Здрави да бъдат февруарските деца, желае всяка мама от душа!

• 22 942
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • София
...
Давам и Мулти саностол за подсилване,но ще се радвам ако ми напишете вие с какво подсилвате децата си.Приемам всякакви съвети  Hug
...
Чувала съм , но не съм опитвала за житна вода. Сваряваш жито в нея и после водата не се хвърля, а й даваш да си я пие. Когато е по-голяма , поне след 2 годинки, мисля, може да се подслажда с мед, което допълва имуноподсилващото действие. Също така се чудех нещо newsm78. Ти доскоро я кърми, а сега е лишена от твоите антитела. Може би просто й трябва време, за да се адаптира имунитета й и да бори сам повечето микроби. Това е просто предположение, но най-важното е да не се притесняваш Hug. Евичка ще се оправи напълно и ще забравите този период Grinning
Много съжалявам за огромната ти загуба и че тогава е трябвало да преживееш това...най-ужасното нещо на света Sad... Hug

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 11:59 от ephrossina

# 241
  • София
Честито на всички именници днес!
В това число е и моята Вики, така че почерпете се подобаващо, има за всеки:

# 242
  • София
Изабела, тиква съм съхранявала по следния начин- сварена и пасирана в бурканчета от лютеница, после заварявам за 5 мин бурканите за да се стерлизират. Когато отворя бурканче гледам в рамките на 2-3 дни да го дам. Опитай и сварена и замразена- малко количество само за проба. Ако като я размразиш, стоплиш и разбъркаш е приятна хомогенна смес не виждам защо да не може да се замразява. За сурова замразена- нямам представа. Много съжалявам за загубата ти.

Честито на всички с името Виктор и Виктория, да са живи и здрави Grinning

Олееее, чудо, Камен така реве, заградила съм го в едната част на хола, става, после пак...

# 243
Здравейте мамчета!
Мациписи - честита ви годишнина. Heart Eyes Да сте живи и здрави, много щастливи и още дълги години да се радвате един на друг!   bouquet

Честито на всички именици днес!
Лейди - честити ви ходещи крачета!....и по-малко синини Joy

Честито на месечковците днес .....това май е една от най-продуктивните дати Flutter
Изабела - съжалявам за загубата ти, надявам се Ева да те дари с всичкото щастие на земята! Hug
Аз съм замразявала сурова тиква - настъргана на ренде и в пликчета. Използвала съм я за баници, но не виждам защо да не опитам и да я сваря - така както е рендосана и за пюренце....

А днес какво време е навън.....само чакам бубата да се събуди и изчезваме на разходка....

Ммммм....Кат, страхотна почерпка, направо ми потекоха лигите Blush

# 244
  • ВАРНА
Честит Имен ден на всички, носещи името Виктор/Виктория.

Честити месечинки днес!

Много харесвам Виктор и беше един от вариантите за име на моето дете, но ...
Изабелка, съжалявам за загубата ви.
 Flowers Rose Flowers Rose ...... за твоето бебе-ангелче

Майка ми също като мирка замразява настъргана тиква.  Wink

# 245
Здравейте пак.
Ние се прибрахме от разходка!

Изабела аз замразявам тиква настъргана в пликове, става за баници и за варене после, но съм замразила и сварена и пасирана в един контейнер на Авент, скоро ще го отворя и ще ти пиша как е.

За подсилване на имунната система давам имунопкинд, хомеопатично.

Съжалявам за загубата ти..... Радвай се на Ева и усмивките и!
Hug

Хубав ден от нас!

Hug

# 246
  • Sofia
Честито на именниците и от мен, със здраве и късмет да си носят името!   bouquet  bouquet  bouquet

Lady V, честити ви крачета и на вас, без цицинно да ви е ходенето за напред!  Grinning

macipici, честита годишнина и на вас, още дълги години да се обичате и уважавате!   bouquet

Зузу, много неприятно, но наистина юнак без рана не може! А това че се е случило в твое отсъствие не трябва да те навежда на мисълта, че ако беше там щеше да го предотвратиш. Това лично всеки път си го повтарям когато се случи нещо и мен ме е нямало, почти обаче в повечето случаи безрезултатно и първата ми реакция е да нахокам гледача колко  е некадърен.  Embarassed

Пух, не можах аз да се оправя и щях да счупя краката на Ева като я слагах та се отказах изцяло да го ползвам, а и не ми е много ясно как се предполагаше да си облека якето като го разперя на рамената ми. Бе нещо щръклицата ме хващаше само като го погледнех, не е за мен тази работа определено.

Изабелка, много съжалявам за загубата ти!  Hug
И аз обаче мисля като Ефросина, че на Ева и трябва време да се адаптира. Аз давам Имунокинд за укрепване, хомеопатично е, а Мулти саностол съм давала на каката, но не бях много впечатлена от действието му. Тиква съм замразявала на парчета и после като я сварих беше много гадна, не знам настъргана как ще е. На Чара метода е най-читав, но и много врътня си е това.

И не знам на вашите мъже как им се отразява смяната на сезоните, но моя изтрещява последните дни.  Crazy
Снощи легнах да приспивам Ева към 10ч, но тя дремна до 11ч и се събуди, взе да си пее да си приказва и по едно време взе да се напъва и да ака, казвам и хайде душко на гърнето, че сега след банята ще омажеш пейзажа и ще си качиш тортата на врата пак. Свърши си детето работата, обаче аз не мога хем да я държа, хем да я бърша, хем да опазя гърнето да не го обърне и викам на мъжа ми "Ела да държиш детето", идва той подавам му я като съм приготвила чист памперс да и сложи и отивам в банята да изхвърлям и да мия, едва ли съм се бавила повече от 5 мин.
Влизам в стаята и каква гледка заварвам, Ева надупена по гол задник продължава да ака, а той я подпира с една хавлия, а друга мръсна се търкаля на земята, действието се развива на повивалника над леглото и, миризмата е зловонна, няма нужда да ви описвам.
Питам го "Какво правиш бе човек?!", "Ми държа детето, ти нали така ми каза!"  Shocked
Та вчера минахме през всички "екстри", прахме най-разнообразно.

# 247
Здравейте, да ви почерпя за днешната ни месечинка.Кога отлетяха 9месеца...

Честито и на Маги,Александър,Вероника,Росица,Лора,Алекс    
Честито на всички именници днес!Със здраве да си носят името!
Мациписи,честита годишнина.Още дълги години да се обичате все така!
Изабелка,съжалявам за загубата ви!
Зузу,наистина юнак без рана не може!

Освен това нека дам и отчет от днешната консултация 10,200кг(+200гр) и 74см(+2см)

# 248
  • София
Честит имен ден на всички именници днес.
Честито и на месечинките ни.

Имам едно терзание и пак ще зачекна темата за храненето.
Режимът ни е следния:

8:00  - 170 АМ
11:00 - около 80-100мл. плодово пюре или пасиран плод
13:30 - 180 зеленчуково или местно пюре, през ден по 1/2 жълтък, или супа от нашата със сухар
17:00 - 180 каша или кисел
19:30 - 80 плод или супа
21:30 - 180 АМ

Реално се храним 4 пъти като изключа плодовете. Не е ли малко рано, а и не приема големи количества? На тази възраст трябва да приемат между 900 и 1000мл. храна дневно. При нас се получават към 850мл. дневно всичко. Има ли и други на 4 кратно хранене?
Другото е, че не му харесва попарата. С триста зора му давам около 60мл. вместо плода в 11:00. Според вас да го мъча ли с попара или кус-кус тогава или да си хапва плодове човека?
Редно ли е вечер да му давам супичка или още е рано?
В общи линии това са ми питанията. Ще се радвам ако споделите мнения.

Мери къде си? Чакаме снимки от рождения ден и да разкажеш как мина.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:33 от anita7

# 249
  • Sofia

Привет и от нас!

Честит имен ден на всички с името ВИКТОР и ВИКТОРИЯ!Весел празник им желая.

Честити месечинки на бебоците!

Lady V Честито пътешественик. Да му е късметлийски пътя.Heart Eyes
anita7нашия режим е следния:
7.30-8.00 - закуска - мляко с бисквити, кус-кус, попара, каша и т.н
12.00 - 12.30 - обяд - пюре месно и 1/2 бурканче плодово  или пресен плод.
16.30-17.00 - сл.закуска - грис, кисел, крем с бисквити, каша или от готовите бурканчета с извара или зърнена.
20.00 - вечеря - супа или зеленчуково пюре и половинка плодово или друг десерт.
Според мен е напълно достатъчно. На този режим сме вече около месец. Имаше един период, в който в 6  пиеше мляко, но засега отмина.
Опитах вечер вместо пюре да давам АМ, но той явно не се засища и се буди.
И ние не сме по попарите  Naughty и по рибите на Семпер също   Joy Когато не давам жълтък слагам сирене и малко масло в зеленчуковота пюре, а риба за сега и ние само на Гербер ядем.
Според мен си е строго индивидуално. Ние дори на 4 хранения наддаваме повече от добре.
Ставам, че днес цял ден имам едно кисело мляко у нас. Tired по-късно ще допиша ако ме оставят.

# 250
Честито на Именниците! Всичките да са ни живи и здрави, много късмет и щастие!

Изабелка, много съжалявам мила!

За храненето - направо ме уплашихте бе момичета - ние най - много до сега сме яли 260 мл = две бурканчета на гербер да един ден и то с триста клизми! Нашето дете не ще да яде по много даже съм принудена да му давам четири пъти по половин бурканче, че иначе почва да върти глава и да пищи. Иначе мляко си сучем след като се напапкаме, и се кърмим по сто пъти на ден. Ние нямаме все още определени часове за храна, тъй като всеки ден се събуждаме по различно време, заспиваме по различно време, общо взето нямаме един дено, подобен на друг. Иначе последния месец бяхме наддали +500, но сега сме 7.400, което за някои от вас вероятно ще се стори направо рахитично, но смятам, че на Тино му е добре, щастлив е, усмихва се, не се спира, не смятам, че страда от малко храна!

И друго щях да пиша, ама изветрях!

# 251
Anita7, мамин Дундьо още е на трикратно хранене - някаква каша за закуска в 9-10 ч., месно/зеленчуково пюре за обяд (количеството е около 230-260, но Калоян си е лаком, а и винаги му давам две различни пюрета и по този начин му поддържам интереса). Третото ядене е към 17 ч. - плодово пюре, каша, йогурт и/или 2/3 банан.  Междинните дажби кърма не ги пропуска, а понякога суче и след пюретата. Аз си предлагам. Ако ти изглежда малко това, ще добавя и нощния кърмачески маратон. Сигурно няма да е толкова гладен, ако му въведа и вечеря, но засега не искам да го правя.

# 252
Честито на всички именници!
Кам4о, като четох вашия режим и се замислих-реално ти АМ не даваш. Мисля, че все още имат нужда от него, заради желязото, което съдържа. Аз имам проблем с Киара, че никак не го обича и сутрин, в 7,00ч изпива не повече от 50-70гр. Но аз не спирам да й предлагам
Ето и нашия режим:
7:00-7:30-АМ+1/2 плодово пюре( малък йогурт или кисело мляко)
10:00-попара, кус-кус или овесени ядки
12:30-13:00-супа и месно(зеленчуково пюре)
16:00-каша с бисквити или плод
19,30-АМ+супа
Ами засега се движим в този ред.

# 253
Здравейте !Като чета разбирам,4е коментирате хранителния режим...В тази връзка искам да ви попитам време ли е ве4е да се опитам да спра закуската в 6 сутринта,да заместя с 4ай ,та евентуално да издържи до към 8.30 или смятате ,4е е рано и  трябва да изчакам сам да се откаже??? ThinkingОбъркана съм по този ? и не мога още да реша #CrazyИна4е да се похваля -Йоан много добре приема детската кухня и ве4е не пасирам ,хапва направо от буркан4ето Mr. Green
Това за батко,сега да споделя за беба-днес бях на лекар и познайте -и тя е седалищно за сега и лекаря смята ,4е така и ще си остане...Просто матката ми така ги предразполагала бебетата  Crazyта добре 4е ходих на фм да разбера пола,ина4е още нямаше да знам.В тази връзка сме решили Тея да я кръстим.
Е,това е ,малко попрекалих този път...и да не забравя да честитя празника и да спомена ,4е преди 2 години на тази дата с мъжа ми се сгодихме  bouquet newsm38

# 254
Честито на днешните месечинки  Маги,Алекс,Вероника,Росица,Лора ,Алекс и Иво!!!

Честито на всички именници днес!!!

Марти,според мен детенцето ще ти покаже само кога да намали храненията PeaceТея е много хубаво име,добре сте решили за бебката Heart EyesЧестито на теб и съпруга ти  bouquet.А ти как се чувстваш,имаш ли вече коремче,дай някоя снимка насам smile3503
Анита ,за храненето -ако попарата я отказва категорично може да пробваш кус-кус,овесени ядки или каша,кисело мляко с бисквити(ако си давала).Със супичката вечер мисля да поизчакам още месец-два ,засега Мони се засища само с кърма и спинка до сутринта.Режима на хранене нашият е следния:
7,30 ч - суче
9-9,30 ч - закуска - попара ,кус-кус ,каша или овесени ядки + половин плодово пюре
12,30-13 ч - обяд - манджата от кухнята или пюре(редувам месно,риба и зеленчуково) + малко супичка
14,30 ч - суче преди да заспи
17-17,30 ч - кремче от кухнята или каша,плодови дуети с йогурт или извара
20,30-21 ч - суче преди да заспи,към 19-20 часа обикаля около масата докато хапваме и си опитва каквото й дадем Laughing

Камчо,много са ти цветни постовете винаги и създават много настроение  Hug Grinning
Валерия, rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo,изпрахте ли завивките Mr. Green

Изабелка,съжалявам за бебчето ти Cry Flowers Rose Flowers Rose     
Аз на Мони не й давам никакви имуностимуланти и витамини,мисля докато суче да не давам.На Петър давам Имунокинд и съм много доволна засега поне,също всеки ден по няколко лъжици мед(но за нашите бебета е рано още newsm25),веднъж седмично Осцилококцинум и вит.Ц .Нашият педи ми каза че ако детето се храни пълноценно няма нужда от допълнителни витамини.Евичка как е ,по-добре ли е ?Да я нагушкаш много от нас Hug Hug Hug и оздравявайте вече.

После  пак ще пиша за лека нощ Mr. Green

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 22:19 от mama avi

Общи условия

Активация на акаунт