Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 17-та тема

• 58 643
  • 497
  •   1
Отговори
# 285
  • София
От мен тази вечер картофени кюфтета , пилешка супа и реване

# 286
pep-4о , като започнах да разглеждам страницата и на твоята трета снимка вече гледах невярващо - няма мръвки !!!  Shocked- в този момент от долния край на монитора изскочи платото !  Mr. Green Вярна на себе си , както винаги !  Peace

Аз тази вечер се поизложих със снимките и датата забравих да махна / Lois  , имах желание  Blush , но навикът е втора природа !  Confused / - Котлет "Поярски " :

# 287
Еееее няма изчитане. Днес и утре са на едни обучения, нямам миг да вляза да ви видя и такаааа ми липсвате и сега не мога да ви изчета Laughing
Дина – страхотни са ти филенцата, ама как си ги пекнала само, и сосчето отгоре и подправчиците, пък и гарнитурката – спаначец мяза... чудесно е.
Вики – кюфтенцата таралежчета май са хит вече. Радост май ни пусна мухата. hahaha

Полин-а, ти да не си я подкарала по идеята дето един се вайкал, че тамън взел, че научил магарето да не яде и то взело, че умряло. #Crazy Laughing Laughing Laughing
Луиз – от сърце благодаря за съветите Hug, сега ако успея и да ги приложа, цена няма да имам.
Еси, той ударния период е само 5 дни, така че скоро ще можеш и зеленчуците да си хрупкаш, а после пак ще имаш такива дни Wink Ти май днес не си в настроение от многото протеини Joy Шегувам се, напълно те подкрепям и на мен ми беше криво в началото.
Коте и ти си на сладкиши днес, като Дина ( с половин тирамису), Пепчо – мусче забъркала.  Щото и аз, ама бисквитена торта. Направих я снощи, а сутринта преди работа (в 6.3) я обърнах и намазах със сметана и малко шок  Mr. Green кувертюр.

И парченце

# 288
 Wink Wink наздраве, гледам бутилка има в кадрото  Laughing

Полин, млечната е: кутия цедено мляко (намерих тук едно страшно гъсто) + краставица, копър, едросмлени орехи и олио. Нищо ново под слънцето  bowuu но вкусно  Embarassed

# 289
Наздраве , ПепиGrinning Този път се опитах да я замаскирам повече , че ще ми излезе име !  Mr. Green

Krische , хубава тортичка и вкусна изглежда !
  Peace

# 290
Крисче, супер торта! Може ли малко по-подробно: какви бисквити, какъв крем... Hug

Lois, благодаря за съветите, аз макрото също го ползвам, но да си призная дори не съм прочела внимателно упътването на фотоапарата за други подробности, уж не е лош, така че само на себе си мога да се сърдя за нескопосните снимки. Banghead

Крисче, то аз не съм на един сладкиш само днес  Embarassed, още един правих, много нежен и сочен сладкиш с круши:

В свое оправдание мога да кажа, че харизах по половинка от двата. ooooh!

# 291
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ася , ако може рецептата за зеления боб с сусам и соев сос  bouquet

Може  Peace

зелен фасул сварен или от консерва, моят е от консерва около 450 гр.
1 пълна ч.л. сусамов тахан
сок от 1/2 лимон
зехтин, сол

таханът се разбърква със зехтина и лимона, залива се фасула, обърква се добре и се оставя да поеме.
аз добавих и малко заквасена сметана, че половинката мрънка  Rolling Eyes
после сервирах, поръсих със бял и черен сусам и добавих соевия сос.

много е лесно и вкусно.
на мен ми харесва повече без сметанахата, ама...

за вечеря:

фаст фоод, ама бях гладна и наказания не беше сготвил Twisted Evil
мисо супа със свинско и омлет

# 292
pep-4o, и аз си мислех, че това са съставките, но все очаквам и още нещо като добавка. Наистина е вкусна с орехите Peace, а аз бих добавила и чесънче, за който обича.

