Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 617
  • 1 053
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Em_ma - значи за моята къща, която е 400 кв.м. ще ми излезе 8 000 лв #Crazy Sick

Кеатегорично всичко е въпрос на договорка! Naughty

Някой може да плати 2000 лв., а друг за същото да плати 800 лв.  Simple Smile

Абсолютно вярно и точно!   Wink

Едно нещо струва толкова, колкото е готов клиента да плати за него - това си е така.

Съвет - когато Ви правят интериорен дизайн - можете да пропуснете кухнята, т.е.самите кухненски шкафове, така или иначе в който и магазин да си поръчате кухня, ще Ви направят безплатен проект, а и съвсем друго е да обсъдиш с някого функционалността на кухнята, не само външния вид. Това е мое мнение.

# 436
Точно пък кухнята не бих доверила на консултант в магазин, не ги подценявам, но те никога не са достатъчно информирани за новости в механизмите, уредите и най вече в дизайна. Ако един независим дизайнер посещава поне по едно изложение в Европа през годината, повечето дизайнери в магазините не са и чували. Случвало ми се е да попадам на млади момичета, които дори не готвят, нямат семейство и за тях кухнята е просто шкафове и уреди. 
Бих спестила от баните. Там фирмите са стотици, колекциите им още повече и човек трудно може да се ориентира. А тези, които ги продават ги познават.

# 437
Напълно подкрепям мнението на Малена. А и много често дизайнерът "вижда" естественото продължение на кухнята и в останалата част от помещението. Не че не може да му се предостави готов вид на една кухня и той да работи върху него, но несъмнено потенциалът се разгръща при пълна свобода. В съвремените кухно-трапезарии се изисква дори една идея повече креативност, за да се обединят добре двете зони и да имат цялостен, завършен вид. Това от естетическа гледна точка. От функционална, Малена е изчерпателна.

И по въпроса с баните подкрепям.

# 438

Съвет - когато Ви правят интериорен дизайн - можете да пропуснете кухнята, т.е.самите кухненски шкафове, така или иначе в който и магазин да си поръчате кухня, ще Ви направят безплатен проект, а и съвсем друго е да обсъдиш с някого функционалността на кухнята, не само външния вид.

Всъщност, сега забелязах подписът ви и добре е да знаете, че тази реклама я забранена в този форум.

# 439
  • София
Точно пък кухнята не бих доверила на консултант в магазин, не ги подценявам, но те никога не са достатъчно информирани за новости в механизмите, уредите и най вече в дизайна. Ако един независим дизайнер посещава поне по едно изложение в Европа през годината, повечето дизайнери в магазините не са и чували. Случвало ми се е да попадам на млади момичета, които дори не готвят, нямат семейство и за тях кухнята е просто шкафове и уреди. 
Бих спестила от баните. Там фирмите са стотици, колекциите им още повече и човек трудно може да се ориентира. А тези, които ги продават ги познават.

Хе,хе,хе, ами много просто - като видите момиче-консултант, за което кухнята е само шкафове и уреди - бягайте бре Simple Smile
Незнам, аз си поддържам мнението и твърдя, че има МНОГО свестни консултанти в магазините. Нали се сещате "Malenna", че не винаги ние сме най-компетентните. Има си хора с опит и в готвене, и шетане, хора които комуникират и с клиенти и с монтажници...за такива консултанти се оглеждайте и няма да сбъркате! Simple Smile

Казвам още веднъж - това си е мое мнение и няма нужда някой да опонира, да ме цитира или каквото и да е, за да бъде "отгоре" Simple Smile

Хубава вечер!

# 440
  • София
B.Marinov, доколкото опознах Малена след дълги години във форума, тя не е човек, който ще каже нещо само за да е "отгоре". А това е форум в който споделяме, обсъждаме, изказваме мнение и понасяме коментари върху изказаното мнение.

Аз също смятам, че трябва целият дизайн да се довери на един човек, ако искате да имате завършено жилище. Няма начин кухнята и останалата част от жилището да не се разминат, ако са дело на двама души. Пък били и двамата грамотни и разбиращи си от работата.

# 441
  • София
B.Marinov, доколкото опознах Малена след дълги години във форума, тя не е човек, който ще каже нещо само за да е "отгоре". А това е форум в който споделяме, обсъждаме, изказваме мнение и понасяме коментари върху изказаното мнение.

Аз също смятам, че трябва целият дизайн да се довери на един човек, ако искате да имате завършено жилище. Няма начин кухнята и останалата част от жилището да не се разминат, ако са дело на двама души. Пък били и двамата грамотни и разбиращи си от работата.

Ок, извинявам се за мнението си! Simple Smile

# 442
Много приятно нещо е озавеждането, а къде мога да разгледам,повече снимки със всекидневни.Благодаря!

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 22:55 от bellaa

# 443
Много приятно нещо е озавеждането, а къде мога да разгледам,повече снимки със всекидневни.Благодаря!

В интернет. Просто търси интериорен дизайн.

# 444
Според мен, най-добре е да се доверите изцяло на интериорен дизайнер или архитект.
Причините са много, но най-важните, според мен са :

1. Цялостна концепция за жилището ви
    - Зониране на пространствата. Ходови линии
    - Позициониране и големина на мебелите според големината на пространството.
    - Помощ при цветовите комбинации на таваните, пода, стените.
    - Помощ при избора на правилно осветление и осветителни тела.
    - Избор при избора на материалите - било за кухнята, било за текстила на меката мебел.
2. Точен и ясен проект на всяка една част от жилището ви.
    Ще дам за пример банята. Ако е правена по проект, то си има документация с чертежи и снимки.
    Знаейки всеки кран и всяка тръбичка от къде и как минава, това ще ви избави от бъдещи аварии
    при едно дупчене на стената, за да сложите закачалки, огледала и т.н.

3. Осъществява се авторски надзор по време на ремонта.
    Следят се всички майстори дали си вършат работата според проекта.
4. Прави се т.нар. project managment : 
    Дизайнерът ви изготвя бюджети за всичко, според вашите изисквания.
    Всичко се изпълнява по график и всичко е организирано.

И всичко това, независимо какъв стил искате и предпочитате...Просто това е работата на тези хора.
Прави се така, за да не се занимават клиентите с неща, от които не разбират...А и не е нужно в крайна сметка Simple Smile

# 445
Здравейте, прочетах тук доста мнения и аз когато си купих апартамент и със съпруга ми решихме да го обзавеждаме, понеже е доста голям апартамента а ние нямаме свободно време решихме че ще е по удачно да се доверим на фирма за интериорен дизайн който както дизайна на мебелите така и скиците за в.и.к и ел инсталации ще подготвят, вземах мнения както от този форум, така и от други, лошото е че пишат много хора който са дизайнери и едва ли не хвалят себе си тук във форумите, или хора който не са ползвали такива услуги а само са "чували". И така да споделя аз за горчивият си опит с фирма АЧЕРНО, които уж имат и офис във Варна. Аз съм от Варна и ми се искаше фирмата да е от тук, но щом видях че имат офис тук реших че няма да има проблеми, но офиса им не е повече от един апартамент е който има едно момиче което може само да те изслуша и да препрати въпросите ти до офиса в София. Изключително неудобно, писане и отговори с мейли. След всеки мейл, очакват да получат отговор веднага, ако не времето за забавяне на проекта се брои за наша сметка. Не си спазиха договора относно срока, вместо за 2 месеца проекта го получихме след 8 месеца, с толкова много мотаене, увъртане и технически недоразумения. както и да е получихме си проекта и изненада- грешка до грешка. Тръгнахме с мъжа ми и с готовият проект да си поръчваме всичко от плочките за баня и казанчетата до дизайнерските мебели  и изненада, по магазините това което е заложено в проекта го няма налично, я с newsm61 поръчка и с доставка след 2 месеца я да го заместим с нещо друго или го има, но не в този размер който са заложили те. Забравили са и да сложат бойлер, за другите неща не ми се говори че само цинизми ми идват наум като се сетя за тях. проекта ни излезе 7000 лв като от тях ни приспаднаха 700 лв неустойка която е по тяхна вина. Като тези пари са само за една папка със скици които са с грешки, липсват на тях размери и т. н.
Аз изключително много съжалявам че се доверих на тях. и изобщо на подобна фирма защото където и да отида да поръчвам нещо все има неточности по скиците и в крайна сметката фирмата идва и си взима сама размерите било за мебели ,тавани,плочки,тапети...всичко.
Все още продължаваме по проекта като за всяко нещо им звъним и питаме, просто няма как.
Моят съвет е към хората които решат да ползват такива услуги да си помислят добре колко време и пари имат излишни за да се доверят на подобни хора?

# 446
Виждам, че отдавна не се пише в темата / с изключение на предходния пост/ дали все още се следи?  Rolling Eyes

# 447
Следи се.

# 448
Ние като правихме нашето обзавеждане се доверихме на фирма / Ар деко / ,  която прави и проекти и произвежда. Наши приятели бяха ползвали услугите на архитект или дизайнер, забравила съм вече и да, проекта им беше супер, дадоха маса пари за картинки и при тях се случи нещо такова.Даже имаше разминаване в предвиденият бюджет и тук таме грешки - недомислени неща. За това решихме да  си намерим фирма, която хем ще ни направи проекта, цената и ще произведе и монтира.Говоря за мебелната част, не за довършителните работи - под, стени, завеси и т.н. Консултирали сме се с тях, но ако все пак малко да имаш усет за цветове и т.н. пак става. Иначе, е много хубаво да си видиш дома първо на картинка и после в къщи реално същото.Не всеки може да си го представи, а и не всичко е направено..... За младите момичета в магазините за мебели- не съм съвсем сигурна. Всичко опира до човек. Звучи ми малко, като фразата ако не си родила -  не си жена и ако не си бил в казармата  - не си мъж. Успех на всички, на които им предстои ремонт. Ето сайта на фирмата: www.ardeco-bg.com

# 449
polipopi , искрено ти съчувствам  Hug
Може би се е получило така заради това че дизайнерите са в Сф и реално само с проекти и идеи по имейла не се получават нещата...
На нас ни предстои обзавеждане на нов апартамент и също мисля да наема дизайнер, но вероятно ще е само за дневната, която е около 60-65кв. В интерес на истината точно на АЧЕРНО харесах един дизайн  Laughing . Надали ще ги наема заради високата цена. Вашето жилище колко кв. е, че ви взеха 7000лв.?
Може би ще им използвам само идеите Blush

Всъщност как вървят сега цените за дизайн? Все още ли са между 10-30Е на кв.?

eli_kelli , мерси че сподели   bouquet
Разгледах сайта на две-натри и видях че работят с механизмите на Блум, които много харесвам и смятам да използваме  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 15:47 от the Faith

Общи условия

Активация на акаунт