тест за овулация

• 274 382
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Момичета някой от вас ходи ли на фоликулометрия? Този месец теста ми показва ше само една черта и реших да ида на док.  На 16 ден имах фоликул 28 мм после на 24 ден имах 24мм който и до първия ден от цикъла ми още не е спукан, случвало ли ви се е това и другия месец мога ли да очаквам нормална овулация? Док ме плаши нещо, че не било нормално това и ще ми пуска пролактин, а ако не съм забременеела до месец два иска снимка на тръби Sad

Имаш задържан фоликул. Може да е инцидент, но ако пак се повтори е нужно да се направят някои изследвания за да се разбере къде е проблема и какво подтиска О.
Може да Пролактина, може да е Тестостерона или ТСХ напр.
Нещата са поправими. Слушай лекаря си
Успех Simple Smile

ПП. Неспукания фоликул създава проблем и за следващия МЦ - най-вероятно няма да има О.

# 991
  • София
Здравейте момичета
След като от ноември пробвам да забременея след кюретажа преди години и не става ,сега реших да взема тестове за ОВУ
Взех CLEAR OVU TEST - направих си изчисление според цикъла- овулация се очакваше на 22,04,2011- т.е. днес
Но аз започнах с тестовете по рано - на 17,04 - и се появи втора чертичка- наситена дори повече от контролната.Още вечерта пробвахме  Grinning
На другия ден пак тест- но без секс
На следващия- + секс ...
Последно правихме днес сутринта и ми свършиха тестовете Laughing
това са всичките тестове - датата не теста съм я написала
http://media.snimka.bg/8447/023149803-big.jpg?r=0
това е по отблизо
http://media.snimka.bg/8447/023149804-big.jpg?r=0
Странно - но според това май през цялото време съм била в ОВУ  newsm78
Може ли някой да ми каже- дали съм разчела тестовете правилно
 Hug

# 992
Vnd, според мен положителният ти тест е бил на 19.04. Там тестовата черта е най-ярка, следователно тогава би трябвало да е бил пика на хормона. О. следва да е била на 20.04 или 21.04. Ако мериш и БТ, ще засичаш О. с по-голяма точност.
Така или иначе добре сте се "отчели" в тези дни, така че - успех!  Peace

# 993
vnd , и при мен така излизаха тестовете, когато бяха положителни де. Защото нашето бебе го направихме при отрицателни тестове. Но ние приложихме тактиката въздържание изцяло и `юруш` за 3-4дни когато се очакваше да е ову  Peace  На тестовете много вяра нямам...  но като цяло са ориентир. Grace ♥ има право - засичай и БТ

# 994

Благодаря за информацията!  Simple Smile

# 995

ПП. Неспукания фоликул създава проблем и за следващия МЦ - най-вероятно няма да има О.
[/quote]

Благодаря за отговора!  Най- вероятно и този месец ще стане същото, защото на седми ден от менстр. имам фоликул 20мм на осмия си направих тест за ову отрицателен е и утре пак ще ходя да го видим эдали се е пукнал, ако не е ще ми пуска пролактина. Изчакахме да видим първо какво ще се случи с този фоликул newsm78  А междувременно ще опитваме може и да е ранна овулация знам ли, при първата бременност така стана веднага след М  Praynig

# 996
Момичета,според вас проблем ли е ако ову не е точно посредата при 28-дневен цикъл,а примерно на 16-ти ден? Дало означава някакъв проблем newsm78

# 997
Здравейте момичета
След като от ноември пробвам да забременея след кюретажа преди години и не става ,сега реших да взема тестове за ОВУ
Взех CLEAR OVU TEST - направих си изчисление според цикъла- овулация се очакваше на 22,04,2011- т.е. днес
Но аз започнах с тестовете по рано - на 17,04 - и се появи втора чертичка- наситена дори повече от контролната.Още вечерта пробвахме  Grinning
На другия ден пак тест- но без секс
На следващия- + секс ...
Последно правихме днес сутринта и ми свършиха тестовете Laughing
това са всичките тестове - датата не теста съм я написала
http://media.snimka.bg/8447/023149803-big.jpg?r=0
това е по отблизо
http://media.snimka.bg/8447/023149804-big.jpg?r=0
Странно - но според това май през цялото време съм била в ОВУ  newsm78
Може ли някой да ми каже- дали съм разчела тестовете правилно
 Hug

Още ли не се е изчерпала тази кофти партида на clear ovu? Препоръчвам ти да смениш марката, аз ползвам OVIEW.

