Мебелите от чам

• 164 326
  • 526
  •   1
Отговори
# 135
след някои неща, които казахте за чама, започвам да се страхувам от него:) -това че измята лесно и леглата скърцат. То пак си е от БГ глупост и работа с мокър материал. Купихме един голям шкаф ссъс стъкло и една маса от един магазин, който внася от Германия. Мебелите са от алпийски бор, няма нищо общо с нашите, нито един чеп. Ще снимам и ще покажа. Но за детската ми се искаше едно гардеробче и едно легло от наш чам. Имате ли сигурна фирма, ако нещо в Бг може да е сигурно.

# 136
  • Бургас
Харесва ми чама, а всички ми вдъхват подозрение към него. Ще следя темата.

# 137
  • София
Ето как изглежда моята кухня от пдч,но в цвят чам,ако на някого му е интересно:
http://valenceto.snimka.bg/daily/moyat-dom.375581.16615640
http://valenceto.snimka.bg/daily/moyat-dom.375581.16615643
http://valenceto.snimka.bg/daily/moyat-dom.375581.16615642
За такива като мен,които харесват цвета на чама,но се страхуват да не попаднат на недобре изсъхнал материал,е добро решение. Grinning

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 16:25 от Валенцето

# 138
  • София
Наистина умно решение!  Peace

# 139
  • Пловдив
 Peace Добре се е получило. Особено с различния кант е много интересно.
Само да вметна, че това ПДЧ чам има в в пъти повече чепове от моята истинска чамова кухня  hahaha Mr. Green
Иначе аз съм си доволна от чама. Явно са ползвали хубаво дърво и добре изсушено. Имам забележки само към самата изработка, но с времето свикнах и не ми пречат. И също не ми харесва, че вътрешната страна на шкафовете не е лакирана и не е приятно за бърсане. Фурната ми е вградена, за 5-6 години не съм забелязала да има нещо раздуто или изметнато  Peace

# 140
  • София
 LaughingНа мен заради чеповете ми хареса.

# 141
  • Пловдив
 Mr. Green Не съм си и помислила, че ще го избереш този цвят ако не ти харесват  Mr. Green Peace

# 142
Бенитта, дървените мебели не се лакират отвътре, за да може материалът да диша. Можело е да направиш корпуса от ПДЧ, а само вратичките от дърво. Така щеше да си ги миеш лесно.
Ама пълно щастие няма. На мен не би ми харесала такава комбинация.

# 143
  • Бургас
Освен с лак, с какво може да се минат дървените мебели отвътре? Нашите майстори казват, че трябва да ги минем задължително, но аз останах с впечатление, че точно лак трябва да използваме. Помагайте, за да не направим някоя глупост. Praynig

# 144
Записвам се и аз в темата.
Не съм толкова голям фен на самият чам, а на масивната дървесина като цяло. Но чама е по евтиният и достъпен вариант.
Имам си един дърводелец, който работи с качествен материал и ми е изработил един куп неща, от които съм много доволна.В момента ми предстои обзавеждане на къща и превес взима естественият материал-  дървено дюшеме, дървена дограма, вратите също и мебелите- в детската и кухнята.  Laughing Само ме хвърлихте в размисъл с това бяло... дали да не направя кухнята така  Thinking

# 145
  • София
  Аз също съм се ориентирала към естествените дървени материали. Чама е евтин избор, но засега и аз търся добре изсъхнал материал и майстор, който работи с него.

# 146
  • София
Освен с лак, с какво може да се минат дървените мебели отвътре? Нашите майстори казват, че трябва да ги минем задължително, но аз останах с впечатление, че точно лак трябва да използваме. Помагайте, за да не направим някоя глупост. Praynig
с безир, например или с безцветен грунд.

Аз също съм се ориентирала към естествените дървени материали. Чама е евтин избор, но засега и аз търся добре изсъхнал материал и майстор, който работи с него.
Аз познавам един такъв  Mr. Green
Между другото, добре е поне малка част от конструкцията да не е от иглолистна дървесина, разбира се някоя невидима част Simple Smile

# 147
  • Beyond the Frontiers

Аз познавам един такъв  Mr. Green
Между другото, добре е поне малка част от конструкцията да не е от иглолистна дървесина, разбира се някоя невидима част Simple Smile
[/quote]
И аз се оринетирам за детската стая към чам. Мисля, че с тъмен лак, морски аксесоари и т.н  ще се получи хубава момчешка стая. Въпросът е кадърен майстор. Ако може координати на личния. Мерси.

# 148
Мъжът ми прави мебели и резби. За негов ужас много обичам чам. Нищо, че е евтин.
Той не, поради качеството на дървото , разбира се. предпо4ита дъб, бук, махагон, явор.... ама не всекиму е по джоба. Засега се радвам на дюшаме и 2 кухни (Велинградска масовка). Действително вратичките не са най устойчивото нещо, но пък подлежат на потягане. Аз намирам още един недостатък - цветовете , изложени на пряка слънчева светлина, леко се променят с времето. Мен лично ме дразни, ако има твърде много чворове.

Иначе у дома детската и спалнята са ПДЧ- просто беше по -бързо и лесно, хола и банята - МДФ (ама много се съсипа с подвизите на детето), кухнята - чам. Искам малка къща, изцяло в чам, байцван в тъмнозелено и после с матов лак Simple Smile

# 149
  • sofia
Мъжът ми прави мебели и резби. За негов ужас много обичам чам. Нищо, че е евтин.
Той не, поради качеството на дървото ,
Сигурно, защото е по-гаден за работа  Wink
Това за смяната на цвета....имам един скрин, който беше до леглото. След година-две правихме разместване и частта, която е била над леглото е по-тъмна от тази, която не е била осветявана.
Много е мек, но пък с една шкурка и лак се решава проблема, докато назъбените ръбове на ПДЧ-то няма как да оправя......защото след моите хуни няма нещо да е с читав вид.

Общи условия

Активация на акаунт