Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

  • 58 648
  • 497
  •   1
Отговори
# 240
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Лабрекс, моето кученце почина и сега обичам чуждите  Embarassed

Роца, крайно време беше да се включиш и да почнеш да издаваш тайните на френската кухня  Wink

днес бях милостива и сготвих.
после бях на кино.
денят ми беше чудесен. Heart Eyes

салата от зелен фасул със сусам и соев сос




свинска пържола със сушени сини сливи и ябълка

# 241
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Цитат
Sarina , ако може линкче за крушовия десерт
Сладкиш с круши - рецептата е от "Съвременна кухня" на П.Чолчева
4 яйца
1ч.ч. пудра захар
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. (150 гр) брашно с 1 бакпулвер
1 кафена чашка прясно мляко или вода
Най-напред се разбиват жълтъците с пудрата захар и последователно се добавят
и останалите продукти.Разбива се добре и се пече до златисто в намаслена и набрашнена тава.
С обелените и нарязани на тънки резени круши плътно покриваме опеченото тесто.
Белтъците разбиваме с 5-6 пълни супени лъжици пудра захар и разстиламе върху крушите.
Печем наново в умерена фурна докато белтъкът се засуши и порозовее.
При второто печене пекох само на горен реотан на 100-120 градуса.Имах изостанали кълцани орехи и поръсих и тях върху крушите.Мисля , че щеше да бъде добре да сложа в тестото и ванилия.

# 242
  • Мнения: 22 867
Цитат
Sarina , ако може линкче за крушовия десерт
Сладкиш с круши - рецептата е от "Съвременна кухня" на П.Чолчева..............


Sarina, благодаря!  bouquet

# 243
  • Мнения: 9 785
Роца, и аз ще помоля за рецептата за карфиола. Надявам се, че е сполучлива рецептата.
Всички отново сте се представили впечатляващо - както "старите" кадри, така и новите попълнения в тази чудна тема /поздрави на авторката/. Всички сте на ниво, поздравления  bouquet!

# 244
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Няма защо, labrex  Simple Smile
Чакам твоето документирано изпълнение на сладкиша с круши Simple Smile

# 245
  • Мнения: 569
  Момичета , днес имам проблем с нета- не мога да отворя Форума Confused

  Сега направо се учудих че се получи.. ако успея да публикувам - отивам веднага да се любувам на новите 3-4 страници!

  Ето и вечерята ни:

                                                  Свински котлетки със сос от сметана и топено сирене , за гарнитура -картоф със спанак и сирене

      Пълнозърнести питки с топено сирене, босилек и шарена сол

# 246
  • Мнения: 1 313
Момичета, само да ви поздравяи да ви кажа, че сте парфектни както винаги Heart Eyes
Нещо днес не съм във форма и не ми се пише и качва Confused
Роца, добре дошла!Много апетитно меню!  bouquet
Диди, то ако така зачезвахме трябваше и аз да се оттегля сега, но нали сме си дружки тук WinkМного апетитни сиренца си показала Peace
Крисче, благодаря за идейката, но още не ставам за таквиз зеленчукови манджи иначе апетитно звучи и изглежда Hug
Дина, Ягодка, Лабрекс, Радост, Александра, благодаря момичета, много сте мили!  bouquet
Хайде хубава вечер и вкусен утрешен ден! Heart Eyes

Хайде черпя ви само с едно Дюканско Желирано кремче Wink

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 23:46 от esy

# 247
  • Мнения: 1 117
Добър вечер и от мен, най-после стигнах до тука.

Диди, писах ти във Фликър за сиренцата с чушките, страхотни, и другата снимка с бутилката вино е доста добре, на светлината на спот от тавана ли е? Още по-добър изглед ще има, ако махнеш автоматичното отпечатване на датата. Така и така във файла се записва информация кога е снимано.  Peace

И още няколко общи насоки за по-добър вид на снимките, ако ми позволите. Дори и със компактни камери могат да се направят чудесни снимки на храна, тъй като макро режима на тези апарати работи много добре. За да включите макро режим, потърсете в менюто или на копче отвън символа на лаленце. За да не стават размазани снимките, добре е камерата да се подпре на нещо. Във фото магазините продават малки и абсолютно евтини (примерно около 10лв) триножничета, които вършат добра работа за малки и леки камери. Предпочитайте да снимате на дневна светлина, близо до прозорец, но не с директно слънце. Ако не можете да снимате денем, използвайте настолна лампа, с която да светнете леко странично над храната, и ако можете, сложете пред крушката нещо полупрозрачно, за да разсеете светлината. Така няма да се получат резки сенки. Друго много важно за снимките на изкуствено осветление - сигурно сте забелязали, че излизат доста жълти. Във всяка камера в менюто има опция за настройка на светлината - потърсете, нарича се White balance, или е с картинки на слънце, облак, крушка, или пише Daylight, cloudy, Tungsten...Настройвайте го според ситуацията! Останалото е въпрос на лични предпочитания и идеи....и рецепти! Hug

ох, нямам възможност да коментирам всичко, което ме впечатли, но не мога да пропусна на Милика кексчетата, на Крисче питката (прилича като рецепта на соления кейк, ама с по-малко яйца?), на Естел пръчките със сирене - чакаме рецептата, на Роца дебюта, на Милена пая с лимети, и ооооооо..... не мога вече! отиде ми въздържанието....

Лабрекс, не знаех, че си в Плевен, жалко наистина, че не можем да срещнем братовчедите  Laughing ама виж, поне ти разшифровахме ника!

Асялейн, ама твоя мъж, извинявай за въпроса, българин ли е? Щото на моя ако така му поставя въпроса с готвенето, той или ще посети мама, или ще редува ресторантите  hahaha

малей, има ли лимит за дължина на постингите?  #Crazy че аз днес май ще го стигна. Айде да си пускам снимките и да изчезвам!

салатка от бяло и червено зеле с моркови                       
пиле салтимбока, гарнирано с аспержи                                
хлебче със зелени маслини
и една снимка на аспержите, че много си я харесах Mr. Green

     
ПП Еси, как все се случва подир тебе да пускам, то май по-добре всъщност.  Hug стискам палци да устискаш.

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 09:12 от Lois

# 248
  • Мнения: 774
pep-4o, благодаря за рецептата!  bouquet

Sarina, Роца,, много вкусни неща сте направили! Hug

Dina767, Милена@, при вас е апетитно, както винаги! Peace

*  *•●  Диди  ●•*  *, а може би паста към боба и лещата?

Тази вечер паста със скариди и бяло вино. И разбира се салатка Grinning:



# 249
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Асялейн, ама твоя мъж, извинявай за въпроса, българин ли е? Щото на моя ако така му поставя въпроса с готвенето, той или ще посети мама, или ще редува ресторантите  hahaha

тц, не е, но и моят искаше да посети мама, но тя е на 120 км Wink
мерси за съветите за снимане.

от моя фотоапарат повече не мога да измъкна.... Rolling Eyes

# 250
  • Мнения: 1 117
тц, не е, но и моят искаше да посети мама, но тя е на 120 км Wink

ахахахахаха, горкият!  hahaha

твоите снимки баш не виждам какво им се сърдиш. само уотърмарка малко едричък ми идва на мен.

# 251
  • Мнения: 2 381
Козуначени кифлички на Umbra : http://good-times.webshots.com/photo/227039207010435
Аз месих в машината за хляб. Получава се много меко и приятно тесто. Изпичат се за отрицателно време и за още по- кратко се изяждат. Получават се 2 тави и половина. Завих със сладко от сини сливи (цял плод) около десетина. Останалите без нищо.
Имат великолепен вкус. Горещо ги препоръчвам Simple Smile

Сок от червени боровинки: http://good-times.webshots.com/photo/




Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 04:18 от Niki1

# 252
  • Мнения: 1 483
Dina767 ,потекоха ми лигитееееееее ooooh!

кашкавал на фурна
 

хачапури



печено пиле на сол



лучник


Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 09:15 от liletka

# 253
  • Мнения: 284
denitsa*, ако това е безяйчения кекс, страхотно изглежда!   chef  bouquet
Дааа същия беше  Laughing вече го няма.Благодаря за хубавата рецепта   bouquet

    Деница,кекса на Лабрекс в твоето изпълнение изглежда мнооого примамливо! Heart EyesИнтересна форма за печене имаш! Thinking Rolling Eyes
Селма благодаря  Hug Формата ми за печене е съвсем обикновенна форма за кекс
А ако знаеш от твоя шоколадово бананов кекс каква импровизация с тиква направих... някои път (като го направя отново) ще го покажа Simple Smile

# 254
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
От мен свински пържоли с гъби и сметанов сос(малко соса ми стана на парцали от заквасената сметана  newsm78)



за закуска-мекички



Снощи по никое време ми хрумна и съм месила мекици  ooooh!

Lois 
-благодаря за бързия урок по фотографираме,аз обикновено щраквам набързо в лоша светлина,главно вечер.Има си значение как ще се представи едно ястие,аз тук само се облизвам в тази тема  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт