Здравейте,аз искам да остана различна!

• 21 083
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
И сега са в паника тази луда рошава жена от коя организация е,че им трови така живота.

hahaha

Организация на майките от цяла България, те си го казаха по ТВ! Mr. Green Laughing

# 91
Може ли да дадете линк за този протест ,ако има някъде в нета качено видео .

Сега като видях плаката се сетих,че май гледах по Нова Тв в Календар новините една руса къдрокоса среднодългокоса жена с очила , с кожено черно яке и с едно дете в инвалидна количка,която предлагаше с 250 лева някой да й гледа,ако може детенцето . Това  pogar ли  беше?  По другите канали не съм гледала сякаш,а сега като ви чета,ми стана любопитно не само дали pogar дадоха в Календар( съжалявам,но само къдрокоската ми се наби в очите) .

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 00:07 от пловдивчанка

# 92
  • София
Само да ви допълня и аз станах малка медийна звезда, дадох интервю на едно момче, което ми се представи, че е от списание "Хоризонт", и аз се представих като майка на две деца с увреждания!  Embarassed

# 93
E-e, Павлина, разбила си ги, разбирам Wink Сега ще пуснат кучетата да душат Laughing
Дадох телефона ти на журналист от Дарик, та може да се наложи да отидеш някоя неделя Wink
Много добре е минало, като ви чета, браво!
А, не се ли засякохте пред МС със стачкуващите от Кремиковци? Не протестирахте ли заедно?

# 94
И аз само да допълня.Ето линк за новините по БТВ,(преди половината на видеото е за протеста на хората с увреждания).Много малко са отразили.  

http://www.btv.bg/videos/?video_id=7539&section_id=1

Павлина Радкова е била тази,която съм запомнила от Календар( Диана Инджова и Николай Кръстев от Бургас  в Календар не видях сякаш ) .Както и да е,не важно толкова за мен дали съм видяла pogar- Павлина .

Дано има успех  в исканията ,стискам палци.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 00:37 от пловдивчанка

# 95
Държа да подчертя за всички-това,което казах го мисля,единственото,което не успях да кажа е,че се срамувам,че съм българка,а ако днес постигнем нещо то ще е победа на всички,които бяха там,аз само го казах малко по-силно.

# 96
pogar, то си е за срам та, видяхте ли какви са интеграционните добавки в другите страни ooooh!, разликата е огромнааааааааааааааа, ЦИНИЗМЪТ И ПОДИГРАВКАТА са просто без коментар!

Моето синче пътува за София, може би вече е да е пристигнал, ще са агитка на отбора им /но друг набор/ в футболното първенство на детско-юношеската школа.

# 97
Момичета поздравявам ви!  bouquet За съжаление гледах малко-снощи по БТВ. Поздрави на Павлинка!
Не знам, защо се набляга на това, че искаме помощи. Няма ли най-накрая да разберат горе, че искаме равностоен живот, искаме да сме пълноценни, а не унижени и мизерстващи. Защо се лепва някой за нас и иска да извлича полза?-Политическа или финансова.

Когато си равностоен и спокоен за елементарните си нужди, можеш да твориш, да се реализираш. Но на някои хора им изнася да сме смачкани и зависими. Разбира се има и много добри хора, които ни подкрепят, но явно още доста ще воюваме за правата си!
Отново ви поздравявам момичета, както и всички хора с проблеми, за това, че имат желанието нещо да се промени... Дано го доживеем... Praynig

# 98
Не знам, защо се набляга на това, че искаме помощи.

Защото си мислят или така ни разбират криво винаги, че искаме само помощи в пари, а на нас ни трябват центрове, трябват ни услуги в помощ на децата и родителите, медикаменти и т.н. всеки с дертовете си.

За това се борим! И аз се боря вече 3 години да ми отпуснат на Клуба помещение, дори малко, но уви все няма подходящо  и децата си пораснаха, нуждите им станаха по-големи.... и само болка и отчаяние, какво ли не беше репортажи, статии за нас по пресата... отклик няма.. Sad

# 99

Пресата: В почти всяка статия на първо място са цитирани думите на нашите майки и думите от плаката ни.

http://all.actualno.com/news_196219.html

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=303303

http://www.ekipnews.com/?p=2812

http://dnevnik.bg/show/?storyid=579354

„Родители на деца с увреждания поискаха до 2009 г. проблемите им да бъдат решени. В противен случай те заплашиха да оставят децата си пред Министерски съвет, за да се погрижи правителството за тях. Според тях обаче то нямало как да се справи с грижите, ако разчита само на отпусканите от държавата средства.”

http://www.emaxpress.com/bg_bg.utf-8/subitiq/obshtestvo/horata-s … iskaniqta-im.html

„Родители на деца с увреждания предложиха от трибуната, ако от 2009 г. техните проблеми не бъдат решени, да оставят децата си пред Министерски съвет и правителството да се погрижи за тях. Според родителите то нямало как да се справи с грижите, ако разчита само на отпусканите от държавата средства.
Протестиращите настояват да бъде актуализирана инвалидната пенсия, т. като сегашните средства са минимални. Те апелираха да спре да се говори, че те получавали помощи, т. като не са “просяци”.”

http://www.pomorie.com/milena/news/index.php?action=show&typ … news&id=15844

Жандармерия пази Станишев от хората с увреждания

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=55 … 4&format=html

Около 300 инвалиди излязоха на протест пред Министерския съвет с искане да се увеличат пенсиите им. Заради тях пред правителствената сграда се струпаха Полиция и тежка Жандармерия, както при протестите на млекопроизводителите и металурзите от “Кремиковци”. Блюстителите на реда на пръв поглед бяха равни по брой на хората с увреждания, видя репортер на “Всеки ден”.

http://www.vsekiden.com/?p=41198

# 100
Да, в пресата нещата са малко по-добре представени. Но все пак ние си говорим от мнооого години едно и също. Дори нови сгради не са пригодени не само за инвалидните колички, но и за майките с бебета. Да не говорим за подлези, надлези и т. н.... Можеш да се инвалидизираш, но не и да преминеш с количка. А тоалетните? Няма никакви обществени, та камо ли за инвалиди...
 ooooh! Whistling
Не знам, днес ме убеждаваха, че дъщеря ми трябва да ходи на училище. Добре, но къде? И дали в масовите училища има място за "тежки" деца? Не мога да я дам просто да стои в стята и аз да стоя в училище, защото няма помощен персонал...
Не искам да пиша, защото все за проблемите говорим... С една приятелка все си казваме, че за гаджета ще говорим, ама пак тази тема... newsm78

# 101
Много хора с увреждания така са научени - те не могат, те са нещастни, слаби, на тях трябва да им се даде. Онзи ден засякох в dnes.bg един да пита дали ще му дадат инвалидна пенсия, защото преди не знам си колко си години му били извадили единия бъбрек.  ooooh!

Паричните помощи са нужни, но са само една мъничка част от нуждите на хората с увреждания. Аз съм убедена, че много могат да работят и да се издържат сами и да печелят 10 пъти повече от инвалидна пенсия. Ама колко са работодателите, които нямат гнусни предрасъдъци?

# 102
Аз съм убедена, че много могат да работят и да се издържат сами и да печелят 10 пъти повече от инвалидна пенсия. Ама колко са работодателите, които нямат гнусни предрасъдъци?

Яна, ти сигурно не си имала възможност да слушаш какво говори Павлина, точно това повтаряше във всяко интервю, стига с тия помощи, ние не сме просяци, не искаме милостиня. Искаме да имаме възможност да работим, да сме равнопоставени, децата им да се образоват, да имат бъдеще и работа за тях в обществото ни, а не да чакат само на пенсии и помощи.

Да, в пресата нещата са малко по-добре представени. Но все пак ние си говорим от мнооого години едно и също. Дори нови сгради не са пригодени не само за инвалидните колички, но и за майките с бебета. Да не говорим за подлези, надлези и т. н.... Можеш да се инвалидизираш, но не и да преминеш с количка. А тоалетните? Няма никакви обществени, та камо ли за инвалиди...
 ooooh! Whistling
Не знам, днес ме убеждаваха, че дъщеря ми трябва да ходи на училище. Добре, но къде? И дали в масовите училища има място за "тежки" деца? Не мога да я дам просто да стои в стята и аз да стоя в училище, защото няма помощен персонал...
Не искам да пиша, защото все за проблемите говорим... С една приятелка все си казваме, че за гаджета ще говорим, ама пак тази тема... newsm78

Ето точно затова става въпрос! Беше много важно да говорят и да се чуят думите не на официалните лица, а именно на хората, заради, които беше този протест. От трибуната, на която нямаше място за майките на деца с увреждания, защото са неофициални лица и не били предвидени в програмата, се говореше същото, което се говори от години, едно и също до безкрай. А майките казаха истината, че до тях почти нищо от средствата не достига, че никой от официалните организации не им обръща внимание, когато са ги търсили. Павлина каза, "стига вече с тези организации, фондации, сдружения, стига простотии, стига с това Могилино, ако сега веднага никой нищо не направи за нашите деца, и те ще свършат в някое "Могилино". И е много права.

# 103
Хиър,нали и аз това казах-навременно и адекватно лечение,което ще доведе до по-малко случаи нуждаещи се от специално образование,което ще направи децата ни конкурентно способни на пазара на труда.А сега какво имаме:ще вземе диплома с качествени ,а не количествени оценки детето и какво ще прави с нея,сещайте се,ама пусто на твърда хартия ги печатат.  #Cussing out

# 104
Паричните помощи са нужни, но са само една мъничка част от нуждите на хората с увреждания.
Много ми се иска всички да разберат това.
Детето ми наистина има нужда от пари , защото няма адекватна социална, здравна и образователна политика.
Ако здравната каса покриваше необходимите и лекарства, рехабилитация и т.н, ако и се предоставяха нужните технически помощни средства /не боклуците дето хората в Европа изхвърлят, защото вече са им излишни/, ако детето ми можеше да се обучава, интегрира, не на думи само, нямаше да има такава нужда от пари, защото аз щях да работя, така и всяка майка.
Нямаше родителите да си стоят вкъщи и да разчитат на мизерните парички , за които говори Масларова.
Може с дни да се пише какво може да се направи, какво не е наред.
Връщат децата от градините с думите "Приберете си идиотчето", какво и остава на майката или някое Могилино или си стои вкъщи, гледа си го, защото решиш ли да си го отгледаш, трябва да му осигуриш максималното иначе не виждам смисъл.
Три дена четох закона за интеграция на хора с увреждания, за какво и за кого е написан, защо губят време и средства за писане на закони като никой не ги спазва, а като не ги спазват как да ги накараме да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт