Здрави да бъдат февруарските деца, желае всяка мама от душа!

• 22 934
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Марти, мила според мен недей да се опитваш да спираш закуската, то детето само ще си покаже когато няма нужда от нея, но това е лично мое мнение. Водя се по детенцето и не наливам със вода или сок през нощта та да можело да издържи до сутринта. Той ми се буди гладен аз ще му остъргвам стомахчето с води smile3515 Питах, разпитвах кой как храни, питах и педката и накрая реших - щом е гладен ще яде та ако ще и до 3 годишен да пие мляко през нощта Misc Baby Bottle Имали сме и нощи в които не се събужда а си спинка до сутринта и смятам, че като настъпи момента така ще се получи за постоянно Peace
Оххх, Марти така ме развълнува с бременилските радости. Искам паккккккккккккккк Party ама с това пусто секцио newsm78. Много се радвам за теб  bouquet
Вал, завидях ви за акото Mr. Green. Мойто вече трети ден не мога да го изакам и това е, всеки ден пие прясно изцеден сок от круша, грозде, сливи. Всеки ден в менюто му присъства тиква и овесени ядки и неще и това си е, много отдавна не ни се беше случвало така. Днес цял ден висяхме над WC и ръцете ме болят вече. Аз го отдавам на новата храна сега от кухнята, може би докато му привикне стомахчето към нея ли, що ли... smile3550

Лейди, браво на момчето smile3501

Нашият режим в момента е следният:
04:00 - 05:00 - АМ 180
09:00 - попара, кус-кус, овесени ядки, йогурт или извара с плодове - 200 - 250гр. (днес му сварих тиква с овесени ядки, добавих масло и сирене и стана страшна вкусотия. Омете купата за нула време)
13:00 - местното ястие от кухнята - 200гр.
15:30 - десерта от кухнята -200гр.
19:30 - супата от кухнята + жълтък през ден.
21:00 - АМ 210

Мери, не е разписвала доста отдавна.  Rolling Eyes Дали има вече нет, че ни липсва Heart Eyes
За вигантола: не давам, давах след раждането и като дойде лятото го спрях. Сега би трябвало по една да давам, но го извеждам много навън а когато е студено на терасата да събира слънчице и не мисля да го започвам отново.
Момичета в събота и неделя започвам лекции и още от сега ме е треснала треската как ще си оставям детето на баба му за цял ден. Никога не съм се делила от него и сега ми е много криво, имам пълно доверие на майка си, но много ще ми липсва cry

Изабелко, съжалявам миличка Flowers Rose Flowers Rose

Лека нощт и сладки сънища

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 22:48 от Сенди

# 256
Добра вечер. Първо да почерпя - днес нашия тати има имен ден.

Такааа, ние сме добре. Ще ви разкажа кво-що при нас накратко, че Виктор иска да седне на компа. Та бях ви казала че минаваме на кисело мляко - да ама не Naughty Не го щя и тва си е. Три вечери го мъчих и нещеше та си се върнахме към добрата стара Лактана. Пробвахме кухня - първо с "ОЗИ" - пълен провал. Sick Втори опит - Хер бебе - супер успешен. Омита всичко трешерейки за още. Правихме манту, слава Богу не се наложи реимунизация.
За храненето - ние сме на 4-кратно от много отдавна. Сам си спря млякото в 6 като почна да се успива до към 7-7.3-8, но и да се събудеше по-рано аз умишлено го забавях. Та режима в момента е следния:
9-9.30 - кус-кус, попара, каша, овесени ядки
13-13.3 - основното от кухнята + 1/2 от десерта
18-18.30 - супата от кухнята с 2 сухара + остатъка от десерта
21.30-22.00 - АМ 220мл.
Ох айде че ми висят на главата. Има още много да пиша ама...

# 257
Ххммм....Така,вече спят моите сладурки и набързо мога да драсна някой ред.. Laughing
На позналите къде се намирам в момента...по една бутилка червено френско винце ... Party
Много искам да споделя нещо с вас,незнам дали ще ми стигне времето... Blush
 Първо...още от самото начало когато попаднах на този форум вие бяхте първите при които започнах да пиша,не смятам че е необходимо да влизам в родители в чужбина или близнашкия форум,не че няма какво да науча там,не че няма да имам приятели ,вие сте ми напълно достатъчни,с вас съм изживяла най -вълшебните и неповторими мигове,по време на бременоста не е ставало на въпрос често кой къде е,друго ни интересуваше тогава и така остана несподелено, но вие сте били тези,които ми дават сили и кураж да продължа напред,тези,.които ми липсват тук-приятели... ...за което съм ви безкарайно благодарна...
Не мисля че е важно разстоянието на което сме ,за мен е по-важно че ви имам..
Всеки ден ви чета,може да са ме накачурили децата[що за израз... Tired]или да ги храня в момента,но съм с вас ...много ви обичам и сте ми толкова близки,макар и виртуални и чрез снимки,на които се радвам да гледам...Понякога са ми достатъчни и две думи тук,за да ми е слънчев деня,сама си разхождам бебките по 2 -3 часа максимум на ден,защото всичко друго мен чака в къщи ,е ,и каката помага доста...голямо слънчице ми е тя .. Heart Eyes И така ..горе долу е това ,местим се често,професията на съпругът ми го изисква ..Надявам се в близките години да се разбере вече къде ще сме ... Laughing
Благодаря ви за поздравите днес към именниците в къщи
Ще кача снимки утре ,сега съм от друг комп и нямам тук ...

Изабелка,много съжелявам за бебчето ...Да почива в мир...  Flowers Rose Flowers Rose
МЕРИИииии...пак те издирвам... #Crazy
Роси..обичкам те много и теб ... Heart Eyes
ПУХИ....голям манекен е Калоян,всеки ден различни цветове ни демонстрира... Hug
Ефросинка...супер детективи сте с Валерия,а тя да каже защо е недоволна от франсетата...хаааха
Извинете за дългото обяснение... EmbarassedВикат ме за кърмене,надявам се не съм ви досадила много  Whistling...
целувам ви много...

LADY V...едва сега ми се отвори клипчето ....честито прохождане ,много е сладък и смел момъкът... Hug  Вяра стои права самичка и прави една две малки крачки и се обръща към мен или пада по дупе..Още е рано май... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 23:37 от бубето 29

# 258
  • Пловдив
Здравейте,милички!
Честит Имен Ден на всички,носещи прекрасните имена Виктор и Виктория!

Такаааа-цяла вечер вися в кухнята и се опитвам да приготвя нещо за мойто момченце,че нещо кухнята не я харесва.Миналата седмица от всичко изяде само фрикасето.Десертите по принцип не са му по вкуса,супите пък нещо на мен не ми се нравят.От основните хареса само едно-две.Май ще се наложи да запретвам ръкави  chef.Аз не съм много много по готвенето.Научих се да готвя,когато почнахме да живеем заедно с мъжа ми.Той казва,че готвя вкусно,но не ми е точно това любимото занимание Twisted Evil.
Нашият режим е :
01-кърма/04-кърма/07-кърма/10-кус-кус,попара/13.30-в момента импровизация Mr. Green,зел. или месно преди допреди седмица,ако не му хареса кухнята пак/17-каша/19.30-супичка от мама ,после къпане и 20.30 кърма.Това е.Понякога пропуска сукането в 1 часа,но не винаги.Жълтък не давам,защото все забравям ooooh!,а вигантола го спрях лятото  аз също  и нямам намерение изобщо да го почвам,достатъчно излизаме,пък и фонтанелата ни е почти прибрана.Най-накрая и ние почнахме да проявяваме желание за ходене т.е. да прави крачки,че преди само си подвиваше крачката.Да видим кога ще влезем и ние в отбора на пешеходците.Голям смях ме напушва как иска да рипка да ходи ,като го държа за ръчичките и види познат човек насреща.Е ще има да почака малко,то да не се прохожда лесно я Stop
Имуностимуланти и аз не давам,но днес почнах да давам и аз Осцилококцинум профилактично,така че все пак давам нещо.Надявам се и кърмата да оказва своето влияние.Дано да не ми се разболява,защото каквато съм плашлива сигурно ще полудея ,ако Криси се разболее по-сериозно.Ще трябва да се приселя при мама Embarassed

Ама такива почерпки раздавате днес,че много добре се грижите за линията ми Grinning,да му мислят дамите на диета как да ви устоят.

Марти,за също мисля да се водиш по детенцето.Много ми е хубаво като те чета и виждам,че всичко е наред.Отдъхвам си. Heart Eyes

Бубе,ти си прекрасен,слънчев човек.Много се радвам,че точно при нас се ''падна''.Да нацелуваш и трите принцеси.  Flutter Hug

Мери,наистина липсва,дано скоро да и дойде нета и разкаже как е минал рожденния ден.

Лека вечер.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Изабелка,няма думи,които ще те утешат.Една голяма прегръдка от мен.Нека почива в мир малката душичка! Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 00:18 от Mirkam

# 259
О, сега се сетих, че вчера се гласях да гледам комедията "Девойка французойка" ooooh!. Забравям и туй си е.
Бубенце, ако скъсиш разстоянието и успееш някога да се класираш за софийска среща, обещавам да дойда и аз. Все някакви други приоритети има.Whistling . А Калоян наистина си го глася за бебешки манекен и фотомодел. С цветовете - добре, ама тия размери... Много бързо сменяме номерацията Embarassed.
Mirkam, мога да ви метна няколко бурканчета, защото в неделя напълних всички контейнери на "Авент" и една дузина бурканчета с варена и пасирана тиква, моркови, броколи и карфиол. Отделно една част от кухнята съм я обърнала на бебешки магазин - наредила съм четири щайги с пюрета на по два реда. Редовно ги пререждам по видове и на едно изядено купувам три нови. Мъжът ми ме будалка, че можем да махнем книгите от рафтовете на библиотеката и да си ги редя там "по заглавия" Embarassed

# 260
  • Sofia

ДОБРО УТРО, МАМИ И ДЕЧИЦА
Бубе, няма начин да не си направим една софийска среща във Франция  Grinning Hug Ти само кажи къде да се чакаме и в колко  Wink
Намачкай и нацункай бубките и какичката от нас / и мойта много ми помага даже понякога ми е съвестно  Embarassed/. Тук разстоянията нямат значение.
yzida , слагам АМ във всичко, което приготвям /крем, грис/ също давам от половин месец и кисело мляко / понякога с бисквитки или просто за десерт/. Аз също се терзаех, че не е достатъчно АМ, но той не се засища само с него  и се наложи да прибегна до този вариант. Надявам се да не възникне спор за млякото, но откакто прочетох на кутията на Милумил 3, че съдържанието е просто пълномаслено сухо мляко  Shocked реших, че най-нахално  ни лъжат. Не смятам да купувам сухо мляко за 20 лв.кутията до две годишна възраст. Това за мен лично си е чиста търговия.
Разбира се, това  е мое мнение и не ангажирам с него никой.
Марти, според мен не бива да държиш детето гладно. Моят змей сутрин докато приготвя закуската е страшно нетърпелив. Просто му личи, че е гладен. Детенце само ще ти покаже кога е готово. Понякога и ние големите не ядем под час Wink
Това от нас за сега. Продължаваме с обиколките на стаята  newsm30 в търсене на нови, неоткрити кабели.
      Честито на днешните месечинковци

Слънчев ден и дъъълги разходки.

