тест за овулация

• 274 399
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 225
  • Mostly in my mind
Здравейте. 4 дни подред правя тест за ову на Овю  Laughing На третия ден ми даде положителен - две чертички, а на четвъртия - днес - една и втора почти незабележима. Това нормално ли е? Благодаря   bouquet

# 226
Да, напълно нормално е да има само един пик на хормона! Вероятно си била в Овулация на 4-тия-5-тия ден от както си запонала да ползваш тестовете.

# 227
  • Mostly in my mind
Т.е. днес.  Grinning Благодаря   bouquet

# 228
  • Точно където трябва
Ох, аз пък не знам какво да правя. Този месец за 1-ви път правя тестове с oview, вече съм направила 4, но досега на тях винаги е имало само 1 чертичка/контролна/ Няма втора-нито тъмна, нито светла... Sad

# 229
 elliee , каква е продължителността на цикъла ти?Да не би да е по-късна или по-ранна овулация?

# 230
  • Точно където трябва
Никога не съм го следила особено прецизно Embarassed, но и никога не съм имала впечетляващи отклонения. Нормално е отколо 26-28 дни
Всъщност днес е 13 ден от цикъла, надявам се днешният или утрешният нещо да покаже. Но нормално ли е да няма НИКАКВА втора чертичка Rolling Eyes

# 231
elliee много странно, аз винаги съм имала 2 чертички на теста - пробвала съм и oview и клиър ову, само че преди ову едната винаги ми е била по-бледа, а в деня на ову са еднакви, даже заради това правех от отрицателен до отрицателен за да хвана разликата (при мен от 10-ти до 15-ти, 16-ти ден). Пробвай още няколко дни да правиш тестове, дори и да се наложи да започнеш втора опаковка, да не би да се окаже, че ти е по-късно овулацията този месец!  Късмет миличка!

# 232
  • Mostly in my mind
елие, пожелавам ти да видиш две чертички тези дни  bouquet А в този ред на мисли, да попитам - двете чертички гаранция ли са за последваща овулация?

# 233
........... А в този ред на мисли, да попитам - двете чертички гаранция ли са за последваща овулация?

Лутеинизиращият хормон (LH) е последният хормон, който достига своя пик преди овулацията и е отговорен за спукването на фоликула и отделянето на яйцеклетката при овулацията. Този хормон може да бъде отчетен чрез уринарните тестове за овулация, които използват специална химическа формула, откриваща неговото наличие в урината.

Наличието на повишени количества от този хормон във вашата урина, които се отчитат от уринарните тестове за овулация, обикновено означава, че овулацията ще настъпи в следващите 12-24 часа, но този срок може да варира леко, в зависимост от вашия хормонален профил. Хормонът LH не се отделя изведнъж, по-скоро той се покачва и пада за около 24-48 часа. Покачването на LH обикновено започва рано сутрин, докато спите и е необходимо от 4 до 6 часа след това, за да се появи и в урината. По тази причина, сутрешната урина не дава най-добрите резултати. Често се препоръчва да се тества в ранния следобед Важно е да се следват инструкциите приложени в опаковката на различните марки уринарни тестове, за да могат да се постигнат максимално достоверни резултати.

Лутеинизиращият хормон (LH) е последният хормон, който достига своя пик преди овулацията и по тази причина много жени предпочитат уринарните тестове за овулация, макар че те не могат да потвърдят или прогнозират овулацията прецизно. Вие можете да бъдете във фертилен период и преди вашият уринен тест да покаже положителен резултат и по тази причина е важно да не се осланяте изключително на тестовете за овулация при осъществяването на половите актове с цел бебе и идентифицирането на най-фертилния период. Можете да ги използвате за засечка с останалите фертилни симптоми и да получите допълнителна информация за предстоящата овулация. Те могат да бъдат особено полезни в случаите на съмнителни графики, нередовни цикли и неколкократно установяване на фертилна цервикална слуз преди овулацията

Т.е. за съжеление не е гаранция, ако всичко е нормално би следвало до 24 часа след положителния тест за ову да има овулация, но е възможно и да няма. За съжаление, положителният ову тест не гарантира настъпване на овулация, само отчита пика на ЛХ. Овулацията може да бъде потвърдена със сигурност само след ехографски преглед. Нарастването на БТ също може да бъде ориентир за настъпване на ову, но не и гаранция. Дано да си ме разбрала и Успех!!!   bouquet

# 234
  • Mostly in my mind
рАЗБРАХ ТЕ   bouquet Благодаря за изчерпателния отговор. Ами остава да чакаме и да се надяваме.  Simple Smile

# 235
  • Точно където трябва
Много ви благодаря момичета! Пожелавам ви късмет на вас!  Hug

# 236
Момичета, и аз да попитам, винаги на около 11-12ден от менстурацията наблюдавам много гъста слуз , понякога е жълтеникава, понякога бяла или прозрачна.Знам, че е нормално ц.слуз да претърпява изменения преди по време и след овулацията, но това малко ме притеснява тъй като е доста гъста , като една слузеста топка е понякога.
Вие наблюдавали ли сте как е при вас да кажем малко преди овуто?

# 237
  • София
Момичета, и аз да попитам, винаги на около 11-12ден от менстурацията наблюдавам много гъста слуз , понякога е жълтеникава, понякога бяла или прозрачна.Знам, че е нормално ц.слуз да претърпява изменения преди по време и след овулацията, но това малко ме притеснява тъй като е доста гъста , като една слузеста топка е понякога.
Вие наблюдавали ли сте как е при вас да кажем малко преди овуто?
Нормално е, не се притеснявай.
ЦС е течна,водниста, прозрачна , белтъкоподобна и разтеглива /между двата пръста/ само във фертилните дни /това са 4-5 дни около О. , обикновенно 3-4 дни преди и 1-2 след О./
През останалото време от МЦ /без М./ ЦС е гъста, бяла и зърнеста.
Ако ЦС има особена миризма /най-вече на риба/ веднага пускаш МБ. Нормално е цвета и да е бял със син оттенък, но не и зелен или жълт.
При всяко едно съмнение е добре да пускаш МБ.

ПП. Трябва да се прави разлика кога има нормална ЦС.  След сън и по време на полов акт - ЦС става водниста и прозрачна /поради полова възбуда/

# 238
Мила Огнена стихия - това да не е съзтезание, ще му изпиеш соса на любимия, просто го дайте по лежерно, знам че ви се иска  по бързичко да станат хубавите неща обаче не и с цената на подобен дискомфорт, ... налии знаеш схемата 2-1-1 веднага като видиш двете черти на овулационния, карайте по нея.
_re_ge, ако още четеш тази тема, моля те, би ли се уточнила... В пост #173 от тази тема пишеш за схемата 3-1-1, а тук - за 2-1-1. Кое от двете е вярно?  Simple Smile

Имам и един леко странен въпрос  Laughing. Момичета, в работата ли правите тестовете за овулация (ако ги правите в ранния следобед) или чакате вечер да се приберете вкъщи (с цел повече удобство)? Чудя се до колко късно вечерта е приемливо да се прави теста.

Никак не ми се иска да си ги правя в работата, но май няма да имам друг шанс, при положение, че повечето от вечерите се прибирам след 21 ч.  Blush

# 239
: denis_d, изчерпателна както винаги, много благодаря Hug
По-натам слузта продължава да се разрежда и става подобна на гъст крем. Такава слуз може да е мътна, бяла или жълтеникава. В този период във влагалището се появява усещане за влажност, появяват се следи по бельото. Такава слуз е вече годна за живота на сперматозоидите и тяхното придвижване. В тези дни може да се зачене.
Тук пък пише ,че е нормално да има жълтеникав цвят newsm78
http://usmihnise.com/?p=2&bm=23
странно, при мен само един ден се наблюдава такава - жълтеникава(11-12ден), през другото време е прозрачна newsm78

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 18:53 от mari_rouge

Общи условия

Активация на акаунт