Бебчета сладки и игриви правят ЮЛСКИТЕ мами щастливи (тема 30)

• 10 596
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря, момичета. Аз не обърнах внимание тогава специално за сокчетата. Захранването (пюрета и каши разни) искам да е след 6-ти, но мислех, че се започва първо със сокчета. Когато попитах педи, тя каза, че мога да започна да давам сокчета по 5, 10, 15, 20 мл. Затова реших да питам и вас.
Признавам, не намерих време да чета в темите за захранването, но ще го направя най-скоро  Peace
Благодаря за линковете!
Болните бързичко да оздравяват!

# 31
  • София
Гласувах, че не се храни нощем. Обаче от как се опитвам да се върнем към кърмене, започна да ме буди по веднъж в 3 ,4 или 5 . Така че може и да мина към тези с 1 нощно хранене.
Спрях да пия кафе, докато бях бременна. После съм пила по глътка, две от чашката на полвинката, но от седмица вече си правя сутрин. Един ден пропуснах и бях като парцал  Tired. Чак вечерта се светнах от какво ми е така. Направо се чудя как от три сутрини зависимостта ми се върна.  newsm78

# 32
здравейте, мами!!! не знам как намирате време да прочитате всичко, че и да пишете! аз докато се обърна и станало пладне и хукваме по разходки, прибираме се към 5 , айде още час да се помотаме и 6 и нещо тати се е прибрал. За анкетата - гласувах николко пъти... И аз мисля за спиралата  Thinking то се е видяло че скоро няма да се решим на второ... Толкова обичам децата, бих си родила поне 3... а за рева - и нашта реве от време на време - ама яко се дере, отивам до нея и като я закача или гушна млъква, иска си внимание явно детето... И в колкичката полежим си половин час, ако не сме заспали такъв вой наддаваме, че сигурно се чуваме в радиус от 1-2 км. а на кенгурото може да се разхождаме цял ден - като ни се доспи спим, като ни се играе си играем... Абе мами на които децата им спят по цяла нощ - как са през деня - поспиват ли - или като нашта - дремне за половин час и се събуди и почва да хленчи, през деня монго трудно се приспиваме - люлеене, лашкане на количката, друсане, а нощем в 8.30- 9 след яденето и заспиваме самички, та чак до 5-6...
ками, пробвай кафе без кофеин, аз така му свикнах, че сега даже по- ми харесва от другото..
Стига толкова, че както не пиша и не пиша и сега се улях...
Слънчев ден на всички!!!!

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 09:15 от fanimira

# 33
Майра,ти се радвай, че не пишеш как Ясмин е била на АМ, пък после си кърмила или как не се е хранила нощем, ама като си се върнала на работа, си наваксвала.  Joy Понякога се чудя само аз ли чета толкова задълбочено?

Че и помним Crazy Малко кърмим, щом не ни е изтекъл мозъка още hahaha

Аз пред време питах някой ще слага ли спирала, няма ли?....никой нищо не каза  Sad
Белинда, решила ли си каква? Експа, а ти каква спирала сложи?

Аз питах като бяха бебоците на 1м ама тогава явно никой не е мислил. С първо дете май трябва да си помислите добре - че поне тия спирали, които знам се слагат за 5г. Аз сега съм на хапчета ама ми е вече доста досадно - проверявам по 100 пъти дали съм го изпила или не Embarassed Преди децата бях около 6г на хапчета, после между двете - пак ..и ми писна. Та и аз на следващия преглед ще говоря за спирала.

# 34
Майра, може да провериш ако искаш за пръстен. В САЩ преди около 5 години ги имаше. Действат на принципа на хапчетата, но не се налага да помниш взела ли си, не си ли. От друга страна може сама да си го слагаш и махаш (поставя се във влагалището и се маха след 28 дена, за да ти дойде цикъла). Съквартирантката ми ползваше и беше много доволна. Eто повече инфо http://www.fwhc.org/birth-control/vaginal-ring.htm В БГ знам със сигурност, че го няма, но при теб може и да може да се намери.
П.С. Пише, че трябва да се консултираш с лекаря си, ако кърмиш. Tц, май не става: http://www.nuvaring.com/Consumer/commonQuestions/index.asp

Ти на какви хапчета си сега?

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 09:32 от Джоли

# 35
  • София
Аз пък да си призная нямам почти никво инфо за спиралите Embarassed, от малкото което знам ми звучи гадно  Sick. Хапчета доста съм пила, но предимно с лечебна цел и се чудя сега дали да пия, щото доста от страничните ефекти ми се отразяват  Sick Като се замисля, засега ще караме на принципа "пазииии сееее"  Joy все пак 6 години ни върши работа  Laughing

# 36
Нали има и лепенки на принципа на хапчетата? Майра, що не пробваш с тях?

# 37
Нали има и лепенки на принципа на хапчетата? Майра, що не пробваш с тях?

Те стават ли при кърмене? Аз сега имам хапчета за 6м (че тук не може да се купуват без рецепта), а и без това гинеколожката ми каза след около 6м да ходш пак на преглед..Така че януари-февруари като дойде ще ходя и ще питам. Аз мисля пак да кърмя до към 1г, макс 1.5г - ще видим Ноеми дали ще е съгласна с плановете ми Mr. Green

# 38
Не знам Thinking

Евридика, Анна има пъпка на брадата като тази на Нико Mr. Green

# 39
  • София
Белинда, решила ли си каква? Експа, а ти каква спирала сложи?
Мислех хормоналната Мирена, защото Мамма много я похвали. Обаче лекарят ми е против, а аз му имам сто процента доверие, така че изборът ще направи той, като му дойде времето.

Сега се връщам да ви изчета Simple Smile Но преди това да се похваля, че Боб нямаще никаква реакция на втория пентаксим, вчера беше просто златното бебе, през нощта също Hug

# 40
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на бебенцата имащи празник днес   bouquet
 Аз снощи имах кошмарна нощ .То не беше рев ,то не беше чудо, но салед панадола се успокои и заспа човечето.Яде даже 3 пъти в просъница .А днес сутринта ме събуди пипайки ми лицето и ми се хилеше беззъбо .
За спиралите да кажа.Аз преди време ползвах хапчета, но нещо страничните ефекти почнаха да не ме кефят.Години  наред сме с презервативи, но сега реших така и така съм родила да се пробвам.Лекарката ми препоръча една, която е от сплав мед и сребро.Процедурата траеше буквално секунди и може да се сложи  веднага след 3 навършени  месеца от раждането. Каза ми ,че е хубаво да се махат поне година преди краиния срок от 5 за да не правят проблеми.Даже питах и мъж ми дали я усеща и ми каза, че не ,а аз нямам никакъв дискомфорт засега и мисля да си карам така, докато не решим да се борим за второ дете Simple Smile

# 41
Евридика, Анна има пъпка на брадата като тази на Нико Mr. Green
Влизат в пубертета  Mr. Green

# 42
  • София
ками, пробвай кафе без кофеин, аз така му свикнах, че сега даже по- ми харесва от другото..
За извличането на кофеина от кафето се използват химикали, които са по-вредни за нас и бебетата, отколкото самия кофеин. Така че тази идея не е много добра, според мен Thinking

Майра, аз мисля, че годността на спиралата няма значение - решиш ли да забременяваш, просто я вадиш и толкова Rolling Eyes Иначе моят лекар каза - на около 4 години смяна. Устройва ме напълно относно плановете ни за номер три Grinning Дано само да я понеса, че братовчедка ми какво преживя покрай една спирала...ужас. Не понася на всеки. Хапчетата също. Аз от хапчета си докарах проблем/ поне предположиха, че е от хормоните/, и то от най-слабичките, за млади момичета. На 18 години вече имах дълбока раничка Sad Повече хапчета не ща Naughty

# 43
 Sad Cry Това моето магаре ме отчайва  Rolling Eyes
На пук на всички усилия да си стимулирам кърмацията, не иска изобщо да засуче, ако гърдата не е препълнена  Close Сигурно дохранването съвсем скофти ситуацията  ooooh!
Тя реве и аз с нея...

# 44
Майра, аз мисля, че годността на спиралата няма значение - решиш ли да забременяваш, просто я вадиш и толкова Rolling Eyes

Принципно да, ама те не са ли доста скъпички - върти ми се нещо от сорта на над 300лв - малко е тъпо според мен да я сложиш - и след 1г да я махнеш. От тази гледна точка го казах Peace

Аз 6г бях на Регулон (от България изписани още и си ги поръчвах оттам). След това като кърмех и преди Ноеми - на Церасет. Слава богу нямам никакви странични - нито напълняване, нито други. ама то както всичко си е супер индивидуално Peace

Ние изчезваме на ваксина. После ще има мерки и теглилки. Моят кантар я изкара 7200 сега - да видим колко е верен Wink

Общи условия

Активация на акаунт