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 09:01 от kam4o

# 261
  • София
Добро утро Grinning
Бубе, извинявай, ако сме станали малко нахални и досадни с чепкането около теб, но бяхме леко объркани и за това така Hug. И аз се радвам, че пишеш при нас, защото си страшно позитивен човек и ни балансираш много често настроенията тук Laughing! Майка ми, баща ми и брат ми са във Франция в момента, но аз с тази малка фурия тук, все още няма как да се класирам да им погостувам. Другото лято, обаче съм там със сигурност Mr. Green Peace
Пух, страхотна си Joy Hug
За нашия режим няма и да пиша, че страшно ме комплексирахте Confused #Crazy
Лек ден за сега..после пак може да се включа Laughing

# 262
Добро утро
Поли честито ти проходило момченце (макар че помня че и на срещата каза че прави по някоя крачка)
Изабелка, аз давам Имунобебе (от седмица може би), но като казах на педи че искам нещо имуностимулиращо, тя каза: можеш да даваш, но няма гаранция че ще има полза. С две думи ми каза че ефекта ще е 0 каквото и да дам , но аз ще пробвам.
Хайде пак ме търсят

# 263
  • Варна
Добро утро и от мен  Hug
Честити месечинки на Свилката, Кристиян и Ния, да са живи и здрави и да слушат мама и тати   bouquet
Жаси как е Свилакта?
Нашият режим е следния:
7-7.30 кърма
10-10.30 супата от кухнята или попара
13-13.30 основното от кухнята + ако не му стигне от супата
17-17.30 десерта от кухнята
19.30-20ч кърма  и си спи до сутринта, той много отдавна спи по цяла нощ

Понякога дохранвам с АМ сутрин и вечер, преценявам по детето. Иначе ако не ходих на работа той се буди и към 8 и можеше да обеденя сутришните хранения, но гледам още да го кърмя и някой път го будя, какво да правим, това е за сега защитата която мога да му осигуря. И без това кърмата вече съвсем намалява, сутрин едвам докарва до закуската  в 10. Постепенно предполагам другия или по другия месец ще минем на 4-кратно хранене. Мисля за начало постепенно през 11 месец да заместя вечерта със кисело мляко с бисквити, а през дванайстия постепенно да обеденя към 8-9 ч. попарата и сутрешната кърма. И така да минем на 4-кратно и да го отбия към годинката. Така ми показва и детето.Но да видим, че ми се струва, че кърмата няма да издържи до тогава.....
Абе ние не сме давали риба, така се случи не съм го захранвала  Thinking и кухнята не дава, мислите ли че пропуска нещо важно   newsm78 Смятам да питам педи, но и вашето мнение ме интересува.
Ами Гале да така е, ама като не знаех, че това е прохождане, за мен беше да щъка стабилно, пък то  Mr. Green реално може би преди една-две седмици да сме проходили, но какво значение има, да е жив и здрав.
Бубе  Hug
Сенди познато ми е чувството, нали почнах работа. Ще ти липсва, няма как, но да видиш като се връщаш колко ще се радвате  и двамата  Wink
Мамо Ави и ние сме така като хапваме все нещо му даваме голяма ламя е  Mr. Green
Избаелка  сигурна съм, че първото ти детенце почива в мир и пази от горе вас с Евичка  Hug
Благодаря ти, че сети за нашите премеждия в родилното. Той Ники и сега си е дребен  Simple Smile И си го гледам какъв ми е бързак и се сещам, че пое въздух по късно и трябваше да се наблюдава до годинка  за някакви аномалии в развитието. И той сякаш миличкия сега се опитва да ми каже "мамо всичко мога виж ме и не се притеснявай" на мама душичката.
Исках още да пиша, да ме извинят които пропускам, но се олях, а работа ме чака. Лек ден на всички Wink По късно евентуално ще се включа пак.