# 998
  • Горна Оряховица
Здравейте. Да изкажа и аз едно мнение за тестовете за овулация. Февруари си взех Clear oviw - 2 опаковки. Първите 6 дни беше отрицателен, после два положителни и пак отрицателни до края. Аз принципно съм с дълъг цикъл - 3 1дена, затова и овулацията ми беше на 16 ден.  luvbed правихме 3 дни поред - на 16,17 и 18 ден от цикъла. И резултата е налице - на рождения ден на милото подаръка е  smile3504. Ако някой иска нека пробва този план
http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
При нас заработи (без сиропа де), дано и вие успеете. newsm10

# 999
Здравейте момичета  Hug. Незнам дали въпроса ми е за тук, но не успях да намеря по-подходяща тема за да попитам.
Трудно ми е да се ориентирам точно на кой ден ми е била овулацията и дали да нечакам този месец.
Ще се опитам да съм максимално кратка.  Peace
След раждането на сина ми нямах цикъл известно време. След това започна да ми идва на 32-33 дни средно. Обаче миналият ми закъсня 2 седмици. Дойде ми чак на 3 април. На 24 април поработихме по въпроса. След това мъжа ми замина. 24 беше и последния ден с белтъкообразна ЦСи силно желание за секс Embarassed. На 25 вечерта имах много силно прерязване в цялата област на корема. Беше няколко секунди. Същия и следващия ден бяха почти сухи, но започнах да усещам пробождане в яйчниците и корема ми се поду. Най-интересното е че последваха 3 дни в който имах прозрачно течение точно като желе. Досега не ми се е случвало  Thinking
Моля ако някой има опит с подобно нещо да ми помогне да се ориентирам.  Praynig Проблема е, че назнам дори кога трябва да ми дойде за да правя тестове.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 01:19 от radoslava11222

# 1 000
При мен няма нужда от тестове засега, пролактина ми е много висок и започвам Бромкриптин. Пожелайте ми успех Praynig

# 1 001
  • Горна Оряховица
При мен няма нужда от тестове засега, пролактина ми е много висок и започвам Бромкриптин. Пожелайте ми успех Praynig

Linko5 каква ти е диагнозата? Питам те, защото аз имах поликистоза на двата яйчника - цикълът ми идваше на 40-50 дни (да не говорим за овулация)и съответно висок пролактин. Но след месец и половина пиене на Бромокриптин нямах никакво подобрение - даже по - лошо, нивото на пролактина ми беше още по - високо от първия път. Ако си като мен не си губи времето с хапчета, а давай направо с лапароскопия. Цикълът и овулацията ми се възстановиха още на първия месец. А на третия - резултата е + тест за бременност.

И все пак ако си решила да пробваш първо с хапчета дано при теб имат по - добър ефект. Успех.

# 1 002

Linko5 каква ти е диагнозата? Питам те, защото аз имах поликистоза на двата яйчника - цикълът ми идваше на 40-50 дни (да не говорим за овулация)и съответно висок пролактин. Но след месец и половина пиене на Бромокриптин нямах никакво подобрение - даже по - лошо, нивото на пролактина ми беше още по - високо от първия път. Ако си като мен не си губи времето с хапчета, а давай направо с лапароскопия. Цикълът и овулацията ми се възстановиха още на първия месец. А на третия - резултата е + тест за бременност.

И все пак ако си решила да пробваш първо с хапчета дано при теб имат по - добър ефект. Успех.
[/quote]

Нямам диагноза, просто нямах овулация два месеца имах няколко задържани фоликула и док реши да пусне пролактин и тсх хормони. Стойността му беше 54.3 при горна граница  23.3
Инъче имам редовен цикъл и яйчниците са ми добре. Ще ги пия месец и ще видим дали има резултат.

# 1 003
  • Горна Оряховица
Успех тогава. Дано всичко се оправи бързо smile3525

# 1 004
radoslava11222, според мен има шанс да е станало. Стискам палци! Flowers Four Leaf Clover
Между другото, и на мен понякога ми се е случва точно такова прорязване за няколко секунди малко след О. Незнам на какво се дължи, сигурно има връзка с О.

Общи условия

Активация на акаунт