АПРИЛчетата гонят есента и чакат с нетърпение снега!

• 14 495
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
Милички, благодаря ви за подкрепата и споделеното!!! Hug Heart Eyes Heart Eyes

Хикси, душо, Честит Рожден Ден!!! Да ки жива и здрава, много щастие, много любов, много радости в семейството!!! newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  cook

Позамрелия фен клуб ЛОТР, кажете какво очаквате от филма "The Hobbit" - http://www.imdb.com/title/tt0903624/. Как ще дочакаме до 2011 незнам, ама хубавото е че също както Властелините се снима 4 години, би трябвало да е нещо впечатляващо, със сигурност очакваниията са да бие Властелина, а дано ги опровергаят  Heart Eyes Ето ви едно трейлърче

Охооо, чакаме да видим! smile3508 smile3508 smile3508

Маги, нямам си идея какво е това модифицирано нишесте?? #Crazy

Веси, браво за напредъка с папото!  Hug

Теолео, не се ядосвай, мъже - вари ги, печи ги-това е! #Cussing out #2gunfire

Сисе, леле дано ви действа тоя чай, сподели после как е!! Praynig Praynig Hug

Аквариелче, мила честита ви племенничка! Да ви е жива и здрава!!! Grinning Hug Нямам си идея какви сте й точно? newsm78

Лидия яде наобед около 180 мл пюре - зеленчуково или месно, слледобед по принцип яде каша - около 160-180 мл, но някой път не иска! #Crazy

Верчо, морковите вече ги давам винаги с нещо друго, иначе не! Naughty

Никито, и аз се чудя Лидия как ще е, мисля че ще е като нас - с дясната ръка ще пише. Laughing Laughing

Нещо ми се губят ВаняМ, Миленая, Калии! Crossing Arms Бързо на отчет! Simple Smile

# 121
Момичета искам да ви предупредя: Ей сега давах на Габи пюре от пуйка със зеленчуци и пилешко на ОВКО! И намерих в него един огромен бял косъм  Sick  Просто го измъкнах от бурканчето! Нямам думи! Нищо повече няма да купя на тази фирма!!!! Sick Sick Sick

# 122
Момичета искам да ви предупредя: Ей сега давах на Габи пюре от пуйка със зеленчуци и пилешко на ОВКО! И намерих в него един огромен бял косъм  Sick  Просто го измъкнах от бурканчето! Нямам думи! Нищо повече няма да купя на тази фирма!!!! Sick Sick Sick

ЛЕЛЕ, Аквариел, ужас!!! Много неприятно...... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 123
Добър ви ден!  Crazy
Как сте? Що сте?

Буренче, дай снимков материал ако можеш, че така с обяснения трудно става.
Аз вече успях да му забеля на моя малък мъж окончателно пишката  bowuu При няколкото по-настоятелни придърпвания се появяваше кръв и леко се зачервяваше, но и Алекс не даваше признаци на болка.  След баня, а защо не и при всяка смяна на пампи, промивай кожичката с тампонче напоено в реванол, ако всичко е ок, за ден, два ще му мине възпалението. Според мен наблюдавай мястото и не се притеснявай излишно. Но ако случайно не отшуми до няколко дни, потърси мнение на доктор  Peace

Никито1047 снимката ти е излязла малка защото си й копнала адреса така. За да стане като хората, отвори снимката в голям формат и чак тогава с десен бутон й копни адреса за да го пейстнеш тук  Peace

# 124
Хикси - честит РД на патерици, мила!!! Да си здрава и много обичана и горда мама!!!  bouquet
Акварел – ама пуйката с ориз на Овко с косъм ли е по принцип?? В смисъл – пише ли го в съдържанието? Ако да – няма за какво да им се сърдиш!!! Joy Азваси – абе какво точно означава индукционен котлон? За жълтеницата у новороденото и подсладената вода- да, така е, при жълтеницата у новороденото (която се дължи на мноооого фактори) може да има хипогликемия (намалена кръвна захар)  и поеманета на "подсладена водичка" да подобри това състояние. Това обаче беше преди повече от 10-15 години. Последните години (и то още миналия век) мноооого автори препоръчват ранно захранване (закърмяне, имам предвид) и често кърмене (поне на 2 часа) като основни за намаляване на жълтеницата!!! Приемането на захар намалява кърменето и т.н. и т.н...освен това кърмата води до по-често изхождания (по принцип у кърмените бебета са по-чести, а не по-рядки – Ясминка, сори, ама за това никога не съм била съгласна с теб - във всички книги и учебници го пише - освен това запекът  много по-чест при АМ - личи си от форума...е, има и кърмени, които си ходят по-рядко - но защо е така...хоравсякакви - бебета - също!) – това намалява и червната абсорбция на билирубин, намалява кръговрата му между черния дроб и червата  и намалява проявата на жълтеница...
Верчо – ама 2 пъти за деня или за нощта??? И нови зъби ли ще имате???
Теоилео – какво е точно чавка??? Ако има по-малък клюн от щъркела, значи на мен щъркел ми го е изпил...
Как е Дима???
И никой ли няма да ми отговори дали италиански вихър във форума не е отвял Емма нанякъде??? Буренче - аз май не съм компетентна по бебешки пишки - сори, по-добре питай педиатър - дори и да не е твоя - намери друг - питай, все пак, това си е важно!!!

# 125
  • Бургас
Мале, Акварел, #Crazy Аз давам десертчетата с йогурт и извара, лелееее ooooh!
Хикси, честит празник   bouquet  bouquet  bouquet
Аз вчера правих кисел с дюля; както почти не ми ядеше Дима покрай боледуването, не и стигна една авентска чашка Sunglasses
Днес бяхме по спешност пак на лекар, защото няма температура и хриповете намаляха, но ми направи алергия към Зината ooooh! За съжаление, няма с какво да го сменим на този етап, защото ако минем на пеницилинов препарат можело да стане кръстосана реакция, а за Субамед /или нещо подобно Embarassed/ още нямала килограми и възраст. Така че нямаме избор и продължаваме зината в комбинация с противоалергично сиропче. Вече не знам какво да правя, дори да търся трети лекар, няма как да спра антибиотика по средата Tired

# 126
Добро утро!
 минаваме на сироп за апетит с витамини,моето дете отказа тотално да яде ooooh!
ще го споделиш ли с нас? И какво значи че отказва да яде- и АМ ли не иска? / щото ние освен кърма и попара също тотално отказваме яденето/

по принцип у кърмените бебета са по-чести, а не по-рядки – Ясминка, сори, ама за това никога не съм била съгласна с теб - във всички книги и учебници го пише - освен това запекът  много по-чест при АМ - личи си от форума...е, има и кърмени, които си ходят по-рядко - но защо е така...хоравсякакви - бебета - също!
Абе не те знам какви учебници четеш, но е факт че кърмата се усвоява много по добре от оргазинма! Затова и кърмените бебета могат да имат " лъжлив" запек! За сведение и Ива докато беше само на кърма си изхождаше на 3-4 дн , при това нормално по консистенция аки! Щом включих пюретата взе да ака всеки ден!

# 127
 Здравейте момичета ,съжалявам че съм постнала три пъти ,но форума нещо ми се бъгна и го беше постнал 3 пъти един и същи пост.
 Хикси честит рожден ден на патерички душаbouquet  bouquet  bouquet
 Голди май много сложна стана работата при вас,е стискам много силни палци наистина много бързо да се справите с положението.
  Акварелка какви са тия чудеса дето разправяш за пюретата,малеее направо се втрещих  #Crazy взимай го и го носи в Комисията по защита на клиента.Честита племенничка,да е жива и здрава.
За количеството храна изяждаме по около 180 мл. мляко и толкова пюрета и каши.
 Лале32 добре дошла при нас,разкажи малко повече за вас.
 Ох днес ме побърква форума,съвсем се е бъгнал.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 16:15 от didimora

# 128
я да ви развеселя малко:
Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията ?

“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Колко джиесема сте осмукали досега?”
“Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?”
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”
“Помогнете! Расте ми коса!”
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46?
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчице, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
 “Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”
 “Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:32 от didimora

# 129
.

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 14:45 от didimora

# 130
Здравейте пак мами Simple Smile
днес питах в аптеката-има някакъв лосион за мазане на палците на бебо, ако си ги смуче, но е за над 24 месеца - и нищо чудно - в него има и алкохол и екстракт от люта чушка, въобще..

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 09:33 от Анонимен

# 131
Привет мами  Hug
Нещо се поизгубих, но много работа, много сватби и разни други хубави поводи и така  Laughing

Честито на всички, които са имали поводи да почерпят.  smile3525

Да се похваля, ние си имаме първо зъбче  tooth, проби вчера и май и второто е на път. А от 3 дни се захранваме и с месни пюрета. В тази връзка да питам за колко дни минахте на цяло бурканче месно пюре? Ние за 3 дни стигнахме до половин бурканче от 190 гр. и се чудя утре колко да дам newsm78 Междудругото нашто дете май ще е мръвкарче, не че не ги ядеше зеленчуковите, но месните пюрета май повече и се харесаха.

Относно грамажите, Дари яде на обяд 180-190 гр. пюре, а следобяд каша около 200гр., някой път по-малко. Абе добро прасенце е  Animal Pig пу пу

vercho, аз само моркови не давам, винаги в комбинация с нещо друго. Пък и само морковите не мисля че ще я заситят.

Лурдес
, и Дари е от ранно лягащите. Тя не че спи много през деня, но дори и да е спала повече, пак и се доспива рано. Вече не знам и аз какво да я правя. Защото пък като заспи някой път към 19-19.30ч. и после не мога да я събудя за баня и ядене. Засега се опитвам да издърпвам по-рано последното и ядене, да е към 20-20.30ч. например. Иначе съм забелязала че и дори по-късно да я нахраня и да я сложа да спи, сутрин си се буди пак рано - към 5-6ч., по-рядко към 7ч. и после обаче няма заспиване. Явно ще си ляга с кокошките и ще става с петлите  Joy Хубаво е и майка и да започне да си ляга по-рано иначе сутрин и през целия ден съм като някой сомнамбул  smile3507, а пък нали се опитвам и да работя.

nikito1047, много сладка есенна снимка  Heart Eyes

didimora  hahaha

Goldie
, мила, тъкмо да пиша че Зината е вълшебен направо и то какво, алергична реакция. Как се прояви междудругото? Стискам палци Дима бързо да се оправи и да се разминете възможно най-леко  fingerscrossed

Май и още неща исках да пиша, но  Thinking
Ще се включа пак, че и без това дълго стана.

Ааааааааа, къде е Емма наистина, че и на мен много ми липсва.

Хайде хубав ден   bouquet

# 132
   Тука съм бе скумрии (както казва моя ментор, а именно Стефания-курабия, дето също е малко постна в постовете си напоследък)!!! Заобикалявм ви напоследък и да знаете, че за напред ще си меря приказките ( с линеал-за тез които не знаят що е туй чудо на природата-да бяха учили кат' мене в строителен техникум и щеше да им е ясно). Натрисам са саде да кажа едно "Наздраве" на Хиксичка и а дано при нея вАжи приказката, че палавите деца като малки, ставали много послушни впоследствие.....от сърце й го желая!!!
 Самуил тоз месец пак се е оял, та категорично ни възбраниха 'сякаква друга храна (язък дет' му купихме таквъз фамозен стол за ядене-тц, тц). Но за сметка на това пък сме болни (казвам "сме", щото и двамата сме). И за да е пълна идилията трябва да ходим до ТУБ диспансера, че онуй там на рамото му го няма!

# 133

по принцип у кърмените бебета са по-чести, а не по-рядки – Ясминка, сори, ама за това никога не съм била съгласна с теб - във всички книги и учебници го пише - освен това запекът  много по-чест при АМ - личи си от форума...е, има и кърмени, които си ходят по-рядко - но защо е така...хоравсякакви - бебета - също!
Абе не те знам какви учебници четеш,

По ПЕДИАТРИЯ!!!

и Емма, стига ни заплашва с това мерене на приказките, де  - ти досега май си била все от страната масата и това ти е бойното кръщене като инакомислеща в споровете, е не е приятно, но минава...(човек хваща вяра, когато дойде на мяра) Laughing

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:42 от Lassi

# 134

Хикси,миличка, ЧРД , да си ми жива и здрава и мноого добра свеки за мойто детИ ! Heart Eyes

Дидиморке ,скъса ме от смях  Joy

Емма, да се лекувате бързо с малкия СамулскиHug
Това е заповед на една скумрия, при това цикламена  Joy ,а не на щуката,така че действай   bouquet

nikito1047, страхотно ти е детито !

Общи условия

Активация на акаунт