Чакаме първи ритничета от нашите АПРИЛски мъничета!!!

• 15 634
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна

dream-wish, честита ти рожденичка - да е жива и здрава и много да те радва!

Според мен добра идея за почерпката е пица - дори можеш да не я правиш, а да я поръчаш, след това да я нарежеш на малки парченца (като хапки) и готово. Peace

mimeto80, мен са ме гледали досега поне 7-8 пъти на видеозон, първия път беше в 7 г. с., но от тези прегледи само два са по ЗК (дори и толкова не се полагат - доколкото знам, първият ехограф е в 16та седмица, но докторката ми ги прави).

Ето една брошура с това, какво се полага на бременните по ЗК в България:
http://www.nhif.bg/downloads/DiplianaEurofootball.pdf

Nadeto_K, и на мен ми е болна тема връхната дреха за зимата - нищо подходящо не мога да открия, направо не знам с какво ще ходя! ooooh!

# 196
Добро утро и от мен, мамчета!!!

Dream-wish, Да ти е жива и здрава каката!!! Само радост да ви носи с таткото и много шестици!!!  Tada
Аз от вчера вече си заплювам по сайтоветеразни неща и мисля като ми дойде финансовата инжекция  Wink  в края на месеца да се заемам с пазаренето. Докато съм с по-малък корем и не е чак толкова студено.  И аз бих ти предложила да направиш пици за празника, ако те интересува, имам чудесна рецепта за тестото, мога да ти я пратя на ЛС  Peace Някъде бях попадала и на рецепти за отгоре, ще изровя сайта сега и ще ти го пусна   Peace

Nanny, браво за плацентата, мила, това е чудесна новина  Hug

Qnika, честити ритничета и на теб. И моето бебче като твоето е доста въртеливко, и си ме рита смело. Сестра ми ме бъзика, че ще е като нейния малчуган, който е бил доста буен в корема и, а сега е един малък ритльо  baby_neutral Не спира да маха с ръце и крачета, а е само на 6 месеца  Laughing

Да не забравя и за ритничетата на Nadeto_K    Hug

Ох, аз снощи изкарах от архивите едно старо шушлеково яке и мисля с него да карам. Малко ми е неудобно за работа, но трябва да имам къде да събирам корема, а сегашното ми палто вече не мога да закопчая, и ми е студенко  Confused

Весел ден на всички!!!

# 197
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!

С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО ЗДРАВЕ, РАДОСТ ,ЛЮБОВ,МНОГО ПРИЯТЕЛИ И МНОГО ШЕСТИЦИ!
Добро утро ,момичета    bouquet
dream-wish ,да ти е жива и здрава рожденичката,да те слуша ,да те радва и много да ти помага за бебчето и всичко останало!
Приятен и слънчев ден ви желая  love001 newsm51

# 198
  • Враца
dream-wish
много ти благодаря за инфото. предполагам че за това става въпрос ?
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m16
честита ти рожденичка, да е жива и здрава и да ти помага с мъника  Grinning
чоколина ми взе от устата идеята за пицата.
скарата май не е много подходяща за 15-годишни. аз си мисля, че на тази възраст се правят на много големи и самостоятелни, но са си малки и даже и на сандвичи биха се зарадвали. салатки и скара са за такива като нас  Blush
соленки, бисквитки, безалкохолни и може и бира, ако има момченца и си по-либерална.
сега се сещам за нещо, че една позната-мама на тинейджърка разказваше за това как е минал рождения ден на 14 годишната й дъщеря. та тя се оплакваше, че миналите години каквото и да сложела на масата го омитали като прахосмукачки, и тази година тя се била подготвила със страшно много храна-  да  не срамува да останат децата гладни и да ходи за още, а те нищо не изяли. чудеше си и си мислеше че на тая възраст май са по диетите  Joy hahaha hahaha Joy
помисли все-пак и за това  Wink

аз съм страшно доволна от моята лекарка. тя е позната на леля ми, но съм 99% сигурна че така мило обслужва вкичките си пациетнки. казва се д-р тихомирова, работи в 9 дкц в орландовци. по принцип поликлиниката е стара и доста мизерна, на мен ми е и далече от вкъщи, но не бих си заменила доки  Hug
преглежда ме с ехографа колкото често се налага, все-пак това е здраве... обяснява добре каквото я попиташ, търпелива е и проявява разбиране към състоянието ми.
някъде надолу една от нас питаше да доктор по ЗК- да, задължителон тр. да имаш, за да ти даде тия 45 дни, а и ти дава док. с които отиваш да раждаш. освен това, както можеш да видиш от списъка какво ни се полага по ЗК- можеш а  и трябва да си направиш  пълни кръвни изследв. и на урина, пане тях така няма да плащаш
 Peace

# 199
Dream-wish да ти е жива и здрава рожденничката и да си изкарате един незабравим рожден ден  bouquet

ssillvvi малко сложничко си задала въпроса  Simple Smileно ако те разбирам добре те интересута това каква е ползата че се осигуряваш то за момента при условие че ходиш на ЖК не по здравната каса нямаш такава. За в бъдеще до 9м. след раждането ще получаваш 90% от сумата на която се осигуряваш, затова на колкото по-голяма сума се осигуряваш толкова повече парички ще получаваш тези 9м. Simple Smile

Nanny за фимозата на синът ти защо не се обърнете към др. Бранков. Ние имахме такъв проблем с нашия син и се свързахме  с него, той е против насилственото забелване и след преглед ще ви каже как да процедирате. Браво за плацентата и моята е ниско и се надявам при следващия преглед да се е вдигнала.

Petjoff аз съм на ФМ при д-р Томова тя преглежда на 2 места на еднотото място е 90лв. а на др 110лв. незнам дали включва диск след прегледа ще пиша.

Приятен ден на вички Simple Smile

# 200
dream-wish, честита рожденничка! Много здраве и късмет в живота.
Nadeto_K, бебешката пудра се е използвала преди против подсичане на дупето и на гънките, но сега се слага обратно-по-мазен крем. аз лично предния път ползвах един правен в аптека, дано и сега да го има и да не са го развалили. а тези, които са на основата на цинк (от типа на Бочко, Здраве, Нивея за дупе) много изсушават нежната кожичка, т.е аз не ги препоръчвам за новородени бебета.
Исках да кажа още неща, но докато прочета всички постинги и забравих.

# 201
dream-wish, да ти е жива и здрава рожденичката! На прекрасен ден се е родила - днес е и Свети Мина. Дано има цялата му защита и покровителство.   bouquet
Аз съм на ФМ на 18-ти във Фемина. Отново ще бъда при Димитрова. За съжаление няма да имам все още резултати от БХС, както се бяхме разбрали. Здраве да е и дано не се налага да ми ги вижда поради лоши числа.  Praynig
И аз знам, че преглед с диск е 90 лв. Без диск с вкл. 3Д е 80. На мен ми е все тая дали ще има или не преглед на 3Д. Важно ми е да има хубав напоителен оглед на 2-ката.
Жабче, много хубави патъчки си имаш.  Wink
rrivanova, внасянето на осигуровките от приятелската фирма в НОИ и подаването на декларация за всичките им осигурени служители (сред които си и ти) е достатъчно да бъдат информирани тези, които ще ти изплащат майчинството. Ще трябва да "работиш" до м.март включително, за да не ти падне размера на обезщетението след това. ЖЗ.  Peace
Нани, случай като при твоята племенничка си спомням с друго момиченце на форумска мама. Неприятно.  Confused
А за размерите попитах по-скоро, за да се ориентирам дали правилно съм преценявала. Винаги, когато е трябвало да се купува нещо за подарък и съм решавала да е дрешка, съм избирала поне с категория нагоре дрешките. Всичко за новородени тооолкова миниатюрно, че един памперс на дупарата му/й и вече ще имат нужда от надшиване поне.      

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 11:24 от рони

# 202
dream-wish! Честито! да ти жива и здрава девойката, и само да те радва!!!

Аз искам да обсъдя название на темата за първите ритничета... Laughing  Мен ми вече така подритват, че понякога дори и доста силно! А сутринта бебока прави някакви упражнения , от които коремът ми се издува от една или от друга страна, и усещане, че някой направо прохожда!  Party Каката усетих чак към 21-22 седмица, а сега в 15-16. Възможно ли е ,че бебето ще стане по-голямо, защото има сега повече място? Crazy

# 203

Шарлот, аз съм от тези, които се презастраховат с ФМ. Освен че ми правят ФМ там, където ми следят бременността, си записвам час и на още едно място - за първата ФМ ходих при д-р Янкова, а за втората ще ходя при д-р Марков.
Цитат

Благодаря ти Жабче, май наистина е добре да те погледне и някой друг:), днес ще взема да си запиша час за ФМ при доц.Томова- за нея само добри отзиви съ чувала:)

# 204
  • Бургас
Докато изчета и реша да пиша, някой писал и айде пак да чета, ама като съм на работа е така....
Ако може някой и на мен да ми каже цена за преглед във Фемина при Димитрова- всички екстри, диск, 3д и т.н., че да съм подготвена.
За мазането на дупета аз по принцип дребния го мозах с преварен зехтин на всяка смяна на памперс, а при зачервяване /което ми се случи чак 7-8 месец/ с крем против подсичане на Чико, мн. съм доволна от него пак такъв смятам да си взема.
пак ще пиша после ...

# 205
Здравейте и от мене!

dream-wist,честита ти рожденничка!Да ти е жива и здрава,много да те радва ,да бъде добра кака и много да помага! newsm59
З съжаление и аз като тебе страдам от безсъние и вече несмея да споделя с оглед да не стана досадна,но чета тайничко дали някоя мама няма незнае някякъв "трик"за сън.

Когато сина ми беше малък,ползвах идин крем пишеше пенатен май беше на джонсън,бях много доволна от нега ,стоеше някак мазничък и не позволяваше да си подсича.

Благодаре на Gaja за добре описаният начин на прегледа при д-р Марков,предстои ми и ми е притеснено,но сега чакам с нетърпение.

Момичета,възможно ли е да ме махнат от работа за това че съм бременна?За сега нямам проблеми с работата,но за напред няма да съм така активна и се притеснявам.Работя във финансова институция и при моите шефове ако забавиш темпо ,вече не си им полезен и,нямат полза от тебе и следва отстраняване от работа.За годините съм била свидетел на много такива тяхни постъпки,но никоя от колежките ми не е била бременна и се надявам аз да имам някакви привилегии.Въпроса е да не изпусна майчинството защото ме осигуряват на висока заплата.Питах тук-там никой не можа да ми каже какви права имам.моля ако някой по-разбиращ знае да ми каже.

Приятен ден и много усмивки!

# 206
Desi_D, по закон нямат право нито да те освобождават, нито да те уволняват докато си бременна.Ако нещо такова се случи , може да съдиш фирмата.Но никоя уважаваща себе си фирма не би го направила ,защото просто не е законно.

# 207
Desi_D, уведомила ли си шефовете си, че си бременна? За да разкарат от работа бременна или майка с дете до 3 г. се иска разрешение от Инспекцията по труда. Не вярвам да ги огрее. Но пък ако усетиш накъде се клатят дърветата в работата - имаш съвършеното право да си поискаш болничен и да излезеш за неопределен срок.  Peace
madlena, във Фемина цените са по ценоразпис независимо от лекаря. По-нагоре ги написах.

Преди забравих да отговоря за евентуалната среща - нека майчетата с деца (тъй като и те ще присъстват най-вероятно) да предложат място, където ги устройва заради детски кът и т.н. Ако щъкат между нас аз нямам нищо против, но явно мамите им няма да успеят да седнат спокойно. А тези, които все още не са отказали тутунарките едва ли ще бъдат толкова ограбени, ако компанията ги вкара в сектор за непушачи.  Hug

Вчера и за колекционирането на монети бяхте повдигнали темата. Аз имам голям проблем. Праси се напълни, но сега не мога да му разбия хубавата усмихната физиономия, за да го оплячкосам. Даже и чорбаря-касичка с изглед на кварталните пиандури (майтап от страна на свекъра заради левскарството ми) ми е жал да претрепя. В него естествено са инвестирани дребни парички, но и той е преял обилно.  Crazy

# 208
рони само да вметна ,че размера на обезщетението няма да падне ако се излезе в болничен преди този 45 дневния който се дава за раждане просто между 2 та не трябва да има прекъсване, така че мамите които са решили да си почиват мися че трябва да го знаят може и 2мес. преди 45 дни да излязат в болничен и това няма да повлияе.

# 209
рони само да вметна ,че размера на обезщетението няма да падне ако се излезе в болничен преди този 45 дневния който се дава за раждане просто между 2 та не трябва да има прекъсване, така че мамите които са решили да си почиват мися че трябва да го знаят може и 2мес. преди 45 дни да излязат в болничен и това няма да повлияе.
не е съвсем така.
болничният по майчински се изчислява на база реално получените доходи за последните 6 месеца, а ако през това време е имало бонични те се изплащат на 90% от заплатата и съответно базата за изчисляване на майчинския ще е 90%.
аз затова не излизам в болнични, а гледам да ползвам отпуска, колкото имам. засега имам още около 10 дни, смятам да си взимам по малко, а след нова година ще ползвам вече от 2009г. и вече като краен вариант-болничен.
Desi_D, права е Рони: ако си ги уведомила, че си бременна и си на безсрочен трудов договор-нямат право да те освобождават.

Общи условия

Активация на акаунт