Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 507
  • 684
  •   2
Отговори
# 555
Център ШироКО е сформиран преди две-три години поне, не съм много запозната, но определено професионалният им опит си е доста голям,с доказани резултати, и са разпознаваеми имена във Варна.
При които и да съм ходила преди на 1ва среща си наблюдават за нормите за дадената възраст върху детето, докато си говорят с мен какво ме притеснява

# 556
Не знам как е редно да протичат срещите с психолог по принцип и ми беше интересно да прочета мнения на хора,минали по този път.Нямам никакъв опит с психолозите във Варна.Освен в "Широко",съм водила детето си при Дашева-детски психиатър.И тя не успя много много да предразположи детето,но поне се опита.Още с влизането му подаде един пъзел и го нареждаха заедно,извади му няколко колички,пита го коя какъв цвят е,извади му играчки,пита го разни неща от ежедневието.Той понеже е срамежлив пред чужди хора,отговаряше с една дума на поставените въпроси и Дашева заключи,че е неуверен с аграматична реч,че не е общителен и не може да прецени как е реално с речта.Но жената поне се опита да осъществи контакт,а Нина Василева изобщо не направи опит.До последно очаквах,че ще му извади пъзел или сортер,че ще му зададе някой друг въпрос,че ще му даде да нарисува нещо,да види как е с моториката,но нямаше такова нещо.Не знам до колко е редно да се разчита само на това,което споделя родителя.Все пак моите наблюдения относно детето ми са субективни.Според баща му,нищо му няма.Иска ми се по-подробно да прегледат детето и да ми дадат становище.Има ли такъв специалист във Варна или всички процедират по един и същи начин?

# 557
Здравейте! Търся детски психолог в Пловдив. Имам дъщеря на 11г. Винаги се е справяла трудно в училище, но сега в пети клас отношенията ни ескалираха. Бойкотира ме и отказва помощ от мен, а оценките ѝ не са добри. Има и ниска самооценка.
 Моля за препоръка.

И ние сме в почти дъгата ситуация. Към кого се обърнахте?

# 558
Здравейте! Търся детски психолог в Пловдив. Имам дъщеря на 11г. Винаги се е справяла трудно в училище, но сега в пети клас отношенията ни ескалираха. Бойкотира ме и отказва помощ от мен, а оценките ѝ не са добри. Има и ниска самооценка.
 Моля за препоръка.

И ние сме в почти дъгата ситуация. Към кого се обърнахте?
Към никого. Започнах да помагам с уроците и домашните без да имам големи очаквания за оценките, и нещата влязоха в релси.

# 559
Център ШироКО е сформиран преди две-три години поне, не съм много запозната, но определено професионалният им опит си е доста голям,с доказани резултати, и са разпознаваеми имена във Варна.
При които и да съм ходила преди на 1ва среща си наблюдават за нормите за дадената възраст върху детето, докато си говорят с мен какво ме притеснява
Имате ли впечатления за Нина Василева? Мисля при нея да замеда сина ми на 9 год е

# 560
Имате ли впечатления за Нина Василева? Мисля при нея да замеда сина ми на 9 год е

Водя детето ми периодично при нея . На 1г. и половина е . Доволна съм много . Противно на  казаните мнения по - горе , мога да кажа , че обръща внимание на детето , влиза в контакт с него , наблюдава реакциите , движенията и всичко каквото тя си знае и разбира и същевременно с това говори с мен и ми обяснява .

# 561
Astrea,аз не съм доволна.Много мила ми се стори по телефона,но на живо не.В един момент дори ми изглеждаше сякаш е с не особено здрави нерви за детски психолог.Подведох се от хвалбите във фб групите,а може би положителните коментари са били от познати на психоложката.Като цяло няма много информация за този център.

# 562
😆 Не съм приятелка на Нина Василева. Нито съм на хонорар към специалистите, работещи в "Широко". 
Видими и постигнати резултати от работата им са поводът да ги хваля.
По-назад съм писала впечатления и за други срещи при други специалисти как са минавали.
Не дадоха на 1ва среща да реди пъзел, не разпитваха детето. Но и не смятам, че това би им дало отговор и да се реши проблемът за половин-един час.

Но много често, реалността на проблемите и ситуацията, в която сме, казаната истина не ни харесва или не желаем да я приемем.
Освен това и за да има резултати, семейството трябва да е готово да се работи с детето.

# 563
От центъра на Ваня Матанова съм доволна, но той е в София. Също и детските психиатри в педиатриата.

gqa, мисля си, че никой не отива на консултация, за да чува колко са прекрасни нещата. Отива с проблема си и търси разрешение.  

*Steffie* писа, че не й е харесала консултацията. Преживяването й е напълно валидно за нея, както и твоето за тоите консултации.

Моят опит е, че често психолозите се самозабравят и в надпреварата си да се покажат колко са знаещи и можещи забравят най-важното: трябва да изградят рапорт с нас, т.к. от нас зависи дали ще има и други срещи, и трябва да обръщат внимание на детето ни, т.к. ако си търсим слушател, ще отидем на кафе с приятелка, а не на консултация с психолог.

Не видиш ли полза от срещата си с някой, просто не повтаряш.

# 564
qga,не съм имала очаквания да ми решат проблема за половин час.Нямало е нещо насочено към мен,което да не ми се понрави.Стори ми се безразлична и незаинтересована към детето.По едно време даже се разпали,че всеки ден и се мъкнели майки с огромни раници и гърнета,щото еди кое си дете само в това гърне ходело.Сякаш ние бяхме отишли там да изслушаме нея,а не тя нас.По това време моят си ходеше в тоалетната и нямаше предвид нас в случая,а явно се беше ядосала на другите пациенти.И още с влизането едва ли не ни се скара защо и двамата със сина ми сме с маски.Аз и казах..Ами как нали е пандемия,пазим се.Тя каза да ги махнем,там работели без маски.Някак си доста заповеднически се държа,сякаш сме в казарма.Определено не бих си поверила детето на нея.

# 565
Елфичка, напълно съгласна съм.
Всеки си знае положението. И си казва мнението.
Примерно: Ако дете не говори, какво то ще и обясни на специалистът? 
Но не съм съгласна да се дава категоричност, че сме приятели, за да хвалим примерно дадени хора, щото са ни приятели.

# 566
А имате ли мнение за Цвета Таманова? В София практикува.

# 567
Ако детето не говори,си има начини да покаже какви умения има,дали разбира какво го питат,може ли да изпълни дадена задача,има ли добър зрителен контакт.За мен да оставиш дете да играе един час кутия пълна с колички с гръб към теб и накрая да кажеш "има потенциал,но трябва много работа" не е особено сериозно.

# 568
Може ли да препоръчате психолог за дете със сензорни проблеми за Варна?

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 08:58 от Astrea

# 569
Здравейте!. Някой има ли отзиви от психологичен център Сова във Варна. Водя там вече втори път детето си. След срещите е много добре, но после пак започва да дивее. Той е нервен и понякога агресивен. Срещите с него са веднъж седмично. Някой ходи ли на психолог по - често. Вижда ми се малко.

Общи условия

Активация на акаунт