Здрави да бъдат февруарските деца, желае всяка мама от душа!

• 22 934
  • 285
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!

Честити месечинки на бебоците!

Момичета гледахте ли това вчера: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=121209

Аз малко се попритесних, защото Ина от известно време има мастно топче на едната гърдичка. Утре сме на консултация и ще питам доктора.

Иначе аз се опитвам да вкарам някакъв режим на Ина, но не се получава съвсем както аз съм си го решила... караме го на кърмене, на обяд пюре, след обяд, пюре или каша, вечер хапва с нас, каквото и дам ...

Бубе  Hug

Хайде, ние ще поизлезем малко, тя като се събуди от сутрешната си дрямка.

Хубав и усмихнат ден на всички!

Hug

# 271
  • София
Добър ден Grinning

Жаси, много хубаво момче е Свилката  Grinning

Драконче, хубава торта с още по-хубава именичка Grinning Да ти е жива и здрава Grinning

Алинка, дано не е това мастното топче при Ина.

ЕмиБадеми, много хубаво си го описала това с хранителния режим, успех при изпълнението. И аз съм "за" здравословно хранене, опитваме се, но често предавам фронта- и по отношение на нас и на Георги.

Анита, аз не виждам нищо притеснително от неяденето на попара. Ако държиш на маслото и сиренето винаги можеш да ги вмъкнеш в пюрето/супата, а от малко каша детето си набавя необходимостта от житни. Мое мнение.

Ние утре очакваме нашата баба Grinning. Милата, ще я разкараме 160км, защото й купихме билет за концерта на Лили Иванова Grinning И понеже няма начин да иде сама ще ходя и аз Grinning Таткото ще си спретне една казарма у нас за няколко часа Grinning Сега цедя мляко- за 48ч имам 100мл, до утре следобяд трябва още толкова- мноооого трудно и досадно...

Ставам да сложа малко ред, че е ужас у нас Grinning

# 272
Здравейте, милички!
Алинка - този репортаж ме изуми  Shocked не го бях гледала и сега съм буквално в шок.....след малко отивам да "прегледам" Габи.....
Драгонче - кафемашината е просто уникална Peace имам същата от две години и не признавам друго кафе....със здраве да си я ползвате!

Бубе - радвам се, че си сред нас Hug Иначе напълно споделям чувствата ти за форума, защото и ние досега сме обиколили три града - в Пловдив за 5год.(студентка)  - страхотни приятелства създадох Heart Eyes....после в Благоевград 5год( мъжа ми работеше там) - пак невероятни приятели Heart Eyes.... сега сме в София вече 6-7год и не мога да се похваля с много приятелки Sad  Тук всички са някак по-затворени и забързани...знам ли и аз.....затова вас ви чувствам най-близки Hug

За храненето....нашия режим е:
6ч. -АМ( около 180-200гр.)
9,30- 10ч. - попарка (овесени ядки с плод. пюре или кис.мляко с бисквитки) - редувам ги
13-13,30ч. - зел. пюре или месно
16,30- 17ч. - каша с плод.пюре или кис. мляко с бисквитки
20-20,30ч. - АМ(около 180-200гр.)

Аз обаче съм в чуденка дали не е време вече да давам нещо по-солидно за вечеря newsm78.....
Имуностимуланти не давам, Вигантол - отвреме на време по една капка, но най-често забравям Embarassed
Честито на днешните месечинки!   bouquet

# 273
  • Sofia
То това остана сега да гледам кокошки на балкона, нали уж контрола над детските храни е доста висок, дрън-дрън, да бяха казали поне с какви пюрета е хранено детето, какво чисто журналистически обобщиха всички детски пюрета под един знаменател.
Аз като мариновам пържолите ми е гадно, пък какво остава да влизам в ролята на палач.  Stop
Когато бях малка баща ми купи няколко кокошки и петел за двора, комшиите се оплакаха от петела и го пуснахме на свобода, а кокошките разхождахме с каишки като кучета, имаха си имена и умряха от старост, съответно всяка си има гроб в същия този двор.
Знам че тези в магазина са също от този вид пернати, но някак си не съм ги познавала и не съм се обръщала поименно към тях.

Драконче, честита машина с кеф да си я ползваш!
И тортата е разкошна  Grinning, все те питам ти ли си майсторката на тези красоти и все ме пропускаш.

Жаси, голям сладур е Свилен!  Grinning

Аз допълвам, че тук някакви постове ми се губят и не съм ги видяла.

Къде е Евелинка, не се ли изучи вече?

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 12:19 от Valeria

# 274
Валерия, тцъ, изобщо не съм объркала двойката с единица. Хапва си човекът стабилно, ще ни изяде и ушите Mr. Green. В най-скоро време очаквам вносителите на пюретата Gerber и на кашите Plasmon и Blevit да ме намерят и да ми връчат златна клиентска карта. Хапваме каши и на HIPP,Milupa и Milasan, но от тия две марки винаги имаме две неотворени кутии в наличност. А мъжете ни много знаят Rolling Eyes. Изобщо не са в час каква ценна информация се добива, като се четят етикетите на бурканите. Моят мъж преди няколко дни цъкаше с език - Калоян си разпръснал играчките и работи нещо, аз съм седнала по турски пред щайгите и съм разхвърляла пюретата около мен. Вика: "Добре си играйкате двамата." А за напомпването от кашите не съм толкова сигурна, че е така. Това според мен е останало от едно време, когато са се правели каши с брашно. Съвременните имат много ценни съставки, а и са вкусни.
 #CrazyАбе тоя мой син се чална нещо. Стои пред аквариума и вика на една едра риба "тате", "тате". То верно му е такава зодията, ама чак толкова...
АлинаPraynig всичко да е наред. Не се самонавивай, докато не я види докторът Hug.
Жаси, сладък, та сладък Heart Eyes
thedragonbg, чудна торта. Не ми казвай, че ти си я правила.
Еmi_bademi, напълно споделям мнението ти за имуностимулантите, но ако ве кърмех, сигурно щях да се заинтересувам сериозно какво да давам.
Време е да ядем. Чао засега. Hug

...Готови сме. Натъпка си тумбачето и започна да търка очички. Имам час и нещо на разположение да отметна служебните задължения, но първо да честитя месечинките:

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 13:51 от Puhka

# 275
Здравейте милички,
Отчет от нашата вчерашна консултация 9750гр(+550) и 77см(+1). Педито каза “добро общо състояние”. Но заради, продължаващия да свири нос, кашлицата и обрива по лицето, ни изписа Фенистил капки(10дни).Колебая се дали да й ги давам, моля споделете, който има опит и наблюдение за това лекарство. Никак не ми се иска да си превръщам детето в опитна мишка-да пробваме от какво ще мине Cry.
За храненето – много е трудно да се опише – режим никакъв. Основната ни храна е кърмата, по всяко време, в това число преди, след и по време на яденето на твърдата храна. През нощта броя на кърменията са от 1 до 5-6 пъти, това зависи дали сме заспали съответно в 24часа или 21-22часа. Рядко заспива без да е на гърдата ми, може само да цокне 2-3 пъти и вече да е заспала. Досега съм давала зеленчукови, плодови и местни пюрета и каша. Опитвам се да въведа някакви часове, но никакъв успех-започвам да давам зеленчуковото/месното пюре – в 10ч, и 100-те гр., които едвам притиквам са на няколко пъти.В зависимост от това кога го е изяла, вече давам плодово пюре, ако не е много късно давам и каша. След банята, докато заспи може и 5 пъти да се кърмим. Тези дни ще се пробваме с попарата – решила съм да е с козе сирене.
Ще започна да харесвам рекламите – докато текът имаме най-голям успех с яденето и на Слави е страшна фенка – гледа го като хипнотизирана и големи усмивки му раздава. Майка ми  вика “дали Слави предполага, че има толкова малка, едва 9-месечна, фенка”
Преди бяхте коментирали, но не помня - освен с краве, какво друго, масло мога да слагам в приготвянето й.
От известно време придобиваме още един лош навик, поне досега което попаднеше в устата биваше погълнато, не плюеше. Сега се опитва да повръща като започна да я храня и 2 пъти и се отдаде.
От каква птица са жълтъците, които давате?Казаха ми че пътпъдъчите били нискоалергенни.

Бубе – разбирам те какво е да си тикаш сама количката(това казано и пряко и преносно). Сега съм си в родния град и имам компания, но след някой друг месец, живот и здраве и аз ще съм отново в това положение. А ти си имаш и каката. Хубаво е, че поне виртуално си сред нас.

Честити месечинки на Свилен, Кристиян и Ния.

Жаси, май до сега не съм ти казвала, много хубаво име сте избрали. Нашият татко се казва така, а моите родители са щели така да ме кръстят, ако съм била момче Grinning. Надявам се при вас проблемите да са си отишли безвъзвратно. Много здраве за сладуркото  Hug.
thedragonbg – много е хубава и лъчезарна вашата кака, а за тортата ви просто нямам думи – страхотна е, една такава свежа, носеща пролетно настроение. Страшен художник си.
 Алинка, много се надявам и моля всичко да е наред с Ина. И аз карам предимно на купени пюрета, защото си мислех, че се осъществява контрол -поне там. Аз досега месни съм давала на Нестле, Гербер и Семпер и Сънвал. Ние правим най-доброто на, което сме способни за нашите съкровища, моля се и Господ да ни закриля.
 Пухка, щях да се подмокря от смях”... Стои пред аквариума и вика на една едра риба "тате", "тате".

Тук времето е ужасно и днес няма разходка за нас и за това аз съвсем се улях с писането.

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 276
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МОЯТА МАЛКА ПРИНЦЕСА ЙОАНКА !И НА ВСИЧКИ ДРУГИ МЕСЕЧКОВЦИ!ДА РАСТАТ МНОГО ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ!

# 277
Пак съм аз, понеже малко писах преди Wink, отново се включвам.
Динели, мила честити 9 - месечинки и на вас  bouquet.
thedragonbg - паролата за таблицата същата като на албума със снимките ли е?Usse:fevruarki li e?

# 278
  • София
thedragonbg - паролата за таблицата същата като на албума със снимките ли е?Usse:fevruarki li e?

не съм thedragonbg, но отговарям:
паролата е като на пощата ни, а user: fevruarki@abv.bg

ако не успееш прати мерките на лични и ще ги въведа

# 279
anita7 - Благодаря. Навременно включване.    bouquet
dar77 - вече ви въведох мерките  Embarassed . Мерси за тортата.

Е, ние също бяхме на консултация днес, станала е 7300 и 70 см, прираст + 300гр и +3 см. Добре сме си. Буйна и жизнена, добро общо състояние. После обикаляхме по задачи и по едни банки, та милата се саклетиса, ама нямаше начин.

Алинка не се самонавивай мила, останалите мами също... Може да е нещо съвсем безобидно, нека го види квалифициран специалист и тогава. А за статията нямам думи, лошото е че навсякъде вече става така. Наливани с хормони и препарати плодове, зеленчуци и меса. Да не знаеш какво ядеш.  Sick

Valeria, Puhka - да милички, тортата която показах, предните също са мое произведение. Благодарение на момичетата от "Тортената тема" които ми дават много идеи, стимул и кураж да се занимавам.
Мирка Ив. - щом като имаш същата кафемашина, да те помоля да дадеш идея за свястно кафе което да ползвам. Като за първия път за проба взех някакво на Tchibo, но нещо слабичко ми се видя, не съм сигурна от кафето ли, от дозата ли, от натъпкването ли?.... Пиши ти на какво си се спряла.

Довечера пак.

# 280
Момичета, привет и от мен.
Не съм писала, че много ми беше зле тези дни. Извадиха ми мъдреца, болката беше неописуема. Манипулацията продължи 1ч и 20 мин с две упойки плюс нимезил. Корена му беше като кукичка. Страхотия, направо не искам да си спомням, вчера не съм ставала от леглото, добре че имам най–грижовния съпруг до себе си.

Рая продължавам да я водя на физиотерапия. Казаха че има подобрение. След процедурите миличката спи цели 4 часа без да се пробуди.

Бубке, Бубке издебнахме те.  Hug
Честити поводи на всички празнували имен ден, на всички месечинки и на годишнини от сватби и годежи.
Изабелка  Hug
Драгонче, торта чудо, браво.

Алинка, спокойно, няма нищо нормално в нашата страна, нали си знаем всички, надявам се да се притесняваш излишно.

До скоро.

П.С
Марти, името ТЕЯ е суперско.

# 281
  • Пловдив
Здравейте ,милички!
Драгонче,чудесна торта,а каката ти е голяма сладурнка.Благородно ти завиждам за ентусиазма,който влагаш за майсторенето на тортите.аз вече споменах ,че с кухнята не сме много много на ''ти''.
Дар-и ние се борим с около 2 месеца с едни обриви-приличат на мехурчета в началото като излизат и после се излющтват.При трима кожни бяхме и никой не знае какво му е.Обривите сега взеха да се разрастват и става още по -зле.Та мисълта ми е ,че изпишат му кортикостероид и работата им готова #Cussing out,едната му изписа въпросните капки.За тях знам,че не бива да се позлват дълго време(Ефросинка е фармацефт,може по-добре да обясни Flutter),аз давах 5 дни-ефект-нулев.Сега последно отидох при една хомеопатка,да видим дали ще се повлияе.Писах и във форума на д-р Слънчева,тя предполага,че става въпрос за алергия,но ме посъветва да се направи бактериално изследване.Вие правили ли сте такова?Аз другата седмица ще търся час при алерголог Sad
Пухи Hug Hug Hug,нищо няма да ми даваш.Да не подяждаме момчето,че виж как добре си хапва.Пу-пу.Аз много му се радвам.
Жаси,Свилен е голям сладур!!!Дано всички болести ви забравят.
Галка,много е гадно това,което си изживяла Confused.Е, поне го няма вече гадта Wink.Поздравления за Рая.Всичко ще бъде наред.

За количествата и ние не приемахме преди по-големи грамажи-максимум 80-90 гр,но после изведжъж почна да си хапва по 190 гр-сега по толкова яде ,понякога ,ако не му харесва и по по- малко.
Момичета ,ако има майки,които готвят или са готвили за по-големите си деца бихте ли споделили някои рецепти,съвети и т.н.За такива зелени като мен би било много полезно.Благодаря.

Честити месечинки на всички бубички днес!!!

п.с-отивам да се отдам на новия епизод на ''Heroes'',докато малкия спи Mr. Green

# 282

Честити месечинки на всички днес ..Много да са здрави и щастливи,послушни и умни.. Hug

Момичета ,благодаря ви ,на всички ,много сте ми мили и близки...  bouquet
ПУХКА...за теб.. Heart Eyes

Гала,на мен ми извадиха и 4-те наведнъж,няколко дни не говорих ..хаааа,за радост на таткото  Laughing пиех много сокове и течности,повече не можех да си отварям устата,беше супер шоу,на децата им тананиках само песнички и размахвах пръст като правеха нещо забранено.. Crazy
Надявам се да ти мине бързо.. Hug
ДРАГОНЧЕееее страшен кулинар си...И честита машинка ,с кеф да си пиеш кафенцето..

Оставям ви ,излизам на разходка самичка отново,а ето ни да видите как изглежда нашият рейс... Crazy

ВАЛЕРИЯ..все забравям да  питам къде живееш в София ,ако е удобно разбира се ,може и на лични.. Grinning