# 264
Добро утро,
Бубе,дано наистина се установите накрая някъде та да си по-спокойна-но пък така си е друга забава Wink LaughingАма аз имам друга питанка-Във вас всички ли сте с буквата В? LaughingМного забавно ми се струва Hug
Изабелка-освен Имунокинда ,Ехинацея-също е с невероятно добри отзиви за имуномодулация /Счита се,че е едно от най-добрите натурални средства с благотворно влияние в/у имунната система/.а също и Енгистол-ние сега сме с него /да активира неспицифичните защитни механизми,особенно в случаите на грип и вирусни заболявания.Но като срърши опаковката ще и дам Имунокинд.
Съжалявам мила Hug
Вал,да не останем по-назад от Евичка,снощи тренирахме "стрелба с пиш в неопределена мишена от право положение" LaughingЧе и аз явно с ниска спортна култура-докато разбера,че сме приводнили спалнята и на мама крачола-бях убедена ,че репитира нов устен маймунджулък.Подсвиркване в стил Шумно се сипе струйката дъжд Wink
Пухка-обмислям смяна на итериора в хола,метни малко от вашата декорация за секция,че книгите не ми достигат Laughing
За вигантола-нашето педи ни каза,че не ни е нужен,фонтанелката ни е почти изцяло затворена.А него го взимахме за кратко-защото още Февруари почнахме с разходките.
За яденето-и аз си мисля,че децата си показват.А като няма Кърма,поне АМ да има до година и нещо.На каката го давах до 1г3-4м.
Нашето хранене:
6-7-АМ 210мл
9,30-10-каша или попара
13,30-14-зел.пюре от кухнята/чат-пат сме вкарали и месо ама не е често/
17-18-кисел с плод
21-21,30-АМ 210мл
а между храненетата давам понякога и плодове или солетки.
Но Мамо Ави и ние го подкарахме горе долу Педагогическата,вечер сме всички на масата и Ани винаги иска нещо от нашето.Но пък аз така или иначе готвя без запръжки,сол или силни подправки.Така че айде сега.
Ох айде после още ,че ме викат Hug

# 265
  • Sofia
Пухка, описала си нашата кухня със щайгите пюрета, които са на два реда и които чинно преподреждам и разглеждам ежедневно.  Mr. Green  Мъжът ми много им се дразни и все ме пита толкова ли не ги запомних че да ги прибираме вече, имаме вика от всички, искам вика като си сложа чинията на масата да вечерям да не се чудя от къде ще ми падне някой буркан в супата, а хляба да си го държа на масата а не в скута поради липса на място.

Бубе  Hug, ако съм те накарала да се почувстваш неудобно ме извини, не ми е било това целта, надявам се че си разбрала, да не ти се извинявам и аз като Роси в 10 последователни поста.  Grinning
А от франсетата съм много доволна даже, мисля пак да ги посетя така че ако междувременно си се закотвила някъде на близо да знаеш че ще дойда да те видя.  Mr. Green

Роси, как сте? Heart Eyes

Извинете ме ама какви са тези грамажи дето ги размятахте от снощи  Shocked Пух, кажи ми че обърка двойката с единица.
Ева няма режим храни се когато дойде, но да речем ако трябва да го опиша би изглеждал така +/- 1,2,3 часа:

07:00 - кърма, тя спи
10:00 - кърма, тук се приспива за сутрешна дрямка
13:00 - кърма, будна е
14:30 - пюре зеленчуково или месно 80-90гр, все още е будна
15:00 - заспива кога с цица кога без, личен избор, но не го броя за хранене
17:00 - кърма, полу-сънена е
18:00 - плодово пюре пак максималното количество е 80-90гр
21:00 - кърма, приспива се
24:00 - кърма
и от 24:00 до 07:00 имам чувството че нон стоп яде.
Мислех да въведа каши някакви, ама какви каши да въведа като тя все повече се закръгля и все по-квадратна става.  ooooh!

Честито на днешните месечинки, да са живи и здрави!   bouquet

# 266
  • Варна
Добър ден.
Черпя за нашата месечинка.И честити месечинки на другите родени на 12.

Ние вече сме добре,но не знам кога да спра антибиотика.Смотаната ни педи не ни е казала и сега съм в чуденка. newsm78
Нашия режим е горе долу такъв.В 5-6ч.кърма(ама малко),към 8.30- 9.00 попара с 3 сухара,към 12-13ч.пюрето от кухнята,към 17ч. кремчето от кухнята и накрая за приспиване към 20.30ч. кърма.Естествено и няколко пъти през ноща се кърмим.
Имуностимулатори не съм давала,но се замислям за Имунокинд.

Поли честито ви прохождане. bouquet
Изабелка съжалявам за загубата ти. Flowers Rose Flowers RoseКак е Евичка днес?
Това е от нас.Лек и слънчев ден. Hug
Ето една снимка и от нас.

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 10:46 от жаси

# 267
Добро утро.
Благодаря за поздравите по случай имения ден на моето слънце. Ето виртуалната почерпка която ви обещах, макар и да не можах да публикувам снощи:

и тук по-отблизо:

Честито на месечинките и на всички останали с повод, мисля някой размяташе дати за годеж?
  Wink

Като ви чета за захранването, и аз направо се комплексирам. Моята мома не обича точните часове за хранене, но се опитвам да предлагам сутрин, обед и вечер твърда храна, най-често от общата защото на това налита. Вчера хапна през деня малко кашкавал, после едно йогуртче, на вечеря супичка и таратор, с хляб. Да не пропуснем обаче най-важното - неограничения брой поцоквания от мама.  Embarassed

Изабелка, съжалявам мила за твоята рожбичка, която е горе на небето. Дано ви пази винаги.  Flowers Rose Flowers Rose Дано Ева вече ти е по-добре.

Да ви се похваля, подариха ми Кафе машина, Delonghi Cafe Treviso , много е готина. Сутрин вече с кеф отивам да правя кафето.  Това ми е предсрочен подарък за Рождения Ден, който е другия месец. Ето я:

Мислех още нещо да пиша, ама ми исфиряса от акъла. Отиваме като се наспи бебата на консултация, до час се надявам пак да драсна 2 реда.
Бубенце миличка,  Hug . Думите са излишни.

# 268
  • sofia
Здравейте!
Много сте изписали, докато изчета..
Лейди, честито ти проходило момченце! Много е мило, знам.
Анитка, добре че зачекна темата за храненето, че и мен нещо този месец това малко ме притесни. Нали нашия бебок вместо да качва, той този месец беше свалил и сега съм твърда и бутам пюрета без прошка. Та нашия режим е следния, кърмя през 3 часа денонощно, и давам на обед 120 гр (от малките бурканчета) зеленчуково редувам с месно пюре, следобед - 120 гр плодово , и след това по 120 гр оризова каша. Този месец смятам да е на трикратно хранене с твърда храна, а от другия на четирикратно. Тенденцията ми е до края на месеца да стигна до едно малко бурканче от 190 гр твърда храна.  
За имунностимулантите - не давам, а и не смятам да давам в близко време. Смятам, че основата на добрата имунна система е правилното и пълноценно хранене.  Кърмя (не мога да си представя по-добър имунностимулант от кърмата, а и никои не може да му убеди в обратното) и смятам да го правя дълго време. Когато вземе да яде по-добре, да порасне, да въведа всякакви храни  ще акцентирам на плодове в суров вид, мед, овесени ядки, млечни и т.н. Ще се постарая в дневното меню да присъстват в балансирано количество всички необходими дневни дажби храни за съответната възраст.  Опита ми с голямото дете от най-различните имунноситумалнти от аптеката е - при нея нямаше никакъв ефект, или е бил съвсем минимален, нищожен! Така че, вече сменям курса.
За съжаление, децата тръгвайки на ДГ, всички боледуват -  само тук от форума съм чела за две такива, които не боледуват?... Няма начин да не се мине през този трънлив път, но така се изгражда имунитета срещу досадните вирусчета, сополи, кашлици...

Драгонче, честито! И аз си мечтая за една кафе-машина, ама скоро няма да ме огрее. Карам си с добрата стара кафеварка.
Жаси, по принцип АБ се пие минимум 7 дни, 10 май е оптималния прием. Но, все пак, нека педи се изкаже. И след това, пак да напомня, без да натрапвам мнението си, един възстановителен курс на чревната флора с пробиотици, консултация пак с педи!

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 09:59 от emi_bademi

# 269
Добро утро  food010

Честити месечинки на Свилен,Кристиян и Ния!!!

После пак Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт