тест за овулация

• 273 708
  • 1 529
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Позволявам си да пусна отново схемата от Денис, защото е наистина важно да се знае и запомни  Hug
След като чертите ти са били винаги по-бледи от контролната, тези тестове едва ли биха могли да се счетат за положителни.

Хормоните освен Месечен си имат и Денонощен ход Simple Smile  

Ову тестовете[/b] се правят следобед защото ЛХ се синтезира в най-голямо кол-во
 сутрин и докато се излъчи в урината - става следобед

# 1 396
Наистина и по себе си знам, че най-добре да се прави тест за овулация следобед или вечер, като преди това не се пият много течности и не се ходи до тоалетната поне два-три часа. И моите първи опити с тези тестове не бяха особено успешно, пък и самите тестове невинаги са с добро качество, което допълнително обърква.
Подкрепям напълно написаното за комбинирането на методите. Аз лично тестовете винаги съм ги започвала, когато усетя, че цервикалната слуз става повече и по-бистра на цвят. Това си е знак, че хормоните започват да се покачват.

# 1 397
Здравейте. Четох, четох, но и да попитам, че нещо съвсем се омотах с тези тестове  Blush. Вчера ми беше 13 ден при около 30 дневен цикъл. Теста показа бледа втора черта - това да го смятам ли за положителен или? Защото според указанието ако има втора черта е положителен  Rolling Eyes  Thinking

# 1 398
Здравей, *Цветенце* чертата трябва да е с еднакво наситен или по-тъмен цвят от контролната черта Simple Smile

# 1 399
Благодаря  Hug

# 1 400
Пак заповядай  Heart Eyes

# 1 401
Ето ме  smile3532. Днес пък въобще няма втора черта  newsm78

# 1 402
Ако имаш цикъл от 30 дена , по всяка вероятност овулацията ти е малко по късно. Продължавай с тестовете и не се отчайвай.

# 1 403
  • София
........Днес пък въобще няма втора черта  newsm78

О. настъпва от 12 до 48 час след (+) тест за О.

# 1 404
Да, това го разбрах, но чуденката ми е - онзи ден имаше бледа втора, вчера нямаше никаква  newsm78, а аз си мислех че ще се насища повече, тя пък изчезна. Преди година някъде пак пробвах с тези тестове - пак провал  ooooh!

# 1 405
И при мен това се случи един месец и не разбрах от какво е. Може би защото бях пила чай и не знам колко спазих изискването с тоалетната. На другия ден бях стриктна, но чертичката беше изчезнала. Не знам, ако е един месец, сигурно е нормално, въпросът е да не се повтаря. Но аз за момента се отказвам от тестовете, защото не приемам нещата нормално и се натоварвам психически. След няколко месеца може пак да опитам...

# 1 406
  • Пловдив
Здравейте. Четох, четох, но и да попитам, че нещо съвсем се омотах с тези тестове  Blush. Вчера ми беше 13 ден при около 30 дневен цикъл. Теста показа бледа втора черта - това да го смятам ли за положителен или? Защото според указанието ако има втора черта е положителен  Rolling Eyes  Thinking

Не трябва да взимаш средната продължителност, а продължителността на най-късия ти цикъл през последните 6 месеца. Виж табличката отдолу.
Един единствен път имах цикъл 27 дни, въпреки, че винаги ми е над 30 дена, започнах тестовете на 10ия ден. Правих едновременно тестове с Oview и Clear Ovu - първия ми показа пик на 12-ия ден, а втория ми показа пик на 13-ия ден. И при двата теста чертичките бяха наситени като контролната.
Само да уточня, че теста го правих около 15,00 следобед, както е нарисувано по графиките. Като преди това почти не пиех течности и не пишках в продължение на 4 часа. Мислех, че ще е трудно, но всъщност не ме обремени особено.

Продължителност на цикъла    Начало на теста
21 дни    Ден 6
22 дни   Ден 6
23 дни   Ден 7
24 дни   Ден 7
25 дни   Ден 8
26 дни   Ден 9
27 дни   Ден 10
28 дни   Ден 11
29 дни    Ден 12
30 дни   Ден 13
31 дни    Ден 14
32 дни    Ден 15
33 дни   Ден 16
34 дни    Ден 17
35 дни   Ден 18
36 дни   Ден 19
37 дни    Ден 20
38 дни    Ден 21
Неизвестен цикъл    Ден 11

Ако имате не регулярен цикъл, моля, изберете най-краткия цикъл през последните 6 месеца.

P.S. Още един положителен вот за тестовете Oview от мен.

# 1 407
Един път съм правила такива тестове.Така и не видях ясна втора черта,а в същото време съм забременяла.(сигурно защото най-малко съм очаквала)

# 1 408
Благодаря ви момичета за отговорите. Аз за всеки случай днес или утре мисля да отида при док, да погледне.  ooooh! Лошото е, че всичко тук е отдалечено и трябва да мина 100км. близо, а съчетано с работа е малко трудно, но....

# 1 409
DianaR

Не трябва да взимаш средната продължителност, а продължителността на най-късия ти цикъл през последните 6 месеца.

На мен най-късия ми беше 28 дена, но защото взимах Ясмин Simple Smile Спрях хапчето от септември 2011 и от тогава варира между 31 и 36 дена...Чувала съм, че трябва да се изчака поне 3-4 месеца преди да се започнат опити за бебе, и сега не знам кой цикъл да смятам. Ако е от януари, то до сега, значи най-късия е 33 дена, от общо двата цикъла newsm78 .
Прекалено се психясах вече и съня ми се наруши... А се събудя през ноща, после е голям проблем да заспя отново, веднага се наместват термометри и температурни граници в главата ми... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт