Подсъзнанието може всичко 3

• 59 639
  • 581
  •   1
Отговори
# 420
"Самият човек не е същество, а един преход. Под него е природата, над него е Бог. Човекът е просто между тях - като една стълба. Стълбата не може да се превърне в твое жилище, не можеш да спреш да почиваш на нея. Трябва да се отиде над човека, отвъд човека.
Човекът е пътешествие между твоите две безкрайности. Едната е твоята природа - едната безкрайност, а другата е твоят скрит Бог - другата безкрайност.
Цялото послание на Исус е как да отидеш отвъд човека. Затова той все отново и отново говори: Аз съм Синът човешки и Синът Божи. Той непрекъснато настоява на това противоречие, защото иска да стане напълно ясно, че човек е и двете.
Исус казва:
И кога се молиш, не бивай като лицемерите...
Исус казва: Не бъдете лицемери. Не се молете само за да покажете на другите, че се молите. Това създава колективният ум. Ти винаги гледаш какво мислят другите за теб. Ти търсиш уважение.
ЧервеноВинце,

А ти кога се молиш, влез в скришната си стаичка,
и като си затвориш вратата, помоли се Отцу
твоему, който е в тайно

Исус казва: Моли се тайно, моли се в уединение. Моли се извън колективния ум. Забрави за обществото и за църквата, и за хората - забрави за всичко! Защото само когато забравиш за всичко, само тогава можеш да си спомниш Бога, иначе не. Нека молитвата ти бъде в тайно, в уединение."
 Hug

# 421
  • България
Бог е във всеки от нас! Ако ти отричаш себе си, значи ти отричаш Бог! Той е в теб,
PeaceМного то4но казано,не става въпрос за нарцисти4на любов,понеже това противоре4и с други принципи,като тези за смирение и липса на гордост. Това (нарцисизма )е егоизъм. Става въпрос да приемаме себе си като проявление на Бог,негово творение.Вси4ко ,което Бог създава е съвършено,съответно и ние сме Simple Smile.
Аз доста време също не можех да разбера смисъла Thinking.Не става въпрос да се мислим за най -прекрасни,идеални или умопомра4ително  красиви,не Wink Grinning.

# 422
norah  Hug

Nessa, промяната е трудна, но си струва усилието! Hug

# 423
  • България
Не искам да споря, момичета..и двете сте прави... Hug   но все още има неразбиране за това , какво е Бог. Объркването в хората идва от Църквата. Хората прекалено много са вярвали на Църквата, а не на Бог. всевишния Разум на Вселената. Търсели са Бог само в Църквата, тък като так им е било казано и наредено. От там и християните приемат Исус за Бог...а той е бил Господ, който е приел Божия дух и се е слял  с Бог....станал е Едно с Бог!  Това са две различни неща! След сливането си с Бог..ТОЙ  е едно с Бог, и тогава е могъл да каже, аз съм вашия Господ Бог. Преди това е бил дърводелец, роден в обикновено семейстов. Нима той е правил тези учдеса като малко дете? Не  Wink  Но той е бил роден с Мисия в Живота си, за която самия е разбрал доста по-късно....и когато достига определената Му възраст и след кръщаването от Йоан Кръстител, мисията му започва...

Но Бог е Вселенския разум, който твори всичко...Вселена, планетите, природата...и така нататък. Моля ви, само  не ми казвайте, че  Исус е Бог ...  Laughing  Той е ЕДНО с Бог, защото го е приел в сърцето си. Откъде иначе тази Любов, която той раздавал на хората?

Нима Исус  е създал всичко това във Вселената? Laughing  Бог е съществувал  винаги, мноооого  преди Исус. А Исус не е съществувал винаги, а в определен период от време, когато е трябвало да свърши определената си Мисия  на Земята.
Когато се стигне до това разбиране, то нещата поемат в истинската си  светлина. За съжаление много малко хора разбират това, затова и има толкова малко Възнесени Учители...и повечето от човечеството е спящо. Скоро обаче ще дойде времето на разбулване на Тайните. WinkНалагано ни е робско разбиране, за Нас Самите, кои сме..

църквата..изопачила е "лицето " на Бог. И с това тя/ Църквата/ ще си понесе мнаказиенот...ще се разпадне.

идване.Казано е"  Божия Храм вътре във вас е..."

[/b]
4ервеновинце,супер много информация,мерси,не мога да насмогна да 4ета Laughing,ама е голямо удоволствие,да си жива и здрава Hug
А за това дали Исус е самия Бог,ами няма как да е.В Библията е казано многократно,4е Бог е пратил сина си Исус на земята ,за да спаси хората.Никъде не  е казано,4е Бог е слязъл ли4но при нас. Wink Thinking
Освен това, Светият дух е трета категория. Има Единство в триединството:Бог ,Исус и Светия Дух.Тоест,Духът може да е и в нас ,като това ни доближава до Бог,но ние не сме самият Бог.
Аз така го разбирам. Мога да дам  пример с Луцифер(Сатаната),който е бил ангел,но се е възгордял и се  е помислил за Бог,тоест искал е да заеме неговото място, затова е бил изгонен от Рая и пратен на Земята.Отнася се и за демоните,това са зли сили,които са станали такива,понеже са се възгордяли и разбунтували.
Така 4е Бог е само един,а вси4ко останало е негово творение,ние контактуваме с Бог 4рез Светия Дух,а заповедите му са в Библията. Исус е пратен като Месия или вестител на Божието слово.
Освен това,Бог е създател,докато Исус не е .Бог е създал вси4ко,целият свят и вси4ко в него. Ние ,хората,не сме създатели,а изпълнители на словото,а мисията ни е да се доближим до Бог,като спазваме неговите заповеди и отворим сърцето си за Него.
Може да бъркам,но така го разбирам аз... Thinking

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 20:04 от norah

# 424
  • България
Напоследък много обръщам внимание на съвсем дребните детайли и знаци, на  които преди просто не съм  обръщала внимание или са ми убягвали. Ама наистина дребни...
 Но тази книга на няколко пъти когато бях в къщи, падаше от ръцете ми. Наистина беше странно!  

Да,и аз съм имала слу4аи ,когато съм изпускала книга или миризмата на книгата не ми е харесвала дори Laughingили тялото ми се противи,не иска да я 4ете и това е....
А това ,4е 4овек трябва да обръща внимание на "дребните "наглед знаци е вярно. Някъде бях 4ела,4е Бог е в детайлите(God is in the details!) Peace
Сега проверих ,ето:

http://www.whatquote.com/quotes/Ludwig-Mies-van-der-Rohe/26536-G … in-the-detail.htm

# 425
Момичета, много ви благодаря за милите думи и подкрепата  Hug
тонимар, благодаря ти за помощта, наистина мисля, че съм една стъпка по-близо до постигането на някакъв мир със себе си, явно няма да стане изведнъж, а ще бъде по-скоро процес. И аз го разбирам така, както ти си писала, а и другите момичета - да се приемеш с недостатъците си, както и с положителните си страни, но не е толкова лесно за някои хора.
мамм1129, истината е, че и аз подобно на теб, позволих на един човек години наред да ме кара да се чувствам нищожна, и може би и до днес не съм се отърсила от това, както сигурно и ти. Белезите остават за цял живот, разбирам те прекрасно и съжалявам за това, което си преживяла  Sad  Прегръдка от мен за теб  Hug
Несса, успех в борбата с гласчето...  Grinning Скоро съвсем няма да го чуваш, сигурна съм  Party

# 426
  • Пловдив
....
Момичета, помагайте!
Идеи? Упражнения, за да накарам подсъзнанието ми да заработи и инфото да изплува?  Wink Става въпрос за намиране на изгубени неща...

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 23:04 от Бенджи 2710

# 427
много ми е приятно да си говоря с вас за тези неща, които мислех, че само мен ме вълнуват. тук нямам с кого да обсъждам такива теми, обикновено ги обсъждахме със сестра ми, но тя е в българия и много ми липсва  Sad всъщност именно тя ми купи книгата на луиз хей, и смятам, че в това няма нищо случайно. както ме е "спасявала" в други ситуации, явно така ще стане и сега  Simple Smile

относно това дали сме богове или не, мисля, че мнението ми се припокрива с това, което е написала нора. да, ние носим божественото, но Бог е всемогъщ, всевиждащ и всезнаещ, а ние не сме. също така из съзнанието ми се върти, че в Православната църква Исус всъщност е описван като полубог-получовек, или греша?  Thinking Както и да е, такова е и моето разбиране за него. Да, той не е Бог, той е дете на Бога, каквито сме всички ние, но той не е и само човек, тъй като е имал способности, които повечето от нас нямат. Така го виждам аз.

... Казано е "Божия Храм вътре във вас е..."
Прекрасен цитат  Peace От същото място ли е като .. "Split some wood, and I am there, lift a stone and you shall find me"? Евангелието на Тома?

# 428
  • България
Шери,да Исус е  полу4овек,понеже Мария забременява от Светия Дух Peace. Зна4и Исус не е съвсем като нас. Нали е син на Бог, има полубожествен произход.Малко се обърках..,как може да е дете на Светия дух и на Бог едновременно? newsm78

Бенджи,много мистериозно из4езнали пари,какво смятате да правите? newsm78

# 429
  • Пловдив
Вижте, попитах тук, щото преди време имаше в една тема упражнения за спомняне на разни забравени неща. На "извикване" от подсъзнателно ниво на забравени събития и намиране на загубени предмети.
Мисля че беше в тази тема, но не успях да ги намеря. Ако някой се сеща нещо, може да помогне.  Peace

# 430
  • България
Вижте, попитах тук, щото преди време имаше в една тема упражнения за спомняне на разни забравени неща. На "извикване" от подсъзнателно ниво на забравени събития и намиране на загубени предмети.
Мисля че беше в тази тема, но не успях да ги намеря. Ако някой се сеща нещо, може да помогне.  Peace
Вярно,4е темата е за подсъзнанието,ама ние доста я изместихме или разширихме,по- скоро.
Аз нямам опит ,моми4етата ,които са отдавна тук да помагат! Hug

# 431
Пиша набързо по въпроса на Бенджи после ще се включа пак като заспи домочадието  Grinning

От книжката на Ангелите/пак.. Crazy/ Хубаво е да се концентрираш и да помолиш Ангелите си да ти помогнат.Няма специални думички,може и да визуализираш преди да заспиш,за да ти дадат отговора по време на сън.Но има една фраза която е хубаво да повтаряш/тя е специално за загубени неща/: "Нищо не е загубено в Божиите очи".

Но най-важното от всичко е да вярваш в това.

Успех!!!!Дано ги намерите Peace

# 432
  • Пловдив
Благодаря, EASpirit!   bouquet

Виждам, че темата се  е изместила доста...

А имаше още нещо, как си представяш, че отваряш заключена черна врата, нещо такова... newsm78

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 23:02 от Бенджи 2710

# 433
Бенджи мисля,че беше черна затворена книга... newsm78  Ако не се лъжа,беше доста отдавна,в първата тема го обсъждахме май..Доколкото си спомням трябваше да я визуализираме известно време...Maktub и Мая+Доброслав=Кирчо писаха по въпроса.
Ще потърся темата.

Иначе друго за което се сещам,че може да помогне са мудрите.Виж тук: http://zashto-kak.hit.bg/spisak.htm#nag    #51 НАГА,но винаги започвай с Гиан/#26/ и завършвай с Атманджали/#7/.

# 434
  • София
Бенджи 2710, прилагането на Метода Силва също помага при подобни случаи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт