Здрави да бъдат февруарските деца, желае всяка мама от душа!

• 22 929
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Страхотно заглавие, дай Боже здраве за всички и най-вече за малките ни сладки бебочета.

Чара,Камен ми напълни душата, какви уверени безпогрешни първи стъпки - да но всички крачки в живота му са все такива и все така да е усмихнат Hug.
Ефросинка, ние бяхме така както ти описваш, точно преди месец, една вечер беше голям кошмар - писъци и чудо, не искаше да суче и газове(почти постоянно присъстват при нас, нали не се научи да суче, както трябва предимно предното мляко) имаше милото, взехме й Еспумизан и този път подейства, след това й дадох още няколко пъти. Дано да премине и при вас така бързо.

Ние сме добре, в смисъл че е доста жизнена, весела, няма Т, но все още има хрема, като я кърмя я чувам как диша шумно и кашлицата продължава, суха е и вечер е повече. Ох, кога ще свършат тези болести по безценните ни дечица?

Валерия, това за кисненето на краката на каката сериозно ли, го пишеш? Защото Диана доста си криви крачетата, особено дясното. Тя е от едрите бебчета, преди месец беше 76см. По тази причина и аз не я пришпорвам да ходи, но тя сама си обикаля кошарата, от както беше на 6 месеца и половина и все права иска да стой. Слагам я на земята да пълзи, а тя се добира до първата упора и се изправя и тръгва.

Мамо Ави, мога ли да те помоля, когато имаш път към този магазин(в който продават Fisher price), да провериш имат ли преносимото столче за хранене(вие,ако не греша, имате такова) и с каква цена е. В Русе никъде го няма Sad. Благодаря ти предварително. Много ми е харесало това столче, и ако го има ще "рекетирам" свекито да ни го прати.
Честити 9 -месечинки на Мира,  Александра, Соня. Василена  bouquet

Само положителни емоции и много  Hug

# 46
И аз го знам като прощъпулник, но според правописния ми речник е прощъпалник. Все едно, да допринеса малко за ритуала. Отнякъде си бях копирала списък с предмети. Не съм го редактирала, пускам го така, както си беше, а всеки може да си го дообогати и редактира (примерно на мен ключовете не ми правят никаква асоциация с пилот и моряк Thinking):
1. Отвертка – техник, майстор
2. Кубче – строител, архитект
3. Елка – инженер, програмист, компютърен специалист
4. Матрьошчица /вместо шахматната дама/ – шахматист
5. Часовник – часовникар
6. Молив – художник, рекламен специалист, декоратор
7. Фотофилмче – фотограф, видеооператор
8. Конец – шивач, моделиер
9. Огледалце – гримьор, козметик, бижутер, фризьор, фотомодел
10. Черпак – готвач, дегустатор
11. Чаша – барман, сервитьор
12. Топка – спортист, футболист
13. Касетка – музикант, певец, композитор, дисководещ
14. Плюшена играчка – актьор, кукловод, танцьор
15. Палмата – озеленител, градинар, земеделец, ботаник
16. Рибата – зоолог, работник в зоологическа градина, фермер
17. Книга – учител, библиотекар, филолог
18. Химикалка – писател, преводач, учен
19. Вестник – журналист, репортер
20. Ключове – шофьор, пилот, моряк
21. Айфелова кула – пътешественик, откривател, географ
22. Спринцовка – лекар
23. Паста за зъби – зъболекар
24. Шишенце с капки – аптекар
25. Монета – златар, продавач, бизнесмен, банкер, финансист

Пак аз - Еми_бадеми, с темпото, с което се "скубя" май и аз скоро ще опра до "въшливата" маска с газ, мас и оцет Sad.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 16:13 от Puhka

# 47
Здравейте, милички!
Честито на Чара за проходилия малък мъж!  Heart Eyes Да е жив и здрав и все така пъргав!
Честито на малките госпожици Соня, Василена, Александра и Мира, които днес порастват с още един месец!  bouquet
Радвам се, че днес новините за болничките са добри Hug Дано вече да няма болести и за бебчетата и за мамите!
Кат - колажа е невероятен, благодаря ти за положения труд Hug
До после Hug

# 48
  • Sofia
dar77, аз сериозно го пиша, но и тя си беше със сериозно криви крака, под формата на буквата "О" и стъпваше не на самото стъпало а от страни тъй като не можеха да и се съберат краката, за да и се изправи стъпалото.
Пътека до Горна баня бяхме направили, снимки правихме, кой ли не я преглежда, мнения различни имаше, но като цяло повечето бяха единодушни, че ранното поставяне в проходилка също си е казало думата.
В Пловдив в ортопедията също я водихме, там пък гащи някакви искаха да и правят и казаха, че рахит била прекарала, абе при колкото лекари я заведохме толкова и мнения чухме.
А за ореховата шума в Горна баня ни казаха, че имало такъв бабешки метод и да го пробваме, ако не помогне поне нямало да навреди, но че трябва постоянство всеки ден бани по 20мин с орехова отвара, не искам да ви казвам това как цапа просто, а лятото излизах на разходка с ножица в ръка, за да събирам листа от орех и да суша за зимата, добре че живеехме в мансарда та имаше място в изобилие къде да си постилам треволяците.
Честно казано не знам от какво и беше, но се оправи и сега краката са и като на газела, но тогава ми се виждаше много страшно.
Ави, лекувай се и аз нещо съм болна от вчера и гърло ме боли, но не пропуснах да си хапна сладоледената дажба, то нали клин - клин избивало, а да видим.  Grinning
Захванала съм се да си майсторя нещо, много отдавна не ме е налягала музата и онзи ден за ужас на половинката ми изкарах един шкаф с платове и отворих машината в средата на стаята, като и ако стане ще ви се похваля.
Еми, засърбя ме главата  #Silly има ли вече препарати с които да се намажеш без да се правиш на алхимик? Преди години бях първа писта на въшките, но нашите решаваха въпроса кардинално като ме подстригваха до кожа, сега ако хвана от някоя мома не съм сигурна дали ще ми е много хубаво да се подстрижа пак така, не за друго ами зима иде.
И да те питам също така ти ли беше разказала за куче, което ви е нападнало пред вас /или бъркам/, какво стана щеше да го снимаш и да го пращаш някъде, има ли някакво развитие изобщо?

# 49
Ей,така се зарадвах за Камен ! Честито   bouquet Сигурно е много вълнуващо да си видиш човечето как прави първите си самостоятелни крачки в живота  Heart Eyes

Алекс и Роси как ли са днес,знаете ли?Дано е без температура детето  Peace Ева е добре, активна,обаче от сутринта си дърпаше много ушите и нервничеше.Натиснах и ухото,и така изпищя че немога да я успокоя.Грабнах я и пак тръгнахме по доктори  ooooh!
Оказа се че имаме екстра към гнойната ангина - гноен отит.Айде изписаха и пак един куп лекарства,капки,сиропи...чудеса.Толкова много станаха че ще взема да ги объркам вече.Така ми се иска по-бързо да минава времето и да ми се излекува детето  Confused  

Хайде,лек ден на всички  Hug

ПП“Дар от тези столчета на Фишър праиз знам че ги предлагат в Хиполенд.

# 50
# 51
  • Sofia
Изабелка, то край няма тази вашата одисея бе!  Tired
Добре че си успяла да я хванеш навреме и дано се повлияе бързо от лекарствата и да и минава вече!  Hug
Моята Ева вечно си дърпа ушите, доспи ли и се почва да ги опъва, а като се приспива си мушка палеца в ухото и натиска, ако съм забравила да и изрежа ноктите си прави кървави рани, не знам какво е това чудо с ушите.  ooooh!
За лекарствата аз откровенно си признавам, че си правя списък кое в колко часа се дава и си го мушкам в джоба та да ми е близо да си се подсещам, иначе съм ги объркала одма.

# 52
Само за малко се включвам, а никак не искам да ви притеснявам Sad  Продължаваме с Т! Изкарахме тежка нощ! След час ще ходим на лекар! Незнам какво става - 48 часа пием антибиотик а ефект никакъв! Много ми е свито, а и не искам да ви тревожа и вас.
Изабелка дано Ева оздравее най после! Hug
Чара, Камен е страхотен! КАКТО И ВСИЧКИ НАШИ ДЕЧИЦА!
Довечера ще пиша повече..
 Praynig Praynig Praynig

# 53
  • Sofia
Роси, стискам палци да започне да се оправя вече Алекс!  Hug
Сигурна съм че ти е свито, ама дръж се, че има нужда детенце от теб!  Hug

# 54
  • Варна
И аз се включвам набързо след прегледа при педи.На антибиотик сме вече.Имаме зачервено гърло и възпалени ушенца,а аз се чудя в сряда защо това дете се дереше от рев и не искаше нито в количката,нито на ръце ,нищо.Надявам се вече да се оправя,че направо съм полудяла от недоспиване и т.н.Поне да свалях някой друг килограм,а то даже и качвам от нерви.
Роси бързо да се оправяте и вие,че е много гадно да си гледаш болно детенцето и да не можеш да му помогнеш с нищо.
Изабелка и вие също.

# 55
Роси, Изабела, Жаси и всички други, стискам палци бързо да се оправят мъниците!
Кураж майчици!

Hug

# 56
  • Sofia
Аз като дежурна тук в темата, обаче Жаси оправяйте се и вие   Hug, много гадно с тези болести и днес пак рязко паднаха температурите на вън, аман от това шантаво време.

# 57
Ох,като ви чета и ми се свива всичко и на мен  Sad Роси незнам какво да ти кажа мило,ей така се пуках от тревога и аз.Нашето продължи около 48 ч и се разбра причината,а вашето се проточи и повече. Правихте ли на Алекс кръвни изследвания,урина..
Единия ни педиатър в началото се съмняваше да не е инфекция на пикочните канали (защото нали нямаше никакви други оплаквания освен температурата),и правихме изследване на СЕДИМЕНТ по webb.При него броят левкоцитите в урината и показва ако инфекцията идва от там.Доколкото си спомням ми каза нещо,че за това се дава антибиотик от рода на Гентамицина иначе други можело да не повлиаят.Може и да говоря маалко наизуст,но не съм медицинско лице. Моля се малкия да се оправи по-бързо.
Жаси,и Свилката да се оправя.Тези възпалени уши много ги мъчели децата.Аз днес бях на УНГ,Каза ми да давам също  Панадол и Нурофен,особенно вечер.Тогава били най-силни болките.И сутрин също. И да слагам някакво затоплено парченце на ухото,да облекчава.Ние поне хванахме проблема в начален стадий,дано се размине по-леко.
Ей това топло време беше нож с две остриета.То хубаво и приятно за разходки,ама и райска среда за вирусите  Shocked

# 58
Алинка изправи ми се косата с тези филмчета  Shocked Благодаря за инфото.Честно да си кажа,аз също не поставям столчето правилно.Крайно време беше да гледам нещо такова и да ми се набие в главата.

# 59
  • ВАРНА
Здравейте.
В това ужасно време сме много активни.
Обаче тия болести  Close Close, ужас. Няма ли да дойде пролетта и лятото, че поне да няма болнички.
Жаси, цял следобяд ли киснахте пред кабинета  Rolling Eyes? Как е Свилка сега?  Hug
Роси, пиши като се върнете  Hug
Алинка, сега ще разгледам. Мерси.
Дар, не съм Мама Ави  Crazy, но и ние имаме такова столче. Аз го купих във Варна от Тойтаун, има ги и в Хиполенд. Цената е около 80 лв.

Аз пък днес си стоя цял ден по пижама в къщи и вече не ме свърта. Емо на обяд спа само 30-ина минути и преди малко се трупяса на любимото си място, в люлката ЦЪК. Снимката е от преди 3 дни, но и днес беше така.

Емчи пак се събуди след 30 минути, май влиза в нов режим  Rolling Eyes, поне изглежда свеж и не мрънка.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 17:53 от de3demonka

Общи условия

Активация на акаунт