Юлчетата мили се борят с вируси, бацили

• 11 495
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Галена, няколко майки от юлските се бяхме събрали по едно време в друг подфорум на бгмама, в тема за показатели извън нормата при БХС. На мен някакъв хормон ми беше в повече, други си имаха по-висок риск за Даун, но след фетална морфология се изказва вече лекаря дали да се стигне до амниоцинтеза. Т.е. висок риск не означава болест! Ох, много омотано го написах. Пусни търсачката и ще намериш много такива теми.
А да си кажа за храненето - той отдавна си опитва да яде с лъжичка. Лятото като беше горещо си стоеше на стола по пампа само и каквото и да омажеше лесно се чистеше. И едва 2-3 месеца по-късно вече успява да се храни самостоятелно без много поливане. Но пък май се очертава да е левичар - постоянно с лявата ръка върши всичко. А в моя род доста са левичари. Дори самата аз съм писала, а и все още мога да пиша с лява ръка.

# 106
За помагачите - аз съм на мнение че не са ми длъжни и ако ги помоля ги оставям да се справят както решат. По този повод само на майка ми съм оставяла малкия и то като бях на легло с проблемите с кръста. Даже веднъж ги бях изненадала в парка и видях как майка ми храни малкия с кроасан, но не съм правила проблем. После тя видя, че той не обядва и се усети сама.
Да ви се оплача ужасно ме сви стомаха и ме втресе Confused Май лепнах поредния вирус. Бях се хванала да си оправя краката докато малкия спи и сега съм с един космат крак  hahaha Даже се замислих ако е нещо по сериозно /за апандисит се сетих/ и се наложи да вляза в болница как ще ми се смеят там  Joy
И още да споделя - вчера и свекърва ми и баща ми ми се хвалиха как са им вдигнали заплатите и т.н. То това е много хубаво, но от целия род аз първа получавах европейска заплата, а сега всички около мен се опаричиха само аз седя на 220 и чакам на другите. Много смотано ми стана да си призная  Sick То вярно че дълго време всички останали чакаха на мен ама пак ми е смотано.

# 107
Майче  Laughing, така се смях на мислите ти ..откъде пък ти хрумна че е апандисит Laughing LaughingГолям смях, а сега сериозно ,дано да е нещо леко и от храна примерно,мен често ми става така от някоя съмнителна манджа Hug
Илко е оправен като майка си  bowuu, браво на голямото момче.Наскоро четох че сега е момента да ги учим да се хранят сами,ама мен нещо ме мързи да чистя след нея  Embarassed,замислих се дали после няма да ми е по трудно ,но като я гледам как иска всичко сама да прави не мисля че ще имам проблем
Ние имаме парно и аз съм на върха на щастието  Laughing
Хайде отивам да правя чийз кейк и след това отиваме на Рд с малката

# 108
  • София
здравейте момичета
с малко закъснение, ува честит ти рожденник! да е много здрави послушен  bouquet
рокси, и ние так се тръшнахме от коки всичките, без баща му. Confused да оздравявате бързо Hug
точно исках да се похваля днес че коки е здрав, дупето е ок и всичко е 6 и коки падна и се фрасна страхотно по лявата бузка, за 10-15 секунди стана хипер лилава, направо щях да припадна Shocked
дано му няма нищо, даже изтрещявам сега и си мисля дали не може да му се е счупило нещо там, нали са им още по-меки костичките Confused
а вчера една прабаба й дали да изведе внучето си и тя не го вързала в количката. аз бях до нея, но не знаех. детето падна жестоко от количката на главата си и аз пчоти се разревах, защото страшно се удари и защото ако бях видяла че не е вързано, можех да го хвана Sad баси кошмара....
галена, не съм сигурна, но ако добре помня, бубето имаше по-високи стойности на БХС-то. бубе, ако се бъркам, моля за извинение Hug
марти- за гледането е много субективно. нашите се опитват да следват моя начин, но не мисля че винаги успяват. но си мисля че дори и да има разлики, ако не са в ущърб на детето ще мога да ги преглътна. апропо останаха ми 2 седмици само...... Rolling Eyes
от обяд имаме парно и ние, но е слабо

# 109
леле Ели Sad, спомних се че преди докато Ева лазеше и се изправяше по мебелите се подхлъзна и на ръбчето на стола си удари едната бузка, както казваш ти , полилавя за секунди, мисля че там мястото и по мекичко и затова е имало таква бурна реакция,едва ли има нещо сериозно  Hug А за случая с падналото от количката дете  Praynig
Една вечер бяхме навън доста майки и един работник от близкият строеж се сблъска с едно момченце колкото нашите дечица, и подхващяйки го ( момченцето се спъна в крака му) удря главата му с един чук,отзад точно в средата и като рукна една кръв, цепчицата беше малка ,но много дълбока, е колко кръв изтече не ми се мисли, така се уплашихме всички  Sad,Много са неприятни тези инциденти ,особенно като си помислиш че е можело да ги предотвратиш Rolling Eyes
За гледането - не смятам че никоя от бабите би я гледала като мен ,гледам много да обяснявам малко заобиколно, защото и двете са кибратлийки какво искам и как ми се струва редно , понякога много се вбесявам ,особенно на мерака на свекърва ми да я учи непрекъснато да хрупа нещо и все я пита искаш ли,ам, хапни си .Аз едва я отвикнах от този навик и сега рядко се храни м/у храненията ,единствено й давам плодове и вода.И освен това забелязвам че се е научила че аз съм строга и се карам ,а баба й не и когато я накажа жално пристъпя към нея, но няколко пъти не дадох на свеки да я гушне и тя вече разбра че така е редно Naughty

# 110
  • София
ayka, аз имах като бях бременна с Гого. Резултата от БХС показваше висок риск от синдром на Даун. Правиха ми амниоцентеза. Тогава феталната морфология не беше толкова популярна. Още се чудя как го преживях всичко това и не даде ли то отражение върху Гого. Когато си правих това изследване с Виктор, бях на тръни, но резултата беше добър. В последствие ми бе обяснено, че съм имала късмета да попадна във 5 % фалшиво положителни резултати. Дано всичко е наред и в случая за който питаш.

И аз като оставям някоя от бабите инструктирам, обяснявам и те си правят нещата по свое усмотрение. Някои неща ги преглъщам, за други се спречкваме. Но и аз си мисля, че който и да е, няма да ги гледа като мен и след като се занимава с децата и ме е отменил искам, неискам ще замълчавам понякога. Rolling Eyes

Да си допиша.
Gerundi, тази бактерийка е от упоритите и май АБ при нея е наложителен. Дано бързо се оправи Гери. Hug
***Ели***, знам че веднага се налага мястото с нещо мазно или се натърква с метален предмет. Но то пък вече е посиняло. Немисля че нещо си е счупил. Да му мине бързо на малкия юнак. Hug
Инциденти се случват и не винаги може да ги избегнем.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 16:57 от uva_uva

# 111
Ками и Ели, като ви чета и ми се сви стомаха на топка. Аз още преживявам ужаса с окото на малкия.
Ели, лицето е богато на кръвоносни съдове и затова е по-бурна реакцията. За всеки случай, за да не се  притесняваш излишно се обади на педиатъра ви.  Hug за юначето и бързо да минава  Praynig

# 112
  • София,
Ели дано му мине бързичко на КОКИ, слагай му нещо студено на бузката, да му олеква, сигурно много го боли милото. Hug
КАми и на вас бързо оздравяване, а щом се налага антибиотик, май наистина е по добре да се взима иначе при тези упорити бактерии, май няма друг начин.
И аз искам да се включа в темата за бабите, ама и моите са далеч, и все пак свекърва ми много ги гледа и двамата. МИналата седмица, когато бяхме в болницата с малката, а батко и го пуснаха в някаква ваканция за два дни, та нямаше кой да го гледа в къщи и баща му го закара в провинцията при свекървата. Ами аз винаги съм и имала довелие. Тя се справя много добре и с двамата. Бяха писали, учили, аз немога да го накарам в къщи Sick. А с малката винаги прави всичко точно така както съм и казала и тя като мен е малко педантична и винаги съм била доволна. Е хайде нахвалих се, стига толкоз. Mr. Green Даже с баща им си уредихме да ходим на Нова година да празнувмаме с приятели, а дори не я бахме питали дали ще ги гледа, е отговора си го знаех де, че няма проблеми Laughing.
СЕга да кажа за изследванията и аз за БХС. Запознах се с едно момиче, което беше дошло да види моята гинеколожка точно когато аз бях при нея на преглед. А аз имах много проблеми и точно обсъждахме с лекарката какво да правим и тя ми каза ето това е една майка, чийто резултате бил от критичните, но тя си е родила детенцето и му нямаше нищо.
Ува, а ти защо си мислиш, че на Гого му има нещо от амниоцентезата, не се притеснявай, щом всичко е минало успешно и резултатите са били добри, нищо му няма на детето. НО кошмарът за майката е огромен, аз също съм го преживяла та напълно те разбирам. След процедурата се страхувах да не загубя бебето, после се страхувах от резултатите. И така до края на бременността все се страхувах за нещо. Винаги бях нервна и много притеснена, но ВЕроника пък е много кротко и спокойно детенце, поне засега де! Да не ме чуе  Twisted Evil.
НИе днес приключихме с процедурите по здравната каса и вече си имаме новите лекарства, да се надяваме,2 че ще намалят пристъпите и ще се оправим! Hug

# 113
  • София
Кати, Рокси даде рецептата, виж по-назад
ето музикалния пъзел

Ми не мога да го намеря - явно мимикрира и се крие само от мен... Sad ... Помогнете миииии...

uva_uva , ръждата няма нищо общо с тетануса.
Но пък мерси за инфото - аз съм 73 - макар че не се виждам да стигна аз до лекар за себе си в този живот... Sad

Сок давам какъвто ми дойде - морков, тиква, ябълка, банан... до цитрусите тази година още не съм стигнала, но и това ще стане скоро.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 17:46 от katiABV

# 114

Ето това се вижда, Кати. И цена от 28 лв  Wink

# 115
  • София
Dundurela, не от самата процедура, а страхът и целият стрес на който го подложих. Причините вероятно са комплексни, просто всеки ден търся къде сгреших.
Кати, май питаше за рецептата. Това ли е кекса?

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 17:45 от uva_uva

# 116
  • София
Майче, много ме разсмя  Joy Представих си те!  hahaha Сега сериозно! Да се оправяш бързо. Може да си настинала просто.  Hug
uva_uva , ръждата няма нищо общо с тетануса.
Кати, Ува вече се ваксинира, така че... нЕма смисъл.  Mr. Green

# 117
  • София

Ето това се вижда, Кати. И цена от 28 лв  Wink

Аз съм тъпа и не съм обяснила какво искам - пъзела го видях, исках помощ с рецептата на коледнното... каквото и да беше сладко нещо, дето се полива с ром, че ми се прияде и не, не мога да открия къде по- напред е била рецептата - очевидно се крие от мен, сигурно щото знае, че толкова са ми кулинарните способности, че ще го оплескам.

# 118
# 119
  • София
 Hug  : newsm20
Ти си ценно-безценна, благодаря, благодаря!!!

Хм, вчера цял ден съм правила кифлички като за една малка армия... сега има още няколко... та разбирайте - стига сте ме зарибявали с вкусотии... Че то.....  newsm39

Общи условия

Активация на акаунт