"Растат ДЕКЕМВРИйските мъничета и част от тях са вече ученичета!"

• 15 530
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
аз изчаквам по принцип до към 38,4-5 както ми каза Шемет и тогава давам нещо, то и детето става кисело, отпаднало. Добре тогава ако вдигне утре ще дам 2 пъти по 5мл. Благодаря още веднъж! Аз до сега съм давала Панадол, ама четох неприятни неща за него, и пише че сравнено Панадол и Нурофен, второто е по добро. Аз си спомняма малка бях и се разболях от Дизентерия, ей дойде комшийката у нас, майка разтревожена, тая като каза, дай чаршафи, намокриха ги с нещо и ме завиха Sick, ей гхолям ужас ви казвам. Никога няма да причиня това на детето си. Може в хладка вода да го потопя или в по-топла и постепенно да я охладя, ама директно в студени чершафи никога Naughty

# 241
  • София
ka_tq, запаси се за всеки случай и с малко свещи за дупе - най - помагат ( поне при нас ) - детски свещи панадол. те са 125 милиграма или нещо такова. детският ефералган е 70 или 80 милиграма и не действа. свещ обаче слагаш в супер крайно ситуации - ако отива към 40. на ния съм й слагала панадол при 39.9 температура, която не пада от нищо друго. пада за минути Peace
за фарингит не знам какво се дава, но може едно лайково чайче с медец подсладено да си го сърба, когато иска. и то помага Peace
от увиване в студени чаршафи може да му докарате бронхопмевмония на детето. температурата пада, защото се изпарява водата от кожата и няма значение дали е топла или студена. най - добре да го поливаш под душа или във вана с топла леко вода, която постепенно охлаждаш.
да се оправяте бързо  bouquet

# 242
До 38,5 и аз не давам нищо.
Аз не мога да сложа на магарето никакви компреси, и чорапи не дава да обуя.
Когато Т стигна 40С, веднага в банята и хладен душ. Само това помогна.

# 243
  • Vaudreuil Canada
Катя спокойно можеш да даваш по 5 мл до 4 пъти на ден ако е над 10 кила детето - ако ми остане време ще напиша и точните милиграми за килограми тегло на детето.

# 244
Бе в другата темичка казаха да си пишем темата до 20-та страница, дали важи и за тук същото или да пускам новата? newsm78

# 245
  • Vaudreuil Canada
Да Бети за всички теми важи - намалили са броя постове за страница с 5 и са увеличили броя на страници на 20.

# 246
Привети и от нас с Жижо !
Катя, в кризисни температурни състояния съм дава и Хексалгин / течен аналгин/ .... на капки колкото са килограмите на детето.
Но еднократно и само след 39 и нагоре и след хладния душ и всичко останало.
С Нурофена и Панадола внимавай за предозиране ... стават много гадни афти в устата и детето престава и да яде.
Както са ти писали момичетата .... давай ги само след 38,5 .
Почнах да ходя и аз на работа и през седмицата се движа като в релси ... всичко е по график, като зомбирана съм  Simple Smile

# 247
Цитат
братовчедка ми работи в градина с деца с умствено изоставане и аутизъм. така наречените "деца със специални образователни потребности". нямат играчки. някои нямат дрешки, защото са от семейства със специални образователни потребности. тя ме помоли да им събирам играчки, а аз съответно казвам на всички. аз съм събрала. нямат претенции колко са употребявани или дали са счупени тук или там. ако са меки - още по-добре. ако някоя дрешка хич не ви трябва, сложете и нея в плика. ще се радват ня каквото и да било за коледа.
поствам адрес:

г. Сливен 8800
ул. Любен Каравелов, 20
Целодневна детска градина "Зорница"

Ще се зарадват много и ще са благодарни от сърце!
Момичета, копвам това от друга тема, в която пиша и имам пълно доверие на авторката.Ще се радвам да помогнете с каквото можете! Peace

Аз знам, че Нурофена се дава на 8 часа по 5 мл. за 10 кг.-мово дете.На 15кг.-мово дете-7,5 мл.Аз така давам на нашите.И безотказно смъква Т.

