Юлчетата мили се борят с вируси, бацили

• 11 488
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!
Много са сладки двамата до тортата,аз да ви кажа,4е няма по-хубаво не6то от това мама да ти я направи  Peace
И Марти понякога проявява агресия към децата на вън,но по-4есто е ,ако го дразнят или му взимат игра4ките,но един ден просто на ред ходе6е и скубе6е вси4ки  Rolling Eyes
И да се опла4а ,4е имахме стресира6то  събуждане,лудия дядка дето пуска парното ре6ил на мен да звънне да види дали сме пуснали винтила,ама бе6е в 8 и той залепна на звънеца  #2gunfire

# 91
  • София
ДД
Рокси какъв модел електролукс ти е сушилнята?Ако някой друг ползва да каже плюсове и минуси?

# 92
Янче точния адрес е: кв. "Сердика" ул. "Батолова воденица" бл. 18А
карта
Това е съвсем до нас. Ако решиш да дойдеш много ще се радвам да се видим.  Hug
Аз се хванах днес да подреждам играчките и май само си отворих още работа с моя помощник.  hahaha
На вас пуснаха ли ви парното? Бяха обявили, че тази седмица ще го пускат ама нъц.

# 93
Здравейте,

Мая, парното не са го пуснали, но пък цяла седмица и тока ни е тука има, тука нЕма  Mr. Green
Да се похваля - днес беше първата изцяло самостоятелна закуска на Или, минала без никакви поражения. При това не беше никак сред твърдите - мляко с бисквити. Сега остава и супите да минават с по-малко жертви  Mr. Green

# 94
  • София,
НИе пък си имаме парно, е то няма как, общежитията се водят към ВУЗОВЕТЕ, а там нали все пак учат и живеят деца, същото е като с детските градини и училищата!? У нас е топличко и приятно! Hug

# 95
Рени, браво на Или  Hug

Яна, аз от магазина на пумпелина я взех, ако не намериш до Коледното парти, кажи да ти взема

Цитат
Как да я откажа от залъгалката?
отрежи им гумите/бибероните и й кажи, че са се счупили примерно...

За шамаренко писах неотдавна...заимствах една идея от книгата на любимия ми Додсън  Mr. Green и като че ли върши работа...насърчавам положителното поведение (галене, целуване) с много похвали, ръкопляскане, целувки, прегръдки...когато посегне, казвам строго "не, така боли" и се премествам настрана...преди излизах от стаята, но с моето дете този метод не проработи...стана неспокоен и се изнерви...той по принцип е доста чувствителен

Ако някой друг ще ми гледа детето, не е ли нормално да очаквам да го гледа по моя начин и спрямо моите разбирания?Чудя си се дали аз не се втелявам прекалено...

и ние все още нямаме парно...

# 96
И ние имамае парно ве4е наистина  Mr. Green
За залъгалката то4но така сестра ми отказа племениика като я отряза и той я хвърли и до там бе6е .

# 97

Ако някой друг ще ми гледа детето, не е ли нормално да очаквам да го гледа по моя начин и спрямо моите разбирания?Чудя си се дали аз не се втелявам прекалено...

Това ми е болна тема. За мен най нормалното е когато някой прави нещо за теб ( без значение възмездно или не) е да го прави по твоя начин. Тук обаче масово бабите ( собствени или гледачки) държат да си правят нещата както те си знаят, често и зад гърба ти. Помощниците чистят така, както чистят у тях си, а не така както ти си пожелал. Заради което аз лично бойкотирам услугите и на двата вида екземпляри ( и на трите, ако броим собствените баби Mr. Green).

Иве, за сушилнята- нашата е такава . Много съм доволна. Плюсовете- прането съхне бързо, не събира прах, гладенето е по малко и по лесно, реално използвате по малко дрехи ( особено детето, което за мен си е плюс, така или иначе на него бързо му умаляват дрехите, няма смисъл от десет чорапогащника и двайсет бодита, при положение че не ги чакаш да съхнат по три дни), няма мухъл и влага вкъщи от реденето на дрехи по парното. Минусите- харчи много ток, някои от некачествените дрехи се свиват ( аз лично не съм свила нищо, но чета че има и такива оплаквания).

# 98
Да, и аз до този момент успявам без "помощници", но като тръгна на работа...при мен нещата се правят имам чувството "напук" и в мое присъствие, не ми се мисли какво би било ако ме няма...изглежда ми като демонстрация, нещо от рода "аз когато съм гледала деца, ти..."... какво значи това - Купи ****, стани супермайка  Laughing

# 99
Здравейте  Hug
Излязоха резултатите от носния секрет и се оказа, че си отлеждаме бактерийка мораксела катаралис, та Гери за първи път ще се сблъска с антибиотик...Много ми е гадно, защото при тази продължителна хрема трябваше по-рано да инициирам вземане на секрет, само дето се измъчи досега детенцето Sad ...
Йоанка, Гери също ползва биба - при заспиване и когато е нервна. Мисля към 2 години да я махам - или ще я поотрежа, или ще я "загубим" някъде Wink Успех с отказването  Peace

А пък за помощниците - откакто почнах работа ми се иска да можех да разчитам на някоя баба, ей така, за мъничко отмяна, и без да мисля, че ще се съобразяват изцяло с моите правила, но, уви, и двете не са в София  Confused

# 100
Марти, засегна и моя болна тема с гледането на децата. А имам и два махленски примера, за които ми иде да стана депутат и да прокарам закон, който да забранява баби да гледат децата! Преди малко пък пред детска кухня имаше две баби, като едната е прабаба на детето, а другата свекървата на майката на другото дете. Та прабабата аз много я харесвам - кротушана жена. Но свекървата се изцепи - лелее, какво щяхте да правите без нас бабите...  newsm78
Иначе Илко направи малко поражения със супата, но само по лигавника. Изяде си и половината десерт сам, но за другата половина ми тикна яденето в ръцете да му давам аз. Умори се явно  Mr. Green
При нас почнаха да клокочат тръбите. Да се не оплаче човек  hahaha hahaha hahaha

# 101
  • Асеновград
Марти , аз се справям криво-ляво с много обяснения.И пак не всичко е така , както бих искала аз , убедена съм , че правят някои неща зад гърба ми и двете - и майка ми и свекърва ми.Опитвам се да ги убедя в моето мнение , все разправям защо преди не е било така , че сега нещата са се променили , някой път не издържам и повишавам тон , но е рядко.
Аз имам друг проблем , хем искам да ме слушат , хем си мисля , че нямам право да изисквам подчинение от тях , защото не са ми служители , те ми помагат с каквото могат и аз съм задължена.Може би на детегледачка по-ясно бих поставила правила , друг е въпроса дали тя наистина ще ги изпълнява , а съвсем друг - дали мога да намеря читава такава и да си позволя да и плащам.
Разфилософствах се.

# 102
  • София
За шамаренко писах неотдавна...заимствах една идея от книгата на любимия ми Додсън  Mr. Green и като че ли върши работа...насърчавам положителното поведение (галене, целуване) с много похвали, ръкопляскане, целувки, прегръдки...когато посегне, казвам строго "не, така боли" и се премествам настрана...преди излизах от стаята, но с моето дете този метод не проработи...стана неспокоен и се изнерви...той по принцип е доста чувствителен
Марти, и аз така действам още от началото.  Peace Не ми остава време да прочета Додсън  Embarassed Хубаво правиш, че го цитираш. Въпросът е, че сега взе да шамари по- изявено и след това веднага започва да ме гали и да ме целува.  Rolling Eyes Сестра си - също. Е, не винаги е така. Често идва и направо се гушва и целува, дори се е научила да целува звучно.  Heart Eyes Явно сега преминава през някакъв период и опитва силата на шамарчетата върху околните и върху себе си.  Crazy

И за възпитанието и "услугите" си напълно права.  Peace Аз също не го разбирам.
Парно нямаме.  Crossing Arms Дано подейства и моето оплакване.  Mr. Green
Рени, браво на Или. Ирина е далече от такива постижения.  Laughing

# 103
  • София
Герунди, поне вече знаете какво е и вземате правилните мерки.

И аз мисля като Яна, че дечицата могат да откажат бибата, когато повече разбират. Кая изведнъж на 9-10 месеца отказа бибероните, а дотогава много позлваше, свързвам периода на отказване с поникването на горните предни зъбки. Един вариант на отказване, за който съм чела и ми допадна, е заедно детето и мама/татко да "посадят" някъде биберона, и на другия ден на същото място "пониква" чаша или пък някакво подаръче. Но това работи  за по-големи деца.

Аз от майка ми искам да гледа Кая както аз искам и съм сигурна, че тя се съобразява, но тя е надалеч и я гледа много рядко и за кратко. А свекърва ми много рядко я е гледала и не сме имали проблем, за нея по-скоро си мисля, че би направила нещо както тя смята, че е по-правилно, но не ни се е налагало досега да се гледат за дълго, а и тя досега винаги ми е казвала, ако мнението й е различно, но без да настоява така да се направи. Трудно е да се постигне съгласие в тази област, съчувствам ви  Hug

Познавате ли някой, който е имал от биохимичния скрининг резултат повишен риск от даун, а след това да е нямало проблеми? знам че има доста такива случаи, ама да питам за успокоение.

Браво на Или! Още помня колко се бях впечатлила като се научи да слиза от спалнята (нали той беше или бъркам), а Кая беше мноого далеч от това  Hug Тогава почнах да я уча и нея.  Joy

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 13:45 от ayka

# 104

Познавате ли някой, който е имал от биохимичния скрининг резултат повишен риск от даун, а след това да е нямало проблеми? знам че има доста такива случаи, ама да питам за успокоение.

По принцио сестра ми има6е зави6ен риск,но като отиде на 3-Д и казаха,4е просто нейния лекар не е из4ислил правилно ръст и такива работи.Детето се роди живо и здраво.Ти за6то пита6 ?По принцип даун си има изявени 4ерти о6те при самото раждане,така ,4е няма стра6но  Peace

Общи условия

Активация на акаунт