Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 803
  • 1 053
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте, искам да препоръчам и аз един талантлив дизайнер.
https://www.facebook.com/pages/Class-Design/136582386364811?ref=ts&fref=ts

# 496
  • София
И се регистрира специално, за да ни го пръпоръчаш, така ли?

# 497
И се регистрира специално, за да ни го пръпоръчаш, така ли?

Регистрирах се, защото това е условието да пиша във форума.
И исках да споделя и аз.

# 498
Мебелистите са мебелисти, не дизайнери! Дали биха имали идеи откъде да ми минават ВиК тръбите, колко контакта да имам и къде да са ми осветителните тела? Един дизайнер прави много повече от подреждане на диван и маса в едно помещение.

Точно така е, но аз успях да намеря фирма, която произвежда мебели и имат и дизайнери които разбират от всичко - ВиК, осветление, бани. Имат и майстори за другите неща.  А цената която поискаха е нищо сравнение с други.

Успех на всички  Peace
коя е фирмата-може на лични
Nadyk,

Въпросът не е дори и в това, че разбират от всичко - всеки интелигентен човек може да твърди, че разбира от много неща и би искал сам поне да проучи проблема, който среща. По-важното е, че всяка мебелна фирма ще се въздържа да предлага неща, които не произвежда, а това директно ограничава възможностите точно на клиента. Така всички клиенти на тази фирма ще се окажат с подобни интериори, които не са направени конкретно за техните жилища, не отговарят на техните специални нужди и съвсем не включват най-доброто за инвестицията, която са решили да направят.
Добрият интериорният дизайнер знае много повече за възможностите на пазара, за цените на продуктите, за това как те най-добре да се съчетаят, как да са безопасни за хората, които ще ги ползват, за тенденциите и новостите... Той винаги първо се интересува от това какво точно харесва клиента, какви точно функции ще има дадено помещение и как да използва наличните вече мебели и да ги съчетае с нови така, че да се постигне хармония.  
Накратко - така, както предпочитате да имате доверена шивачка, адвокат, майстор, така е добре да имате и дизайнер, на който да се доверите и който ще направи вашето жилище само ваше - красиво, удобно и уютно.
И накрая - случва ми се да ме търсят, за да поправя някаква грешка в интериорното решение, която съсипва много добри идеи само защото не е направен добър предварителен проект от професионалист. А това, естествено, е за сметка на инвестицията на клиента.

# 499
Мебелистите са мебелисти, не дизайнери! Дали биха имали идеи откъде да ми минават ВиК тръбите, колко контакта да имам и къде да са ми осветителните тела? Един дизайнер прави много повече от подреждане на диван и маса в едно помещение.

Точно така е, но аз успях да намеря фирма, която произвежда мебели и имат и дизайнери които разбират от всичко - ВиК, осветление, бани. Имат и майстори за другите неща.  А цената която поискаха е нищо сравнение с други.

Успех на всички  Peace
Nadyk,

Въпросът не е дори и в това, че разбират от всичко - всеки интелигентен човек може да твърди, че разбира от много неща и би искал сам поне да проучи проблема, който среща. По-важното е, че всяка мебелна фирма ще се въздържа да предлага неща, които не произвежда, а това директно ограничава възможностите точно на клиента. Така всички клиенти на тази фирма ще се окажат с подобни интериори, които не са направени конкретно за техните жилища, не отговарят на техните специални нужди и съвсем не включват най-доброто за инвестицията, която са решили да направят.
Добрият интериорният дизайнер знае много повече за възможностите на пазара, за цените на продуктите, за това как те най-добре да се съчетаят, как да са безопасни за хората, които ще ги ползват, за тенденциите и новостите... Той винаги първо се интересува от това какво точно харесва клиента, какви точно функции ще има дадено помещение и как да използва наличните вече мебели и да ги съчетае с нови така, че да се постигне хармония.  
Накратко - така, както предпочитате да имате доверена шивачка, адвокат, майстор, така е добре да имате и дизайнер, на който да се доверите и който ще направи вашето жилище само ваше - красиво, удобно и уютно.
И накрая - случва ми се да ме търсят, за да поправя някаква грешка в интериорното решение, която съсипва много добри идеи само защото не е направен добър предварителен проект от професионалист. А това, естествено, е за сметка на инвестицията на клиента.

Trendoffice, много точно казано - има си професионалисти във всяка една област - да, струват пари, естествено всеки добър професионалист си цени труда. Но когато спестиш от основата, след това ти излиза обикновено по-скъпо и най-важното не се получава качествено.

# 500
b

Успех на всички  Peace
Nadyk,

Trendoffice, много точно казано - има си професионалисти във всяка една област - да, струват пари, естествено всеки добър професионалист си цени труда. Но когато спестиш от основата, след това ти излиза обикновено по-скъпо и най-важното не се получава качествено.

Ako позволите, ще изкажа мнение по горния коментар.От 20 години се занимавам с интериорен дизайн и обзавеждане.Може би сте чували за СКЛАДА? Това ,което научих през всичките тези години е ,че когато става въпрос за дом ,въпросът е много личен . Домът е интимно пространство ,където допускаш само избрани хора или не допускаш никого.  От там идват много недоразумения между дизайнери и клиенти. Избора на дизайнер не е въпрос само на хонорар и професионализъм,а преди всичко въпрос на поносимост и симпатия между хората.
Много често  отлични професионалисти не успяват да си защитят проекта а аматьори и начинаещи се радват на голям успех. Всичко е въпрос на комуникация и просто човешки отношения.
 Grinning

# 501

Ako позволите, ще изкажа мнение по горния коментар.От 20 години се занимавам с интериорен дизайн и обзавеждане.Може би сте чували за СКЛАДА? Това ,което научих през всичките тези години е ,че когато става въпрос за дом ,въпросът е много личен . Домът е интимно пространство ,където допускаш само избрани хора или не допускаш никого.  От там идват много недоразумения между дизайнери и клиенти. Избора на дизайнер не е въпрос само на хонорар и професионализъм,а преди всичко въпрос на поносимост и симпатия между хората.
Много често  отлични професионалисти не успяват да си защитят проекта а аматьори и начинаещи се радват на голям успех. Всичко е въпрос на комуникация и просто човешки отношения.
 Grinning

И това е така Simple Smile Така като го прочетох и се сетих и за доста други сфери, в които това действа - например избора на лекар - колкото и да е странно си имам две лекарки и една зъболекарка, при които се чувствам прекрасно и обичам да си ходя при тях, слава богу само за профилактични прегледи Simple Smile Просто всичко е една чиста човешка комуникация и едно голямо доверие...

# 502
Здравейте, прочетох цялата тема с интерес, но май не открих това, което търся. Доста по-напред някой беше пуснал линк http://www.hgtv.ca/colinandjustinshomeheist/photos/#!/0. Проектите много ми допадат и бих искала да намеря дизайнер с подобни идеи, но всичко, което разгледах на български архитекти ми се струва доста еднообразно. Останах с впечатление, че Малена е специалист, на чието мнение бих се доверила. Ще се радвам, ако сподели идеи и насоки /без да пренебрегвам и другите, които се отзоват, разбира се/.

# 503
Здравейте, прочетох цялата тема с интерес, но май не открих това, което търся. Доста по-напред някой беше пуснал линк http://www.hgtv.ca/colinandjustinshomeheist/photos/#!/0. Проектите много ми допадат и бих искала да намеря дизайнер с подобни идеи, но всичко, което разгледах на български архитекти ми се струва доста еднообразно. Останах с впечатление, че Малена е специалист, на чието мнение бих се доверила. Ще се радвам, ако сподели идеи и насоки /без да пренебрегвам и другите, които се отзоват, разбира се/.

Кокиче, и аз се почувствах точно като теб преди няколко месеца изчитайки цялата тема с надеждата да намеря препоръки за добри интериорни дизайнери и... не намерих Simple Smile

Бях постнала по-горе този линк от Бихенс (където креативни професионалисти от цял свят публикуват портфолиата си) и поне според мен има добри проекти и на български архитекти:
http://www.behance.net/search?field=52&country=BG&state=&city=Sofia

Според мен е важно да те ГРАБНЕ стила на работа на дизайнера Simple Smile Успех в търсенето!

# 504
  • София
кокиче, нормално е да не ти харесва това, което харесва на другите. В крайна сметка има различни стилове за различните вкусове. Моят съвет е да видиш дизайнерите в какъв стил работят и да се насочии според това. Ако ти обясняват, че ще ти го направят както ти искаш, аз не бих вярвала. Все пак, всеки е най-добър в това, което харесва и се ентусиазира...
От това, което си пуснала съдя, че харесваш по-консервативно, класическо или арт деко. Като правих проучване за мен, бях попаднала на диди лазарова, която като че ли има подобни неща. Като мацка е готина - виж ако искаш дали ти допадат нейните неща. Аз определено по по-модерни залитам  Laughing

gzannato, права си, че е въпрос и на допадане меежду хора. Обаче, те аматьорите може и да защитят проекта, въпросът е дали и как ще го реализират. Лесно ще ти направят 3д, може да ти хареса, но ако не е съобразено с твоя бюджет, няма да стане същото и съответно голяма работа, че проектът е хубав. Друг казус е качеството на реализацията - дали имат опит и предвиждат грешки, дали имат мебелисти и майстори, които работят качествено и чисто, и така нататък и така нататък. Според моето мнение, изпълнението е доста по-пипкаво от проектирането.

# 505
  • София
Кокиче, aloe, joliti4ka, какво направихте? Намерихте ли дизайнер, доволни ли сте? Чакаме и снимки Peace

# 506
Кокиче, aloe, joliti4ka, какво направихте? Намерихте ли дизайнер, доволни ли сте? Чакаме и снимки Peace
Аз лично - не. На този етап се отказах от български дизайнер. Просто не съм успяла да си намеря още подходящия, не може да няма кадърни хора в тази област, но нещата, които разгледах, не ме грабнаха с оригинални идеи.
От това, което си пуснала съдя, че харесваш по-консервативно, класическо или арт деко.
Последното ми увлечение е midcentury modern Simple Smile

# 507
  • София
Разбирам те, за съжаление чуждестранните са доста скъпи. Аз си бях харесала едни чешки ли, полски ли, май студио моделина се казват. Изли3но е да споменавам цената обаче  #Crazy

Midcentury modern е доста як стил всъщност.  newsm10
Успех в търсенето на твоите хора и ни дръж в течение ако намериш нещо  Peace

# 508
Здравейте и от мен момичета. Аз малко се изгубих, но в бъдещото нас тече трескав ремонт.

tartaleta123, искам да ти благодаря за препоръката.   bouquet Спряхме се но твоите хора и съм супер доволна. Всичко става бързо и най-вече безпроблемно. Единия архитект е страшно педантичен - седи всеки ден на обекта и връща майстоите по 100 пъти докато не му хареса резултата. Не съм и предполагала, че може да не е необходимо аз да вися като питбул и да се разправям Mr. Green

Ще пиша по-натам и ще ви пратя снимки като поприключим.

# 509

КОЯ Е ФИРМАТА МОЛЯ?

А
Здравейте и от мен момичета. Аз малко се изгубих, но в бъдещото нас тече трескав ремонт.

tartaleta123, искам да ти благодаря за препоръката.   bouquet Спряхме се но твоите хора и съм супер доволна. Всичко става бързо и най-вече безпроблемно. Единия архитект е страшно педантичен - седи всеки ден на обекта и връща майстоите по 100 пъти докато не му хареса резултата. Не съм и предполагала, че може да не е необходимо аз да вися като питбул и да се разправям Mr. Green

Ще пиша по-натам и ще ви пратя снимки като поприключим.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 01:17 от airgirls

Общи условия

Активация на акаунт