Интериорен дизайн – цени и препоръка!

• 312 286
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 1 005
Направо ме връщате пак да се сещам как крещи, кара се, изпада в истерии и след 2 дни по телефона все едно нищо не е било и ти говори пак врели некипели как до ден-два и влиза бригадата и ще стане бързо.

Не искам да ви плаша, но според мен говорете с адвокат и се пригответе за вариант, в който ще ви мотае за парите страшно дълго време. Пазете си чатовете, че трие назад като стане напечено. Аз дори си записвах разговорите с него по телефона.
Всички, които работят от бригадите за него са подизпълнители и след време сме се свързвали с тях да оправят някои неща (от тия , които бяха чат пат читави), естествено за наша сметка и те вече бяха приключили да работят с Крафтекдизайн т.е. с Калин и всички споделяха, че никак не е по плащането. Той взема авансите и се разплаща по текущите си обекти, а нашия/вашия започва примерно след месец-два и тн и тогава реално вече вашите аванси са профукани и разчита на нови балъци като нас, за да може да стартира нашия обект. Това е една от основните причини за забавянията при него. Абе пълен мошеник, пак се ядосвам сега като се сещам. Искам да кажа, че вашите аванси са отдавна изхарчени от него.
При нас също беше страшна мизерия в мръсната част, плочките в едната баня бяха надрани. Ние го преглътнахме това...може би не трябваше, но бяхме дали страшно големи аванси и разбрахме за какво иде реч. Той също много добре го знае - взел ти е парите, започнал е ремонта - той е в силната позиция и се съобразяваш с него, защото реално от днес за утре читав майстор не може да намериш, нито от днес за утре ще ти върне някакви пари той.
Но с мебелите беше покъртително...не знам на кого беше дал да ги прави, но имаше скандални изпълнения, които дори бюджетни мебели като Виденов не биха си позволили да направят - както в изработката така и в монтажа. При нас там ескалираха за пореден път много нещата. Загубите ни са в много месеци време и в няколко десетки хиляди лева.
Жалкото е, че нямаш почти никаква защита срещу такива практики - ходи доказвай ниско качество, забавяне в изпълнението и тн и тн - Възможно е, но е супер времеемко, а говорим за ремонти т.е. искаш все пак да стане в някакво нормално време

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:25 от Mamma

# 1 006
При нас също беше страшна мизерия в мръсната част, плочките в едната баня бяха надрани. Ние го преглътнахме това...може би не трябваше, но бяхме дали страшно големи аванси и разбрахме за какво иде реч. Той също много добре го знае - взел ти е парите, започнал е ремонта - той е в силната позиция и се съобразяваш с него, защото реално от днес за утре читав майстор не може да намериш, нито от днес за утре ще ти върне някакви пари той.
Вашата история ми е болезнено позната. И вие сте се поддали до известна степен на шантаж.
Поне това научих от този ремонт, че като видиш някой да е мошеник, трябва веднага да го разкараш. Веднага! По-добре няма да стане. Парите са загубени, но поне да спре да ти прави щети. Повече твърдост трябва с такива.
И аз се опитвам да не се ядосвам и да забравя, но все се сещам колко трудно заработени пари отидоха в кофата.

# 1 007
  • София
Вашата история ми е болезнено позната. И вие сте се поддали до известна степен на шантаж.
Поне това научих от този ремонт, че като видиш някой да е мошеник, трябва веднага да го разкараш. Веднага! По-добре няма да стане. Парите са загубени, но поне да спре да ти прави щети. Повече твърдост трябва с такива.
И аз се опитвам да не се ядосвам и да забравя, но все се сещам колко трудно заработени пари отидоха в кофата.

Когато парите са много, защото Крафтек работят с 60% аванс за строителни дейности и толкова за мебели, човек трудно се отказва.
А и плюс цялата санитария, която най-вероятно не са купили....

Иначе да, почваме търсенето на адвокат, ако някой има препоръки ще се радвам да сподели.

# 1 008
  • Бургас

Струва ми се, че работата на архитектите и тяхната квалификация е по-скоро откъм проектиране на помещения, а не тяхното оползотворяване. Говоря от последния си опит, но вие може да ме опровергаете с някой много успешен в дизайна архитект Simple Smile
Моят опит е само с архитект. Вече 2 изпълнени проекта, като втория път не съм влизала в магазин. Спести ни страшно много средства и време.
Септември месец купихме апартамент, който беше за тотален ремонт. Предишните собственици бяха правили някакви безумни преустройства. Възстановихме всички остъклени тераси, архитектът направи пълно заснемане на жилището. Получихме чертежи, вкл. с дебелина на стените. 9 месеца по-късно вече сме напълно готови (останаха само первазите, които ще поставят следващата седмица и една лампа в предверието, чиято доставка закъснява).
Описвам какво се случи за 9 месеца: изцяло смяна на дограма, махане на настилки, махане на допълнително изградени стени, къртене на плочки в баня и тоалетна, извозване на всички боклуци, шпакловка, боядисване, нови интериорни врати. Иначе казано: все едно сме го взели на тапа.
Бригадите организирахме сами.
Съобрази се изцяло със зададения предварително от нас бюджет. Инвестирахме повече пари в дограмата (алуминиева, Шуко), настилката- естествен паркет, интериорните врати и външната врата-Dierre, тоест нещата, които не се подменят лесно. Всичко останало като кухня,  мебели и посуда е от Икеа, вкл. уредите в кухнята, пералнята, спални и матраци. Доволни сме от резултата. Знаехме какво искаме и очакванията ни отново се покриха.

Малко снимки:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 10:56 от LaDiDa

# 1 009
  • Sofia
Всичко е точно в мой стил, браво на вас! Виждам, че сте в Бургас, иначе щях да искам контакти на бригадите.
Но, не виждам именно това, което търся в диайнер - умело боравене с мебелите, за да е максимално удобно. В случая не е имало как, след като ползвате готови модули, разбира се.
Понеже и аз умувам една кухня, очаквам дизайнерът да намери вариант и да предложи изработка по поръчка, която да я направи многофункционална. Т.е архитектът ви е помогнал главно за проектиране на помещението, а не на мебелите.

# 1 010
  • Бургас
NBM, напротив.
В това жилище искахме всичко да е от ИКЕА. За съжаление в едната спалня и предверието нямаше как да е така, защото имаше вградени гардероби, които искахме да ползваме.Там мебелите са по поръчка, като архитектът ги проектира и възложи на фирма, с която работи.
В първото жилище всички мебели са също по проект на архитекта ни и изработено от фирмата, с която работят.
Добре изпълнените мебели по поръчка излизат доста скъпо. Ние заложихме от самото начало по-малък бюджет, защото жилището ни не е основно. Там ще живее синът ни, който е малък и още не умее да пази. Затова и искахме по-бюджетни мебели, доколкото е възможно.

Показвам вградения гардероб, който е в преддверието:

Скрит текст:
Скрит текст:

и тук имам малко не добре сниман гардероба в спалнята:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 11:11 от LaDiDa

# 1 011
  • Sofia
Напълно ви разбирам, аз също обзавеждам ваканционен апартамент с мебели от Икеа. При мен, за съжаление, архитектът не даде добри идеи за разположение на мебелите. Да не кажа, че направо бяха неудачни. А има варианти за повече удобство, които впоследствие намерих.
Просто в случая примерът е по-различен и ще се радвам някой да покаже кухня на архитект, където с поръчкови мебели са направили много добро усвояване на пространството.

# 1 012
  • Бургас
Редактирах поста си по-горе и добавих снимки на двата гардероба.
Всичко преди това го имам получено като чертеж, вкл. описание на обкова, вътрешно разпределение и прочие.

Нагледно:

Скрит текст:

Допълвам и със снимка на кухнята от първото жилище, което направихме заедно с нашия архитект. Отново е проектирана от нея и изпълнена със същата фирма:

Скрит текст:

# 1 013
  • Sofia
Така е по-ясно, благодаря! А може да похвалите архитекта, не разбрах кой е Simple Smile

# 1 014
Редактирах поста си по-горе и добавих снимки на двата гардероба.
Всичко преди това го имам получено като чертеж, вкл. описание на обкова, вътрешно разпределение и прочие.

Нагледно:

Скрит текст:

Допълвам и със снимка на кухнята от първото жилище, което направихме заедно с нашия архитект. Отново е проектирана от нея и изпълнена със същата фирма:

Скрит текст:

Oт какъв материал е белият кухненски плот?

# 1 015
# 1 016

Може ли да дадеш отзиви спрямо технически камък. Имам дългогодишен опит с технически камък. И сега много се чудим между него, кориан, кварцит....

# 1 017
Здравейте, интересувам се от опит с интериорно студио Koto Design – някой работил ли е с тях?

# 1 018
  • Бургас
Аncy, не мога да направя сравнение между технически камък и кориан.
В апартамента сме с раусолид (изкуствен камък на Rehau), който се нацепи целия, а уж ни го продадоха с доживотна гаранция. Помня, че цената на плота беше колкото на цялата кухня. Няма никой в БГ, който вече да продава раусолид, тъй че хубаво бил с доживотна гаранция ако има на кой да я предявя. Че и никой не иска да сменя само плот, а аз в момента нямам желание за нова кухня.
Спрях се на кориан сега за къщата ни, защото държах на металното дъно на мивката и само кориан имаха такива. Лесно се поддържа. От 2021ва е, нямам никакви забележки. Като нов си е.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 12:58 от LaDiDa

# 1 019
Здравейте, някой ползвал ли е услугите на Планекс Инвест за интериорен дизайн и довършителни работи?

Общи условия

Активация на акаунт