Подсъзнанието може всичко 3

• 59 639
  • 581
  •   1
Отговори
# 390
Какво ни е известно?

Първо, ние знаем датата. И я знаем не в последния момент, три дни преди нея, а много по-рано.

Второ, знаейки дата и имайки време, ние можем внимателно да следим за всички събития на планетата, за да се убедим действително ли хипотезата за края на епохата се потвърждава. Ако започнем да се готвим по някоя методика, то тази методика може да се коригира в съответствие с измененията в условията на живот.

Трето
, имаме сведения от езотерични източници, които казват, че този преход ще бъде квантов, т.е. скокообразен. Това налага известни изисквания за подготовката.
Защо все пак трябва да се готвим за този квантов скок? От езотеричните източници е известно, че квантовият скок (ако той стане) заема някакво време, казват около три денонощия. И това време е най-трудното, защото магнитното поле на Земята пропада и човек губи всякаква ориентация. Ако може да издържи този период и да не се саморазруши – добре, ако не му издържи психиката на тази неопределеност – смятай го за пропаднал и няма да достигне новото ниво на съзнание, дори точно обратното ще пропадне към по-примитивно състояние.
Така ли ще стане в действителност или не, не ни е известно. Но да отричаме такова развитие на събитията е неправилно. Затова трябва да се подготвим и за такъв неприятен вариант.

Четвърто, имаме многовековен опит в духовните техники и методики, от които можем да изберем най-подходящото за настоящия момент.

Какъв може да бъде новия свят? За сега не можем да кажем. Можем само да се надяваме, че ще бъде по-добър от днешния. Езотериците пишат, че ще бъде много хубаво, че всички хора ще се възнесат, ще оживеят и умрелите. Може и така да е.
Но от друга страна, сега виждаме доста голяма разлика в съзнанието на хората. Някога в обществото е имало строго деление на групи: кастите в Индия, аристокрация и помешчици в Европа и т.н. Сега такова явно деление по съзнание няма. Има деление по ниво на доходите, по образование, по професии. Т.е. обществото, въпреки демократическите лозунги, все пак е разделено на групи. Всяка група има своя ценностна система и разбирането за по-добър свят, естествено също е различно. Това е разбираемо.

Желателно е в новия свят всеки да попадне в своята група.Висшите сили могат да ни помогнат в тази задача. Как да се свързваме с тях и как да слушаме техните подсказки, ще обсъдим по-нататък.

Следва...

Момичета, след малко трябва да тичам по задачки, така че продължението ще е утре ...а то ще е "Какви трябва да станем към 2012 година?!Hug

# 391
  • София
Да, точно в книгата си "Змията от светлина" Друнвало описва тази невероятно мащабна промяна в земната енергия, която е започнала. На мен също книгата ми беше трудна, както и другите му книги... Доста от нещата и фактологията, която е дал така и си останаха неясни за мен  Embarassed Наистина трябва да се чете на порции и да се осмисля бавно и постепенно Wink

# 392
Да, точно в книгата си "Змията от светлина" Друнвало описва тази невероятно мащабна промяна в земната енергия, която е започнала. На мен също книгата ми беше трудна, както и другите му книги... Доста от нещата и фактологията, която е дал така и си останаха неясни за мен  Embarassed Наистина трябва да се чете на порции и да се осмисля бавно и постепенно Wink

Да , така и предполагах , че за таи книга говориш  Laughing  И аз така като теб, не всичко за което той говореше вдянах... Rolling Eyes  Ама може би ще дойде времето , когато ще ни се разяснят нещата...

Сега съм почнала една друга книга, която тръгва доста шеметно и ме грабна още с първите си глави! Автора е свидетел на нещата, и пише от личен опит и това което е видял. Ако  книгата се окаже  хубава ...цялата, то  ще я пратя на файлче, на тези които желаят.  Sunglasses

# 393
ЧервеноВинце, знаеш ми отговора за Андите!
Ти обаче тук си като хранилка. Всеки ден ни захранваш с нещо и тръгваш по задачки...
А дали напускайки темата взе това -    bouquet  bouquet Hug Hug

# 394
  • София-в сърцата на моите деца
http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=642805  bouquet
ЧервеноВинце, благодаря! Чета ви много отдавна , но чак сега се осмилих да пиша! Много ми е интересно и уютно с вас! И аз съм си планувала едно пътуване при маите!!! Laughing newsm78Ама кога ли ще е?Чакам продължението......... Hug

# 395
dianivo, добре дошла! Hug
По пътя, по който вървим има място за всеки!
Радвам се, че си сред нас!

# 396
dianivo , добре дошла
  bouquet

# 397
http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=642805  bouquet
ЧервеноВинце, благодаря! Чета ви много отдавна , но чак сега се осмилих да пиша! Много ми е интересно и уютно с вас! И аз съм си планувала едно пътуване при маите!!! Laughing newsm78Ама кога ли ще е?Чакам продължението......... Hug

dianivo...добре дошла сред нас!  Hug Ти при маите  ли искаш да отидеш? Къде точно...  newsm78  Laughing Аз смятам да намина в Мачи Пикчу първо...при инките... Laughing После може да наминем и при маит, какво ще кажеш?  Hug

Момичета, как вървят нещата на тези, които си правят Картатат на Съкровищата?  Има ли вече сбъднати желания?  Hug

tonimar
...грабвам ги   Hug Hug Hug

# 398
ЧервеноВинце , ти си невероятна  Hug Благодаря ти, че споделяш с нас  Heart Eyes
Момичета, аз не се включвам често, защото всички вие сте много по-напреднали от мен  Heart Eyes Имам мнооооого още да уча  Simple Smile
Ноооо не пропускам нито ред  Naughty

# 399
  Всички са невероятни тук..  Heart Eyes  ...и пишещи и четящи! HugНяма значение дали пишат или само  четат тази чудесна тема!   Hug

Лека нощ от мен и сладки сънища!  bouquet

# 400
Преди години четох една книга, в която подробно се описваше пътуване до Мачу Пикчу и страшно се бях запалила по идеята да го посетя, толкова завладяващо беше описано. Книгата я изчетох за една нощ  Simple Smile И до днес ми е мечта, но още тогава бях проверявала и мисля, че цялото удоволствие излизаше между 3 и 5 000 долара (на човек)  Shocked Но пък не съм проверявала за групови намаления, нали сме много желаещите  Grinning

В момента чета "Излекувай живота си" на Луиз Хей и споделям, че ми е адски трудно да се погледна в огледалото и да си кажа "обичам те и те приемам такава, каквато си". Как да го кажа като не го мисля? Как да започна да го мисля? Изглежда лесно, но всъщност не е  Thinking Като цяло много ми допадат теориите и, много увлекателно пише, но сигурно вече сте я разнищвали и тази книга  Grinning

# 401
dianivo, добре дошла!   bouquet

Червеновинце, благодаря ти за пореден път! Hug

Момичета, лека нощ и до утре! Grinning

# 402
Шери, аз все още доста неща не съм научила, но поне този проблем преодолях и ще се опитам да ти помогна. Значи ти обичаш другите - съпруг, деца, родители, приятели..., но не изпитваш същите чувства към себе си. Откъде извира тази любов към хората, които обичаш? От теб, нали! Щом ти можеш да даваш любов на другите, защо да не можеш на самата теб да погледнеш с любов! Ти си едно божие създание, което е в състояние да обича, а това е много хубаво и много ценно! Разбира се не те познавам, но щом си тук, участваш в тази тема, значи е така! Щом ти си в състояние да обичаш, защо се страхуваш да обичаш себе си? С какво не си заслужила обич? Убила си няколко души, после си ги разфасовала и си плеснала доволно ръце? Не, нали!
Да не обичаш себе си означава да отричаш себе си! Ако ти се отричаш, значи не можеш да обичаш никого! Откъде ще дойде тази любов, щом вече си се отрекла от себе си? Твоята душа е богата! Не я спирай, дай и свободата да се обича! В "Подсъзнанието може всичко" на Кехоу има едно упражнение: Напиши на един лист всички твои положителни страни: Мога да пея добре, обличам се добре, знам как да направя членовете на семейството си щастливи... Всичко, което ти хрумне. После си чети този лист, докато усетиш, че имаш достатъчно положителни страни!
Бог е във всеки от нас! Ако ти отричаш себе си, значи ти отричаш Бог! Той е в теб, Шери! Той ти дава чувства и емоции, деня и нощта, очи, с които да се радваш на красивото, нюх, с който да усещаш аромата на чистия въздух, на цетята...
Специално към този твой цитат аз имам забележка! Не знам дали дословно си го цитирала, дали не е грешка на редактор, на печат... Но мисля, че гледайки се в огледалото не трябва да си казваш "обичам те и те приемам, каквато си" - това създава двуполюсност и разединение. Мисля, че правилният израз е "обичам СЕ и СЕ приемам, каквато СЪМ"!
Успех!

# 403
Шери, едно малко допълнение: Да се обичаш такава, каквато си, означава да се приемеш с всички твои достойнства и отрицателни черти! Всеки има и положителни, и отрицателни черти! Никой от нас не е Бог, нито е Христос, нито Буда, Аллах и пр.! Но за да се борим с нашите отрицателни черти, ние първо трябва да ги приемем. Да си ги признаем и да си простим, че все пак сме такива и не можем да бъдем идеални! Само след като сме приели без гняв самите себе си, само тогава ние можем да започнем да променяме това, което не искаме да бъдем! И пак няма да станем идеални, но вече ще се обичаме и чрез тази обич ще даряваме щастие и на себе си, и на другите!
Разбира се това е лично мое мнение и ако някой мисли, че греша, моля да ме поправи!
Лека нощ на всички!

# 404
Tonimar, много добре си го разяснила, подкрепям те
Шери,  Никой от нас не е Бог, нито е Христос, нито Буда, Аллах и пр.!
Само с това не съм склонна да се съглася, защото НИЕ СМЕ БОГОВЕ, само дето все още не сме го разпознали напълно в себе си. А любовта към самия себе си е отправната точка към осъзнаването.
Шери, говоря от личния си горчив опит, когато не само, че не можех да кажа, че се обичам, а даже мразех себе си. Не искам да навлизам в подробности, че майка ми беше студен човек и не знаеше как да изрази обичта си, че израснах в среда, където да проявяваш чувствата се считаше за слабост...Резултата от всичко това беше едно комплексирано, свръхчувствително момиче, което мрази себе си. Стигнах до дъното, отричайки себе си, отричайки живота...Костваше ми страшно много постепенно да се науча да откривам колко прекрасна съм всъщност, колко любов има в мен. Книгите ми помогнаха страшно много. Тук е мястото да спомена за един сън, който никога няма да забравя.Сънувах Исус Христос, който ме държеше в дланта си. Аз бях толкова малка, че се побирах в дланта му, а той само ме гледаше с благост и много любов. Сънувах го в момент, когато имах огромна нужда от подкрепа. Никога повече не съм го сънувала, но това ще остане най-вълшебния сън в моя живот.
Скъпа Шери, просто се вгледай дълбоко в себе си, дори да боли, но без да се укоряваш или обвиняваш. Сигурно няма да стане като с магическа пръчка, това е процес, който ще отнеме време, но си струва всяка болка, всяка сълза, защото в края ще откриеш СЕБЕ СИ-истинската!

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 12:01 от mamm1129

Общи условия

Активация на акаунт