Ноемврийско слънчице пече, радва МАЙското дете (16)

• 12 344
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
  • Луната ни пази
Здравейте на всички! МАЙчета 2008 страхотна темичка, Ан Мари, колажа е невероятен! newsm51 smile3525 newsm51
Честито на всички празнуващи днес!

# 16
хоп скок и аз тук
Благодаря за темата на авторките! Много е хубава   bouquet

АнМари, колажа е страхотен Simple Smile

Грета, честита да вие рожденничката. Много хубаво семейство сте, с тези 3 принцеси, много са лъчезарни децата!

Честито на порастналите месечинки!

Мушмороче, ДианаЧар (със я или със а си?) плувците Алекс и Бояна са големи сладурковци във водата!
Люта Чушке - дано скоро се разбере какво е,  да не е сериозно заболяването, и бързо да го лекувате.
Селин да допълня с датска схема - яйце от 8мия месец (но в таблицата няма нищо за жълтък или белтък, ще разпитам сестрата, като дойде другата седмица, че ми стана интересно как е точно)  Wink ама си страшна, с тези линкове инфо.
за желязото, да подкрепя с примери, миналогодишните априлчета, които бяха изключително кърмени, имаха много добри показатели на желязото. Поне тези, чийто майки казаха резултатите от изследванията.

ами аз освен за къпането, което е всеки ден, заради големия кеф, който и доставя, и басейните - май по друга тема не мога да се включа. Захранването не е започнало още. Калина е на кърма, но май няма да дочака 6тия месец, а ще е около 5 1/2. Нещо акото и леко слузестно, та се чудя стига ли й  newsm78 защото иначе си е спокойна, хапва си все така когато си иска, пишка на поразия, но е качила само 1200 за 2 месеца и 7 дена. Първите 3 месеца качваше по кило, бузанката на мама. За отчета, мерките са 7200 гр.  и 69 см.  Ако не се оправи акото, май ще я захраним с оризова каша, после зеленчуци и т.н. Но ми се искаше да е педагогическо захранване.Но ще дебна памперсите тия дни.

а вчера за малко да си изпусна едната гърда и да направя беля. Явно вече няма да се кърмим с Калина навън. Вятър ли ме духна,ниските температури ли 8-9 градуса, е бях я завила с пелена, и аз бях със зимното яке....ама.......към 22 лявата гърда как ми се беше стегнала, и цедя, цедя, Калина яде, бре нищо. А то каналчето запушено, ама баш на зърното. Виждаше се като тапичка. Е отпуших го накрая, и потече на чучурче, хи хи. Сега само ме боли, но е мека.

Опс, бягам, че палечка иска манджа  Mr. Green  сладки сънища на всички и бързо оздравяване на всички сополанковци.

# 17
  • панагюрище
Колажът е невероятен !  Браво на авторите! smile3501

# 18
  • ул. "Мечтание"
Aleksi, белтъка е силен алерген (за разлика, от желтъка, който не е чак толкова), за това се перпоръчва да се дава след 1 годинка, а ако детето има вече някакив алергии даже по-късно.
А относно наддаването - съвсем си е добре твойта щерка, небой се! Вече ще наддавт значително по-малко за месец

Макар че аз съм пиртеснена за моя синковец. За половин месец е качил повече от 400 гр. Предния месец качи 1,300 кг, а това си е множко. И като прибавим това, че обикновено наддава по-малко, не повече от кило.  Rolling Eyes Ще ми се смеете сега за какви неща се притеснявам, ама хич не ми се нрави да е прасе синчето ми още от малък. Ужасно е вредно! Макар че за сега си е в прилични норми... Ще видим!

# 19
  • София
Я и аз набързо да се намъкна.

Алекс май ще започне пак основно да разчита на циците на мама Simple Smile
Ама кат чета Дани по колко пие нейния... Алекс кат пие Милумил изпива по 200мл. Понякога оставя по малко.
Преди малко го кърмих и рекох на Джони да направи малко АМ. Алекс бил изпил 30 мл. Това трябва ли да значи, че е изцицал от мен 170мл? Мале аз съм секс бомба ве  Joy

Честито на порасналите мушмороци Simple Smile

# 20

Честито на всички половин годишни бебчета! Много усмивки и целувки на всички! 
здравейте всички приемате ли една нова във сайта мама да си пише със вас ако да мерси предварително ако не здраве

# 21
  • Луната ни пази
Е как не, що за въпрос? Давай повече инфо за теб и бебчо (термин, раждане, кг, см при раждането, сега) и си в списъка.

# 22
  • София
Тя lenka_ilenka май и в миналата тема се разписа. Бебе Християна я има в колажа, и в екселската таблица.
Много бебчета станаха, с Лейди Фрост не можахме да успеем да систематизираме инфото. Имам данни за бебка, ще я допишем Simple Smile

Ей ме на клюкарката Simple Smile Бебе Християна, родена на 25.5.2008г., тегло 3330гр, ръст 52 см

# 23
Цоп и ние в новата темичка.   bouquet  bouquet  bouquet
Днес при нас времето е ужасно мъгливо и студено. Май ще пропуснем разходките. Тереза е будна от 6. Има ли други, където стават толкова рано? Вече й се спи и мама трябва да попее и да полюлее.

# 24
Бравос за темата! А колажаа ееееее  newsm10
Урината не трябва да е стерилна. По принцип се продават едни колектори, които се слагат в памперса и после го изсипваш в бурканче. Ние обаче си можем в гърне и това не беше необходимо bowuu
Вчера ходихме на плуване с Дияна и Бояна  Grinning Беше супер, само дето Алекс заспа в басейна и проспа половината плуване  Crazy
По средата на занятието почна да ми дърпа банския и да си иска цица  Joy И не ми остави друг избор освен да му дам - в басейна, защото навън е студено....и отнесе плувката  hahaha

# 25
Да се запиша и аз, благодаря за новата тема!
Честито на 6-месечните сладури, да са живи и здрави и много да радват мамите и татковците!

Аз вече давам по малко жълтък7два пъти и ли три пъти в седмицата по 1/4 в зеленчуковото пюре.Като чета явно само ние така имаме предпочитания към спаначеното, направо го обожава.Но напоследък хич не яде, много я дразнят тия венци и по-скоро шишето го ползва като чесалка.Аз след като веднъж падна от леглото, сега я оставям само на активната гимнастика вързана или в нейното легло, но май ще трябва да сваля нивото на дюшека, че е станала много шавлива.Седи по малко самостоятелно и накрая се килва първо напред и после ляга настрани и почва да се сърди пак да я изправя.Като я хвана за ръцете почва да се клати напред и назад, направо няма спирка.А иначе за пищенето:откакто се е научила да пищи ми проглушава ушите всеки ден/това е от около 2 месеца/ JoyИначе продължава навън да не спи, както и в кола.Иска си да е в леглото и да е сама, иначе не става.Затова разходките ни са не повече от 3 часа и после спи като къпана поне още толкова часа.По корем се обръща без проблеми когато си реши, но по гръб не иска, а преди го правеше, сега не ще newsm78

Мале, момичета колко много изписах, но нали детето и татко й спят и имам време, преди да излизаме на пазар.

# 26
Благодаря за темичката и от мен!   bouquet

И днес времето е страхотно и ще има дълги разходки. Ние като излезем към 10.30 се прибираме към 18 часа. Не знам какво ще правим, като се развали времето през уикенда. Cry

# 27
  • София
Цоп и аз във темичката  bouquet
Ние също сме почти по цял ден навън, чакам да стане почти и тъмно и се прибираме, нали парка ми е на една ръка разстояние Crazy, аз съм се зарекла че само да не вали ще сме навън че както сме свикнали на въздух Thinking

# 28
  • Варна
Благодаря за темичката и невероятния колаж  bouquet  bouquet  bouquet
Вчера бяхме на консултация качила е 300гр. и е пораснала 1см - 6700,66см.
За урината си купих едни стерилни чашки от аптеката и ще я изпишам и ще го изсипя в чашката.
За момента давам зеленчуково пюре, но вчера педиатърката ме изуми иска за един месец да въведа месо, риба и попара. Вие как практикувате?
От тия пюрета Андрея малко се запича и понякога и правя почивка ден два само на кърма и ми се вижда много кратък период за месо, риба и попара! Вашето мнение? Благодаря!
Спокойни бебоци Hug

# 29
че аз давам вече попара ама не яде зеленчуковите Ан мари ме изпревари та да питам казват ми че малко ми е едра щерката ама на мене се малко ми се вижда тежи 8 кг дори на последната консултация беше наддала 400 гр незнам вие как сте

Общи условия

Активация на акаунт