Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако прабабата на детето реши да си отиде и не мога да оставя детето при бабите и дядовците му?
Какви са предимствата и недостатъците от записването на дете в ясла на ранна възраст?
Какво решение да взема, ако родителите ми искат да гледат детето ми, но живеят на 5-6 часа път?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
- 
				Какво да правя, ако прабабата на детето реши да си отиде и не мога да оставя детето при бабите и дядовците му?
Важно е да се обмислят различни възможности, които биха могли да отговорят на нуждите на детето и семейството. Една опция е разговор с директора на детската градина, за да се проучи дали е възможно дете да бъде прието по-рано, ако има такава възможност. Разделянето от родителите на малко дете може да бъде стресиращо и поради тази причина много родители предпочитат децата им да останат близо до тях или в детската градина, вместо да бъдат изпратени далеч.
 - 
				Какви са предимствата и недостатъците от записването на дете в ясла на ранна възраст?
Ползите от записването на дете в ясла на ранна възраст включват социализация с други деца и по-плавен преход към системата за образование. Недостатъците обаче включват повишен риск от заболявания, тъй като много деца в тази възрастова група често се разболяват, особено през началния период в яслата. Родителите трябва да вземат предвид индивидуалните нужди на детето и неговото здравословно състояние.
 - 
				Какво решение да взема, ако родителите ми искат да гледат детето ми, но живеят на 5-6 часа път?
 - 
				Какво е мнението на родителите относно възпитанието на децата от баби и дядовци?
 - 
				Кое е по-добро - да оставя детето си на детска градина или да го гледам баба и дядо?

и хич няма дори да се занимавам да търся и дететгледачка. Болестите- ако детето ти е предразположено към тях, каква е разликата дали ще е болно през март или през юни? А и не е задължително да се разболява. И мен ме бяха наплашили, как като тръгне детето на градина ще се разболява редовно, но да чукна на дърво за 2 години има само едно- две разболявания за по 3 дена, така че изчакай да видиш как ще е и не се притеснявай предварително