Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 533
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 420
b]Малена[/b], знаеш ли това дали не е някаква новост в дизайна - вместо чертеж да ти дават уърд документ  Laughing

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 00:22 от Лeни

# 421
Като намеря време ще разкажа за моят опит с един "дизайнер", на когото наплатихме няколко хиляди, за да ни нарисува на ръка на един кариран лист с молив няколко кръгчета и елипси (да представляват стол и диван), а единствения 'по-задълбочен' дизайн представляваше 5 изречения описание на това как ще изглежда банята.
Когато поискахме чертеж, цветови схеми и тн, той каза, че това не влизало в идейния проект, а в 'изпълнението', за което взимал още 15% от стойността на проекта.
Това го 'свърши' за 4 месеца, след получаване на парите. След това изчезна и не се видя повече.

Иначе, нашият 'дизаайнер' взимаше 25е/кв

Малена, знаеш ли това дали не е някаква новост в дизайна - вместо чертеж да ти дават уърд документ  Laughing

да се смееш ли? да плачеш ли?
при някакви различни обстоятелства, щях да си мисля, че лъжеш и се правиш на интересна!
не мога да повярвам!
Разбира се , че няма такава практика. Проектът си е проект и съдържа задължителни елементи, чертежи, документация и мостри, за неговото изпълнение. Идейният проект пак е чертеж9и) в мащаб с предложени цветови решения, но без конкретни мостри на материали и технически чертежи за изпълнение. Но задължително има обща визия за бъдещия обект.

За документа - да не би да е пишело на него ДОГОВОР? Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 422
  • София
Има ли някой представа на какви цени се оформят оферти за жилищен интериорен дизайн в момента? Видях цени от 45 евро/кв.м от 2008г., но в нета видях цени от порядъка на под 20кв.м - 160 лв. Кажете ми да се ориентирам в този пазар на идейни услуги. Криза е и не ми е все едно какво ще платя.
Офертата, която ми дадоха за разработване на проект, осигуряване на фирма-изпълнител и авторски надзор беше 40лв/м2. Не се възползвах финално, така че не мога да дам отзиви.

# 423
  • В най - голямото село
Не само цената е важна. Преди 12 месеца наехме "фирма" за интериорен дизайн, на цена 20евро на квадратен метър. До този момент още нямаме финален проект и документация за жилището.
Не гледайте само цената, преценявайте много добре и фирмата. Thinking Бих дала и повече пари, но да знам , че всичко ще приключи в рамките на 2 месеца (както беше по договор).

# 424
  • София
Не само цената е важна. Преди 12 месеца наехме "фирма" за интериорен дизайн, на цена 20евро на квадратен метър. До този момент още нямаме финален проект и документация за жилището.
Не гледайте само цената, преценявайте много добре и фирмата. Thinking Бих дала и повече пари, но да знам , че всичко ще приключи в рамките на 2 месеца (както беше по договор).
Подкрепям! Аз не използвах услугите на фирмата точно поради факта, че събрах лоши отзиви от техни клиенти, което съчетано с неособено доброто впечатление от дизайнерите при личната ни среща напълно ме отказа.

# 425
  • В най - голямото село
Джанка важното е, че и двете не сме попаднали на правилните хора. Ти на дизайнер, аз на фирма, и така резултатът е 0.

# 426
  • София
Ползвах услугите на дизайнер, чийто работи харесах от Дибла http://www.your.dibla.com/index.php?option=com_k2&view=iteml … =11&Itemid=88. Свързах с него по мейла, срещнахме се и се договорихме.

Изключително съм доволна и го препоръчах на много познати, които също с удоволствие работят с него. Цената преди 2 години беше 10 евро.

Ето, част от нещата, които направи за нас:
дневна
https://picasaweb.google.com/103195660369588207620/LivingRoom?au … p;feat=directlink

детските стаи
https://picasaweb.google.com/103195660369588207620/Staja_batko?a … p;feat=directlink
 и
https://picasaweb.google.com/103195660369588207620/DetskaStajaNa … p;feat=directlink

# 427
  • Бургас
Разглеждайки снимки в Интернет попаднах този страхотен балкон : (последните 2 снимки от показания интериор).
Въпросът ми е имате ли идея тези зелени стени  къде се продават?

# 428
Разглеждайки снимки в Интернет попаднах този страхотен балкон : (последните 2 снимки от показания интериор).

не се продват, озеленяват се:)

# 429
  • Бургас

не се продват, озеленяват се:)

добре де, няма ли изкуствени за такива пишман домакини като мен?! Аз китки не мога да отглеждам, не ми се получава...

# 430
да, има, но от светлината, слънцето и вятъра избеляват и изглеждат доста зле. Не може да се сравни с живо растение - лъскаро и цвежо. Забрави за този вариант Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 431
  • Варна
Em_ma, а може ли снимки на изпълнението на детските стаи. Flutter

# 432
  • Пловдив
Момичета,трябва ми дизайнер който да направи проект на магазин в стил Шаби Шик.Можете ли да ми препоръчате някой?

# 433
Здравейте armira, бих се радвал да Ви помогна в намерението Ви да направите магазин в този стил. Аз съм архитект на свободна практика. Проектирам обекти, включително и интериори . Относно предпочетения от Вас стил мога да споделя, че е лек и елегантен. Основно присъства декорацията в светла цветова гама, флорални мотиви и ретро елементи. Разбира се бих се съобразил с Вашите изисквания и креативност. Моят е-mail e : svetozar_vb@abv.bg , GSM 0878 542 301

# 434
Em_ma - значи за моята къща, която е 400 кв.м. ще ми излезе 8 000 лв #Crazy Sick

Кеатегорично всичко е въпрос на договорка! Naughty

Някой може да плати 2000 лв., а друг за същото да плати 800 лв.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт