Отговори
# 165
Здрасти,

Ние сме на Джуниър Меню - много съм доволна Peace
Има и "алергично " меню - без млечни добавки. Другото (обикновеното) само пасирам и е готово.
Моето прасенце много харесва манджите им.

Отивам при мамааа newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 166
  • BG
Добро утро на всички!
Днес е мой ред да ви поднеса кафенцето
Ох,ако знаете снощи какво се случи,всичко ми се преобърна.Дара се движи с паяка и по едно време аз съм в кухнята и тя иска да прекрачи с паяка там ,но има едно малко прагче съвсем плитичко и като се обръщам да я видя,какво да ви кажа,обърна се и падна с паяка и си удари главата в плочките.Такъв рев беше,че ми идеше да умра направо.И горкото вече остана без сили и заспа.Не ни стига,че сме с настинка,очичките й сълзят като река,ами и това за капак на всичко.Айде,че се отплеснах ама реших да споделя.
Честито на месечинковците днес!
Весел мрачен ден от мен Hug

# 167
   Добро утро на всички. На първо място:

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ МАРТЕНСКИ БЕБЕТА.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС ИМЕН ДЕН.

ДИАНЧЕ, ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ИМЕНЯЦИТЕ.

И свекъра днес има имен ден. Айде и от нас една почерпка:

Лилиан е име, което по принцип си харесах без да се замислям за кръщаване на баби и дядовци, но свекървата се казва Лилия, а свекъра Ангел, та и двамата са доволни.

Вивиан, много съжалявам за инцидента. Представям си как се чувстваш в момента. Дано Дара не се е уплашила много.

Иве, честито. И за първото зъбче и за сядането.

За замразените зеленчуци - аз питах педиатърката и каза, че няма проблем да ги използвам. Най-редовно взимам грах и зелен фасул. Веднъж съм взимала карфиол с моркови.

И един въпрос за супите - искам да направя супа на Лили, но ме е страх от застройката, защото яйцето си остава все едно сурово. Та се чудех тези, които правят супички в къщи, как правят застройката?

Лек ден на всички и весело прекарване на празника.

# 168
  • Sofia
Добро утро!
Честито на празнуващите именяци!
Честити месечинки!

Вивиан, Много съжалявам за случката. Дано не се е уплашила много Дара. А и ти също! Те от сега започват да падат.  ooooh! А няма ли стопери проходилката?
Чили, малко ти завиждам. Аз съм сама отново, но не ми се пътува с Алек, до Ямбол за 2 дни.
Иве, честито озъбване!!! Joy Да са здрави и бели всички зъбки и безпроблемно да излизат.
Вижте какво открих: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345010.0
Тинче, а трябва ли задължително да има застройка? Аз не мисля да правя такава.

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 09:53 от galiushka

# 169
Здравейте Simple Smile
Честито на всички празнуващи днес!!

Ето още малко рецепти за бебоците http://www.zadecata.com/vkuhniata/Recepti/ZBD.htm

Лори, мерси за инфото за кухнята Hug
Тинче, точно вчера се чудих и аз за застройката, защото съм направила супа топчета за нас, но не посмях да дам на Али. На нея й готвя без застройка, засега.

И едно вьпросче:правите ли пюрета сьс тези замразените зеленчуци,които за в торбички?
Да, аз правя спанак и броколи.

Има ли бебоци, които още не са седнали сами newsm78 Не съм притеснена още, но все пак да си попитам. Четох че до 8-мия месец 90% от бебетата седят, явно ние сме от останалите 10%.

# 170
  • София, Борово
Ането, Виктор не е стабилен като седи сам, но той постоянно иска да е прав или да лази.
Не се притеснявай, ще  си седне Али.

# 171
Честит празник на всички празнувщи днес!

Ането, и Белка не е седнала 100%, седи за известно време и после се катурва. Не мога да я оставя сама седнала на пода примерно, защото до минута-две е забила кратунката...
 Сега заема позицията на коленца и ръце и се поклаща напред-назад и се изстрелва към целта. Лошото е, че към набелязаната цел основно се придвижда с превъртане от корем по гръб и обратно. При това обаче зверски си удря главата. До сега винаги е на меко, ама ако я оставя на твърдо не знам какво ще стане Confused

На супите не правя застройка, аз до сега и жълтък не съм й дала. Обаче това нещо супата как го давате newsm78 аз започнах да я сгъстявам със сухар, иначе половината изтича обратно върху лигавника...

Тинче, как е диетата? /и аз се пробвам с Дюкан, ама директно 3та фаза, олекотена- за кърмачки Embarassed/

# 172
  • BG
Ането ние също не можем да седим стабилни,така че няма място за притеснение.
Няма деца ,които да немогат да си стоят.Ще му дойде времето.
И аз мисля днес да й спретна една картофена супичка,а може и сухар да сложа вътре.
А да попитам грис давате ли и колко време трябва да ври.

# 173
Добро утро.
Честити месечинки на бебешоците днес.
Честити именници.
Да са живи и здрави.
Черпя защото и мойта майка днес има имен ден,но ще ходим на гости утре.
За супите - само кисело мляко и това е.Слагам сухар за сгъстяване.
Виви ан,съжалявам за случката ви.Дано не се е уплашила много.
Любчо тази сутрин и той падна.Все се катери по краката на масите,но кухненеската ми е с един крак и като се лъзна по него и се удари в страничните.Незнам дали го обясних ,но много плака и аз се уплаших.Но ........така ще е от тук нататък.
Благодаря за рецептите,ще ги прегледам малко по-късно.

# 174
Здравейте и от мен
Честити месе4инки на всички бебета !
Честит празник на всички празнуващи днес! Дианче да са ти живи и здрави именниците!

Cvete, стискам палци всичко да е наред Hug

Разгледах всички снимки и клипчета. Страхотни са!

Не разбрах - в детските кухни с какво мляко готвят - прясно или сухо или адаптирано?
Зачудих се, след като Тинчето спомена десерт мляко с ориз.

Ането и ние все още не се справяме със седенето.

Приятен ден !

# 175
Добър ден, мами! Иван черпи - днес навършва 8 месеца!!!! Честито на другите бебоци, прануващи днес! Честита двойна радост на Дианка!

Ането, и ние не седим - не му е интересно - само прав или пълзящ Whistling

# 176
  Kikiniki, днес ми е 14-ти ден и съм -3кг (ориентировачно, защото първо се мерих с механичен кантар, който се развали и си купих електронен, но той показва май с 2кг повече). На сантиметри нещата са по-добри, само корема и ханша мърдат по-бавно.

Сега правя пилешка супа на Лили. В блендера на ситно смлях морков, кромид и домат, по късно ще добавя фиде. Варя яйце и ще натроша в нейната порция малко жълтък и ще сложа една чаедна лъжичка кисело мляко.

За сгъстяване на супите - и аз слагам сухар (пак остава редичка, но за мое учудване си я яде) или ако готвя аз царевичен грис.

Галюшка - застройката не е задължителна мисля, но все пак супата става по-вкусна.

Виза, при нас си готвят с прясно мляко.

Деси.а, и вие ли? е няма как, отсега нататък все ще се оплакваме с такива случки.

Редактирам се, че имам въпрос - какво кисело мляко давате и колко процента масленост? Какво прясно мляко давате - купено от магазина или домашно?

# 177
Здравейте и от нас. И ние не седим, ама и не пълзим и с паяка не ходим  Rolling Eyes Май сме мързеливи доста...от време на време почвам да се притеснявам, ама сега като гледам че има и други които не  седят  ooooh! Даже и не мога да си представя как ще седи сам  Laughing

# 178
  • София
здравейте и от нас!

Честити месечинки на Иван -на  мама polina13,Борис - на -мама Milena_tn !

Честито на всички именници!

Диди
,да са ти живи и здрави именниците,много да ви слушат с Вики и да ви глезят! Heart Eyes
И ние имаме 3-ма - вуйчо ми,баба ми и братовчедка ми!Да са ми живи и здрави! Heart Eyes

Chili ,блазе ти,при мама си е най-хубаво,много да те поглези! Hug

vivi_an ,да цункаш Дарето от нас и дано вече да няма такива приключения! Heart EyesЗа грис-а - аз съм давала,но в готово пюре.

Tincheto 78 ,честито и на твоят свекър!

desi.a ,честито и на твоето майче!  bouquet

ането ,нали знаеш,че всички бебоци се развиват различно.Жори седи от 6-ти месец и ходи много бързо за ръчички , нооо едва от 2 дни се обръща от гръб по корем  Laughing,което 90 % от бебетата правят на 4м. Mr. Green

Ние ще излизаме с татито след час,че тук днес е слънчице и не е за изпускане.Весел ден !

# 179
здравейте и от нас! Hug
Честити месечинки на порастналите бебоци!
Честити имен ден на именниците.
И нашия батко има имен ден.Затова черпя малко набързо така.  cook beer cook

Общи условия

Активация на акаунт