# 248
Ето малко информация относно прехваления Парацедтамол(Панадол).
Сами преценете дали е полезен. По-добре болкоуспокояващи от групата
на ибупрофените.  Peace

Ароматни амини
(Paracetamol)

Не е никакъв проблем набавянето на субстанции от лабораториите на фармацефтичната индустрия, чиито странични ефекти нерядко може да са фатални. Към тях принадлежат и болкоуспокояващи средства с активна съставка ароматни амини като Paracetamol* например. Пациенти с хронични болки често ги използват системно и в големи дози. Най- известен представител на така наречените анилинови деривати е Phenacetin*- а. Едва след дългогодишно приложение се установява, че при «злоупотреби» може да се стигне до бъбречни увреди. Под «злоупотреби» се разбира, че човешкият бъбрек може да понесе само определена абсолютна доза (примерно 1 кг). Постигне ли се тази доза, неависимо за какъв период от време, пациентът рискува бъбречна недостатъчност и при определени обстоятелства- смърт. Фенацетинът е изтеглен от американския и европейски пазар. Неговият директен «химически побратим», парацетамолът официално се счита безвреден а за здравето и се предлага дори подо формата на свещички за деца. Но досега няма категорични доказателства, че парацетамолът е по-малко вреден за бъбреците от фенацетина.

Чернодробните увреди при отравяния с парацетамол са известни, въпреки че за тях не се шуми. Разликите с бъбречната недостатъчност представляват повече интерес за академичните среди, за засегнатите- без особено значение. Дози над 10 г могат да причинят тежки, дори смъртоносни некрози на черния дроб. Ако се сравни с предписвани дози 500- 1000 мг на прием, десетократното количество лесно може да се стигне. При хронични болки 2- 3 г дневно (= на 4- 6 таблетки) не са никакво изключение. Парацетамолът може да се намери в комбинирани препарати за главоболие, ставни болки, болезнена менструаця и пр.

ОПАСНОСТ ОТ ЧЕРНОДРОБНИ УВРЕЖДАНИЯ
Увредащото действие се свързва със свободните радикали, които атакуват протеините на чернодоробните клетки. То се осъществява чрез оксидиране на микрозомите (елементи в клетъчната структура). При обичайни дози 500- 1000 мг тези вещества (свободните радикали) се прихващата от глутатион. Когато се изпразнят глутатионовите депа, се отчита ефектът на клетъчно увреждане.

Медикаменти, съдържащи парацетамол се продават под различни имена. Но указание за безрецептурни обезболяващи препарати, съдържащи фенацетин и парацетамол с ясно указание за тежко бъбречното и чернодоробно увреждане се пренебрегва.
Трябва да се отбележи, че много медии печелят добре от съответното рекламно представяне в съответствие с желанията на фармацефтичните производители.

Цистеин и метионин
При отравяния с ароматни амини (например опити за самоубийство) официалната медицина лекувас цистеин и метионин. Ако тези антидоти се въведат навреме животът на на пациентът може да бъде спасен. Те спират образуването на свободни радикали. Тази способност на цистеина може да се използва и за профилактика на евентуални увреждания от страничните ефекти на такива медикаменти. При неизбежна употреба на такива медикаменти е редно да се добавя и цистеин най- добре с поне 1 г витамин С.

И глутатионът защитава черния дроб от свободни радикали. Най- добре е да се използва комбинацията цистеин + глутатион + витамин С. Предлага се като антитютюнова, антиалкохолна комбинация.

От научните статистики се вижда, че хора ползващи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб.

Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина.

И което е особено важно! До 4 годишна взраст, черният дроб е с незавършено развитие и малките деца са много по- уязвми от възрастните.
Ако много се налага използването на противотемпературно средство, по- добра аптечна алтернатива е Нурофен.

http://health.actualno.com/news_175071.html

http://aptekabg.com/paracetamol-uvelichava-riska-ot-astma/1254

# 249
Честит втори рожден ден на Андриана на Troia! Много здрава и щастлива да расте! И честит имен ден на принцесата! Hug
newsm59 newsm59 newsm59

# 250
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА АНДИ И ОТ МЕН!!! МНОГО ВЕСЕЛИ ИГРИ И УСМИВКИ ЗА МАМА!

# 251
Честит рожден ден, Анди  Heart Eyes

# 252
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ Hug

# 253
  • Под Сините камъни
Честит 2-ри рожден ден на Андриана на троя.Нека расте едно щастливо и пакостливо дете за радост на мама и тати.
Честито и на всички именници

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 23:19 от Пеца

# 254
Честит рожден ден, Анди  bouquet
ехаааа започват рожденните дни, и нашият наближава Simple Smile
честито на всички  и весели игри

Общи условия

Активация на акаунт