Март 2009

• 12 721
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,мили момичета!Аз съм от Априлската дружина,но вас си ви чета от самото начало.Все не се престрашавах да се намеся във вашите теми и да пиша,въпреки че много пъти силно са ме вълнували.Но сега се реших,защото съм покрусена от мъката,която е споходила Fever и  Maria_d.Момичета,нямам думи,с които да ви изкажа чувствата си в момента...Прегръщам ви силно и се моля горещо за вас и вашите мечти! Hug Hug Hug
Силно ме впечатли и написаното от Слънцето.Миличка,не се тревожи напразно...Мен при първата ми бременност все ме плашеха,че бебето е с много голяма глава,чак по едно време си мислех,че ще родя същество с малко телце и огромна глава ,но сина ми,слава Богу, си беше съвсем нормален.Тъй като доста се е помъчил в таза ми ,при самото раждане беше с адски крива и направо "страшна"главичка,когато го видях за пръв път се изплаших и ми минаха най-страшните и черни мисли,но след един час вече всичко си беше дошло на мястото и той беше най-прекрасното и съвършено същество,което съм виждала.Това го споделям,за да знаете,че колкото и страшни да изглеждат понякога нещата,те не винаги са такива каквито се страхуваме ,че са.
Относно прилежанието на плода-много момичета ,които познавам със седалищни бебета си родиха нормално,защото малките съкровища заеха стартови позиции в последния момент.
И накрая на дългия ми пост искам да пожелая на всички ви много здраве,положителни емоции и заедно и дружно на пролет да се радваме на най-съвършените,здрави и обичани същества.Аз от притеснения сякаш не мога да се зарадвам на бременността си,какви ли не лоши мисли ме мъчат ежедневно,но се надявам всички ние да се преборим със страховете си и да се насладим на този божествен момент от живота си!Бог да закриля всяка една майчица тук и да я възнагради с най-голямото щастие на света!Моля се за всяка от вас и ви прегръщам силно!

# 76
  • София
 Добро утро и от мен.
 За предлежанието на бебето и аз мисля, че е рано да се тревожим отсега. До края на бременността може да се завърти още няколко пъти бебока, докато си намери най-удобната за него позиция. При първата ми бременност с Ники той все си беше главично и някъде през осми месец се обърна и до края си остана седалищно. Онзи ден като ходих на ФМ Марков ми каза, че за него тогава това е била по-удобната позиция, защото е бил едро бебче за мен.
 По повод прегледа да кажа, че съм много доволна от Марков - много е внимателен и обяснява абсолютно всичко. Бебчо е добре, засега е главично разположен, върви с една седмца напред и е момче. И аз се присъединявам към отбора на двойно и тройно мъжките мами. Dez честито момченце и на теб.
 Диск не ни записаха, защото бебчо не се виждаше много добре - криеше се с ръчичка и се беше извъртял, а и пак съм с предна плацента и Марков каза, че тя също пречи да се види по-хубаво. Направи ми само снимки - ще ги кача в албума.
 veselina_s_p наистина ме разсмя с тези бебешки терзания, но има много истина в тях. Представяте ли си какво им се върти в главиците, когато някой им прави физиономии насреща  Laughing
 Миналата седмица си правих изследвания на кръв и урина и хемоглобина ми е на границата, а в урината са ми доста завишени еритроцитите. Вчера пак ми пуснаха урина, за да видят дали ще се потвърди резултата и следобяд ще звъня на АГ-то да видя какво е положението. Аз си знам, че не са ми много наред бъбреците, но се надявах бременността да мина без проблеми ама да видим.
 slancetoo, щом докторката ти е казала, че няма нищо тревожно значи няма - успокой се  Hug
 Elq, аз бебо го усещам отдавна как се движи, но с ръка на корема гоусетих едва преди десетина дни, а таткото го усети за първи път в събота. Това дето ти го е казала майка ти и на мен ми го казваха преди. Внучетата са отмъщението на баба.

# 77
ksd_g - радвам се, че писа и в нашата темичка. Радвам се, че с бебо сте добре.  Hug
veroniki- аз също с ръка го усещам, но е по-скоро като трептене. А нямам търпение да си подритва вече, че и другите да го усещат. Таткото най- вече. Решил е да го учи да кара като него (независимо дали ще е момиче или момче, защото мен не успя да ме научи да карам така  Rolling Eyes а и се кефи, че бебо застава от неговата страна като се качим в колата)
Незнам дали вие се вторачвате много, но аз си забелязвам разни неща- например като почне да говори таткото, бебо се мести към него, а с друг не го прави, като седя под душа е спокойно, а като легна се почва едно наместване та цяла нощ.

п.п. - благодарности на Зелено човече за лекциите от 9 месеца. На мен лично ще ми помогнат много. Препоръчвам и на другите мами с първа бременност  да си ги поискат от нея.  Hug

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 09:46 от Elg

# 78
fever и maria d прегръщам ви и ви пожелавам бързо възстановяване и много сила! Искрено ви съчувствам и ми е много мъчно, но се надявам скоро да пишете пак с добри новини из форума  bouquet  bouquet

Аз чакам вече направо имам чувство че цяла вечност, до прегледа ми. Вече ми е малко по-спокойно защото го усещам и то доста често особено вечер като се будя и го усещам как блъска отвътре и рита Simple Smile и се чудя дали не го притискам нещо или просто си прави гимнастиката  newsm78. Още не знам пола а не издържам вече искам да почвам да купувам лека полека - а и стаята сега ще му правим на бебо, та поне ориентировъчен цвят, нещо така към розово ли, към синьо ли...

# 79
Здравейте,
ако може и мен да ме включите в списъка на Мартенските мамчета - терминът ми е на 12 Март - чакаме момиченце Simple Smile

# 80
Добро утро и от мен!
Добре дошла kasparita Честита ви девойка stork-girl
veselina_s_p това за бебетата по форумите много ме разведри!Сега ще го изпратя и на таткото да се посмее  Laughing
Иначе прегледа в понеделник при кардиолога мина добре - пролапса не ми се е увеличил и за сега не се налагат допълнителни лекарства.
Момичета, малко ме постреснахте с това за позата на бебчето - до сега не се бях замисляла. Моето си лежеше напреко последния път на ФМ. Не е ли малко раншко да се притесняваме как са застанали.
Вчера и малкият ми племенник ( 2,5г.) усети бебето и много се радва - цяла вечер ми гали корема, за да ритне пак, но бебчо не и не...и малкия - "айде лельо, накарай го да рита - искам пак..." Какво да ги правиш-деца!
Поувлякох се малко! Много дълго стана:D
Лека работа, мами! И дано всичко е НАРЕД!!!

# 81
Добро утро и от мен, ако изобщо може да се нарече така...след тъжнотиите от вчера... Sad

slancetoo, не се тревожи излишно - и аз мисля, че щом докторката е казала, че всичко е наред трябва да и вярваш. Моята племенница също се роди с леко удължена главица, но само десетина дни след това всичко си дойде на мястото и сега е прекрасна малка дама с прекрасно оформено черепче. Спокойно, всичко ще е наред - имай вяра.

Добре дошли на kasparita и ksd_g, нищо че е априлка. Wink

Още не знам пола а не издържам вече искам да почвам да купувам лека полека - а и стаята сега ще му правим на бебо, та поне ориентировъчен цвят, нещо така към розово ли, към синьо ли...
Поради тази причина, макар че вече знаем със сигурност, че при нас ще имаме беболинка/дай Боже всичко да е наред Praynig/, мисля новата стая на бебка да е в меки прасковено-резидави цветове... Струват ми се актуални и за двата пола... е, поне до 3-4 годишна възраст. Wink

# 82
  • София
Привет, бъдещи и настоящи майчета! Heart Eyes
Вероники, честит ти втори мъж!   bouquet Не беше ли и Роси скоро на ФМ?  Rolling Eyes
veselina_s_p , това съм го чела, много е свежо  Peace Simple Smile
kasparita , добре дошла и на теб!  Hug
ksd_g Hug
За разположението на бебето - моето е вече с главата надолу, не че няма време да се извърти, но какво от това - така или иначе ще съм секцио, та няма голямо значение.  Rolling Eyes
Май само аз още нямам скайп  Blush  Rolling Eyes  Да не вземете сега да пренесете разговорите само там  Naughty Heart Eyes

# 83
Здравейте и от още една бъдеща мартенска мама! Включете ме и мен.. на 16 е моят термин!   newsm44

# 84
Вероники  - честит син биберон  
kasparita - добре дошла и честит ти розов биберон
Elwing- направи си скайп, лесно е. Ние няколко майки като можем всички се включваме и е много забавно.
Аз пък си нямам стая за бебо, ще е при нас поне до годинка.
savage_17 - добре дошла и на теб и приятно изкарване при нас

# 85
  • София - Рим и обратно
Добро утро, момичета!
Слънце, радвам се че ще ни правиш темичките и благодаря Hug Моля те да ми кичнеш едни розовки атрибути Sunglasses

Аз вчера бях на ФМ при Янкова и много се вълнувахме с таткото, но нямах настроение да пиша, предвид гадния ден за всички ни тук Sad

Имам страхотни снимки на бебката, аз много се зарадвах, че ще е момиченце, а каката е супер доволна, таткото си поплака и така Simple Smile
Сега само се надяваме всичко да завърши добре и да си гледкаме принцесите Heart Eyes Praynig

# 86
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Толкова съм гладна, че с едната ръка ям с другата пиша. Вече ми е по спокойно, не се притеснявам толкова за седалищното положение, колкото за формата на главата, но се старая да не мисля за това.
Добре дошли на новите мами  Hug
veroniki честит ти мъж

ЛЮБИМА честита мома и на теб.
Аз още не съм я направила темата, сега я почвам и има доста работа по първоначалното правене - после е по лесно, но разб ира се че всяка мама ще си има биберон.

# 87
Здравейте коремчета  Hug !
Първо-добре дошли на новите мами и лека бременност!
Второ-сега се връщам от ЖК,бебето е наред,но пак не се видя какво ще е,че нещо се скапа видеозона на Доки  Rolling Eyes и тя неможа да го оправи.Каза че съм със задна плацента,и ми смени термина,маи ще сме на 10 март  newsm78 ,ама не ми го сменяйте още,че не се знае на 100%!
За поддутите ми карака,честото уриниране и пиене на течности ми предписа Уринал и Спасмалгон,а утре съм на излседвания за кръв и урина.Като ми видя надутите глезени,доста се стресна  ooooh! ,било още много рано и каза да ги държа на високо и повече да си почивам.
Ами това е за сега!   bouquet

# 88
Здравейте и от мен!Добре дошла на "Savaqe 17".аз осещам отдавна как си рита юнака.Но Тати още него осеща.Вечер сме най палави.Но още несам ходила при Доки да видя какво ще кажат.А като ви чета,направо тръпки ме побиват.

# 89
  • София
 Elwinq, не си само ти без Скайп и аз нямам, но казват забавно било, ще взема да си го дръпна и аз. Имам ISQ, че даже и уеб камера си купих, но и него почти не го ползвам (да не кажа хич).
 ЛЮБИМА, kasparita, честити ви моми
 Много се радвам, че продължават да се включват нови мами  Hug
 Danielkka, то всяка дата за термин е вероятна. На мен по ПРМ ми е 18.03, а на прегледа ми показа 10.03. В крайна сметка, ако пак раждам секцио най-вероятно ще измъкнат бебко още по-рано. Важното е да са живи и здрави бебчовците пък когато ни зарадват с появата си - тогава.

Общи условия

Активация на акаунт