Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 59 009
  • 497
  •   1
Отговори
# 90
Дес същият този ябълков сладкиш е много лесен и с малко продукти.
Mного ти благодаря  bouquet

# 91
Лиленце , сигурно това ти е снимката, която искаш да покажеш?  Simple Smile

Пепчо, да ти е жив и здрав именника, страхотна трапеза си приготвила.   bouquet  Солената торта е прекрасна. Peace
Бъни , много вкусно изглеждащи пастички си направила, наистина приличат на далматинчета. Simple Smile

Мерси geleva   bouquet ,незнам какво стана!

# 92
  • Варна
Здравейте момичета! Отдавна гледам какви вкусотии готвите и какви хубави снимки показвате. Най - накрая и аз реших да Ви покажа днес какво ще хапваме!

зелева салата и кюфтета на скара и   спаначник

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 13:59 от Dido4ka

# 93
  • сред люляците
yagodka благодаря ти!  Hug И при теб винаги е неустоимо!

Милена,   bouquet

Lois, моля те, кажи повече за мъфините!

Krische , може да ти е тричав кейка, но изглежда убийствен! Дай повече инфо  Praynig

L e o, страхотен гювеч и супичка! bowuu

Dido4ka , добре си дошла!

# 94
     Dido4ka bouquet- много вкусен обяд си приготвила!Ще очакваме още вкусни неща от теб!
     Krische - мен пък ми се искаше от твоя "тричав" селен кейк, дето нито ми изглежда тричав , нито може да се сравнява с едни принцески Thinking

Аз като никой път да покажа нашия обяд по нормално време , а не посред нощите Embarassed

Мариновано печено агнешко с картофки
   Гондола от печена тиква с канела , мед , бадеми и сметана

# 95
  • Torino,IT
Здравейте кулинарки и честита нова тема и от мен  bouquet
То се е видяло че аз най много да се разписвам по веднъж в една тема и това е, ама много готвите и просто страниците летят пълни с все по -вкусни и красиви гозби  bouquet
От мен една неделна баничка -бюрек с праз и сирене за радост на домашните  Party

и от вчера брускети и салата с риба тон, яйца и маслини

Отивам да ви чета и да си избирам рецепти Mr. Green  bouquet

# 96
# 97
  • Torino,IT
Милен ме е питала за рецептата за пълнозърнестите хлебчета от мин.тема, на Гелева е      bouquet  bouquet за чеснови хлебчета, но аз не сложих чесън. Ето я   bouquet

Брашно около 500 гр./тестото трябва да е меко на пипане, да не е много твърдо/, пр. мляко около 300 мл, в което предварително разтворих 10 гр. прясна мая. И понеже ми беше малко маята и не бях сигурна, че ще се надигнат хлебчетата достатъчно, реших към брашното да прибавя 1к.л./непълна/сода за хляб. Бях чела за тесто, в което се слага и сода и мая, но до сега не бях правила такова. Както се вижда резултата е много добър, на вкус също. 2 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар. Прибавих и чесън на прах за аромат. След като се омеси, тестото се остава да втаса около 40 минути. След това с намаслени ръце се оформят малки топчета, които редя в набрашнена тава. Поръсвам ги леко с брашно. Слагам в студена фурна и включвам да пече, така докато загрее фурната те втасват пак и се изпичат.

Гелева, страхотен тиквеник

Котка, със закъснение честитя именничките ти, страхотни сладкиши си направила, аз съм ти фен открай време за сладкишите
Пепчо да си жива и здрава и ти , и мъжът ти  bouquet
Още много вкусни неща и при Дина, Ийзи, Ягодка, Берина, Крисче, и всички, всички  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 15:05 от Lindita

# 98
Печена тиква с мед и орехи

# 99
Дина, то нали знаеш, човешката природа малко странна, все ни се иска това, дето го нямаме, или не е позволено Embarassed Аз искам твойте филийки, ти пък мойте трици hahaha

За тричавия  Laughing солен кейк:

Това са основните продукти за една доза  дюкански хляб– демек за едно изяждане на ден.
3 с.л. овесени трици
2 яйца
1-2 с.л. кис.мляко
1 к.л. бакпулвер, (може и сода)
2 с.л. извара

И от тази идея, почвам импровизациите.
Готвя го за 2 дози (половинка за щерката, половинка за мен) или за 4 като режа тавата на 4, така имаме за 2 дни – на ден по четвъртинка.
В най-общия случай, когато го правя е за 4 дози, демек 12 с.л трици (може 9:3 овесени:пшенични)
Яйцата не ги увеличавам четворно – слагам 4 или 5 общо. Киселото мляко слагам около половин кофичка и повече със содата. Добавям на око (на око на око 2-3 с л да е Laughing)  малко царевично нишесте (позволено е). Нарязвам на ситно пушено пуешко филе (не го жаля, защото това са от разрешените протеини) Ако имам изостанало бяло месо от печеното пиле и него мога да наклъцкам. А последния път добавих и маслините (които не са позволени) и доматчета на ситно (по идея от хляба на Умбра) + босилек. Може и сол да си добавите ако искате. Подправките също може да си ги измисляте. Правила съм и с риган, и с чесън на прах – кой каквото му душа иска да вкусва. Ако ми се стори, че може да е сухо, може да капна и малко прясно мляко, познавам си консистенцията вече на око. Все пак зависи от царевичното нишесте, защото то е сгъстител. Пече се в тава покрита с пекарска хартия.

Киселото и прясното мляко са от 0,1%.

Просто взимате основната идея и това, че е разрешено по 3 с.л.трици на ден. И от там нататък сте вие.

Ох, Диора, докато да напиша тричавата рецепта, ти си ни дала тази любима моя тиква, а забравих да мина през бабите ooooh! дето ги продават нарязани и обеленки, само да ги бухна във фурната Laughing Прекрасна е таз тиквичка. Пусто много я обичам.

# 100
Ох, Диора, докато да напиша тричавата рецепта, ти си ни дала тази любима моя тиква, а забравих да мина през бабите ooooh! дето ги продават нарязани и обеленки, само да ги бухна във фурната Laughing Прекрасна е таз тиквичка. Пусто много я обичам.

Laughing Laughing И аз така... мога цяла тиква да изям сама. Ох, около мен такива "полезни" бабички няма и си я режа и беля сама  Laughing Laughing :lol

# 101
Момичета, черпя ви с две тортички, които сътворих за днешната ми рожденичка

# 102
tedi80 , да ти е жива и здрава рожденичката ! Много усмивки и радост да ви носи !

Много хубава торта , да покажеш и парченце !  Peace

Лео , благодаря за рецептата ! Ще потърся и супата ти , макар у нас само аз да ям такива неща , но ми стана интересна !  Grinning

Krische , запали ми ти чергата с този Коледен кекс ! Сега се чудя в каква форма да го пека.За първата ми питка купих цяла тава  сега и затова ще трябва да купувам подходящ съд.Даже вече имам идеи за украсата !  Mr. Green

Lindita , страхотен бюрек ! Супер вкусен изглежда !
  Peace

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 15:56 от * *•● Диди ●•* *

# 103
Момичета здравейте  Flutter сколасах днеска след късната закуска и още по късния следобедообяд да се доредя до компа и да се порадвам на любимата си тема.
Теди - да ти е живо и здраво момиченцето   bouquet  bouquet  bouquet.Радост и отмяна на мама да бъде.Да расте усмихнато и щастливо детенце.Тортата - думи нямам.Разкош, красота Peace.Кажи малката като я видя - сигурно ококори очички Heart Eyes
Дидочка - добре дошла сред нас  Hug.Много хубаво си сготвила Peace
Дина - ох това агнешко и тази изкусителна тиква.Срам и позор тази година още не съм правила тиква ooooh!
Линдита - страхотна баница.Мен ме възпряха  hahaha от баница.Бях си запланувала.Ама ми казаха, че само в кухнята съм седяла.Няма угодия hahaha
Крисче за Камедлия -  newsm78 не мога още засега да кажа.Ако съм тук и има кой да ме закара - като нищо ще се засечем там.Няма как да ме пропуснеш -  hahaha зверещо се същество по равтовете да пипа, чете и пита hahaha.
Ние момичетата от тортената все се дебним по рафтовете на Метро.На рафта където са сладкарските неща то кой друг там да се завърти освен нас hahaha.
Пък специалист  ooooh! въх недей така.Аз там съм от най големите аматьорки. За подправките в апартамент - отглеждам си и още как.Продават в Практикер , в Бриколажа, В хит - подправки в пакетчета.Пробвани са.Стават.В съндъчета на терасата съм си отгледала магданоз, копър, босилек  Peace
Хайде стига съм писала.Да покажа снимковия репортаж на изяденото в къщи.
От снощи за половинката Яйчица с туршийка

за мен една скромна Салатка  - краставица, домат, китайско зеленце, яйца и зехтинче

Сутрешно Кафенце с бита сметанкаHeart Eyes
За обяд пробвах това Пиле от Good Food дето го коментирахме.Доста модификации претърпя при мен.Прибавих и чушки печени.Не съм слагала каперси.Вкусно стана, ама май няма да повторя.Така както е дадена рецептата много киселини много нещо.Месото стана като дивеч каза мъжа ми hahaha - като от яребички кълки

Вижте какво направих от остатъците от пастичките - едни много приятни сладки топчета с шоколад за следобедното кафенце.От изрезките от балтовете, малко масло, останалите карамелизирани ябълки и....така.

За довечера една Пъстра яхния със зеленчуци
- вътре има лук, праз, тиквичка, картофи, грах, домати, чесънче, много магданоз и целина Peace
Много писах ooooh!, но едва ли ще сколасам през седмицата.
Приятен неделен слодобед от мен момичета неуморни Hug

# 104
Дидиииии Hug Аз по идея на Пина, се научих такива неща в тенджера да пека. Ето тук , размазана ми е снимката, ама се вижда тенджУрата. Аз кат си ги купувах, ама съвсем нарочно си ги купих с метални дръжки, баш за таз работа smile3532, така че имаш ли подходяща тенджУра - в нея пльоскаш. Ама нещо печенето ми се закучи, и май като на Скаличка от коледната (тя вече го изпече) взе да загаря отгоре, пък си е сурово вътре. Според мен е заради височината. Нищо де, ще му турим по един марципанов чаршаф отгоре и ще стане за чудо и приказ, стига да става за ядене newsm12

Бънииии и за теб Hug Пиши на лични из чии дебри софийски се вихриш, та ако си наблизко, да мина да те "забера". Ама ако си ми далеч, няма да мога Cry Нищо де, все ще се засечем някой път. Ама ти си готвила като за футболен отбор. Пък и тез топченца са страхотия.

Теди, честит празник, много радости ти желая. Ти с какво покри тортите, че нали търсеше от марципана. Те тия торти са толкова големи, че сигурно си изкупила всичкия марципан от Метро  hahaha и за нас нищо не си оставила, че мънички са пакетчетата. Или си си направила ти покритието newsm78 Справила си се страхотно. Гъбките са толкова сладки с тез храстчета - ама май не са за ядене, или бъркам? За пеперудката съм сигурна, че се яде  Wink ама за гъбките не съм.

Общи условия

Активация на акаунт