Чакаме първи ритничета от нашите АПРИЛски мъничета!!!

• 15 676
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Ji_Ji_Ji, може да си се обзавела с другата екстра на бременността "хемороиди"
те така сърбят Embarassed
относно плоските зърна мисля, че няма какво да се притеснявате. сега, ако ви е особено неприятно да разтривате с груба кърпа, правете, докато се търпи и постепенно увеличавайте натиска. другото полезно е да се хване зърното с палец и показалец и така да се издърпват, за да изпъкнат. ако причинява контракции се спират.
ако може тези неща да се правят всеки ден под душа.
гърдите не трябва да се мият със сапун.
от 6-7 месец нататък може да почнете да се мажете с някакъв крем за зърна. аз мисля да се мажа от 9 месец. гермастан ползвах предния път вече като бяха разранени, много ми помогна, сега ще огледам и други. гледах много хубава серия швейцарски продукти за кърмене-помпи, подложки, крем и т.н. на фирма Медела. не зна цените как са.
и най-важното: плоските зърна не влияят на кърменето и кърмата като обем. ако въобще не изпъкнат си има приставки, за да може бебето да суче. така, че няма нищо притеснително и да се шашкате от сега.

galina1231977, вчера си продадох старата количка на една майка, която си е купила АБС дизайн и е страшно недоволна, абсолютно непрактична и много тежка. не съм ги виждала само споделям. каза ми в никакъв случай да не купувам такава.

а за спането-аз спя горе-долу, но сънувам ужасно сънища-снощи сънувах, че убивам мъжа ми с пушка и после му казвам като пада, че много го обичам и много ще ми липсва. сега ми е смешно, но тогава ми беше много тъжно. не помня защо трябваше да го убивам, някаква игра беше май Crazy

# 121
Здравейте, майчета!!!!
И аз да се присъединя към мамите, чиито мъже не им разрешават да купуват дрешки! Моя е много против и и каза че ще се купува когато бебенцето се роди! Но аз съм решила някъде към 7-8 месец да започна лека полека да пазарувам! Поне се съгласи да купим количка и легълце.
Бих искала и от друго да се оплача. Незнам при вас как е, но моя любим понякога се държи много зле с мен. Или поне аз така си мисля. Много е несъобразителен, забравя всякакви неща, а аз така имам нужда от мила дума и нежна милувка. Може и да си въобразявам, заради хормоните , които бушуват, но много ми тежи! Не искам да мисля такива лоши неща, но това е по-силно от мен...Толкова съм щастлива когато ме глези, а изведнъж като спре и изпадам в огромна депресия. Разбира се не искам постоянно да ми е над главата....предполагам разбирате какво ми се иска...
Е няма да ви занимавам повече с моите "проблеми".
Пожелавам ви приятна почивка!  bouquet

# 122
Не съм влизала само вчера , а вие сте писали, писали.....после ще ви дочета. Poem, виждам , че си от Варна. Можеш ли да ми кажеш къде пусна изследването за алфафетопротеините?Искам да ги повторя, преди да отида при Балев/ ако успея да си запазя час, но не съм от Варна и ще видим как ще стане/
ПРиятна почивка на всички!Сега отивам да прочета пропуснатото.

# 123
Благодаря за съветите, мамчета. Май наистина беше от Себамед-а. Пробвах само с водичка и сякаш е по-добре - поне снощи не съм се събудила от сърбеж. Very Nice, мисля че не са хемороиди, защото нямам проблеми с ходенето по нужда - предполагам ако имам хемороиди трябва да има поне болка или някакви затруднения.
А освен това като стана на въпрос - случайно открих начина да се справя със запека и газовете Simple Smile Кисело мляко с нарязани плодове и мнооого мед. Сутрин си правя бая купичка с 1 банан, 1 киви и 1 круша/ябълка, 1 огромна супена лъжица мед и половин кутийка кисело мляко. Става множко и си го похапвам сутринта и вечерта (даже вечерта ми е  по-вкусно, сигурно се напояват плодчетата). Веднъж реших да си направя този бъркоч, защото ми се прияде и после забелязах, че нямам запек и така от тогава всеки ден. Освен че е полезно е и вкусно Simple Smile

emanuela88, нашия татко и той много странен става напоследък и сякаш ме позабравя от време на време. Като се върне от работа постои, повърти се и хоп се обади на някой приятел (поне се сеща да подпита и мен дали ми се излиа, въпреки че знае че не обожавам да излизам с неговите приятели). Надявам се да е временно, че вземам да се притеснявам. То и на тях им влияе бременността по един или друг начин, няма как да останат безучастни. Важното е да си ни обичат - всичко друго ще се нареди някакси. Само трябва да мислим позитивно   bouquet

Момичета качила съм 3 снимчици на едно от големите шкембенца (моето сиреч  Embarassed )
И иам едно предложение. Мамчетата, които са минали през 3Д или 4Д и имат виртуални снимчици на бебчовци - искат ли да ги публикуват в албумчето ни - да им се радваме всички?  Heart Eyes

За купуването мисля, че не трябва да сме чак толкова суеверни. Все пак бебчо като се роди трябва да си има разни нещица, трябва да се подготвим поне малко. Аз си мисля да започна да събирам някой от публикуваните списъци, по малко, след Нова година, ЖЗ. И също така едно от първите неща е да купим легълце - май си промених мнението - ще бъде дървено, но не съм избрала още. Ще оставя за по-късно.

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 13:23 от Ji_Ji_Ji

# 124
Здравейте мамчета!  bouquet
Не съм писала 3 дни ,имах гости,сестра ми с децата беше тук и нямах време да пиша.Виждам ,че е имало голям спор за кърменето smile3511,не трябва да се караме всеки има свое мнение,но трябва да зачитаме и мнението на другите според мен! newsm12
Тук имало доста от Русе,защо не се обаждате? Можем да излизаме заедно на кафе,ако искате разбира се newsm10.Кой доктор имал пианска физиономия!? newsm09
Аз също имам проблем със зърната и малкия не искаше да суче .Наложи се да се цедя и така да го храня 7 месеца повече не можех! После се наложи да ми оперират гърдата,слава богу минах само с разрез.Сега умирам от страх да не стане пак същото,но този път няма да повтарям тази грешка.Ако суче добре,ако не- не!!!Аз от сега се мажа с Гармастан,защото ме болят зърната много.
За витамините си взех на Хип да пробвам с тях.
Емануела и нашия татко е така,дръпна се и само пита как съм и толкова.Боби е на 13 г. и той се дразни от държанието на баща си в момента.Явно трябва да си търсим внимание и да им казваме ,че имаме нужда от нежни думи и грижи сега повече от всякога!
Приятен ден на всички  love001 newsm51

# 125
Момичета, аз направих един по-обобщен списък на нужните за бебо и мама неща, които мисля да си купувам. Имам и списък за болницата преди тръгване. Дея беше дала няколко линка и аз седнах и си ги обединих. Понеже ми останаха на служебния компютър, в понеделник ще го кача в Албума с коремчетата, за да е достъпен до всички. Който иска може да си го допълва и да ни е полезен  Hug

И аз съм зле със спането тези дни, но мисля да пробвам номера с възглавницата  Peace

Имам болки, даже в момента пиша легнала на лаптопа   Crazy, но пия Но-шпа и ми поминават. Моето бебче не спира да се върти и да ме подритва ту отляво, ту от дясно  Wink

И аз чакам януарските намаления и ще се гмурвам в Ларедута  Laughing  Мисля да си накупя всичко предварително.

Приятна почивка от мен  Hug

# 126
Здравейте мамчета Hug

Аз не мога да се оплача от нашия тати засега.Мн е мил към мен,постоянно ме гушка носи ми закуска всеки ден,готви и ми помага.Единствено досега не ме е пипал по коремчето за да усети мъничето и сякаш мн не иска,не му говори или казва нещо а на мен мн ми се иска за да може бебчето да свкива с него и да го познава.Но...ще почакам няма да пришпорвам неща.Може би още не се осъзнава какво се случва и малко е притеснен така си мился.

Благодаря за съветите за зърната ще изчакам и по нантатък ще си взема кремче поуспокоихте ме  bouquet

Хубав ден че днес аз почвам wash hang 1dishes newsm75

# 127
Здравейте,момичета!

Май повечето от нас имат проблем със съня.Номера с възглавницата е много ефикасен (от опит го знам),но най-добре се усеща ефекта му в по-големите месеци.

За подготовката на зърната е доста индивидуално.Особенно ако имате доста чувствителни зърна или пък получавате контракции,по-добре използвайте само кремове и в никакъв случай търкане с хавлиена кърпа и др.(освен ако не сте вече в 9 месец и искате да родите по-рано от термина Simple Smile)!

Днеска си поизкарах акъла!Вчера вечерта и днес сутринта при ставане от леглото имах теч на водичка отдолу Shocked!Веднага пред очите ми изникна картината как родих втората си дъщеричка.Тогава имах същия теч (като водичка без мирис),час след което ми бяха изтекли водите!Обадих се на позната акушерка (защато д-р ..Х.. не си дига телефона) и тя каза да тичам в болницата.Слава богу се окза само някакво безобидно течение ooooh! ,но досега никога не се бях претеснявала така!Докато карах към болницата имах чувството,че сърцето ми се е качило на гърлото и го усещам как лумка.

Желая на всички мамита приятен и най-вече спокоен следобед! Grinning

# 128
  • Някъде там...
Владиники, аз имам въпросния теч всяка сутрин или след по-дълго заседяване седнала или легнала. Няма мирис, понякога е смесен с малко бяло или бледожълто кашаво течение. Много бременни се оплакват от същото чудо. Иначе водите имат мирис на белина.

# 129
При мен водите нямаха никакъв мирис Thinking!Но и с двете бременности нямах такова течение.Сега вече се поуспокоих Laughing

# 130
Здравейте мамчета!  bouquet
Аз в четвъртък ходих при една докторка която издирих чрез интернет и която благоволи да ме приеме същия ден.Много съм й благодарна за което понеже така се бях шашнала от тези болки в кръста и корема,но за мое щастие бебчо беше добре,мърдаше си и заемаше странни пози.Дори съм възхитена-за първи път ми обясняват къде е пъпна връв,сърчицето кости гръбнаци и тн.доста дълго го гледа обаче пола е неясен все още,но това в момента не ми беше важно,молех се само бебчо да е наред.Изписаха ми нош-па и магнерот след нош па,но аз нали си знам моята и на следващия ден като ми мина естествено нищо не взех и засега ще остане така защото се чувствам добре,сигурно бях настинала и така ме боляяха яйчниците!
И аз да се оплача -нашата кака е болна и много кашля,сега цялааа седмица ще си е в къщи  newsm45,пък ние както се разбираме  smile3511 въобще не ме слуша  smile3518 .Приятен следобед на всички   bouquet
Може ли е аз да се примоля някои да ми прати на лични паролата сза албумчето,че много ми се иска да го разгледам!  smile3525

# 131
Охх,не можах да изчистя мн Weary
толкова бързо се умарям,изчистих само в кухнята и едва се дотътрих до хола да поседна.Ами др стаи...да си седят така,щ ги почвам на порций Thinkingне знам за вас аз поне не съм като преди,одмятах апартамента за един ден сега едва успявам една стая и до там.

Тези които правиха ремонт могат ли да споделят как се справиха с миризмите на боя и др препарати?На мен ми предстои ремонт само на стаията където ще сме с мъничето.Плануваме да е най-късно януари,че да се подреди и отмерише.Но ме притеснява понеже ще се боядисва,и ще се нареди ламинат.После ще търси гардероб,спалня или разтегателен диван,оффф абе като си представя свят ми се завива ама няма как.Поне после ще ни е чистичко и уютно.

Ааааааа, и да ви попитам нещо друго.Голям проблем ми е сега намирането на палтенце подходящо за зимата.В най-големите студове ще сме с най-големи коремчета.Старото едвам го закопчавам SadВчера се поразходих и поразгледах,но всичко е вталено и не става.Много искам поне така си го представям,палтенце като перелинка,с висока талия и копчета леко ретро ама.....ще търся пак,че става студено а трябва да пазя тумбачето.Мами от Пловдив ако знаете някъде подходящи магазини пишете моля  bouquet

Сега ще разцъкам в Ларедутето,но за бременни и там не видях палтенца само дрехи.

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 17:27 от ssillvvi

# 132
и аз съм така с чистенето,само докато измия чиниите,изтъркам мивката и печката и съм останала без кръст.а преди като започнех да чистя не спирах докато не свърша,по 4-5 часа нонстоп!ама така ще е Rolling Eyesсега свикнах чистя 30 мин,почивам 30,сега хубаво че съм болничен имам време,ама ако започна работа след 2 седмици незнам кога ще сколасвам да изчистя с това темпо Laughing

# 133
Хайде добър вечер и от мен!

Писали сте,писали,аз бях на едно село двата дни,и сега не мога да ви насмогна Grinning

Мисис Т,честито  stork-boy

Аtlantica,направо е безобразие това да ти загубят материала за БХС ooooh!.Нямам думи Crossing Arms за пореден път....Пък на татито не му се сърди,то и тях ги бие хормона повреме на бременноста Mr. Green.Моя мъж е същия,на моменти е такова съкровище,пък друг път ми иде да му извия врата Wink

ssillvvi,плоските зърна не са никакъв проблем за кърменето.Моите са и мънички на всичкото отгоре и малкия като се роди само ги облизваше Crazy,въобще не можеше да ги засуче.Една добра женица(от акушерките) в родилния дом ме ''открехна'' за съществуването на силиконови зърна за кърмене,благодарение на които успях успешно да кърмя 6 месеца.Те бяха доста големички,и бебето ги цокаше като биберон,а от вакуума зърната щръкват и стават голееееми Shockedпочти колкото силиконовите(колкото и смешно да е,и мъжа ми ме питаше това моите зърна ли са наистина Blush).А това за обтриването на зърната не е добра идея,колкото и да го препоръчват-първо че наистина това може да доведе до контракции,и второ-от жулене и търкане на тази тоолкова нежна зона,нито ще изпъкнат,нито ще порастнат зърната NaughtyТова го казвам от личния си опит Whistling

desi054224,бързо оздравяване на каката Hug,и мойто дяволче започна силно да кашля и утре ще го водя на лекар.Дано не е нещо сериозно Praynig,а само обикновена настинка,и я искараме леко Rolling Eyes

qnika,предложението ти да се видим е добро Grinning,крайно време е да се ''сдушим''.Може да си пишем на лични и да се уговорим нещо,и да си разменим  phoneuu.Та така,доскоро Hug Heart Eyes

# 134
Здравейте мамчета!

Радвам се, че са толкова много щастливите майчета, чакащи бебчета през април.
Моят термин е също през април- чакам  първото си детенце, което по термин трябва да се роди на 13-ти.
На първата ми ФМ докторката каза, че чакам момиченце, но на 24-ти ноември ще посетя д-р Марков за втора ФМ и се надявам, че вече това ще бъде наистина по-сигурна прогноза за пола на бебо.
Искам да поздравя всички тук и да им пожелая приятно и леко бременеене. Hug

Общи условия

Активация на акаунт