Звънчета Коледни се чуват, а МАРТенчетата все повече лудуват

• 11 269
  • 267
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от нас!!!

Честити месечинки на бебоците днес!!!

Честито първо зъбче на Къдричковата Али! Всичките й зъбки да са здрави, бели и да никнат безболезнено.

Zaki, честито зъбче и на вас! Нали знаеш, че момичетата винаги се развиват по-бързо от момченцата  Wink

Първо да се отчетем от консултацията  - 9200/69 см, +400 гр, + 1 см. Доволна съм, че този път не е качила доста. Много съм щастлива, защото педиатърката каза, че ние с Али сме тяхната гордост. Каза, че се справям чудесно и че Али се развива идеално и е много общително дете, даже изпреварва нервно-психичното и двигателното си развитие /или нещо такова беше/.

За прохождането - започнах да държа Али да ходи, когато започна да се изправя сама и постоянно си стоеше права. Така реших, че вече е готова да ходи. Преди това не съм я пускала да ходи, докато я придържам.

За кърменето - Али обожава да цока. Ако може всичките й хранения щяха да са на кърма. Изобщо не виждам как бих я отбила, а и НЕ искам. Адски много ми харесва да я кърмя.

За захранването - вчера въведох глутена, най-накрая, със сухар - гризе си го. Трябва да започна и попара да правя... някой ден.

За подсичането - Али се беше подсякла, като й растяха зъбките - казват, че те могат да са виновни и за това.

Ваничка и ние ползваме от "порасналата" страна от около 2-3 седмици. Не мога да я накарам да легне, да не говорим, че се опитва да става във ваната и си е направо страшно.

Някой ползвал ли е такава кошарка, моля за отзиви, че мисля да взема на Али такава, да си щъка в нея:

Приятен ден!!!

# 211
  • около Варна
Привет!

Притеснявам се, че взех да спестявам на детето разходките в студеното време и то не за да я пазя, а защото съм много зиморничава и не ми се показва навън като е студенко  Embarassed Трябва да се взема в ръце.

Акането и при нас е по-кашаво откакто почнаха да никнат зъбки, вече писах за това. Има дни в които ме побърква да сменям памперси, тъкмо я преобуя и пак ми замирише и така през половин час пуска по малко, в такива случаи и се зачервява дупето.

За прохождането, както и с обръщането и с пълзенето не сме много напред. В проходилката се движи с подскоци, а като я държа само седи и ми се радва, не прави крачки. Ще изчака на мама хубаво да и порасне корема и тогава да хуква Grinning

Ането, много ми помагат майка ми и сестра ми, на тях разчитам, въпреки че ходят на работа. Мъжо много работи и няма как да ми помага, все пак един трябва да ни изхранва.

Хайде, хубав ден на всички!

# 212
  • Тук и там
Честити месечинки! Да растат щастливи дечица!
Честити зъбчета и на озъбилите се бебоци - да са им белички и здравички!
Ние още си чакаме нашите зъбки, а пържолите отлежават в камерата  Crazy

isihia80 - нямам никакво решение как да си отуча детето от тези нощни подвизи.
При тебе е добре, че се редувате с мъжа ти. Моят нещо не поема такива отговорности  Crossing Arms
Както писах, когато дадох сироп от бром имахме невероятното спане от цели 5 часа, а аз бях като кукуряк в 4 и 20 сутринта, щастлива от този факт. Уви, радостта ми бе кратка. Свеки ми дава идея да я пробвам 3 нощи подред за да свикне малката и това съм го планувала да е от тази неделя вечер - дано да имаме някакъв напредък /макар, че като си познавам стоката... ooooh!/

Чета си ви редовно, но вече рядко пиша - едно, че споделяте, това което е и при нас в ежедневието, а и другото е, че съм зарината от снимки и книжки и се чувствам като работеща в рекламна агенция  Mr. Green Като се поосвободя мога да вметна нещо ново  Flutter

Виви - клипчето със заспиващото бебе направо ме покърти от смях - че и сълзи имах, вярвай ми  Joy

# 213
Честити месечинки и нови бели зъбчета и на всички честит ПЕТЪК!

За кърменето - отбих го на 6.5 месеца и ми е доста съвестно.... но вече почти ми мина, а той си е супер Laughing

За прохождането - май още не ни минава през главата, даже не се изправя сам до седнало положение, ама аз не го уча, че така по-бавно ще дойде времето на гоненицата Wink

Някой се чудеше за кухната...аз процедирах така: на обяд основното ядене + сиренце, ако не имало в закуската или жълтък, ако е постно; след обяд десерта  + плод и за вечеря супата + сухар, а преди сън мляко

Проучвали ли сте частните кухни в София? За коя имате отзиви?

# 214
Честити месечинки на Алина на мама Къдричка,Александър Майкъл-на мама Slavomira,Катерина-на мама Boomerang,Божидар -на мама Vili Jov4eva!
Дори не мога да пиша защото ме болят ръцете,мишници,предмишници,задмишници...абе всичко и кръста....малкия цял ден е в ръцете ми,като го оставя плаче,но трябва да поставя ясни граници,защото така не може Naughty.
Аз си купувам сп.Моето Дете.
Ние акаме на гърнето,щом усетя напън и хоп на гърненцето.
Това е за сега,нещо щях да питам но не мога да си събера мислите.
Цвтенце ,и ние ходим като вас .Ще ти пратя на Явор снимка за колажа.
Цунки на малкото къдриче Heart Eyes

# 215
  • София, Борово
Привет!
Дивна, давам всякаква извара, но да не е кашкавалена.
Къдричка, честито зъбче на прекрасната ти дъщеря Heart Eyes
Рони, вчечтли ме тази кошара!!! От къде може да се купи?
Както нямаме никакво място в къщи, ще свърши голяма работа

# 216
мами, давате ли пюрета с ягоди? Нали били алерген, пък ги има в тези за 6-месечни Rolling Eyes?
РониБони, кошарката изглежда много приятно Simple Smile само че на моето шило гаранция  ще му се види тясна Whistling

# 217
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ.

мами, давате ли пюрета с ягоди? Нали били алерген, пък ги има в тези за 6-месечни Rolling Eyes?
РониБони, кошарката изглежда много приятно Simple Smile само че на моето шило гаранция  ще му се види тясна Whistling

И аз това се чудих. Взех тези на Данонино, които е давала Дианчето, но се чудя за тези с ягода.

Заки, на нас основно не ни дават (казаха ми при навършени 10 месеца). Супата си я давам на обяд със 1 сухар някъде към 12.00-12.30ч. Десерта го давам 16.00-17.00ч. Вчера десерта го оставих за закуска и на негово място й дадох пасирани ябълка, круша и банан.

За броя на хранения - по колко пъти се храните. От началото на 10-тия месец започнах да храня Лили 4 пъти на ден. Сутрин между 07.00-08.00 попара или кус-кус, обяд 12.00-13.00 супа със сухар, следобед 16.00-17.00- десерт, плод или каша, вечер 19.00-20.00 - 240мл. АМ с 2 бисквитки Плазмон и 1 лъжичка каша.

Кикиники, зеленчуков бульон не съм давала, а и нашата педиатърка не е споменала нищо.

За ваничките - нашата не е анатомична. Лили седи в нея и си играе с играчките (рибки, гъба и термометъра за вода й давам), баща й я придържа, а аз я къпя.

Ронибони, личното ми мнение е, че тази кошара май не е много голяма и надали ще ви върши работа дълго време. Аз не бих си я купила, но ако мислиш, че Али ще си играе в нея си я вземи. Няма спор - много е хубава.

Взех си две книги преди два дни - едната е на Д-р Спок "Първите две години". Останах разочарована от книгата. Не намерих нищо, което да ми е от полза. Не бих я препоръчала. Втората на Д-р Фицхю Додсан "Как да приучим децата си към дисциплина". Много ми хареса книгата, доста увлекателна и с много добри идеи, примери и обяснения.

# 218
  • BG
Ние си направихме разходката и сега заспахме.Аз два дни няма да се включа.Утре отиваме на Карандила с компания,малко ще разнообразя.Бабата ще се оправя и с двете.
Честито на днешните ни бебоци!

Сигурно като се прибера в  неделя ще сте подхванали нова тема.
Това за сега от мен,приятен и весел уикенд ви пожелавам.
Hug

# 219
http://mamalusi.hit.bg/index.html - това е сайта на кухнята която съм избрала.

# 220
За кошарката ми каза една мама в парка - има я тук - http://family-bg.com/prX_3024.htm, но в Метро била 35,00 лв., кръгло. Та мамата влиза с бебето, което е на 10 месеца, вътре и си играели. А и двамата са си едрички  Grinning Тя ми каза, че била достатъчно широка, но нейното бебе не може да се изправя, защото стените били високи. Но Али се изправя и по стените в къщи, така че мисля, че няма да й е проблем. А вътре в кошарката имало и някакви топки, които се натискали и издавали звуци и било много интересно за децата. Преди ги е имало и в Пикадили, но сега ги няма.

# 221
  • София, Борово
http://mamalusi.hit.bg/index.html - това е сайта на кухнята която съм избрала.
ние се записахме за тази кухня и от понделеник ще ни доставят до дома
Рони, благодаря  bouquet

# 222
Честито на порасналите бебета! Hug
KikiNiki, аз не съм правила бульон, но в книгата ми пише:
1 глава лук
2 моркова
2 картофа
1 шепа други зеленчуци според сезона(киселец, лапад, спанак, зеле, карфиол, магданоз, целина)
1 ч.л. масло
1 л. вода
Всичко се нарязва на ситни парчета и се вари 20 мин. (аз се съмнявам, че това време е достатъчно) на тих огън. Пише да се посоли леко, амЪ newsm78. Накрая се добавя маслото. Прецежда се и това е бульонът (в количество достатъчно за всички бебета от агитката в градинката), а зеленчуците си се ползват за пюрето.
Извара още не съм давала, но съм взела от дуетите на ХИП с извара.
На малкото Къдриче, честито зъбче, да е здравичко и беличко и безпроблемно да излизат останалите.
Cosmopolitan, май свежото сирене, което даваш не е никак подходящо за бебета. Трябва да е узряло.
За кърменето - мисля до годинка, ако тя иска и имам кърма.
Ванеса също ака кашесто и дупето се възпалява и обрива. Мажа с охлаждащия крем, който се приготвя и нещата се оправят до следващото акане. Ако я усетя веднага и я преобуя - няма проблеми, но иначе ....
Ягоди, мъхести, цитруси, домати още не давам. С глутен се захранихме на 12-ти този месец и се чудех дали от него не ака по-кашесто, то иначе как да разбера дали й понася? По-скоро е от зъбите, но лошо ми се съчета със захранването с глутен. ooooh!

# 223
Честито на днешните месечинковци!
Много студено стана навън. Добре че се записахме на кухня, та да имам повод да изведа малката сутрин. Mr. Green
И ние си имаме червено дупе с пъпчици. Мажа с разни помади тада видим.
Храната от кухнята разпределям- манджата на обед+плодче за десерт, следобед кремчето и вечерта супата+сухар, ама тя яде супата в 7, а и се приспива в 8 и сега се чудя какво да правя, пък ми се вижда рано да и спирам АМ. newsm78

А нашата сладка Мария на Леонисима се кипри в списание Моето дете, ноемврийският брой Grinning

# 224
Поли, ягоди се въздържам да давам и сигурно скоро няма да дам. Аз съм направила алергия към ягоди в ранна детска възраст /не бебешка/ и затова ме е страх да ги давам засега.
За кухните, добри отзиви чувам за Хер Бебе, но тя е от 1-3 г. Ще взема и аз да се запиша за Мама Люси.
Диди, ти ли им казваш в какъв час ще ти е удобно да я носят?
Рони, тая кошарка стабилна ли е, детето ако се облегне на стената и се надвеси няма ли да се обърне newsm78 Изглежда много занимателна. Видях, че се продават и топки в сайта, може да се напълни вътре http://family-bg.com/prX_3025.htm?osCsid=0b18260a169c7bbc518c7784b71a1bea .

Момичета в тия студове по колко време прекарвате навън?

Общи условия

Активация на акаунт