Подсъзнанието може всичко 3

• 59 639
  • 581
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
Благодаря ви момичета. Не съм знаела, че тези книги не трябва да се дават на други хора. Имам една малка книжка, която е от баба ми. Тъй като съм най - религиозната и внучка баба я даде на мен. В книжката освен молитви има и интересни разказчета не религиозна тематика, които предпазват от вредни влияния. До сега съм давала текста на някои от тях на двама души, но никога не съм давала книгата. Просто нещо ме караше да преписвам текста, но да задържам книгата само за себе си. Явно съм имала вътрешно усещане за нещата, защото имам близки, които биха пожелали да се сдобият с тези разказчета, но вътрешният ми глас ми подсказваше да не споменавам пред тях какво притежавам.

darena, силно впечатление ми направиха думите ти за непоисканото добро. Аз съм от тези хора, които се чувстват длъжни да помогнат на някого ако могат. До сега не съм се замисляла дали постъпвам правилно, когато предпазвам някого от грешките му.

# 121
Сравнително често преживявам Де жаву. Но не мога да си обясня, как е възможно, при условие че в предишен живот съм живяла в друго време и съм била друг човек (същество), да изпадна в същата ситуация. Аз буквално знам какво ще се случи, в даден момент, все едно вчера съм го преживяла. Rolling Eyes

# 122
  • Добрич
Под действие на хипноза човек може да си спомни за свое минало съществуване. Може би при определени ситуации изпадаш в подобно енергийно състояние, при което това е възможно.

# 123
...
Когато искаш да помогнеш на някого, който виждаш че греши и му казваш, какво да направи за да се предпази от нещо, без обаче той да е поискал от теб съвет или помощ. Ти просто отиваш и се навираш да помагаш, защото виждаш ,че човекът зле ще си изпати от това ,което прави. В такива случаи небесата наказват теб- т.е този, който помага, защото това е неговия път и неговият начин да научи урока си, а ти го отклоняваш от пътя му.

darena... Hug Съгласна съм напълно  с това! Не бива да подаваме ръка, без да ни я поискат.  Wink  Обаче, ако човек  поиска помоща ни..и ние се опитваме да  му помогнен, дали го отклоняваме от пътя му...какво мислиш по въпроса? Thinking  

Сравнително често преживявам Де жаву. Но не мога да си обясня, как е възможно, при условие че в предишен живот съм живяла в друго време и съм била друг човек (същество), да изпадна в същата ситуация. Аз буквално знам какво ще се случи, в даден момент, все едно вчера съм го преживяла. Rolling Eyes

daindi   Hug  Да, това значи, че в предишния си живот не си се справила с "тази ситуация". Това  е урок, който не е научен урок...нещо си пропуснала и сега пак ти се поднася шанс, да оправиш положението и да изгладиш и поправиш грешката от миналото.  Затова е и прераждането. Иначе ако нямаме шанс да се поправим, то как тогава душата ни ще се развива и пречиства ?   Peace

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 23:35 от ЧервеноВинце

# 124
Вела на никого не може да му се даде насила,освен ако той самия не иска.
Убедила съм се в това.Пък и никой не може да ми помогне толкова колкото самата аз мога.
Много е трудно и деликатно и го рабрах най-вече покрай децата от домовете,но това е съвсем друга тема.

Иначе аз практикувам така вече-ако искам да помогна на някой близък-подарявам му книга. Peace Винаги имам подходящата,ако се случи да я нямам я купувам.И наистина помага!Който иска ще разбере,който не иска-ще си търпи изпитанието докато си научи урока.

Междудругото в тази връзка се сетих и за "Завета на цветните лъчи на светлината".Учителя Дънов е казал,че не бива да попада в неподходящи ръце и навремето са я имали само ученицете му.Първия път когато я имах/защото не помня вече колко пъти си я купувах и я подарявах/ моя много близка беше в страхотна криза и аз просто почувствах,че трябва да и я дам.По-късно ми сподели,че книжката я е спасила.

Отговорите могат да ни се поднесат под всякаква форма-понякога рефрен от песен,"случаен" разговор или среща или пък "случайно" попаднала ни книга  Wink

# 125
Много бързо списвате,не мога да следя Crazy

# 126

Много е хубаво, нали?

# 127
  • Добрич
Тази вечер в темата се получи един  дълъг задушевен разговор, който ми носи особено усещане за спокойствие.

Благодаря ви момичета.

# 128
Стана ми много интересно! Heart Eyes

# 129
Под действие на хипноза човек може да си спомни за свое минало съществуване. Може би при определени ситуации изпадаш в подобно енергийно състояние, при което това е възможно.

Вела, може и още как. Забравих името на английски доктор, който прави наблюдения и се занимава с лекуване на различни стресови състояния, страхове и пр. под въздействието на хипноза и установява, че много от страховете ни се коренят именно там. Например- страх от високото- жената е починала , като е паднала от високо, или страх от змии- починала е в предишен живот от ухапване от змия. Също така и в отношенията с хората. Има хора, които не ти допадат, без нищо да са ти направили / в този живот/, но сте били в лоши отношения в предишен. Също и отношения с близките хора в семейството. Там има много кармичност, защото задължително са кармични роднинските отношения и т.-н. Темата е дълга. на Майкъл Нютът книгиге са напсани по такива случаи.

...
Когато искаш да помогнеш на някого, който виждаш че греши и му казваш, какво да направи за да се предпази от нещо, без обаче той да е поискал от теб съвет или помощ. Ти просто отиваш и се навираш да помагаш, защото виждаш ,че човекът зле ще си изпати от това ,което прави. В такива случаи небесата наказват теб- т.е този, който помага, защото това е неговия път и неговият начин да научи урока си, а ти го отклоняваш от пътя му.

darena... Hug Съгласна съм напълно  с това! Не бива да подаваме ръка, без да ни я поискат.  Wink  Обаче, ако човек  поиска помоща ни..и ние се опитваме да  му помогнен, дали го отклоняваме от пътя му...какво мислиш по въпроса? Thinking  

Червено винце, никога не може да е сигурен човек. Аз бих помогната без да се замисля, но ако се сетя, бих казала една простичка молитва: Да бъде волята ти Господи!  или Господи, направлявай действията ми!
Аз много вървам в молитвените думи. При молитва се излъчва много позитивна енергия. Обичайно небесата помагат на молещият се като насочват енергията му в правилна посока. Затова и когато искаш нещо не бива да стоиш, а да действаш. Дори и да сгрешиш,когато действаш , ти пак изразходваш енергия и я изпращаш в пространството. Ще ти помогнат, като я насочат в правилната посока.  Полезно е да се стои в храмовете- където има най-много молитвена енергия , на най-високото място поне 15 тина минутки, а още по-добре и повече. зарежда много.

# 130
...
Иначе аз практикувам така вече-ако искам да помогна на някой близък-подарявам му книга. Peace Винаги имам подходящата,ако се случи да я нямам я купувам.И наистина помага!Който иска ще разбере,който не иска-ще си търпи изпитанието докато си научи урока.

EASpirit... И аз така, помагам с книги, които съм чела и насочвам човека към тях  Laughing Само че  аз съм съм много лоша,  Embarassed  защото книгите са единственото нещо, на което много държа...и винаги ги давам, но само назаем.   Rolling Eyes

Раздавала съм си целия гардероб, обувки , чанти  и кво ли не...неща, с които съм се разделяла без грам да съжалявам,  но книги не раздавам.  Embarassed  След като са прочетени, си ги искам обратно. Sunglasses  Всички книги които имам, си ги пазя като очите си..и си ги препрочитам и винаги намирам нови и нови неща. А как само си  ги драскам и подчертавам ... ooooh!  Rolling Eyes

Има ситуации, които не разбирам и малко се ядосвам.  Crazy  Приятелки ме молят за помощ, много искат да и с е помогне. Давам им книга. Питам я едната  след две седмици докъде е стигнала...и тя ми казва до 10 страница... Shocked Питам другата...Ами нямала време точно сега за книгата ми... newsm78
 Не разбирам...как може да искаш книга, и да я четеш цял месец  newsm78  Ами аз ще забравя тотално  за какво става на въпрос в книгата... Joy Аз  имам/ лошия/ навик, ако ми хареса книга, да осъмна с нея в ръка...до 5-6 сутринта. Embarassed Просто няма да мога да заспя,ако не я прочета...

И така след месец  престой на моята скъпа книжка, разбирам, че човека отсреща иска помощ, иска промени...но няма време за промени. Тогава казвам, че после не искам да слушам оплаквания,  живота ми е такъв или онакъв. Naughty  Дава се шанс, и не се използва...съжалявам, но повече нищо не мога да направя по въпроса. Мъчно ми е за такива хора. Те  искат да направят нещо с живота си, който не харесват и се оплакват, но явно не са готови... newsm78

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 00:06 от ЧервеноВинце

# 131
Тази вечер в темата се получи един  дълъг задушевен разговор, който ми носи особено усещане за спокойствие.

Благодаря ви момичета.

Наистина страхотна вечер!!! Hug Hug Hug

Да може, чрез регресия. Но това според мен е много опсана практика. Не се знае как ще понесем всичко което ще видим, и как ще живеем занапред, след като сме видяли какво сме били преди? Ами ако не ни хареса това, което видим?  Замисляли ли сте се... Thinking

На мен са ми предлагали няколко пъти да ме вкарат в Регресия...но аз  твърдо НЕ!  Naughty Joy За какво ми е да знам каква съм била преди...ами ако съм била касапин или лоша вещица...няма да мога да си го простя... Joy
  Така че , не искам да знам  Mr. Green Така ще си живея СЕГА-то  по-спокойно  Sunglasses

# 132
Понеже съм на вълна за сън ще ви разкажа нещо набързичко.
Става въпрос за това къде отива душата ни по време на сън-отделя се астралното тяло и пътува,ходи на "училище" и т.н.В книгата за Ангелите,за която ви писах по-горе пише,че това може да стане само по време на здрав и дълбок сън обаче.

Та наскоро ми случи нещо интересно.Бях във фазата преди да се събудя,сънувах нещо,но не помня какво и говорех с някого.Та си спомням,че водейки разговора използвах думи и фрази,които обикновенно не използвам,беше на "много високо ниво" и тогава преди да отворя очи вече си казах "Брееей,колко неща съм знаела и не съм подозирала".  Laughing

Брееей,ама нищо не помня пак Wink

Много е хубаво, нали?
Така е Grinning

Радвам се,че ви преоткрих.

# 133
 ЧервеноВинце аз се научих да ги прежалвам книгите,обикновенно успявам пак да си ги купя,но има някои,които все са на дневен ред и все не стигам до тях.

И аз винаги съм казвала,че няма по ценно материално нещо за мен от библиотеката ми,доста пъти не са ми връщали и книги,но тогава си казвам,че явно е щом е останала там книжката ще потрябва някой ден и ще помогне.
Реших да подарявам само когато наистина усетя,че човека отсреща има нужда от това.

За регресията имам спомен,че говорехме в първата тема.
Според мен е по-добре да не знаем,логично е да не помним нищо,когато идваме тук,такъв е Вселенския закон.
Но от друга страна има много случаи на хора,които са упели да преодолеят страхове или фобии благодарение на регресията или пък да разрешат някакъв проблем в живота си Thinking Незнам дали в такива случаи е оправдано или пък просто трябва сами да се справим с това.
Все пак душата има някаква памет,остава отпечатък.Мен лично много ме е страх от високо,подхосяват ми се краката,изпотявам се...Сигурно така съм починала в минал живот или съм падала от много високо.Любопитно ми е,но не искам да знам.Ще започна много да мисля за това,а човек не бива да се връща назад.Все пак настоящето е важно нали така? Wink

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 00:13 от EASpirit

# 134

EASpirit...супер! Аз явно все още не мога да разграничавам хората, които наистина имат нужда от помощ... Раздавам на всеки, който поиска...Rolling Eyes   

Ще трябва за в бъдеще да се науча да разграничавам и  да  помагам само на тези , които  наистина искат промяна. Иначе помощта е излишно разпиляване  на личната и вътрешна  Енергия за тоя дето духа...Така го чувствам понякога, че се разпилявам излишно  Rolling Eyes

Лека нощ от мен и сладки сънища момичетаbouquet  Беше голямо удоволствие за душата да съм с вас!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 00:15 от ЧервеноВинце

Общи условия

Активация на акаунт