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 16:16 от бубето 29

# 283
Честито на всички Месечковци Hug.Да са здрави  и щастливи бебоци Praynig.Аз като мантра всеки ден това .....да са здрави-ама то по-важно нява.
Момичета за Имуномодулаторите-ами все пак тези които вече не кърмят,трябва да се подсигорим по някакъв начин.Никой не казва,че няма да се разболяват от тях-но целта е да се справи организма възможно най- добре и сам.
Макар ,че сега съм в една чуденка.Нашето Педи малко си избира на кой каква информация да даде.Имам една доста богата приятелка която ползва същата педиатърка,вчера като ходела за децата и казала ,че имало някаква ваксина с/у ангини и пневмонии която се слагала еднократно и струвала 140лв?!Някой чувал ли е подобно нещо?
Дар_77-Ани пи Фенистил капки,то е антихистамин.Явно заради обрива са ви го дали.Ама не знам какво да ти споделя newsm78,ние го пихме като продължение на Урбазона-не сме имали проблеми с тях.
Алинка,може просто да има повече хормони още от теб,или от кърмата.При новородените момиченца нали е нормално дори някои да имат като менструация първите дни.Не се тревожи излишно мила Hug,дано само си се страхувала напразно. PraynigИзвинявай ако е малко нахално,но ти от това ли се притесняваш тия дни?Доста угрижена изглеждаше.
Гала, Hugзлато добре че вече е назад.Ама си е кофти работа Confused
Драконче,  Flutter Hug  bouquet  chef за тортите.Е как ги правиш тия фигурки-супер са?Това с тесто от пудразахар и масло лие ,или някаква кулинарна тайна дето не се издава Hug
Бубе,имам си дружка със същия рейс-само,че само мъже вози вътре,ама пък каката им е отстрани като при вас.А пък какъв екстериор само....опитах да свирна,ама нещо тц-не става в нета Heart Eyes Hug
Миркам,дано се оправите мила Praynig Hug
Марти и за съм голям фен на това име Grinning,макар че исках Ани да се казва Дария или Тея-нашия тати отсъди Анна Hug,и сега сякаш всяко друго име щеше да и е чуждо.

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 15:47 от Кас

# 284
  • Sofia
thedragonbg утре отговаря за кафенцето, а какви тортички прави   chef......  Crazy                 /и аз си мечтая за една такваз машинарийка, че нашата се счупи... ще пиша на добрия старец  smile3523/

Ние пропуснахме разходката днес. С температура сме. Каката вчера спря да пие АБ. Таткото още пие сега остава и малчо да почне.  Confused Дано да е от зъбите искрено се надявам. Предните два се много подути. Сега спи. Ще видим като стане какво ще е положението.
Гала, важното е, че неприятното е вече зад гърба ти. На моя кум също му извадиха и 4-те мъдреца наведнъж  ooooh! Почнали да се развалят още преди да излязат.
Бубе, може ли и ние да се присъединим към ушковците  Laughing
http://www.kam4o72.snimka.bg/album.php?album_id=302371&pid=8856385

Момичета, включих се, защото виждам че коментирате разни противоалергични капки и т.н. Искаше ми се да споделя следното. Всички тези неща не лекуват алергията те само подтискат проявите и.
Ники първо ми направи обрив до ухото голям колкото стотинка. Ту се зачервяваше, ту избледняваше, но стоеше там. Пробвах какво ли не. Изписваха ни и кортикостероиди. Щом мажа с тях-няма обрив, спра ли се появява наново.
Някъде към годинката обрива изчезна, но след една ударна серия от два антибиотика по 10 дни се появи прозрачна задна хрема и кашлица. Кашляше на пристъпи сутрин и през нощта. Беше кошмарно. Не сме спали по цели нощи.
Изпили сме кофи Фенистил, Кларитин, Хисманал, Зиртек и какво ли не.Няколко пъти се стигаше и до урбазон.
Накрая по съвет на една лекарка махнах всички килими, пердета и стари дивани за ужас на бабите и дядовците. У нас стана като лазарет, но детето спря да кашля. Сега съм върнала само пердетата. 
Общо взето съм противник на всички тези  лекарства. Нищо не лекуват. Само намаляват симптомите. Давайте ги само в краен случай, ако е неизбежно.
По-скоро, при съмнения за алергии търсете причината, а не тъпчете децата със сиропи.
За имуностимулантите подкрепям изцяло Еми Peace Peace Peace
Цитат
не давам, а и не смятам да давам в близко време. Смятам, че основата на добрата имунна система е правилното и пълноценно хранене.

Жаси, чудно момченце си имаш. Heart Eyes
Мери ще се включи направо от новата къща май... newsm78,
а Евелинка, чак като донесе торбата с шестиците. Grinning

Спокойна вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт