тест за овулация

• 273 733
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 350
Мижка , стискам палци да сте успели този месец  Praynig А при теб температурата скача по- осезаемо, при мен по-плавно, за 2-3 дена. Но това беше като мерех орално. То сега при мен и за първи месец ректално  Blush Та така , следя ги нещата, но не безучастно. Този месец няма външни фактори, които да ни пречат на опитите.Днес вече теста е отрицателен ( без да искам го пръснах с малко вода, ама контролната черта излезе  Thinking)
Яница- тестовете показват , че овулацията ще настъпи ( ок.12- 48 ч. след положителен тест). А покачването на температурата- че овулацията вече е настъпила.

# 1 351
  • София
Благодаря за пожеланията, ponyo  Hug
Всъщност, аз меря орално температурата  Rolling Eyes Знам, че ректално било по-точно, но така ми е по-удобно...  Simple Smile
А и четох из разни сайтове - като fertility friend например (където дори няма опция в чарта си да заложиш "ректално"), че и орално да се мери БТ си е ОК  Party

# 1 352
Може и вагинално, ако е орално, шанса да не са точни резултатите е много висок и да настъпи объркване

# 1 353
Тестовете за овулация улавят пика на женския хормон ЛХ , тестовата лента трябва да е толкова наситена на цвят колкото контролната  , в някои случаи и повече от контролната . Сигурна ли си че и двата теста са ти положителни ?

Zdraveite, za prav pat vlizam v tozi sait. Imam mnogo tup vupros. Na tema bebeta ili po-to4no tqhnoto pravene sum mnogo skarana. Ve4e 3 den pravq test za ovulaciq, uj gledah kalendari, iz4islqvah, no vse ne stava. Ednata 4erta e po-svetla ot drugata. Ne znam tezi testove 100% li pokazvat, kato spore kalendara na surecheck dnes trqbva6e da e denq. A testa ne pokazva su6toto. Mnogo iskame bebe, no ujasno me iznervq fakta s tupite 4erti na testa.....

# 1 354

M.Kociboss, колко дена ти е цикъла ? Трябва да мериш от до , или по просто казано почваш да мериш още преди овулацията и продължаваш докато чертите станат еднакви по цвят , след това мериш докато втората черта избледнее:) В форума има доста информация  , така че успех.

# 1 355
  • София
И този месец реших да направя тестове заради объркването на цикъла през миналия месец (закъснение от 9 дена). Досега, когато съм правила тестове за овулация съм я засичала по-късно, около 17-18 ден. Днес ми е 14 ден и тестът показа две еднакво наситени черти. Утре ще направя пак, да видим. Възможно ли е въпреки завишения тестостерон и ДХЕА-с да си имам овулация?

# 1 356
  • София
veseto87 по принцип тестовете НЕ гарантират,че ще има овулация...това се доказва само с УЗ.

# 1 357
  • София
Защо тогава се правят и продават тези тестове? Нали уж са затова?

# 1 358
  • София
Защо тогава се правят и продават тези тестове? Нали уж са затова?
Те са за ориентир кога евентуално би имало овулация.

# 1 359
Здравейте! Имам малко питане Simple Smile
Моят цикъл мин месец беше 25дни, този месец 24 и общо взето се върти м/у 24-27дни. как мога да разбера кога е овуто без да правя тестове,т.е от 24 ли да извадя 14 или от 27? Да знам приблизително поне Simple Smile

# 1 360
какво мислите?

Проблема е, че след време чертите избледняват, за мен сякаш първия беше положителен  Thinking
от горе на долу - е последователността като първия е на 11-ти ден от МЦ (цикъла ми е между 24-28 дена)
deiza няма как да знаем с точност  Laughing Ако средно цикъла ти е 25(26) дена О около 12-13 -ти ден

# 1 361
Първия изглежда най-положителен.

# 1 362
Здравейте! Имам малко питане Simple Smile
Моят цикъл мин месец беше 25дни, този месец 24 и общо взето се върти м/у 24-27дни. как мога да разбера кога е овуто без да правя тестове,т.е от 24 ли да извадя 14 или от 27? Да знам приблизително поне Simple Smile

Трябва да знаеш в последните 12 месеца колко ти е най-късия и колко най-дългия цикъл. От най-късия вадиш 17, а от най-дългия 13. Напр. - най-късия ти цикъл е 24 дни - 17=7 , а най-дългия е 27дни - 13= 14 , т.е. от 7-ия до 14-ия ден от началото на МЦ е най-вероятно да заченеш. Това е календарния метод и не е много точен, трябва да правиш тестове за О, да мериш БТ и т.н. , за да определиш кога точно ти е О, защото така най-точно можеш да определиш най-подходящия момент за бебеправене.

# 1 363
Благодаря Ви, момичета Simple Smile
Аз все още не искам да започвам с тестовете за овулация, понеже ми се иска чак толкова да не настоявам, а по-скоро да стане,когато то си знае  Wink

# 1 364
Много си права, и аз се чудя дали този месец да не направя така... обаче толкова пък искам да стане по-скоро! Може би след 4-5 дни ще направя и този месец тестове и ще си взема Preseed, а ако не стане вече, ще оставя нещата да се случат. Сигурно така е най-естествено, но съм толкова нетърпелива...

Общи условия

Активация на акаунт