Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 699
  • 497
  •   1
Отговори
# 135
_Alexandra_ ще я напиша утре Simple Smile

esy, и аз бих минала на Дюкян ако някой ми готвеше и сервираше гозбите така, като теб Wink

# 136
geleva ,рецептата е на Фукла
 ето я  ,
но аз малко я промених: дъното на тавичката я намазах не с 1 пакетче масло, а с малко олио;
ябълките нарязах на не прекалено тънки резенчета и отгоре наредих нарязан локум; в блата добавих 1 бакпулвер и 2 ванилии; освен канела добавих и счукани 2 цветчета карамфил /идеята я взех от sea woman /- получи се наистина много добре  Peace
Бъни , аз обичам бистри , ароматни, незастроени супи и затова винаги си заделям преди да добавя застройката за другите  Crazy , а поничките сама ги правих по рецепта на gaby_s
ето я , само че глазурата въобще не ми се получи... Embarassed и моля Ви, ако някой знае как се прави глазурата от снимката /за снимката от рецептата става въпрос/ да ми каже... МОЛЯ... Praynig

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 01:38 от nela_66

# 137
Милен@, тортата е трепач! Ягодова... Crazy

_Alexandra_, честит рожден ден! Да си здрава и много щастлива!  bouquet Чудна тортичка! Peace

Само не мога да разбера, как може половината хора тук да са на диета!?! Ми че аз тук съм си все гладна... Rolling Eyes От утре съм се зарекла, когато сядам да разглеждам тази тема - само с купичка плодове. Иначе няма как да се отслабва сега... Rolling Eyes

polin_a, питките и суфлето са чудесни! И за десерт... - малкият сладкиш Ник! Мнооого е сладък! Heart Eyes

# 138
yagodka, питките и десерта наистина са чудесни, суфлето нещо не ми се получи. Но не е виновна рецептата или авторката и - denitsa - благодаря и, а това, че го направих със замразени тиквички и стана една каша. Пожелавам ти най-сладкото сладкишче и на теб! Суфлето че не било станало - голяма работа Laughing.

# 139
С голямото ми вече момиче Laughing благодарим на всички за милите пожелания newsm51
Бъни, първата реакция на малката като видя тортите е да хване украсата отгоре
Krische, покритието е от бонбонките marschmallows. Храстите са пластмасови, нямах време да майсторя сама украсата
Диди, това парченце е за теб

# 140
  • Някъде на път....
Добър ден!  Hug
_Alexandra_, страхотна тортичка си спретнала!
Lois, много красиво меню!
esy, дори диетуваща, си оставаш неповторима!
polin_a, вкусно изглежда пая!

Ето моя съботно-неделен отчет!

Гъби с ориз

и Мариновани пържолки с лук и гъби

Лека, усмихната и спорна седмица желая!

# 141
Хей, момичета, добро утро! Hug
Таня, благодаря ти много, това си е комплимент  bouquet
МиленаHug
Ще се наложи и сутрин да ме изтърпите, че вече закусвам, не ми се случва често Laughing
Дукански сандвичета с яйце и "песто" от много подправки  hahaha

Крисче, пробвах го хляба, с малко въображение може да ти заприлича на хляб, но става LaughingЕ моят е беден като съставки/яйца, мляко, овесени трици и сода/ и в микровеле за проба иначе мисля и аз във фурната да си го пека Peace
Хайде на вас успешен ден и седмица и имайте малко милост Praynig

# 142
Боже боже, един ден не съм влизала във форума и колко страници от красоти, по-красоти сте показали, страхотни сте. Hug

Извинявам се, че нямах възможност да отговоря по-рано, започвам с рецептата на Короната:

Солена корона
(източник: http://fidji.canalblog.com/archives/pains/index.html)

за тестото (за малка корона) – аз направих двойна доза, съответно всичко х 2
10 гр. мая (прясна, аз сложих суха)
150 мл. прясно мляко
250 гр. брашно
20 гр. пудра захар (аз сложих 1 ч.л.)
5 гр. сол (сложих 2 ч.л.)
40 гр. меко масло

за плънката (въпреки двойната доза тесто, сложих горе-долу същото количество плънка)[/u]
200 гр. сирене за намазване (аз сложих крема сирене)
100 гр. шунка, нарязана на кубчета
(при мен се получи „изчисти хладилник” – сложих малко шунка, малко кремвирш и малко дебърцини)
50 гр. орехи (не сложих)

за отгоре
едно яйце (аз сложих само жълтък)
маково семе

В случая рецептата е за машина за хляб, но аз такава нямам и затова си я омесих по стандартния начин. Първо леко затоплих млякото със захарта и сложих маята в него да шупне (около 15 минути), след това добових брашното и солта, поомесих. Накрая сложих размекнатото масло и месих, докато се получи гладко и еластично тесто.
Оставих да втасва до удвояване на размерите (около 1 час при мен, кухнята ми е топла).
След това разточих на правоъгълник, намазах със сиренето, поръсих с колбасите (и орехите) и оформих короната. В линка се вижда добре как става, но пак да напиша – правоъгълникът се завива на руло и се разрязва през средата. Двете половини се обръщат с плънката нагоре и се усукват една около друга. Краищата се съединяват, за да се получи корона.
Така оформената корона сложих направо във формата да втасва (използвах кексова форма с дупка с диаметър 26 см., но може и в обикновена тава, както е в оригинала). След втасването (пак около час) намазах с разбит жълтък и поръсих с маково семе.
В оригинала пише да се пече на 200º за 20-25 минути, аз пекох 45 минути на 180º.

Това е, стана страхотна, няма пак да слагам снимка, за да не натоварвам темата, на трета страница от темата има, а ще я сложа и в Любими.

После ще пиша за тортата, че да не стане километрично. Laughing

# 143
Здравейте.четох преди време тесто за пица ,във вашата темичка.някой ,дали може да ми даде линк.Благодаря  bouquet

# 144
t_ilieva,  и аз днес готвих ориз, но с грах и пилешко месо. Резултатът:

esy, браво на теб! Ти правиш така, че и най-строгата диета да изглежда страхотно апетитна!  Flowers Bouquet

# 145
esy, точно това щях да кажа и аз  - това е най-ужасният за мен режим, защото яйца въобще не обичам, а месо почти въобще, но направо можеш да ме съблазниш със снимки като тези. Желая ти успех в диетуването Hug

# 146
  Теди- с малко закъснение , но от сърце- Честит рожден ден на малкото ти съкровище!Да ви е много здрава , весела и обичана!

Александра- Честит рожден ден! Всичко твои блянове да се превърнат в реалност!
  Тортите ви са страхотни- личи си че са правени с много желание!
   Прекрасни неща отново пълнят очите!

Луис- много благодаря! Аз пък така се възхищавам не само на ястията ти , но и на перфектните снимки!
   Котка- много скоро ще се възползвам от рецептата за Короната- благодаря!
   Аз от 1 седмица се каня да напиша няколко рецепти в темата с рецептите , но все не ми остава време Embarassed
   При нас сега е лято- - опитваме се да компшенсираме с много време навън , само до преди месец беше невъзможнозаради жегите...

При нас на обяд имаше:

Салата с чери доматки

Запеканка с тиквички, патладжани и топено сирене
  Хрупкави сладки с корнфлейкс, ягодово сладко и битер тесто

# 147
Котка, мерси за рецептата Hug Записвам си я и смятам скоро да я пробвам Wink

esy то твоята закуска и само три хапки, но какви красиви само Flutter Hug

Dina767, тази запеканка с тиквички, патладжани и топено сирене ми изглежда много апетитна eat Би ли споделила как я приготви?

# 148
Александра, Котка, Милена,  Hug
Миленче,
три хапки само за снимката иначе си беше доооста по-обилна за мен като се има впредвид, че не съм закусвала преди Peace

# 149
Милена страхотна торта си направила.Ще чакам рецепта Hug.
Толкова изкушаващо изглежда.Много свежа и нежна украса Peace
Александра - Честит Рожден Ден и от мен.И твоята торта е страхотна.Другия път да снимаш и разрезче Wink.
Пожелавам ти да запазиш младежкия си дух винаги като тези 20 години на тортичката ти, много щастие и много усмивки  Hug Hug Hug.И много Любов - като на 20  Hug  bouquetЕх кога бях и аз на толкова Flutter
Lois - много апетитни тези пъстървички.Хубава ли е комбинацията с машерка newsm78 не съм пробвала.Ще взема да пробвам.
Дина пак си сготвила страхотно Peace Така ти завиждам за лятото.При нас почва гадната зима Sad
Esy  - твоите снимки та сата уникални, че едни нарязани домати да ни покажеш пак ще се облизваме.По този повод с какво точно снимаш newsm78.Това специален фотоапарат ли е или ти си знаеш такива ефекти храната да изглежда в близък плън а това зад нея като фон.Ще се радвам да ни споделиш тази тайна Hug

Общи условия

Активация на акаунт