Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за хранене при проблеми с кръвното налягане?
Кои храни се препоръчват при високо кръвно налягане?
Кои храни трябва да се избягват при високо кръвно налягане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за хранене при проблеми с кръвното налягане?
При проблеми с високо кръвно налягане е важно да се консултирате със здравен специалист. Някои общи препоръки включват намаляване на приема на сол, увеличаване на консумацията на плодове и зеленчуци, избягване на пържени храни и такива с високо съдържание на мазнини, предпочитане на риба и пиле пред червено месо, ограничаване на кофеина и участие в редовна физическа активност за поддържане на здравословно тегло. При ниско кръвно налягане се препоръчва да се увеличи приемът на сол и течности, както и да се консултирате с лекар. Консумацията на бавни въглехидрати, плодове и зеленчуци, както и малки порции храна по-често може да помогне. Важно е да избягвате стреса и да намерите време за почивка.
-
Кои храни се препоръчват при високо кръвно налягане?
-
Кои храни трябва да се избягват при високо кръвно налягане?
-
Какви са взаимодействията между сока от грейпфрут и лекарствата?

Вдигам го доста често без видима причина. А когато съм се консултирала с лекари, те просто ме докарват до още по-голямо кръвно
И затова се опитвам да си наложа някакъв начин на живот, който да ми помогне да се справя или поне да облекча проблема. Предполагам че не съм единствена, така че ще се радвам ако споделите вашия опит
Сега искам да се видя колко ще издържа ... 

Дадохте ми добри идей!