Здрави да бъдат февруарските деца, желае всяка мама от душа!

• 22 955
  • 285
  •   1
Отговори
# 105

“Какво да изям, за да акам виолетово?”

Joy Joy Joy
Най-логичния отговор на този въпрос  ми се вижда този-"Ами яж теменужки" hahaha
Роси, думи нямам-как е възможно да няма дежурен лекар и да няма към кого да се обърнеш в такъв голям град като Бургас. Помня , когато Киара ми вдигна висока Т в 5,30 сутринта как звънях на педито и тя , разбира се не ми вдигна. Изчакахме до 8,30 да й започне дневната смяна. Това бяха най-дългите и мъчителни часове...Дано никога не ми се наложи да ползвам "услигите" на Бургаската болница Sad

# 106
  • София
Честито на днешните месечинки. Да са живи и здрави.

Честито и на месечинките и на другите празнуващи.

Роси дано е от високата Т обрива. Надявам се вече да се оправя детенце.
Желая и на другите болнички бързо оздравяване.

Ето и нещо забавно http://www.jenite.net/2007/08/60-70-80-20.html?showComment=1203321660000

Лека и спокойна нощ.

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 23:01 от anita7

# 107
Момичета мили, благодаря за честитките за месечинката на Александра. На свой ред искам да поздравя и останалите ни бебочета, които днес стават на 9м - да са ни живи и здрави Габриела, Диана и Кристиян.
ЧРД и на Kallyna, да е жива и здрава и много щастлива!
Честит Имен Ден на всички празнуващи в деня на Свети Арахангел Михаил! Наздраве и честито!

Росенце - моите искрени съболезнования за баба ти.  Flowers Rose Flowers Rose Нека почива в мир добрата жена.  Hug А за другото което се случва нямам думи! Дали все пак не е обрив от високата Т? Алекс се беше изшарила като й премина температурата по цялото телце, ситен червен обрив. За няколко дни премина. СТискам палци да не е алергия. Също подкрепям да отидете до бърза помощ. Ние не сме голям град, но нашето педи има договор с един медицински център, който работи денонощно, т.е. винаги след 5 следобед до 7-8 ч. сутринта, вкл. събота, неделя и празници мога да отида там и детето ми да бъде прегледано от лекар, който да го изпрати при нужда към съответен специалист в болницата. В бърза помощ също не връщат някой, особено ако по-късно през деня.
elenia - пий чайове, парацетамол за да свалиш Температурата и оздравявай. Бебка има нужда от теб.  Hug
Valeria - поздравления за творчеството! Много хубаво си го ушила, искам и аз  Wink

Много се смях на "Бебешките заглавия", някои са особено хитови! Сега ще ви пиша каквото исках от снощи, вчера мъж ми купи една кола "на старо", Нисан Съни. Засега все още сме в чуденка дали ще продадем сегашната, или ще намерим начин да задържим и двете коли. Защото сегашната има проблеми с документацията, но пък е комфортна и удобна, голяма и т.н., обаче хич не ми беше на сърце за каране. А тази новата днес я карах до село, защото има нужда от малко корекции и т.н. преди да почнем да я караме, но е много лека за управление, с нисък разход и би ми била много удобна за в града. Та така при нас. Все още не мога да се зарадвам истински, но и това ще дойде.  Crazy Аз кашлям като "дърта циганка" цял ден, и въпреки това правя всичко напук да кашлям още повече, пих газирано и вечерта ядох пуканки заради детето... да се бия в главата проста. И сега само бухам пред компа и бухам. Но се надявам да ми мине, все някога.
Много си ви обичам, и дори понякога да не мога да пиша навреме да знаете че ви чета, и съпреживявам всичко с вас. Целувки и прегръдки на малките ни съкровища, защото вие сте ми семейство.  Heart Eyes
Лека и мека от нас.

Редакция: някой беше питал има ли линк за табличката с мерките най-отпред? Все още няма, но по-късно ще сложа. Надявам се утре да има.  Peace

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 22:55 от thedragonbg

# 108
  • София
Здравейте!
Честити Месечинки на всички бебоци!  bouquet
Честит Имен Ден на всички именяци!  bouquet
Роси, моите съболезнования за баба ти! Flowers Rose Flowers Rose
ЧРД на Калинаbouquet
Надявам се, утре вече да няма болни в нашите редици! Hug

# 109
Ох и скапани вируси вече направо ми иде да
Роси злато мило,за съжаление поради липса на лекари,ще ти споделя нашия опит с тоя вирус.То и моите проблеми са от тогава та досега още... Confused
При Кари след 3 дни 38-39 изби един обрив- не много наситено червено до розово,но ненавсякъде .По косата и по корема нямаше.Казаха ,че е Розацея или нещо подобно-от температурата и оцета в компресите за свалянето й.До колкото разбрах при Скарлатина задължително има по корема и лигавиците-устичката виж.Тя е с причинител Бактерии и се лекува с лекарства.Но при Ани на 8 ден АБ-Медоклав за Отита избиха ситни нерелефни и несърбящи пъпчици навсякъде.По скоро червени.Това бе алергична реакция от АБ и веднага  newsm78,всъщност след 5часа висене в приемната на Детското с надпис на документите СПЕШНО ЗА ПРИЕМ, ни приеха на Урбазон и системи за прочистване на организма.Не знам дали получи някаква бегла представа но дано това + обяснението на Вал ти дадат представа.Във случая с алергията от АБ ни го спряха веднага-при все че сте с оток  #Crazyнаправо незнам какво да ти кажа.Всъщност разбраха ли в какво ви е избил вируса,че сте на АБ?Защото поне това което аз разбрах от нашите вече 2месечни мъки е,че си е Вирусна инфекция водеща до различни усложнения.При Карина се изяви в Ангина а при,Ани в Отит.
И дано не те подвеждам ,но на нас ни казаха ,че Ериус е по-добър от Кларитина.По причистен или нещо такова.Но всичко свързано с алергии е много опасно и веднага викни Бърза помощ.Не забравяй ,че всяка алергична реакция може да доведе до задушаване поради оток в ларинкса.Изобщо не им се чуди.Като трябва и в спешния го води.Детето няма още 1г.Аз за високата температура и на 112 звнях за съвет.
Успех мила-дано се оправите Praynig

Вал как го направи това newsm78,даже и не мога да си представя как точно слагаш Ева вътре #CrazyАма е супер и ако нямаш против прати една скица на кройката Hug
Драконче-аз питах,и изобщо не се мъчи и тревожи-оправяй се пък другото има време.Честита кола ,да си я караш с много кеф и безаварийно Hug

# 110
Роси как е детенцето? Стискам палци да се оправяте вече!  Praynig  Praynig  Praynig
Това и за всички болнички  Praynig И аз направо нямам думи за това което се случва...... та това си е бебе бе хора,как може такова нещо? Изумена съм за пореден път от нашата държава и медицинските ни лица Sad   И направо в тия моменти се чувстваш безсилен и незнаеш какво да направиш-на къде да хванеш за да помогнеш на детенцето си,само ти идва на акъла да ги избиеш  bash
Просто незнам какво да кажа!

Ние тези дни бяхме много зле,очевадно ,че я мъчеха зъбките вече. Значи през останалото време почти не,но следобед направо не можеш да го сбъркаш нищо с този рев и едновременно да иска да захапе нещо и да не се успокоява от нищо (дори на ръчички като я гушна) освен от гелчето за зъбки ,което за него доктора беше прав и се оказа много ефикасно ,Калгел се казва и е на много прилична цена 5.50лв .Това го казвам ако мога да помогна на някой.
За пояснение ние нямаме още зъбки,ще се включим за сега в конкурса на беззъбите бебоци Simple Smile  въпреки набъбналите венци,то така може да си  е месеци.Така,че и ние сме с вас  Hug Hug Hug
Целувки от нас на всички и гушшшшшшш  Hug

# 111
Роси, пиши как е Алекс... много се притесних като прочетох Cry. Нека някой който има връзка с Роси да пише какво е станало и как е Алекс, че тя може и да няма възможност да пише...
Дано сега като застудя да няма вече вируси и всички болнички бебенца да се оправят най-накрая! Praynig Praynig Praynig

# 112
  • София
Роси, мила, заболя ме сърцето като чета какво си преживяла. Снощи не ти писах, защото нямам опит с обриви и отоци( дай Боже да не се случва). Дано сте намерили все пак лекар и компетемтно мнение. А за милата ти баба не скърби, потъгувай заради себе си, че няма да я виждаш, но от постовете ти личи, че е била обичана и уважавана от всички ви, събирала е внуци и правнуци и ви се е радвала до последно. Много малко възрастни хора прекарват последните си години така. Тя е била щастлива с вас до последния си ден, а краят...за жалост той идва винаги.
Наденчето, Маги е мнооодо готина с плитки Grinning

Валерия, хвърли ме в оркестъра със способности Grinning Браво, страхотно е кенгуруто Grinning

Еми, за въшките много не приятно, аз от години не бях чувала. Спомних си, обаче, че като бях  в детската градина и аз ги прихванах в последна група. Тогава майка ми беше подписала декларация да си ходя сама и като се прибирах от градина, разказах не де когото видя, че имам въшки и през леля ми минах да се похваля Grinning

Драконче, честито возило, с кеф да си я караш, безаварийно и даездрава колата Grinning

Спокоен и по-здрав ден от нас Simple Smile

# 113
Добро утро Hug Благодаря ви от сърце за загрижеността момичета Hug Обичам ви много  Hug
Алекс е БЕЗ температура, която така и не разбрах как така рязко я свали, но обрива си стои. Снощи успях да се свържа (един наш приятел ни помогна) с една лекарка - педиатър, която работи в инфекциозно (както тя каза - " обриви и шарка - по моята част сте" Simple Smile Днес към 12 часа ще водя Алекс при нея. Пъпки имаме навсякъде, снощи милото беше много неспокоен, плака, въртя се...може и да го сърби обрива.. Още е подутичък, но не чак толкова очевадно. Надявам се днес вече да разберем окончателно какво му е!
Снощи не отидохме до бърза помощ, просто защото няма да ни приемат. Имам горчив опит от бургаското спешно и то съвсем наскоро, не им пука дали е бебе или голям човек. Илианка(Ele0nora) много добре знае за какво става въпрос, след като преди време отказаха да ПРЕГЛЕДАТ нейната Вероника с 39 Т... Бургас е най-идиотския град що се отнася до неотложна помощ!

Касче Кларитина въобще не ни харесва и едвам пием по 2 мл 2 пъти на ден. Даже си мисля че нищо не поглъща... Ще видим днес какво ще каже Док и дали ще го продължим...

Драгонче, честито ново БУ   Hug Безаварино слаломиране по българските пътища!

Еми, много неприятно това с гъдинките, ама аз почти винаги съм била с мноооого дълга коса и сега и като дете, та като малка бях голям развъдник hahaha

ПО късно ще пиша пак! Бъдете здрави Hug

# 114
Роси часаме мила,дано накрая ви сложат диагноза и да се оправяте.Честно да ти кажа аз допоследно се надявах някой да ми каже Шарка и да не се тревожа повече.
А за вашата Бургаска болница-и аз се нареждам до тези дето нямат думи #2gunfire
Направо другия път пали колата и идвай при нас.Денонощно има Неотложна помощ,в Бързата не ти се радват -но никога не те връщат.А има и Частна /дето раждахме с Мери/ с детско отделение-там пък проблем с прием и през ноща никакъв няма.
А отношението им е супер.Завеждащата на Детското им веднъж изфабрикува направление за да не плащаме изследвания при тях-защото нашето Педи го нямаше от Петък 12ч. и нямаше кой да ни прегледа чак до 19ч когато започва неотложната.А не ми е позната или нещо подобно. Hug
Айде  Praynig и чакаме.

Изида все забравям да ти кажа-НЕВЕРОЯТНА Е Киара.С тия шапки и перуки.Много е сладка Heart Eyes HugФотомодел отсега Wink

# 115
Добро утро, милички!
Ох, успокоих се от поста на Роси....дори само това, че самата тя звучи по-уверена е добра новина. От снощния й пост ми остана едно такова свито под лъжичката....ама и аз нямам опит от такива обриви и нямаше смисъл да се включвам. От ранни зори сме на крак и само надничам във форума за новини....даже не ми се пишеше....Роси, чакаме да се включиш след прегледа Hug...дано новините да са добри!

Драгонче - честито ви ново возило Laughing...безаварийно каране ви желая!
Цунки от нас!

# 116
  • Sofia
Роси, звучиш доста по-спокойно, друго си е да попаднеш на точния доктор!  Hug
Пиши после каква е диагнозата и как сте.

Мери, дойде ли возилото вчера?

Драконче, честито возило, яхвай го и си го карай, семейните придобивки са общи, а и ти обгрижваш по-голяма част от семейството та избора трябва да е твой.  Grinning
А за кашлицата само мога да ти съчувствам, вчера почнах да смуча и ефизол за гърлото и за какво ли ми беше цяла нощ ме напъва да кашлям, а Ева спи до мен а мръдна, а е ококорила окото.

Днес Евата става на цели 9м, а вчера пред празнично за пръв път успя от надупено положение на 4 крака да седне.  Laughing
Има напредък детето, развива си се, е бавно, но пък славно.  Mr. Green
Почерпете се за нейно здраве, а и за здравето на всички дечица!   bouquet

Не знам дали ще ми повярвате, но от 3 дни съм толкова гладна, че няма на къде повече, ръфам само едно сухо кентъки и си мечтая за храна, сигурно си личи.  Mr. Green
Мъжа ми има работа и нямам и 5мин да стана дори да сготвя нещо, а Ева в кухнята не я водя, защото е студено там, парното предполагам на пролет ще го пуснат, а печките и радиаторите обслужват другите стаи.

Кас, ще ти пратя схемата после.  Grinning

Не знам за вас, но ние от както имаме 5 зъба непрекъснато скърца с тях и денем и нощем  Shocked на всичкото отгоре долните два при толкова свободно място около тях си стоят все така криви, други с подобни проблеми?

Хайде болничките оздравявайте!   bouquet

# 117
  • София
...на всичкото отгоре долните два при толкова свободно място около тях си стоят все така криви, други с подобни проблеми?

Ами ние Peace hahaha...но има време да се наредят Hug

# 118
Борис на Зузу.. 
Ева на Вал
Алиа на пиле 5
Вики на Мациписи....Да сте живи и здрави дечица мили,много усмихнати и лъчезарни винаги,само радост да носите на мама и тати..

Драгонче,честита кола,да си я караш безпроблемно...
Роси ,дано всичко свърши вече.... Praynig

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 12:24 от бубето 29

# 119

Общи условия

Активация на акаунт