Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

  • 58 686
  • 497
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 708
Лелееее, умопомрачително. Едвам се весвам за малко, а то няма изчитане тука.

Котка, страхотии си направила за твойте хора, чудничко Simple Smile а мен си пропуснала като си пускала поканите Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Цеце, страшно това дето си го спретнала. Ама та цвят, то коричка, то кускусче , то бадемки вътре - приказно, обичам такива вкусотии Laughing
Еси и аз искам май у вас да живея, ама май няма да се спогодим с килограмите Peace
Пък и берина какви еклерчета е спретнала само.
Пепчо а пък ти с тая солена торта, пак ме размечта за времето дето си плюсках и ми пращяха ушите и шевовете на дрешките. Ама бива ли така Wink

А Бъни пък готвила, готвила, та се уляла. То не едно, не две, ами сто и две.

Диди и мен май това ме плаши вареното тесто. Имам един много силен за мен спомен, как като ученичка, реших аз да правя толумби. И взех на майка голямата книга и чета аз - бухкам си аз продуктите, меря си, всичко точно - ама то нямаше никой в къщи. Само сестра ми. Тя хич не обича да готви и до днес си е така де, но тогава тя щи ми помага. Всъщност викнах я на помощ, щото нещо не беше шега работа бъркането на това тесто в една тенджера си спомням. Както и да е, оправихме тестото и почна едно пържене. Ама да съм била някъде 8ми клас. Взех шприца на мама и с него пльоскам едни такива, няма да ви казвам как се изнизваха и шльопкаха във врялата мазнина. Сега като го пиша и се задъхвам - голяма борба падна. И това тесто не свършва и не свършва. И аз вир вода, как не съм се оляла с тая гореща мазнина, не знам Sad Ама пусти мерак, защото обожавах толумби (то и сега ги обожавам, ама не си ги позволявам) Laughing Имаше една сладкарница Орхидея на Ботев, на 1 пряка от училището и все ходех там за толумби - по 9 ст бяха, а бозата от 7 ст. И все не ми стигаха паричките да си купя, толкова колкото си исках. Та аз затова и реших да си направя толумби Laughing Прибра се мама от някъде и ми допомогна жената. Аз бях изтощена.  Joy Не ми се кара милата. Ама хич даже. Само ги довърши. И после помня колко бях щастлива, като почнахме да ги редим в едни тави, за да ги залеем със сиропа - ейййййййййййййййййй напълни ми се ОКОТО лаково Joy. Толкоз толумби през живота си не бях виждала. Ядохме, ядохме, на всички съседи раздавахме hahaha голям майтап беше с тия толумби. Дълго после ме бъзикаха и подпитваха, не искам ли да направя пак толумби Joy Joy Joy От тогава не ща да пипна такова тесто. Но поне се отядох на толумби.


Между другото да се похваля, че ми оправиха сутринта парното и след следобеден детски рожден спретнах нещичко, което ще ми трябва за утре, докато чакам да стане 22.30, че пък на пиано-бар отивам Wink

Какво е това???


Ами как какво  newsm44- не сте познали ли? Ами така изглеждат накиснатите плодове и ядки с аромати за коледния английски кейк, който утре смятам да правя, ама нали това трябва да кисне. И за да не съм съвсем капо днес, между културно-масовата дейност си наклъцках ядките и плодчетата. Пак ще ми се смеете, че съм на коледна вълна, ама аз си сметнах,  smile3533че сега като го направя, ще си имам 6 седмици до Коледа.  smile3521

# 76
  • Мнения: 3 770
Krische , точно щях да ти изброя един списък в отговор на въпроса Какво е това??? и да си потърся наградата за верен отговор  и видях , че под снимката си казала ! Жалко !  Confused Бях се приготвила да направя победна обиколка на апартамента с националния флаг през раменете и да завърша с няколко цигански колела и ти попари олимпийското в мен ! Ако все пак решиш да връчиш наградата , аз съм готова с отговора какво точно си накълцала в чинията !  Mr. Green Може да ми пуснеш и линк с рецептата , че и аз нещо съм на коледна вълна и съм решила да се пооплескам с разни сладкиши !  Grinning
А с тия толумби и варено тесто съвсем ще ме откажеш от еклерите !  Crazy Обаче понякога , макар и рядко , проявявам магарешки инат и току виж съм изпляскала някакво еклероподобно мазало в темата !  Mr. Green

П.П.И недей много да свириш и пееш в пиано бара ,че ще ти трябват и пръсти и глас и утре и чак до Коледа , че  и след това !  Mr. Green  Весело прекарване !
  Peace

# 77
  • Мнения: 1 117
Лелееей, днес щото е събота сигурно, пък и празник, ама е направо взривоопасно да се влиза в темата  #Crazy
Честито на всички именици, и да са им живи и здрави имената !

Пепчо, тортата ти - салата изглежда просто умопомрачително! В тортен ринг ли я подреждаш? Жестока е просто.

Крисче, браво за коледния кейк, признавам че и аз съм изкушена, ама с портокаловите корички как реши въпроса? Много се смях на историята с толумбите! Ама поне са станали вкусни, а?

Пети, много ми е интересно какъв е вкусът на това нещо? Елдата имам пред вид, никога не съм опитвала.

Милена и Бъни - благодаря за похвалите. Бъни, промените ми са, че сложих освен посоченото в рецептата още нарязани зелени маслини, и лъжица захар, за да убия киселинността на доматите, и замених червения лук с бял. И сервирах с бял ориз с грах като гарнитура, което доста облагороди вкуса. Но съм доволна, приятен аромат и вкус, особено ако харесваш капери. Grinning

У нас днес, тъй като единствено кучката е именичка - казва се Ейнджъл  Joy - нямаше такива сложни трапези, ама да се отчета и аз:

Салата от домати, лук, рукола и капери. Държа да отбележа, че руколата е лично отгледана! Да можеше и каперите и зехтинчето...



Телешки стекчета, мариновани с дижонска ретро горчица, мащерка и естрагон - на грил



със гъбено-сметанен сос  и картофено пюре, което забравих да снимам....



А за следобедното съботно кафе - мъфини с круши, смесени ядки, черен шоколад и карамел - изключително изтънчени се получиха, много съм доволна. Само дето не се надигнаха много, трябваше повече да напълня формите.

# 78
  • Мнения: 9 453
стига бе, толкова е лесно това парено тесто  Peace

Ти на една питка не се опря, та на него ли? Определено е по-лесно  bowuu

# 79
  • Мнения: 9 453
Lois , в ринг я подреждам да  bowuu после се вади лесно като дръпне в хладилника.

В тортената откопчаваща форма остава върху дъното на формата, а аз обикновено я украсявам и отстрани цялата и затова трябва да е в чиния с по-голяма окръжност  -е, този път ме домързя  Embarassed

# 80
  • Мнения: 4 358
У нас днес, тъй като единствено кучката е именичка - казва се Ейнджъл  Joy - нямаше такива сложни трапези, ама да се отчета и аз.
Joy Joy Joy - е бива ли така да не и направиш нещо специално на тази кучка с такова лично име.
Менюто ти за днес ммммм така апетитно.Ей момичета не мога да устискам да не ям.Днеска почвам диета, утре почвам диета.....страшна работа hahaha
Lois ще правя аз пилето утре ама да видим каква пълна промяна ще се получи при мен. И аз както казваше певицата Белослава купувам списания като нея, гледам картинките и оттам кавото ми роди главата и продуктите в хладилника hahaha.
Пепчо гостите тръгнаха ли си - или ти с едното оченце на масата с другото при нас  Wink Hug

