестът й за бременност е отрицателен.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 11:41 от Стичето

# 1 017
  • Бургас
Clear OVu ползвах  Sad
Благодаря за отговорите!

ПП: Ползвах първия тест в средата на цикъла ми, който е 5 дни, т.е. на 3-ти ден. На 4-ти и 5-ти сме действали по въпроса за бебе и така до 5-ти ден, в който пак ми показва две черти, но няма значение... каквото ще да става... божа работа...

# 1 018
Няма се предвид колко дълго е кървенето, а целият цикъл-от първия ден на единия до започването на следващия. Примерно моят беше 28 дни и започвах тестването някъде от 11 ден. По време на кървене е безсмислино да се тестваш.

# 1 019
Persona grata,  а защо си почнала толкова рано с тестовете за О.? На листовката има упътване от кой ден от МЦ започват да се правят  взависимост от това калко дни по принцип е продължителността му. Ако си с много кратък цикъл примерно 21 дни - започваш да правиш тестове от 6-и ден от цикъла.
Ето тук има упътването на Clear Ovu: http://www.cleartest.bg/bg/pages/clear-ovu-test-p-b-e-c-b-sja-u-c-n-u-.php.
Все пак те съветвам да смениш марката на тестовете и стриктно да следваш указанието в листовката. Peace

Общи условия

Активация на акаунт