тест за овулация

• 273 823
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 795
признавам си че не прочетох много назад  Embarassed,но сега ще го направя,благодаря ви момичета.

# 796
Момичета,моля да ме извините,ако някъде в темата е писано,но в момента нямам време да я изчета цялата.
Има ли значение кога се прави теста,на гладно ли?Някъде четох,че не бива да се приемат течности,преди да се направи,а в листовката на теста,който ползвам никъде не е писано кога се прави(ползвам Oview) newsm78
  bouquet

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 16:33 от Val_333

# 797
  • София
Момичета,моля да ме извините,ако някъде в темата е писано,но в момента нямам време да я изчета цялата.
Има ли значение кога се прави теста,на гладно ли?Някъде четох,че не бива да се приемат течности,преди да се направи,а в листовката на теста,който ползвам никъде не е писано кога се прави(ползвам Oview) newsm78
  bouquet
Правилата при тест за О. са:
- от (-) до (-)
- от 15.00 до 18.00 часа
- по едно и също време /напр. в 16,00/
-  2-3-4- часа без да си пила вода и пишкала

Тия неща не ги пиши на опаковката, но е добре да се спазват - те са свързани с особеностте на секреция и излъчване на ЛХ, както и концентрацията му.

От 12 до 48 час след пика на ЛХ - настъпва О.
Добре е да измерваш и БТ
Теста за О. не ти гарнтира, че ще има такава - само я таймира

# 798
denis_d ,много благодаря   bouquet
правила съм го сутрин като стана и показваше резултати в подходящите дни,а за БТ тепърва ще трябва да се информирам.  bouquet
разбира се вече ще спазвам часовата зона от 15до18ч.

# 799
Аз пък с поредния тъп въпрос  Embarassed Защо трябва да се тествам до /- /? Като вчера имам положителен тест, защо да правя и днес, пък дори и да покаже два поредни дни + , което не ми се е случвало засега?

# 800
Момичета, няма начин да не е коментирано, но не мога да намеря скорошни отзиви. Питането ми е за качествен тест-микроскоп - има ли доволни и евенуално от коя марка. Доколкото четох никой не е въодушевен, но все са стари мнения, от преди години. Нещо актуално? Гледах това , но се чудя дали ще е по-ефикасно от подобните на нашия пазар...Моля за мнения!

# 801
Аз пък с поредния тъп въпрос  Embarassed Защо трябва да се тествам до /- /? Като вчера имам положителен тест, защо да правя и днес, пък дори и да покаже два поредни дни + , което не ми се е случвало засега?
Защото можеш да засечеш два дни положителен тест, което ще рече, че пикът на ЛХ е по средата между двата дни. Ако имаш един ден + и на следващия - , то нещата са ясни.

Гретел, чела съм не много добри отзиви за микроскопа като средство за определяне на О., но нищо повече от това не мога да кажа. Аз лично го смятам за напълно излишен при наличието на тестове за О.

# 802
Мерси, Café con leche  Hug
Понеже някъде чета, че пикът е по средата, другаде, че първият ден има значение и съвсем се ошашавих, което по принцип не е трудно при мен.

# 803
  • София
Здравейте,
И аз да питам нещо и също се извинявам ако се повтарям,но вече вече мина доста време от опитите,а резултат нула Cry.Купих си тест за овулация и аз ''CLEAR OVU TEST''+тест за бременност в комплекта,не знам дано е сполучлив,та върху него прочетох,че пише да не се прави със сутришна урина,а по някое време на деня,но в един и същи час..За съжаление,аз през деня нямам време да го спазвам понеже съм различни смени на работа,а там е абсурд  да го правя....Въпроса ми е ако го правя вечер има ли смисъл,защото единствения час който мога да спазвам с точност е 21:00ч вечерта....
Предварително благодаря...  bouquet
П.С.; С риск много да се изложа,дните за овулация се броят от 1 ден след края на цикъла или от първия ден на началото на цикъла,мисля,че беше от начало,но... newsm78

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 20:47 от tanyalv

# 804
  От началото. За другото не знам.

# 805
anssi,  и аз се чудех същото. Simple Smile

Val_333, на моя тест пише да не се прави с 1ва урина, но да се намалят течностите 2 часа преди теста. Добре било да се прави по едно и също време на деня.   Hug

На мен ми е 1ви месец след спиране на противозачатъчните, които пих 3 месеца заради кисти. Последно ми дойде на 18.09 и засега цикъл нямам.
Правих тест за бременност - отрицателен.  Confused На мен цикъла ми е много нередовен по принцип, така че не е необичайно да ми закъснява. Вчера тъкмо си бях купила тестове за овулация за да съм готова за други месец и реших да направя един, за да видя как става и .... беше положителен. Та сега се чудя дали може теста да е сгрешил. Каква е тази овулация на 30тя ден от цикъла!? Или с моя шантав цъкал всичко е възможно? Вие как мислите.   bouquet

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 22:59 от Писка Лиска

# 806
Писка Лиска ,благодаря ти  bouquet Ето, че имало и тестове на които си пише кога да се прави и кога не Naughty
Аз моите ги правех все сутринта(до сега съм ползвала само един и то от съвсем скоро),но понеже цикъла ми е горе-долу редовен,останах с впечатление,че тестовете ми отчетоха правилно,но повече няма да правя тази грешка със сутрешна урина и тогава ще коментирам как отчитат.
Иначе за О. на 30-тия ден,при условие,че цикъла ти не е редовен,според мен не е невъзможно,но все пак е добре да се изкаже някой по-компетентен.Другия вариант е тестовете да не отчитат вярно Thinking
Успех на всички Hug

# 807
Благодаря Val_333!   bouquet

# 808
  • София
...............Иначе за О. на 30-тия ден,при условие,че цикъла ти не е редовен,според мен не е невъзможно,но все пак е добре да се изкаже някой по-компетентен.Другия вариант е тестовете да не отчитат вярно ..................
Теста за О. не ти гарантира, че ще има такава - той само ти посочва кога трябва да очакваш О.
О. се  доказва / в домашни условия/ с измерване на БТ

# 809
  • София
Момичета, няма начин да не е коментирано, но не мога да намеря скорошни отзиви. Питането ми е за качествен тест-микроскоп - има ли доволни и евенуално от коя марка. Доколкото четох никой не е въодушевен, но все са стари мнения, от преди години. Нещо актуално? Гледах това , но се чудя дали ще е по-ефикасно от подобните на нашия пазар...Моля за мнения!
При тези устройства се използва  т.н. Папратов феномен.
Той е точен ако е направен по-правилата:
- с микроскоп
- с проба ЦС изсушена на стайна Т. в/у предметно стъкло
проблема тук е, че е трудно да се вземе ЦС / не влагалищен секрет/ от неопитен човек.
Под микроскоп се наблюдават фигури, които наподобяват папратов лист - 24-48 часа преди О.
Та при тези устройства не се използва ЦС, а се използва слюнка, която под действието на Естрогените изсъхва  по сходен начин.
Имам апаратчето от много години, имам и микроскоп - има големи разминавания.
Апаратчето показва Папратов феномен много по-често, за разлика  от микроскопа.
С микроскопа може точно да се определи пика на Естрогените.
Така, че ако искаш нещо подобно - купи си микроскоп / най-обикновен светлинен върши работа

Точно това се вижда под микроскоп - много е интерсно да се наблюдава ден след ден - докато дойде пика на естрогените:

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 22:08 от denis_d

Общи условия

Активация на акаунт