"Растат ДЕКЕМВРИйските мъничета и част от тях са вече ученичета!"

• 15 536
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • Vaudreuil Canada
Забравих да кажа че има и няколко с Мики Маус ама те са за над 3 годишна възраст та ще ви ги показвам догодина да не кажете че съм оспамила темата  Naughty

А да не забравя да кажа че ние сме от презадоволените с много играчки Simple Smile

# 226
Много са хубави! Най-много ми хареса корабчето, влакчето и замъка  Peace

# 227
Момичета благодаря ви за пожеланията  Hug

Искам да ви разкажа за моя горчив опит в хомеопатичен център Фитолек.
За първи път заведох дъщеря си там, коята е на 1.11г. средата на октомври с надеждата да я подсилят, за да не боледува много, защото ходи и на ясла. Прегледа я д-р Зорка Угринова, беше много внимателна и и предписа поддържаща схема. Тя е взимаше 1 месец и миналия петък се разкашля, заведох я при нея, прегледа я и предписа ново хомеопатично лечение. Обаче на следващия ден тя беше вече много зле, аз и званя цял ден, тя не ми вдига или ми затваря. В неделя вече едвам я откривам, казава ми да купя нови хапчета на Бойрон. И тях ги купувам, като се разбираме да и звънна към 1 часа да кажа как е детето, но тя вече си беше изключила телефона и въобще не можах повече да я открия, като и казах, че е много зле. Което напарво ме вбеси. А малката в това време вдига 40 градуса и става много зле. Вече се стига до норамален педиатър.
Само да кажа, че първоначалният преглед там е 50 лева, а след това по 30 лева другите, ако ходиш. Според мен си е доста скъпичко и трябва да държат на пациентите си.
Детето ми вече е на антиботик и с бронхит и ускорена утайка 50. Не искам да ви казвам колко тежко го изживяхме.
Днес реших да се обадя в център да говоря с управителя д-р Иванов. И останах допълнително огорчена и изумена ,как може да има толкова нагли хора. Той ми каза , че тя не можела 24 часа да бъде на разположение и че събота и неделя четяла лекции и не може да говори. Аз това го разбирам, но те поемат отговрност и то към дете за лечението ми. Тя не спи на тия лекции и можеше да ми вдигне и вечерта и званях. Също въпросният доктор ми каза, че сме си ималя Джи Пи и педиатър и се случвало да се взима антибиотик.
Ако исках да се стигне до антибиотик, нямаше да ходя във ФИТОЛЕК и да се доверявам на тях.
Та тук преключи разговорът ни, дано не съм ви досадила, но реших да споделя с всички майки, лошото им отношение!

# 228
Лиа, наистина има много, които не заслужават да бъдат и да се наричат лекари.
Хомеопатията не е за всеки. Аз ти казах кой е най-добрият в тази област в нашата
страна. Споделям разочарованието ти. Наистина не знам къде може да се сигнализира
за такава некомпетентност. НО, това, че пишеш тук във форума мисля пак е нещо.
Пожелавам ви скорошно оздравяване, започвай със схемите от форума на д-р Михайлов!
Кураж!  Hug Hug Hug

# 229
Ах, Лия, ужасно съжалявам за твоя опит с хомеопатията. Тези явно не се грижат за пациентите си. Аз имам една хомеопатка, знаеш я, която почти винаги ми вдига...излекувахме с нея много неща, крустите по главичката, гъбички на дупето (3 различни вида, заразени след антибиотици и от яслата), варицела, гнойна ангина. Но с кашлицата и храчките още се борим и съм и аз на ръба да предприема отново мерките с антибиотиците, защото не се търпи това, да не се спи. Тя се буди през 5 мин от кашлица и повръщане. Сутрин едва я вдигам за ясла. Проблемът при нас е, че след антибиотика със сигурност ще ни се появят пак гъбички и в устата и на дупето и е адски трудно да се изчистят. Ах, горкичкото ми, как кашля и реве и сега..но няма температура...или поне не мога да уловя с термометъра.

Аз пък се набутах да купя от Премаман един термометър за 90 евро - мери уж температурата от разстояние 2 см от челцето..., накараха ми се докторите, че не съм знаела температурата и трябваше да го купя, че с живачния ни е невъзможно...обаче това чудо колкото пъти го натиснеш, толкова различни температури дава като резултат. Та кажете ми, на какво прилича!?

# 230
  • Vaudreuil Canada
шамЕнет ние сме с термометър за ухо на Браун - много съм доволна - мери за под 5 секунди не трябва да будиш детето за да му измериш температурата, мериш си го по всяко време и навсякъде, не трябва да го събличаш/разкопчаваш, въобще прелест - иначе на нашия дивак е невъзможно да му се измери температурата.
Лия много е лошо като разчиташ на доктор, а той се окаже само подобие на такъв - жалкото е че взимат децата за опитни зайчета.

# 231
С моята работа нещо съвсем изостанах с четенето и още повече с писането. Sad
Честит рожден ден на всички рожденнички! Hug
Много прегръдки на болничките и бързо възстановяване! Ние засега..... хайде, няма да казвам. Но още се кърмим, както стана ясно. Мислех да отбивам, но май ще изчакам да мине зимата. Вкъщи всички преболедувахме - и аз, и таткото, баба ми и баткото по два пъти. Пу, пу да не чуе дявол .....! Освен кърма на Венета давам Мултисаностол и Цитросепт. Почти всеки ден правим сокчета от плодове и моркови.
Вмиткова, тази сребърна вода не е ли неприятна на вкус? Преди време промивах носа на баткото с нея, но изобщо не даваше и му ставаше гадно. newsm78 Иначе му давам всякакви гадости през устата и доста търпеливо си ги пие.
За подаръците добри идеи ми дадохте. Ще идем и ние до Марсел. Все ще харесаме нещо там.
Я кажете имате ли вече елхи! Ние я направихме преди малко, но как да я опазя от Венета? Все дърпа топките и ги сваля, та сигурно до Коледа всеки ден ще я правим наново.
Що се отнася до писането и рисуването - Венета пише и рисува навсякъде - стените и тапетите вече ги прежалих, то няма смисъл да се ядосвам. Компютърът е нарисуван също.
Они, виж на първа страничка, има списък с бременните декемврийки! Wink

# 232
  • Vaudreuil Canada
Бети и ние взехме елха но точно поради съображения за сигурност седи навън неукрасена все още. Сложили сме обаче лампички на къщата и пада голяма радост като светят вечер в тъмното.

# 233
Бети, сребърната вода няма никакъв специфичен вкус. Като вода си е. Просто в нея са добавени сребърни йони. В носа и аз пробвах и самото усещане наистина е дооосота неприятно (така да го нарека), но за вътрешен прием няма проблем. Зори войни води за промивките на носа, но пък я пие без проблем. За деца над 1 годинка 1 чаена лъжичка в 20-30 мл нормална вода - 3 пъти на ден преди хранене. За възрастните по 1 супена лъжица в 20-30 мл вода.
Ние си имаме изкуствена елха от отдавна. Висока е 1.50 м и като я украсим става много хубава. Само дето тази година как ще я опазя съвсем не ми е ясно  newsm78 Ние по традиция я украсяваме в светлата част от следобеда на 24-ти декември и я прибираме на Иванов ден.  Grinning

# 234
Помощ!  Praynig с фарингит сме и с температура! За Т ми изписа доктора Нурофен, ама явно съм тъпа и не мога да разбера
"за деца от 1 до 3 год. една доза от 5мл се приема 3 пъти за 24 часа"
това означава, че тези 5мл ги разделям на 3 и така давам, а не три пъти за 24часа по 5мл?
и кажете ми нещо бабешко ако знаете, горкото само лежи  Cry

# 235
Кате,давала съм 2 х през 4 часа и Т винаги е спадала.Досега не ми се е налагала да й давам повече от 3 пъти.Незнам друго какво да ти кажа.

Шеметче,влюбих се във влакчето и замъкът.Чудесен избор ни предложи.

Ние елха ще вземем около Коледа,и стой до Ивановден.

Лийче, Hug за теб и Габи.Бързо възстановяване.

# 236
Кате, аз не давам Нурофен (залагам на Панадола), но според мен означава - по 5 мл. на прием, т.е. колкото пъти е отбелязано за денонощието по 5мл. Имай предвид, че в кризисни ситуации се допуска Т свалящи лекарства да се дават през 2 часа като се редуват обаче и никога повече от 24 часа без лекарска консултация. За Т - ръкавички, чорапки и компреси на ингвиналните области (слабините и подмишниците), разствор 1:1 вода и оцет. В краен случай при Т повече от 39.5 - хладен ( в никой случай не леден) чаршаф със същия разствор и увиваш със одеало върху него.  За фарингит - мъжът ми е с хроничен такъв, пие топли течности но при дете няма как да стане - ако се навие на компреси на гърлото с ракия, спирт и вода - пак 1:1....

Елхата и тази година ще е естествена при нас, но със сигурност отрязана! Години наред купувам такива с корен и те умират, та тази година направо ще купя отрязана. Украсата ще я слагаме тия дни, а елхата около Бъдни вечер...докато издържи - там някъде около иванов, йорданов ден.

# 237
  • Vaudreuil Canada
За компрес за гърло веднага давам изпитан такъв - на памука се наръсва черен пипер памука се увива в някаква кърпа - може и мъжка носна кърпа. Върху кърпата се ръси алкохол - ракия или водка обичайно, увива се около врата и отгоре се омотава с шал. Това е за през нощта - не повече от три нощи подред.
ka_tq  каква е концентрацията на 1 милилитър на нурофена? И аз мисля че е 3 приема по 5 мл но дай концентрация да проверим. При някои деца Панадола и въобще ацетаминофените не повлияват особено температурата но пък било по-старо и изпитано лекарство та затова първо него го препоръчват - Нурофена и аналозите му за сметка на това пък са трепач на температура.
За температурата и домашните методи за сваляне четете тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19165

# 238
shemet_neveroiaten- http://www.pramed.com/drugi/listovka_nurofen.htm
Благодаря за бързите отговори тази вечер ще дам 5мл, утре 2 пъти по 2,5, ако пак ми вдигне Т, но доктора, каза очаквай още поне 2 дена да ти поддържа Т. Четох и за компрес от извара, и този дето е казала Шемет, ама как ще му овия такова нещо, ще настане една борба  #Crazy , че и мъжът ми е нощна смяна сама съм, друг път поне като слагаме на гръбчето или гърдичките е тук и го държи.
Ще видя как , но ще се справя  Hug

# 239
Кате, с 2.5 нищо няма да направиш! Давай по 5! Е, ти си знаеш, де, ама наистина няма да стане - питай патило! Освен това, ако искаш ме слушай де, при Т по малка от 38.5 - не давай нищо, това е съвет на нашата педиатърка - следвам го от години, просто трябва да мериш през 5 мин - дет се вика!

Общи условия

Активация на акаунт