Чакаме първи ритничета от нашите АПРИЛски мъничета!!!

• 15 665
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм на мнение,че не при всяка бременна/с първа бременност/ не може да се усеща нищо преди 20 седмица Crossing Armsаз още в 15 усетих първите притрепвания, а сега почти всеки ден сутрин или вечер понякога даже когато съм в движение навън ме поритва нежно Heart Eyesтака,че мами които чакате,дерзайте Peace

Ейй ще ме кръстите Силви питанката,ама на,като съм непросветена по въпросите и няма как да разбера пак ще питам вас HugНе ми е ясно,сега когато съм бременна и ме водят на работа едни мои близки от септември,а лекарят ми не е по ЗД каса това има ли отношение за моите бъдещи майчински newsm78И по-точно трябва ли някъде в регистрите нейде,когато една жена забременее да се отчете и води като такава,дали работи и къде,и разни такива?Защото аз се водя работеща,плащам си осигуровките,следи ми се бременността и толкоз.Извинявам се ако въпросът ми е тъп ама пусто и аз не блестя с особен ум по тея въпроси Rolling Eyes Embarassed

Добре дошли на новите ни майчета welcomeвсичко да е наред с вас и мъничетата ви Heart Eyes

А за полоските зърна не знам кой беше питал,но мисля,че такива са тези зърна които в спокойно положение не са щръкнали като биберони напред а се прибират навътре и стават едно цяло с ареолата около тях.И само при пощипване,студено или възбуда настръхват както се казва.Но това е сопред мен,може и да греша ThinkingАко е така моля и аз пояснение  bouquet

# 181
Здрасти на всички мами!

Виждам че сте подхванали мн интересна тема:майчинството и това колко "ще взимаме".Аз всеки месец като си получа фиша,почвам да изчислявам ThinkingЕ няма толкова разправий и сметки ooooh!За да не се натоварвам излишно,реших да отида до НОИ,тул в София,и да ги питам какво и как смятат.За голямо мое учудване попаднах на една мн мила жена.Тя ми обясни мн подробно.За това ако име те някакви въпроси,отидете направо там.Това от мен по тази тема.

Аз друго исках да ви питам:вие до кога мислите да ходите на работа?Ще издържите до 45-тия ден или по-раничко?Аз мисля да изкарам и декември и стига толкова.

еми  това от мен приятна вечер Peace

# 182
  • София
Здравейте,

Аз да се включа днес за втори път...

То взе, че се оказа, че днес, а не утре,  бебка става на 5 месеца Simple Smile Ами... да ми е честито   bouquet

За ФМ при Марков - аз вече 2 пъти съм ходила при него, защото много ми хареса. В 11 г.с и в 16 г.с. Позволих си да направя ново албумче със снимки на бебчетата и там съм качила 2 от снимките, които Марков ми направи в 16 г.с., за да се ориентирате какво може да очаквате. Който има желание да заповяда да ги разгледа. Прегледа при Марков е около 30-40 мин и е страхотно преживяване.Лягате си изключително удобно, има 2-3 места за придружители и всички заедно гледате огромна плазма, на която се вижда малкото човече. Лекаря затъмнява светлината в стаята и се чувстваш все едно си на вълшебна кино прожекция. Можете да видите как мъника маха с ръчички и си плува в 4Д. След това на 2Д Марков много подробно разглежда  всички органи, главичката, мозъка, кръвопотоците, костите.... каквото се сети човек. Още 11г.с. ми каза пола на бебка и го потвърди 16г.с. та можете да очаквате 100% да знаете какви гащи ще перете. Лекаря е изключително търпелив и отговаря на всякакви въпроси. Това, което не ми хареса е многото чакане пред кабинета макар, че имах час. Подгответе се да чакате поне 1 час. Първия път платих 80лв, втория път - 100лв като и двата пъти исках и диск с филмче. Плаща се само кеш, та го имайте предвид да си носите достатъчно парички. Много трудно е и паркирането в региона на клиниката та се подгответе с търпение.
Следващата ми ФМ при него е в 22 седмица (така ми препоръча той).
Стискам палци на всички мами, на които им предстои, и се насладете максимално на преживяването.

Нашият татко отива командировка в САЩ следвашата седмица, дайте идеи какво да си поръчам да ми донесе за бебка, което тук би могло да го няма...

# 183
  • Някъде там...
Gaja, то вече май почти всичко си има тук, но е доста по-скъпичко.  Confused Нека кажат и мамите с опит, аз като негледала дете не мога да преценя добре. Иначе харесвам играчките на Fisher-Price, които за нашия стандарт са си скъпички, а знам от приятелка, че там са на доста по-поносими цени - имат страхотни музикални играчки за креватче, активна гимнастика, люлка, шезлонг.

Аз съм при Марков чак на 08.12, толкова далече ми се вижда във времето. Но пък утре съм при моя лекар, та ще се видим с дребосъчките.  Crazy Инак с чакането пред лекарските кабинети съм свикнала, човек като мине през школата на клиника по стерилитет и претръпва.

# 184
Gaja,защо втория път на 2Д се плаща повече? newsm78
 Аз съм си поръчала от САЩ бебешки вазелин за дупето. Там не ползват крем п/в подсичане, когато бебето не е подсечено. Използват го по предназначение, а не за всеки ден. Тук такъв вазелин май няма. Казват, че се теглил на конци, има ароматизиран и неароматизиран. Много ми е интересно какво е това чудо...та затова. А и нашенския до колкото знам пък е с някакви "петролни" примеси, та ме е шубе да го ползвам.

Преди няколко месеца на племенницата ми, която тогава беше на 2г и няколко месеца й установиха срастване на влагалището. Вместо отворче, на това място имаше ципа. Казват, че памперсите донякъде предразполагат за това явление, тъй като организма се мъчи да се предпази от инфекции и "саморъчно се затваря". Не помня да е била подсечена, но сестра ми редовно си я мажеше с крем п/в подсичане. Той пък изсушавал кожата, което също предразполагало към такъв проблем. Трябвало тези части да се мажат с нещо мазно, което да "хлъзга" и да пречи на кожата да сраства. Като си помисля, че и синето си мажех с крем - я на Мустела, я на Клоран, ние пък си имаме друг проблем -със забелването /фимозата/ и незнам кога ще се престраша и него да оправим. Rolling Eyes

Като се замисля, ако не ме огрее този вазелин, пак ще си ползвам същите кремчета. Иначе редовно ще си ходим със зачервено дупе.УФ!

Много се отплеснах, сори! Embarassed

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 21:53 от Nanny

# 185
  • София
Nanny, аз явно не го обясних като хората. И двата пъти ме гледа и на 4Д (за наше удоволствие), и на 2Д (за същинската ФМ). Разликата в цените зависи от това в коя г.с си. До 14 г.с беше по-евтино, след това по-скъпо.

Ще взема да си поръчам и аз този вазелин.  Много ми харесаха нещата на Fisher Price , а и разликите в цените са направо скандални - ще видим дали татито ще може да ни донесе нещо по-големичко като гимнастика например.

# 186
  • Враца
АЗ днес бях на преглед за беби, много се развълнувах като го видях, много ми липсваше и нямах търпение да го огледам, не бях го виждала от 1 месец!!! не видяхме пола, ще почакам до другия път за да се похваля за това. бебчо си е добре, расте си и  му е широко в коремчето ми  Grinning
 доки ми каза да се запиша на ФМ при димитрова във фемина. ама ми се върти нещо в главата спомен, че там май е доста скъпичко. дайте накратко инфо къде има добро съотношение качество /цена за това изследване че вече се изприщвам от тарифите на докторите... сори че май  повтарям това, за което май вече сте говорили, не ме линчувайте, че не съм чела внимателно, ама тогава не ми беше дошло времето за тия работи и не съм запомнила какво сте писали.  Embarassed
моля също така да ми кажете къде предлагат диск и с него колко струва, че татито май заради работа пак ще пропусне прегледа а много му се иска да види това чудо  Heart Eyes
предварително ви благодаря МНОГО!!!

# 187
Цитат на: Gaja
Вмъкни Цитат
Nanny, аз явно не го обясних като хората. И двата пъти ме гледа и на 4Д (за наше удоволствие), и на 2Д (за същинската ФМ). Разликата в цените зависи от това в коя г.с си. До 14 г.с беше по-евтино, след това по-скъпо.
На мен пък какво ми влезна 2Д-то в акъла...исках да питам по принцип защо е по-скъпо. Иначе ми стана ясно, че д-ра минава през всичките Д-та. Явно прегледа в по-късна г.с. е доста по-обстоен и различен... newsm78
petjoff Мисля, че във Фемина също предлагат диск със запис, но цени не мога да ти кажа.

Аз пък забравих да ви се похваля, че плацентата вече не ми е ниско долу, взела че се вдигнала. newsm44

Лека и спокойна нощ! Hug

# 188
   Едвам изчетох пропуснатото...много сте се активизирали!  Hug
   Моето бебче днес ми нанесе истински побой! Такова ритане и въртене до сега не е било! Как ли не застана - по едно време имах усещането, че е напречно! Завъртя се и като че ли ритничетата отидоха някъде към вътрешните ми органи - поне така се усещаха. Май нашето отроче много буйно го раздава... Embarassed
   Ние още не сме тръгнали да обикаляме из детските магазини, но се надявам в близко бъдеще и това да стане Simple Smile
   Що се отнася до гърдите - скоро бях на кожен лекар и докторката ми препоръча около 45 дни преди термина да започна да се мажа с едно кремче - Lansinoh. По нейните думи в момента на нашия пазар това е най-доброто. А за закаляване на зърната ми препоръча леко изтегляне и завъртане на самото зърно (с пръсти), а не обтриване или търкане. Иначе в момента моите са много нацепени и отгоре самата кожа е по-груба и жълта на цвят...нямам представа каква трябва да бъде... newsm78 Вие имате ли някаква идея?!
   petjoff , аз съм на ФМ във Фемина на 21-ви + 3Д ехограф. Казах, че искам запис. Цената за всичко това е 90 лв, поне така ми обясниха. Ще видим колко ще ме сурвакат на 21-ви....

# 189
Nanny ,много се радвам за теб и се надявам и аз да се похваля със същото скоро Hug
Страх ме е да го кажа ,но искам да го споделя с вас- от два дена бебчо рита много .Баткото все иска да го слуша и усеща newsm44 и е много доволен.
Приятна и лека вечер ви желая  love001 smile3524

# 190
Здравейте мами,
виждам че много сте писали тия дни отне ми доста време да прочета новите постинги
Аз мога само да ви се оплача от тукашните доктори Още не са ме гледали на видеозон а вече сам в 18-таа седмица Cry
Освен това ми изписаха някакав антибиотик - били намерили бактерия в урината иначе казват всичко и ок с кравните изследвания и ми назначиха парвия видеозон на 20-та седмица а вече бих искала да го видя малкото маниче какво е  baby_neutral
Надявам се всичко да е наред след тоя антибиотик дето го пия.
Иначе нямам някакви оплаквания особенни освен леко бяло течение  и факта че напалнях с 5.50 кг, което почва да ме плаши.
Вас кога ви гледаха за първи път на видеозон?
Лека бременност ви пожелавам и по-малко тревоги smile3525

# 191
  • Sofia, Bulgaria
retjoff - аз бях в Фемина още в края на октомври бях при Цолова но цените при всички лекари са едни и същи 60лв.без диск и 90 лв. с диск дават го веднага , но аз лично съм разочарована от него очаквах много повече  Rolling Eyes При това тръгва само на компютъра на двд-то излизат само 3 снимки  на компа и 3   2-3 минутни клипчета . Трябва да ходя пак 22 седмица но не бих отила там мисля да се насоча към клиника Малинов . Ако не се лъжа жабче ходи там и каза че цялото удоволствие е 30 лв барабар с диска и е доволна  newsm78 Определено ще съм там 
Момичета дайте рецепта за сън не мога да спя от месеци вече
по цяла нощ блея я в компа я в телевизора спя по не повече от 3 часа  Sad
Колкото до покупките аз в неделя се поотпуснах малко  Peace накупих ме си с таткото камизолки , бодита  , спална завивка с обиколник , комплект за маникюр , залагалка , шише за мляко с адаптор за температурата , резервни биберони за шише .....абе все такива неща по дребнички , но полека полека отмятам от списъка  Wink Предните пъти чаках до последно с покупките сега взимам всичко което ми хареса и не се притеснявам , че е рано половината и повече мина  Peace сега в студовете няма да излизам толкова често а на пролет ако ме налегне мързела от тежеста на коремчето  newsm78 ще ми е по трудничко .
Оставям ви , че пак ферман стана  Hug

# 192
  • Sofia, Bulgaria
Ох пак съм аз забравих да ви кажа , че мойто момиченце днес прави 15 годинки  Hug  party023. Съжалявам , но много съм зле с качването на картинки и не мога да ви почерпя  Sad ще го направя на яве ако се видим идеята много ми допадна и аз съм в софия и се надявам да измислим нещо в скоро време . Сега обаче имам нужда от помощ ! Кажете ми моля ви какво бих могла да сложа на масата на 15-16 годишни деца ( ама децали са изобщо ?)  Май за сандвичи са доста големички вече  newsm78 мислех си за някакви салати и картофки пържени с малко скара ...... ох незнам давайте идей моля ви , че събота наближава тогава ще е купона а трябва и да се пазарува по от рано че как ще смогна Thinking

# 193
  • София
Добро утро! Hug

dream-wish, Да ти е жива и здрава рожденичката! Много да се гордееш с нея!

Относно ФМ във Фемина, нещо и аз не останах доволна от Цолова този път... Преди 3 години беше друга ситуациятата там...
Моля ако някой има инфо за Малинов, нека го сподели, за да не търсим назад в темите.  Praynig

Какво се разбираме за срещичката? Rolling Eyes

Слънчев ден от мен!

# 194
Добро утро дами   bouquet

dream-wish  да ти е жива и здрава рожденничката  smile3525 newsm59, а за партито може да им приготвиш също и пици - всички ги обичат  smile3521

very nice  newsm51, много много ти благодаря Hug
Nanny много се радвам за плацентата Hug

Момичета чудих се на времето нали се ползваше бебешка пудра, сега не я видях в списъците Thinking какво се използва на нейно място, извинявам се ако въпроса ми е малко глупав  Blush

Вие с каква връхна дреха мислите да карате зимата, купували ли сте вече нещо специално?

Да ви се похваля, снощи докато спях усещах мъника да мръцка Heart Eyes

Поздрави и целувки на всички коремчета и много ритничета Heart Eyes

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 10:05 от Nadeto_K

Общи условия

Активация на акаунт