Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

• 283 724
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 1 665
Благодаря и на теб bouquet, а къде ги има? Не съм търсила точно тези марки и съответно не съм ги намирала... Blush
Има ги във всички хипермаркети и магазини за хранителни стоки. Специално за марката Heinz сосовете й са в повече разновидности като асортимент.

# 1 666
  • У дома
[
Майонезите на Маggi и Heinz са едни от малкото без консерванти - поне така им пише на опаковките. ...
Благодаря и на теб   bouquet, а къде ги има? Не съм търсила точно тези марки и съответно не съм ги намирала... Blush

И аз да се включа - за Heinz съм съгласна, но за MAGGI сигурни ли сте, че настина са им читави тези майонези. Не съм ги виждала и купувала, обаче като се има впредвид останалте им "глутаматови" истории малко ме съмнява да са пуснали нещо разлино и най-вече чисто.
Пак казвам не съм ги виждала - просто ми стана интересно.

# 1 667
Отвращават ме почти всички варени наденици тип кучешка радост и каймата Народна-пълна отврат Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 668
  • София
Ейййй, сега ме оплюйте, наругайте и каквото ви се иска направете Peace
Отидете на село, отглеждайте си животни и растения, торете ги с оборска тор, живейте природосъобразно.
Е...та в храните вече винаги ще има, колкото и да не ни се иска.
То не може кайма, колбаси , меса и пр. да имат срок на годност 7-8 дни без е...та.
И не може без тези екстри производители да се регистрират по стандартите на ЕС.

# 1 669
  • Стара Загора
Ейййй, сега ме оплюйте, наругайте и каквото ви се иска направете Peace
Отидете на село, отглеждайте си животни и растения, торете ги с оборска тор, живейте природосъобразно.
Е...та в храните вече винаги ще има, колкото и да не ни се иска.
То не може кайма, колбаси , меса и пр. да имат срок на годност 7-8 дни без е...та.
И не може без тези екстри производители да се регистрират по стандартите на ЕС.
Донякъде си права, че не могат да се произвеждат колбаси без Е-та, но не съм съгласна с втората част на твърдението - в повечето страни на Европа се ограничава използването на тези Е-та, дори има някои от тях, които са абсолютно забранени за използване в някои страни, а у нас се срещат в почти всичко.

# 1 670
Последният път в супермаркета се загледах в едно крема сирене. Не съм яла сигурно повече от 10 години. И така ми се прииска да го купя - резултатът беше  Sick  Sick   Sick
Фирмата е Хранинвест - сребриста опаковка с червен надпис. Казвам ви - по отвратително нещо скоро не съм яла. Вкуса му беше като на мас + маргарин + извара. Стои едно пихтиесто, малко по-гъсто от майонеза.
Аз това крема сирене, което си спомням беше определено с по-твърда консистенция и имаше вкус на сирене.  Naughty

# 1 671
Аз харесвам пилешките хапки на САМИ - М, я кажете те от какво са Simple Smile, че направо се шашнах Sad

# 1 672
Тук някой повдигна въпроса, та да дам и аз некомпетентно мнение Simple Smile Вижте, съгласна съм, че е скъпо и почти невъзможно (или поне много трудно) да се произвежда от натурални продукти. Но тогава защо ни лъжат? Защо наричат "кайма" нещото, което не се прави от месо? Същото важи и за колбасите. Защо наричат "сирене", "кашкавал" и "мляко" нещото, което рядко съдържа нещо, което кравата дава. Или поне нещото от кравата е под формата на прах (сухо мляко)?

Впрочем, виждам, че скачате срещу консервантите, без да разбирате терминологията. Консерванти са и солта, захарта, оцета. При някои хланителни продукти те са напълно достатъчни да повишат трайността. При други пък високата трайност се дължи на липсата на натурални продукти (или на лесно развалящи се). Класически пример е млякото (прясно и кисело), което издържа повече от месец в хладилника. Не се заблуждавайте, че съдържа консервант Simple Smile То просто е каша от брашно и сухо мляко. Е, как да се развали? Simple Smile

# 1 673
Аз харесвам пилешките хапки на САМИ - М, я кажете те от какво са Simple Smile, че направо се шашнах Sad
От пилешко месо са,но пресовано , не цели парчета  Peace

# 1 674
Защо наричат "кайма" нещото, което не се прави от месо?
За протокола Simple Smile кайма не означава мляно месо, това са различни понятия.Нека някой технолог го обясни ,ако желае  Peace

# 1 675
Последният път в супермаркета се загледах в едно крема сирене. Не съм яла сигурно повече от 10 години. И така ми се прииска да го купя - резултатът беше  Sick  Sick   Sick
Фирмата е Хранинвест - сребриста опаковка с червен надпис. Казвам ви - по отвратително нещо скоро не съм яла. Вкуса му беше като на мас + маргарин + извара. Стои едно пихтиесто, малко по-гъсто от майонеза.
Аз това крема сирене, което си спомням беше определено с по-твърда консистенция и имаше вкус на сирене.  Naughty
И аз скоро вземах от него,но ми хареса  newsm78 Че и на малкият давах  Rolling Eyes

# 1 676
Бланширани картофи Мистър Пикс  Sick Sick Sick Станаха на каша във фритюрника  ooooh! Close Twisted Evil

# 1 677
От пилешко месо са,но пресовано , не цели парчета  Peace

Да, аз знам че имат панирно пилешко месо, и хапки които са страхотни. Благодаря много Simple Smile

# 1 678
Хайде и аз да се оплача от поредния пример за търговска наглост.

Бурканче с култивирани печурки, чийто срок на годност е бил до 11.2006,
но с химикал шестицата е направена на 8.  Shocked  ooooh!

# 1 679
Хайде и аз да се оплача от поредния пример за търговска наглост.

Бурканче с култивирани печурки, чийто срок на годност е бил до 11.2006,
но с химикал шестицата е направена на 8.  Shocked  ooooh!
Направи им рекламация!!!Как може такава безочливост??? Sick От къде точно си ги купила?

Общи условия

Активация на акаунт