тест за овулация

• 273 752
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
От този месец започвам с тестовете за овулация. Мисля на 9ти да си направя първия.Базална температура до сега не съм мерила и въпросът ми е дали е късно да започна от утре? Днес ми е последният ден от цикъла.До сега не съм засичала интервалите  Embarassedи няма да ми е много лесно да се ориентирам.

Да, може да започнеш да мериш БТ и след М., дано ФФ да е достатъчно дълга за да може да се разгадае графиката Simple Smile

Тестовете за О. е добре да се правят от (-) до (-)
В един и същ час - от 15 до 17-18.00часа - като 2-3-4 часа не си пила вода и пишкала

# 1 306
От този месец започвам с тестовете за овулация. Мисля на 9ти да си направя първия.Базална температура до сега не съм мерила и въпросът ми е дали е късно да започна от утре? Днес ми е последният ден от цикъла.До сега не съм засичала интервалите  Embarassedи няма да ми е много лесно да се ориентирам.

Да, може да започнеш да мериш БТ и след М., дано ФФ да е достатъчно дълга за да може да се разгадае графиката Simple Smile

Тестовете за О. е добре да се правят от (-) до (-)
В един и същ час - от 15 до 17-18.00часа - като 2-3-4 часа не си пила вода и пишкала
Благодаря за отговора Simple SmileНезная дали ще мога да направя някаква графика, като хората.Ще се пробвам с тези на зачатие...Нали, когато базалната температура е най-ниска, тогава е момента на овулация?

# 1 307
  • София
jaspermmm  
Нанеси стойностите и ще коментираме графиката ти - винаги, когато поискаш
Това е темата за   Графики на БТ - коментар

Не винаги О. е при най-ниската БТ
Най-ниската Бт се дължи на пика на естрогените, а О. настъпва след този пик / 2-3 дни/

# 1 308
jaspermmm  
Нанеси стойностите и ще коментираме графиката ти - винаги, когато поискаш
Това е темата за   Графики на БТ - коментар

Не винаги О. е при най-ниската БТ
Най-ниската Бт се дължи на пика на естрогените, а О. настъпва след този пик / 2-3 дни/
За съжаление не мога да вляза в овулационният календар на зачатие. Дава ми ето това: Възникна грешка: 

Съобщение:

Control character in cookie value, consider BASE64 encoding your value
Някакви идеи къде или как бих могла да си направя индивидуална графика? Благодаря!

# 1 309
Няма ме, aз бих те посъветвала както и други, които имат няколко месеца само с бледи черти да отидат на лекар за фоликулометрия и изследване на половите хормони. Аз няколко месеца виждах само бледи черти първо мислех, че е от тестовете, после че не уцелвам деня....а накрая се оказа, че фоликулите ми въобще не се пукат. Peace

# 1 310
  • На погрешната планета
Няма ме, aз бих те посъветвала както и други, които имат няколко месеца само с бледи черти да отидат на лекар за фоликулометрия и изследване на половите хормони. Аз няколко месеца виждах само бледи черти първо мислех, че е от тестовете, после че не уцелвам деня....а накрая се оказа, че фоликулите ми въобще не се пукат. Peace

Тъкмо щях да пиша в темата Grinning.
Намерих тестове Овю и най-после вчера и онзи ден видях хубаво изразени чертички Whistling. Работим усърдно, дано този месец да успеем Praynig Grinning

# 1 311
Здравейте,
искам да ви попитам дали със сигурност като има + тест се пука фоликула ,
защото след като засека овулацията цикъла ми идва след
около 20 дни , което означава , че ЛФ е доста дълга !!!

# 1 312
  • София
Здравейте,
защото след като засека овулацията цикъла ми идва след
около 20 дни , което означава , че ЛФ е доста дълга !!!
Овулацията /пукането на фоликула/ настъпва  от 12 до 48час след пика на ЛХ /след (+) тест/

Или О. може да настъпи и 2 дни след (+) тест

# 1 313
Здравейте,
Не е сугурно, че се пука. Добре е да се проследи БТ, а най-добре фоликулометрия.

# 1 314
Ясно,благодаря! Hug

# 1 315
Здравейте, малко се обърках напоследък, затова на кратко. Реших да правя тестове за О, за да мога да пусна изследване на прогестерон.
Та казуса е следния  на 01.01 имах едно леко кафяво петно по тоалетната хартия, а на 02.01 си дойде с пълна сила, затова и 02.01 си го броя първи ден?

На 09,10 и 11 януари имах ЦС, като на 11 почти я нямаше,  по-обилна беше на 10.01 !

На 11.01  ми беше отрицателен теста за О, имаше и втора черта, но по-бледа, на 12.01 беше още по-бледа, а днес на 13.01 е самотна, това БИ ЛИ МОГЛО да означава, че О е минала на 10.01, което е 9-ти ден от МЦ ?

За инфо: на 02.01 ми дойде ТРЕТИЯТ цикъл след кюретаж, като 1-вия МЦ беше 30 дни, 2-рия 33, а 3-тият 36 дни, като съм слагала вагинално Клион Д. Има и една химическа бременност лятото, цикъла ми е средно около 30-34 дни преди и след опити за бебе.

Означава ли, че имам сравнително ранна О и дълга ЛФ? Последници ? Да продължа ли с тестовете за О ?
Опитах се максимално ясно да обясня, благодаря предварителноSimple Smile

# 1 316
 Antonelly- може би моят отговор не е от най - компетентните, защото аз за първи месец ще включа ову тестове за следене на овулация.Досега се осланях само на ЦС и на БТ. При мен температурата започва да се покачва 2- 3 дни след най-обилната белтъкоподобна слуз.Щом ти си видяла такава е възможно този месец да си с по-ранна овулация, но това означава , че и цикълът ти би трябвало да е по- къс( ЛФ е 10-16 дена). А доколкото знам за положителен се счита тестът с тестова черта, по-наситена от контролната, но при някои марки тестове май не се получава винаги.Другото е, че положителният тест също май не е гаранция , че овулация ще настъпи- показва само пикът на лутеинизиращия хормон.Затова е най- добре да се комбинират методите.А овулацията се отчита с фоликулометрия най-точно.Но ако все пак си решила да направиш изследване на прогестерона- овулацията настъпва до 48 часа след положителната тест лента( но пак има 1- 2 дена разлика ). Оф , много сложно май го обясних, дано не съм те объркала. Ако искаш изчакай и мнението на по- запознатите. Peace

# 1 317
Не си ме объркала, защото всичко това, което каза ми е ясно, мен повече ме вълнува въпроса, защо чертите избледняват - минала е О? Неприятности има ли при ранна О и при по-дълга О?
Благодаря ти за вниманието !  Mr. Green Hug

# 1 318
Ами доколкото знам ранната овулация не е проблем( има момичета и с кратък цикъл 24- 26 дена ).Проблемна е късата ЛФ( май по-трудно се закрепя яйклетката) , а също и по-дългата от 16 дена ( но защо не знам) .Мисълта ми беше , че ако овулацията ти този месец е примерно на 10 ден, то при ЛФ 16 дена цикълът ти ще е 26 дена. След като тестовете не показват вече втора черта, значи не отчитат лутеинизиращ хормон- предполагам, че си ги правила според указанията.

# 1 319
  • На погрешната планета
Antonelly, какви тестове ползваш? Аз месеци наред се мъчих с Лейди  и Клеър  (дано не бъркам имената) и все ми излизаше бледа втора черта или никаква. Този месец правих тест Овю паралелно с Клеър-на Овю ми излязоха 2 хубаво изразени черти, а на Клеър пак едната беше много бледа, почти незабележима.

Общи условия

Активация на акаунт