Krische, той мъжо си сготви днес, тъй че ни той, ни магарето са останали гладни Laughing. А пък на мене ми вика, че не съм добре, щото седя пред компа и се хиля като зелка на постове като твоя Joy. И аз се нареждам на опашка за тортата. Като имаш време, драсни някой ред.

# 293
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен и благодаря за топлото посрещане     bouquet
Много бързо пишете, а аз бавно чета Simple Smile Че и вкусотии правите  Laughing Чудни сладкиши видях - и тирамисуто на Дина, и бисквитената торта на Krische, и крушовия сладкиш на Котка  Hug

Lois, благодаря за съветите, аз уж винаги в макро режим снимам, ама нещо с освтлението съм скарана. Следващия път ще ги приложа на практика. Simple Smile

Диди, заменям рецептата на карфиола на фурна за котлета Пожарски Simple Smile
Впрочем, ето я и нея - "Карфиол с бешамел" за всички, които го пожелаха  Laughing

Asyalein, може ли рецептата за папаята със сирене, която беше дала онзи ден?

Аз се отчитам с едни агнешки котлети с подправки от миналия уикенд (бях си малко вкъщи, та се завъртях в кухнята).

# 294
Роца , благодаря за рецептата !  Hug Поразгледах и другите неща , онзи киш Лорен съм го правила - да нямаме една и съща книга ?  Wink  Grinning
Винаги ми е било смешно , когато прочета някакво завъртяно име на ястие , а то се окажа примерно пиле със зеленчуци !  Mr. Green Същата работа е и с Котлета Поярски !  Mr. Green Нарочно го написах , както е по книга иначе може и по-обикновено.Това са пържени пилешки гърди , единствената разлика е , че са шпиковани на няколко места с масло.Аз обаче се изхитрих пак и направих само една дупка с ножа на късата страна и вътре оформих джоб с острието , който напълних с кашкавал и масло.После в брашно , яйце и галета и мяташ на слаб огън в тигана.Това е Котлет ПоярскиJoy Joy Joy Иначе е хубав , само името му помпозно.Гарнитурата по желание.

# 295

супа топки

една салатка от краставици,рулца,царевица и майонеза
и аз си мислех,че половинката като е в отпуск и отиде на гости на мама няма да готвя,но уви може да е супа ,но със снимка  и то на макро режим и на мен миналата Коледа ми направиха подарък фотоапарат та да може да си снимам манджите
Тоз път е аз се разприказвах.Лека вечер на всички.

# 296
Привет момичета, дано не сте ме забравили. Доста време отсъствах от темата по причина, че не готвя нещо интересно и разнообразно.
От време, на време ви хвърлям по едно око, не повече, защото тука е много изкушаващо. Всички сте страхотни, ствате все по-добри, има и нови попълнения, които също се представят много добре. Тази вечер ще ви представя моето диетично меню -

пилешки бутчета със зеленчуци на фурна:

диетично тирамису по Дюкан:

# 297
Селма,аз за лучника правя обикновенно тесто с мая,разточвам кори.Отдено запържвам праз лук в малко мазнина със сол,поръсвам обилно корите с лука,навивам на рула.Редя в тавата и надрязвам отгоре ролата на порцийки,мятам във фурната и пека.(дано съм обяснила като хората)  chef
    Прекрасно си обяснила!Благодаря ти!  bouquet
    Тестото,предполагам,е от готовите? newsm78

# 298
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Asyalein, може ли рецептата за папаята със сирене, която беше дала онзи ден?

eто оригиналната рецепта

на мъжа ми му е трудно да прави месо и вегетариански вариант, та му казах само със сирене да напълни папаята.
50:50 фета и ементалер с розмарин и чили.

папаята беше във огнеопорна форма с малко доматен сос....

за готвене се ползва неузряла папая  Peace

# 299
багира това чудното десертче е диетично, мале -страхотно изглежда  Hug

Общи условия

Активация на акаунт