тест за овулация

• 274 374
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Кафенце, не, аз не чакам да видя ЦС...започвам от 10-ти ден с тестовете, че нещо последните 3 цикъла са ми по 27 дни

# 451
  • София
Момичета защо тестовете се правят вечер? Защото тогава хормона е по-малко нали, т.е. да не се получи лъжлив резултат. Имам вчера положителен тест. Чертата е ярка колкото контролната, но е по-тъничка. В основата си е ярка, а нагоре избледнява. Смятам го за + резултата, защото дефакто най-тъмната му част е колкото контролната. Обаче го направих към 21:00 часа и бях пила доста вода. Мога ли да го смятам за достоверен при това положение? Всъщност направих 2 теста, единия на клиър овю, който доколкото мога да се вгледам е също с 2 еднакви ивици, но понеже не съм доволна от него успях да намеря Овю. Точно за него говоря в първата част на постинга. Какво мислите?

# 452
Май се прави по-късно през деня, за да се натрупа хормона и да покаже.
Щом е положителен не го мисли, а дерзайте  Hug

А хората са написали, ма кой да чете:
Проби от урината могат да се взимат по-всяко време на деня. Обикновено в сутрешната урина се съдържа най-високо ниво на LH. Препоръчително е да НЕ СЕ използва проба от първа сутрешна урина, тъй като такива проби могат да отчетат погрешни положителни резултати.

Хм тогава защо да чакаме до следобед, голям съм чук  Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 10:28 от anssi

# 453
Мацки, тестът не се прави нито рано сутрин, нито вечер. Това според статия в "Зачатие":
Цитат
Покачването на LH обикновено започва рано сутрин, докато спите и е необходимо от 4 до 6 часа след това, за да се появи и в урината. По тази причина, сутрешната урина не дава най-добрите резултати. Често се препоръчва да се тества в ранния следобед Важно е да се следват инструкциите приложени в опаковката на различните марки уринарни тестове, за да могат да се постигнат максимално достоверни резултати.

Аз и днес си забравих тестовете вкъщи и ся нови 8 лв. за кутия, защото на 13-и ден е крайно време да ги отпочна Blush

# 454
  • София
anssi, точно това и аз четох на клиър овю. На Овю, обаче пише, да се прави между 10:00 и 20:00 часа като 2 часа преди това са се приемали ограничени количества течност. Аз си обяснявам нещата така, че след като хормона вечер намалява да не се разрежда допълнително урината и може реално да има пик, ама да не се отчете. Това, което описах по-горе ме навежда на мисълта, че ако бях спазила 2 часа непиене на течности и го бях направила до 20:00 може би щеше чертата да е още по-ярка. Е, ще видим днес какво ще покаже  Wink А то и след около 20-тина дена ще е съвсем ясно  Joy

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:37 от Vache

# 455
  • Близо до морето :)))
Момичета аз досега винаги съм ги правила към 18.00, но т.к. този месец проследявам овулацията с фоликулометрия и лекарката ми каза успоредно с това и тестове, които трябвало да се правят между 12.00 - 16.00ч. Тогава хормона се съдържал най-много в урината. И да не си ходил по малка нужда поне три часа преди теста, за да може да се натрупа хормона. Така ми беше обяснено на мен.

# 456
  • София
Е хубаво де... аз пък доколкото схващам не бива да се търси най-високото съдържание на хормона в деня (по-скоро по-ниското). И освен това на двата ми теста пише различни неща за позлването им. Да, хубаво е да е по едно и също време, но все пак 12:00-16:00 не е ли рано  Rolling Eyes

При мен ще се окаже, обаче.. т.е. ще се потърди, че овълацията ми е около 11-12-13 ден. По-скоро 12  Wink

# 457
Аз затова си ги правя към 17ч. и едва устисквам към 3 часа без пиш.
То пък като видях + тест тоя месец, го посрещнах със смесени чувства, че още не сме почнали да тренираме .

# 458
Останала съм с впечатление, че следобед е най-добре да се правят, към 15-17 ч. Peace Обаче аз лично ги правя към 18 часа, защото предпочитам да не е на работа.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 11:59 от Stitch

# 459
  • София
И аз към 18 ч. Снощи беше изклщчение, затова така се хвърлих в размисли  Wink

# 460
Е хубаво де... аз пък доколкото схващам не бива да се търси най-високото съдържание на хормона в деня (по-скоро по-ниското).
Любопитно ми е защо така смяташ  newsm78

Да, хубаво е да е по едно и също време, но все пак 12:00-16:00 не е ли рано  Rolling Eyes
Не, не е рано. Според статията в "Зачатие", от която копирах по-горе
Цитат
Покачването на LH обикновено започва рано сутрин, докато спите и е необходимо от 4 до 6 часа след това, за да се появи и в урината.
Ако, да речем "рано сутрин" е 06-07 ч., то като добавиш 4-6 часа, това прави една рамка от около 11-13-14 ч. за идеално време за правене на тест. Да не забравяме и 2-3-4 чАса без ползване на  Toilet и пиене на вода и ето ти го 16-17 ч.

Когато съм в дните на тестовете, отивам до WC в 12 или 13 ч., спирам с течностите и към 16-17 ч. го правя. Тествам се в работата, имам условия за това. Само като излизам с чашката от там се оглеждам да не ме видят  Crazy

Правила съм и в 21 ч., но не знам доколко може да му се вярва.

# 461
  • София
последните месеци и  на мен ми се налага да ги правя в работата, но ми се случва да пиш към 11-12 часа, не се трае...течности не пия..... но към 13 ,13 и нещо влизам с чантата в "банята" имам си чашка вътре и тествам...а днес вече  и яко ЦС се появи Simple Smile да видиме теста след час какво ще покаже Party

# 462
  • София
Е хубаво де... аз пък доколкото схващам не бива да се търси най-високото съдържание на хормона в деня (по-скоро по-ниското).
Любопитно ми е защо така смяташ  newsm78

Ами знам ли... така разсъждавам четейки  Rolling Eyes Щото на единия тест пише да не се прави със сутрешна урина, защото ЛХ е най-висок сутрин. Оттам стигнах до тоя извод, че явно не търсим най-високата стойност  Wink По-скоро оптималната. Обаче това в Зачатие и аз го четох и все пак смятам, че е по-редно да се спазват указанията на тестовете. Ето например на Клиър овю не пише да не се пие вода за някакво време, а на Овю го пише. На първият времето за отчитане е 3 минути и е невалиден след 10 минута, а на вторият 5 мин за отчитане и не по-късно от 30 мин. И на двата пише, е няма значение кога ще се тества стига да е не е сутрешна урината и да е общо взето по едно и също време ако ще се сравнява. Мисля, че ако това в Зачатие е задължително на теста ще пише, еди колко си време след ставане  Wink

# 463
  • област Варна
Израза за "лошата" сперма идва от там, че ако има така наречения мъжки фактор за едно денонощие се произвеждат повече некачествени, отколкото качествени сперматозоида и по-добре секса да се разреди. Ако мъжа няма проблем със спермогенезата, секс веднъж дневно е достатъчен. Но идеята за разредения секс въобще не е абсолютна глупост.
Stitch оптималния вариант при всеки е различен предвид горното ми обяснение. В идеалния случай нормалния брой сперматозоиди се възстановява от 12 до 24 часа.

# 464
Айде стига глупости на изуст сте писали, че хората четат все пак:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=166653

И още инфо от форума:

6. Трябва ли да правим секс всеки ден, докато се опитваме да забременея?

„Двойките, които правят секс всеки ден или през ден постигат резултат по-бързо, отколкото тези, които правят секс веднъж на три-четири дни,” казва д-р Питър МакГавърн, MD, репродуктивен ендокринолог към катедрата по репродуктивни науки в Университета Hackensack, Медицински център в Hackensack, Ню Джърси. От клиниките по плодородие съветват, че най-хубаво е да се прави секс всеки ден по време на фертилния период на жената, като се започне пет-шест до един ден преди овулацията.  

Всекидневният секс подобрява качеството на спермата и увеличава шансовете за оплождането, съобщи Би Би Си.

Ученият твърди, че колкото по-дълго спермата стои на склад в тестисите, толкова повече има шанс да се “развали” откъм ДНК информация и да приспи тяхната природна пъргавина. Мъжете обаче да не бързат да се радват прекалено.

При опита се забелязва и нещо друго - драстично намаляване на броя на сперматозоидите - от 180 млн. първия ден те стават само 70 млн. на седмия при активна работа. “Това все пак е в нормата”, успокоява д-р Грийнинг. Затова ежедневният секс за две седмици не се препоръчва - така количеството на сперматозоидите буквално би се стопило.

Затова безсексие преди това и здраво секс по време на овулацията Wink

Общи условия

Активация на акаунт