# 81
  • Мнения: 1 313
Момичета, страхотни са ви трапезите днес празнично  bouquet
Пепчо, с млко закъснение и аз да изкажа възхищение от празничната ти подготовка, която вече сигурно е история, но аз си се облизвам Laughing
Котка и ти днес си творила чудеса!Честито и на вас Peace
Миленка, Гелева, Бъни,  Крисче, благодаря момичета!И аз бих заменила моите съседи с вас...... Hug
Крисче, няма да се безпокоиш за кг. от утре ставам дюканка/малко да разтоварим/, та ще видим как ще се спогодим с мюсю Дюкан Laughing ooooh!
Лоис, прелестно!Снимките са ти доста по-добри от списанието на ВВС Wink

# 82
  • NL
  • Мнения: 520
Привет.
Котка,Пеп4о да са ви живи и здрави именниците  bouquet и весел празник.На луканка и агнешко и аз не отказвам Wink
Миленка да получи  се ябълковият сладкиш.Много коледно ухаеше от него Laughing и съм решила и за декемврийските празници пак да го спретна.
Дес същият този ябълков сладкиш е много лесен и с малко продукти.
4-5 средно големи ябълки.
канела
250 гр.брашно
250 гр.тръстикова захар(кафявата).Аз го направих с бяла обикновенна но стана много сладък.Според мен 170 гр. бяла е достатъчно newsm78.Поне другият път мисля толкова да сложа.
150гр.овесени ядки.
200гр.разтопено масло.
Нарежете ябълките на дребно и ги омешайте с канелата.
Смесете брашното,захарта,овесените ядки и добавете към тях разтопената захар.
Намажете формата за печене с мазнина или "постелете" хартия за печене.
Изсипете 3/4 от сместта,да покрие добре дъното и стената на формата,изсипете ябълките и отгоре покрийте с останалата част от сместта.
Изпечете 1 час на 190 градуса нормална скара.
***малините си ги добавих от мен,в оригиналната рецепта е без***
източникhttp://appeltaarten.web-log.nl/appeltaarten/2008/05/snelle-appelkru.html

Тази вечер от нас спагети

Лека вечер на всички.




# 83
  • varna
  • Мнения: 676
Пети,поздравления за сьомгата.Една от любимите ми риби.Днес и ние имахме именник,но предпочетохме да се почерпим на заведение.

# 84
  • Мнения: 569
   Привет момичета!

   Най напред честио на именницита на Бубина , Котка и Пеп4о ! Да са ви живи и здрави!
   Ние цял ден бяхме навън и какво намирам тук... цели 3 страници безобразно вкусни и красиви неща! Непосилно ми е да спомена всичко , което ми напълни очите ! Но няма как да не ти се запечатат дори и без да искаш някой неща:
   Тиквеника на Гелева, още се облизвам!  bouquet
   Трипластовата торта и хапките на Котка  bouquet
   Безбройните вкусотии на трапезата на Пеп4о #Crazy  bouquet
   И красотите на Луис( с домашно отгледаната рукота!)  bouquet Само ще кажа - поздравления!!!

  Като се прибрахме набързо спретнах това за вечеря:

  Пиле фрикасе за дребосъка
   Салата с риба тон и рулца от раци
   Аспарагус с дересинг(майонеза, лимон , магданоз...)
   Тънки кашлавалени принцеси с черен хляб

   Диди- благодаря за комплимента за пастата!
   Милена-обещавам по- късно днес да напиша рецептата за Пикантното пиле с кус-кус Embarassed
   

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 03:00 от Dina767

# 85
  • Мнения: 7 472

 L e o гювечът по някоя от двете рецепти за пилешки фантазии ли е ? Падам си по препечени неща , без вода и очите ми останаха в твоето пиле с гъби !  Crazy


Не е от фантазиите. Ето я, даже е диетична  Mr. Greenhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg9148883#msg9148883

# 86
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Цитат
t_ilieva, заленцето ти изглежда много апетитно!  Гледам бурканчета с бебешка храна на снимката, и да те питам: ти като готвиш за дъщеричката ти замръзяваш ли или стерилизираш?

yagodka, обикновено готвя по 2-3 бурканчета, затварям горещи и като се поохладят прибирам в хладилника. Ако излязат повече бурканчета, пъхам във фризера!  Peace

# 87
  • Мнения: 9 453

Пепчо гостите тръгнаха ли си - или ти с едното оченце на масата с другото при нас  Wink Hug

само наглеждах де  Laughing  нищо, че бях на маса, да видя кой какво е сътворил  в кухнята Hug

# 88
  • Мнения: 2 708
Оххх, аз се излюпих. А вие не спите ли. Не се спирате.
Диди, направо се смях с глас. Ама нямаше как да дам награда – ще пуснете една търсачка и ще откриете рецептата и после няма оправия. Няма да стигне наградния фонд. Но определено се впечатлих, че можеш да правиш цигански колела, newsm10 явно не ти се отразяват вкусотиите дето ги приготвяш на фигурата, щом можеш да се връткаш така.
 jumpАнглийския коледен кейк, публикуван от Джемма е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.0
Проблема с портокаловите корички аз реших, като пратих татко до женския пазар и там из ливанските магазинчета, след дълго търсене е открил това

Много са хубави. Но Котка, ни открехна в коледната тема, за по-лесно мяста на спирката на тролейбусите на Руски паметник на Скобелев, посока към НДК – там в магазинчето за кафе и подправки има и захаросани плодове включително и портокалови корички. (И спам малко - не съм препЯла и препИла, защото не ми хареса групата, много зле бяха, фалшиво пяха и въобще вече ще знам, в този да не хода, имам си други дето ма кефят, а пък бях и шАфьорка, така че е ясно защо нит съм препЯла, нит съм препИла thumbsup

Лоис ти направо ме разби. Ама така ти завидях за руколата... И аз искам да си отглеждам, ама как да го направя в панелка, ако някой има идея, може да я сподели с мен. Но да мога и малко розмарин, босилек, мента, магданоз и копър да има, цена няма да имате. Салатата е просто като излязла от кухнята на известен гурме ресторант. Тия мъфини с круши аз ги правих миналата седмица, от Good Food – много ми харесаха, така че това ще го прескоча тази, но телешки стекчета веча имам в камерата.

Пепчо – лесно, лесно, ама за теб. Като е толкова лесно, направо ела да ги направиш в къщи, пък аз ще гледам умно как става. smile3508

Дина – ти пък с тия кашкавалени принцеси как ме изтормози тая сутрин, мммм.... ама ще си ям тричавия солен кейк, който обаче този път направих по идея от хляба на Умбра с маслини и домати, като добавих и босилек, така че ще си рупам аз триците    smile3516и ще си представям твойте кашкавалени принцески. Макар че се замислям, дали пък да не си направим такива, няма чак толкозо да се съборим.

Оооо Лео, аз съм го правила това твойто пиленце, много е вкусничко.

Еси – вече съм спокойно, щом и ти се включваш. Идеите и красотите свързани с храненето, ще се пренесат и при по-диетичните храни, така че очаквам с нетърпение включването ти. Макар че, ние не го спазваме буквално режима, както обясних вече, на мен не ми трябва повече от още 3 кг, но понеже на госпожицата й трябват повечко, аз забавям темпото, пък тя понеже е дете, не трябва да се лишава от плодове, така че й давам и ябълки и сирене от време на време и въобще няма само протеинови дни, а си караме със зеленчуците, но без манина и въглехидрати. Абе измислена работа, но важното е, че има ефект при нея, макар и бавен и освен това не се чувства гладна. Наистина очаквам с нетърпение включването ти по темата.

Бъни – аз другата седмица взимам заплата, и смятам да заделя една сума, скромничка за фонда “И аз съм човек” и да намина край Кадемлия, така че, ако имаш път на там, примерно събота сутрин, може да си “чукнем” една срещичка, пък и да дадеш акъл кое за какво е, щото аз там не разбирам всичките неща за какво са. Друго си е експерт като теб да се включи. Пък и нищо да не си купим, поне ще се покефим. Ако пък не можеш – здраве да е, на следваща заплата. Simple SmileSimple SmileSimple Smile


# 89
  • Мнения: 7 472
Спретнах любимата ни супа с топено сирене  Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт